icon

Kedy ste začali kupovať veci pre bábätko?

vvrga1
23. dec 2021
zuzanka.zuzu
23. dec 2021

priebezne ked boli v akcii 😂 ale prat a zehlit som zacala 2 dni pred porodom 🙈

vvrga1
autor
23. dec 2021

@zuzanka.zuzu ja som v 7. mesiaci a už by som aj začala, lenže moja rodina ma odhovára aby som si ešte počkala, no lenže to sú strašné pálky a neviem ako to zvládneme naraz. 🤦

lenka2710
23. dec 2021

@vvrga1 zhruba v 7.mesiaci, priebežne som prala a zehlila 😊

lenka2710
23. dec 2021

@vvrga1 fuuu, to si už určite chystaj výbavu 😊 nevieš čo sa zvrtne, môžeš porodiť aj niekoľko týždňov skôr, ja som už v 7.mesiaci bola aj do pôrodnice pobalena 😁😁 moja babka ta by bola najradšej, keby išiel muž na nákupy až keď sa bábätko narodí 😁😁

evka258
23. dec 2021

@vvrga1 Ja som vela podedila. Priebezne som prala, zehlila. Nerada si nechavam vsetko na poslednu chvilu, ku koncu tehu som bola rada, ze sa hybem. Poverciva nie som, co sa ma stat, to sa stane.

henka123123
23. dec 2021

Od pozitivneho testu

sticker
agacela
23. dec 2021

Po 12tyzdni som začala 🙂 v 7m som mala vsetko 1x vyprané a druhy raz som to preprala pred pôrodom 🙂
Nebolo načo čakať … bala som sa predčasného pôrodu tak som bola spokojnejšia, keď som bola pripravená skôr 🙂

tinka_1807
23. dec 2021

@vvrga1 Asi od 6 mesiaca. Začala som zháňať kočík, vaničku, postieľku a postupne. Ja som ale bola nováčik a tak som si vlastné dosť potrebovala načítať o Tom, ako a čo je vhodné pre autosedačku, kočík atď. Som zistila, že to normálne veda :D ... Takzto som si postupne pripravila veci a prala od cca 35/36tt, cize v podstate v 9> mesiaci. 🙂

hederamonstera
23. dec 2021

Tak od 4.mesiaca postupne vsetko, teraz som v polke 8.mesiaca a uz mame asi vsetko.
Neviem si to predstavit kupit naraz, aj kvoli financiam, ale stale som nieco objavovala co mi chybalo a to kupujem minimalisticky.

basska23
23. dec 2021

Z každej výplaty niečo od začiatku tehotenstva.Prat som začala v cca 30-32tt nakoľko som mala mega brucho a nevedela som už stát.
Kocik a postielku som kúpila v 12tt z druhej ruky za "facku" .
Pre mňa boli také väčšie položky fusak,vajíčko, overale,plienky(mala som šťastie že dcéra nemala na ne alergiu) oblečenie som kupovala aj z bazáru (hlavne bodyčka H&M tie sú mega dobre) čiapky som musela kupovať (dcéra sa mega potí dodnes ) a pyžamka bud F&F alebo H&M .
Inak pepco ma krásne veci ale škoda že po prvom praní z nich ostanú nepoužiteľné veci až na pár výnimiek. A ešte som zabudla na pančušky. Investuj do kvalitných.
Ak sa ti narodí tenký chrústik odporučam bodyčka na cvoky. Mne sa dcéra vyzliekala z nich čo su take tie na ramienkach prekrížene. Napríklad F&F ich ma.Našťastie mi jedna pani predala H&Mkove síce pre chlapčeka ale mne to bolo jedno.
Podla mňa už by bolo načase začať 🙂

asocial
23. dec 2021

asi na konci 7 mesiaca, skor som sa bala, neviem, hlupa povercivost🙂

emilka_1
Autor odpoveď zmazal
emilka_1
23. dec 2021

@vvrga1 postupne som kupovala všetko. Babatko vela vecí nepotrebuje, zvlášť, ak nemáte peňazí. A naozaj VŠETKO sa dá kúpiť aj tu na bazáre. Načo ti bude fusak za 100, keď tu vieš kúpiť funkčný aj za 10€? Úplne to postačí. Výbava tak isto, pár bodyciek, 2 pancuchy, pár teplakov, overal na von, pyzamo .. Bože, veď tu to kúpiš za pár susnov. Netreba to brat megalomansky, a radšej kúpiť väčšie, babatko do všetkého dorastie a potom zas rýchlo vyrastie 🙂 škoda kupovať nové. Keď bude niečo treba, tu sa dá nájsť naozaj všetko 🙂
Zaobstaraj si tie komunistické plienky, je to super na grcky, pod hlavičku do kočíka, do postieľky, na všetko. Nebudeš muset prezliekat bábo do nových handier.

