Kedy ste začali kupovať veci pre bábätko?
@zuzanka.zuzu ja som v 7. mesiaci a už by som aj začala, lenže moja rodina ma odhovára aby som si ešte počkala, no lenže to sú strašné pálky a neviem ako to zvládneme naraz. 🤦
Od pozitivneho testu

Po 12tyzdni som začala 🙂 v 7m som mala vsetko 1x vyprané a druhy raz som to preprala pred pôrodom 🙂
Nebolo načo čakať … bala som sa predčasného pôrodu tak som bola spokojnejšia, keď som bola pripravená skôr 🙂
@vvrga1 Asi od 6 mesiaca. Začala som zháňať kočík, vaničku, postieľku a postupne. Ja som ale bola nováčik a tak som si vlastné dosť potrebovala načítať o Tom, ako a čo je vhodné pre autosedačku, kočík atď. Som zistila, že to normálne veda :D ... Takzto som si postupne pripravila veci a prala od cca 35/36tt, cize v podstate v 9> mesiaci. 🙂
Tak od 4.mesiaca postupne vsetko, teraz som v polke 8.mesiaca a uz mame asi vsetko.
Neviem si to predstavit kupit naraz, aj kvoli financiam, ale stale som nieco objavovala co mi chybalo a to kupujem minimalisticky.
Z každej výplaty niečo od začiatku tehotenstva.Prat som začala v cca 30-32tt nakoľko som mala mega brucho a nevedela som už stát.
Kocik a postielku som kúpila v 12tt z druhej ruky za "facku" .
Pre mňa boli také väčšie položky fusak,vajíčko, overale,plienky(mala som šťastie že dcéra nemala na ne alergiu) oblečenie som kupovala aj z bazáru (hlavne bodyčka H&M tie sú mega dobre) čiapky som musela kupovať (dcéra sa mega potí dodnes ) a pyžamka bud F&F alebo H&M .
Inak pepco ma krásne veci ale škoda že po prvom praní z nich ostanú nepoužiteľné veci až na pár výnimiek. A ešte som zabudla na pančušky. Investuj do kvalitných.
Ak sa ti narodí tenký chrústik odporučam bodyčka na cvoky. Mne sa dcéra vyzliekala z nich čo su take tie na ramienkach prekrížene. Napríklad F&F ich ma.Našťastie mi jedna pani predala H&Mkove síce pre chlapčeka ale mne to bolo jedno.
Podla mňa už by bolo načase začať 🙂
asi na konci 7 mesiaca, skor som sa bala, neviem, hlupa povercivost🙂
@vvrga1 postupne som kupovala všetko. Babatko vela vecí nepotrebuje, zvlášť, ak nemáte peňazí. A naozaj VŠETKO sa dá kúpiť aj tu na bazáre. Načo ti bude fusak za 100, keď tu vieš kúpiť funkčný aj za 10€? Úplne to postačí. Výbava tak isto, pár bodyciek, 2 pancuchy, pár teplakov, overal na von, pyzamo .. Bože, veď tu to kúpiš za pár susnov. Netreba to brat megalomansky, a radšej kúpiť väčšie, babatko do všetkého dorastie a potom zas rýchlo vyrastie 🙂 škoda kupovať nové. Keď bude niečo treba, tu sa dá nájsť naozaj všetko 🙂
Zaobstaraj si tie komunistické plienky, je to super na grcky, pod hlavičku do kočíka, do postieľky, na všetko. Nebudeš muset prezliekat bábo do nových handier.
Máš najvyšší čas. V 9tom mesiaci budeš rada, že nemusíš už nič zháňať. Teda ja som bola za to rada, lebo už som chodila ako rozheganá kára a všetko ma bolelo 😂
@vvrga1 keď bol syn doma, šli sme po neho, kamoška požičala sedačku a deku, kúpili sme balenie body a dupačky, mlieko... Prežili sme 🙂
@vvrga1 toto su take hovadiny, ked sa ma nieco stat, tak sa stane alebo preco taketo veci hovoria a kupene dupacky na tom fakt nic nezmenia, nehovoriac o tom, ze su sviatky a dodacie lehoty mozu byt znacne predlzene 🤷♀️ kocik som kupila ako prvy asi v 5tom mesiaci a potom tak nejako zvysok
takze ja by som uz urcite kupovala 🙂 drzim paste
@vvrga1 Ja som zacala viac menej od zaciatku take krasotinky co sa mi pacili. Teras som v lockdowne kedze nie som ockovana tak som siobjednala tuto cez bazar baliky oblecka vo velkosti 50/56 a 62/68 takze su este na ceste. Som v 6 mesiaci. Od januara sa pomaly chystam poprat a pozehlit a uz to rovno dam do skrine. Ostatne veci som pozicala po deckach svagrovej a sesterke tak tie si poziciam opat naspat. Kedze mam 2 velkych a clovek pri korone a vlastne ani v tehotenstve nevie co bude o tyzden netreba si nechavat vsetko na poslednu chvilu.
@vvrga1 hlavne nepočúvaj rodinu ale svoj rozum a srdce! Ked to tak citis uz kupuj. Ja som asi uz v treťom mala kupene hojdacie kresielko, vaničku, postieľky 2x bo aj k svokre, monitor, oblečko z bazaru, teraz v 7 mom akcia na kočiar, a zvyšok po vianociach lebo neviem co dostaneme pod stromček. Uz len to by mi mala rodina hovoriť kedy si mám kupovať 🤦♀️😁 tam nech sa každý stará o seba a ne do druhých. Ty im tiež nehovoris kedy si co maju kupovať
A tiež to aspoň nie je tak finančné náročné ale si to rozlozis na každý mesiac niečo kúpiš. 👌🏻
Pri prvom som po 20tt mala nakupene a v 30tt oprane a vyzehlene. Pri druhom som si tak priebezne, pozvolna zadovazila vsetko a teraz pri tretom mam v 30tt akurat latkove plienky, par bodycok co mi kamosky posunuli, nosic a postielku po starsej. Po novom roku sa uz pustim do zhanania kocika, oblecenia a veci do porodnice. Snad to vsetko stihnem do konca februara😀
Asi v 21.tt keď sme vedeli pohlavie sme kúpili prvú košieľku. Stále som mala čas a zrazu som porodila v 29tt a všetko sme narýchlo kupovali kým syn dorastal v inkubátore 🤷
Od 20tyzdna, ked sme vedeli co to bude
Ja som začala tak v 5-6, teraz som v 8. a som rada, že mám cca všetko nachystané. Už je to náročnejšie, neobstojím dlho na nohách, nemala by som na nakupovanie energiu. Plus covid doba a meniace sa podmienky.

priebezne ked boli v akcii 😂 ale prat a zehlit som zacala 2 dni pred porodom 🙈