petra889
23. dec 2021

@vvrga1 od 5mesiaca postupne už až do konca 🙂

domka222
23. dec 2021

Máš najvyšší čas. V 9tom mesiaci budeš rada, že nemusíš už nič zháňať. Teda ja som bola za to rada, lebo už som chodila ako rozheganá kára a všetko ma bolelo 😂

ivver
23. dec 2021

@vvrga1 ja som. Si začala postupne od 6 mesiaca.. Najprv veci, ďalší mesiac postieľku, ďalší mesiac kočík, ďalší mesiac pult..teraz sú tie ceny také vysoké že keby som to mala kúpiť naraz tak asi skrachujem, riaď sa podľa seba nie podľa rodiny..

tortelinka
23. dec 2021

@vvrga1 keď bol syn doma, šli sme po neho, kamoška požičala sedačku a deku, kúpili sme balenie body a dupačky, mlieko... Prežili sme 🙂

petamich
23. dec 2021

@vvrga1 toto su take hovadiny, ked sa ma nieco stat, tak sa stane alebo preco taketo veci hovoria a kupene dupacky na tom fakt nic nezmenia, nehovoriac o tom, ze su sviatky a dodacie lehoty mozu byt znacne predlzene 🤷‍♀️ kocik som kupila ako prvy asi v 5tom mesiaci a potom tak nejako zvysok

takze ja by som uz urcite kupovala 🙂 drzim paste

katherine12
23. dec 2021

@vvrga1 Ja som zacala viac menej od zaciatku take krasotinky co sa mi pacili. Teras som v lockdowne kedze nie som ockovana tak som siobjednala tuto cez bazar baliky oblecka vo velkosti 50/56 a 62/68 takze su este na ceste. Som v 6 mesiaci. Od januara sa pomaly chystam poprat a pozehlit a uz to rovno dam do skrine. Ostatne veci som pozicala po deckach svagrovej a sesterke tak tie si poziciam opat naspat. Kedze mam 2 velkych a clovek pri korone a vlastne ani v tehotenstve nevie co bude o tyzden netreba si nechavat vsetko na poslednu chvilu.

milka1988
23. dec 2021

@vvrga1 hlavne nepočúvaj rodinu ale svoj rozum a srdce! Ked to tak citis uz kupuj. Ja som asi uz v treťom mala kupene hojdacie kresielko, vaničku, postieľky 2x bo aj k svokre, monitor, oblečko z bazaru, teraz v 7 mom akcia na kočiar, a zvyšok po vianociach lebo neviem co dostaneme pod stromček. Uz len to by mi mala rodina hovoriť kedy si mám kupovať 🤦‍♀️😁 tam nech sa každý stará o seba a ne do druhých. Ty im tiež nehovoris kedy si co maju kupovať
A tiež to aspoň nie je tak finančné náročné ale si to rozlozis na každý mesiac niečo kúpiš. 👌🏻

lucmat67
23. dec 2021

@vvrga1 od 5.mesiaca som zacala 😊

cimage
23. dec 2021

Pri prvom som po 20tt mala nakupene a v 30tt oprane a vyzehlene. Pri druhom som si tak priebezne, pozvolna zadovazila vsetko a teraz pri tretom mam v 30tt akurat latkove plienky, par bodycok co mi kamosky posunuli, nosic a postielku po starsej. Po novom roku sa uz pustim do zhanania kocika, oblecenia a veci do porodnice. Snad to vsetko stihnem do konca februara😀

nikasmile
23. dec 2021

@vvrga1 po 1.trimestri. Kupovali sme neutrálne veci, a aj po tom ako sme sa dozvedeli, že je chlapček tak sme pokračovali v neutrálnych a teraz máme dievčatko a nosí po ňom veeeľa vecí😊

breznica
23. dec 2021

Asi v 21.tt keď sme vedeli pohlavie sme kúpili prvú košieľku. Stále som mala čas a zrazu som porodila v 29tt a všetko sme narýchlo kupovali kým syn dorastal v inkubátore 🤷

danielahamar
23. dec 2021

Od 20tyzdna, ked sme vedeli co to bude

marilin51
23. dec 2021

Ja som začala tak v 5-6, teraz som v 8. a som rada, že mám cca všetko nachystané. Už je to náročnejšie, neobstojím dlho na nohách, nemala by som na nakupovanie energiu. Plus covid doba a meniace sa podmienky.