Koľko stojí základná výbavička?
Prosim, kolko priemerne stoji zakladna vybavicka pre babatko? Ktore treba na zaciatok a prve mesiace po narodeni? prip.je nejaky zoznam, aby s ana nieco nezabudlo? chapem, ze ceny su rozne aj oblecka, kocikov, kozmetiky atd, ale tak chcela by som vediet taky priemer. Nie najdrahsie ani najlacnejsie. Dakujem 🙂
Ja som predala komplet vybavicku, myslím tým oblečenie 0-3 mesiace, zavinovačky, vankúš na kojenie, kolotoč nad postieľku za 30 Eur. Takže podľa mňa ak budeš kupovať z druhej ruky určite sa zmestís do 500 eur komplet aj s kočiarom, postieľkou..
@mircalla davnejsie som zila v usa, tak mozno aj preto mi guess a tommy hilfiger nepride ako nadstandardna znacka (kedze tam to nosia vsetci tak ako u nas h&m).
no myslim, ze ani u nas to nie je cenovo nedostupne pre bezneho cloveka (inak by sa v nasich nakupnych centrach tie obchody neudrzali). podla mna je draha znacka na detske oblecko napr. Gucci, tam stoji len taska na plienky vyse 1000 eur.
ja nie som ziaden snob, viackrat som pisala, ze mi vobec nejde o ziadnu znacku (obchody, v ktorych u nas nakupujem ani nepovazujem za prestizne a vzdy sa pozeram v prvom rade na material, keby ma bavilo nakupovanie tak kludne nakupujem aj v Lidli, len nemam cas a nervy sa v tom dlho prehrabavat lebo veci nebyvaju na svojom mieste).
a ked si precitas celu diskusiu uvidis, ze vobec nie som jedina s kocikom za 1000 eur (takze stale sa mi nezda, ze by som bola nejaka nadpriemerna).
@whitecat666 ta suma za oblecenie je prestrelena, vtedy sa mi sice nezdala, ale je to uplna blbost vyhodit tolko penazi za handry. 😅 a to ja som ziadne guess a podobne nekupovala, len som proste nakupila handier od vymyslu sveta a boli niektore uplne zbytocne. ja som stastna ze mam 3 deti, lebo postupne sa tie veci pouziju, ale kebyze mam len jedno, vlasy si trham 😀
@whitecat666
no znacky ako guess a tommy hilfiger nemusia byt uplne mimo, teda guess je..to su čisto sračky s nadpismi... ale dajme tomu tommy..ked si kupis boty a nosiš ich 5 rokov, ale oblečenie, ktoré bábo nosí pár týždňov, niekedy ani to nie... to je fakt škoda peňazí, lebo kvalitnú vec na 4 týždne kúpiš za PODSTATNE nižšiu cenu...
@whitecat666 isteze nie si jedina, co ma kocik za 1000 euro...len prosim nepis, ze to je taky priemer
lebo 2 v tejto diskusii stale nie je priemer. ale ..skus si niekam do inych regionov okrem BA a popozerat si kociky....vacsinou kupovane v polsku.....aj v BA si myslim, ze baby utratia vacsinou 600-750 euro za kocik, ale ok ten kocik by som este pochopila, kupim si radsej kvalitnejsi. mna teda sokovali najma tie handry za 1000.
Inak v USA som bola a ceny oblecnenia znaciek ako Guess ci TH su neporovnatelne nizsie ako tu...tu je to predrazene
Realne kolko mamiciek zo sto na slovensku si myslis, ze kupuje Guess ci TH pre dieta? Pre teba bezna znacka, pre 90% ludi nie.
Netvrdim, ze si snob, ale ozaj budme realisti a bavme sa o beznej vybave
Recyklujte, dievčatá. Použitým veciam fakt nič nie je. Nekupujte za každú cenu nové veci.
Ak nové, tak kludne aj lacnejšie. Napr. v Pepco majú pekné a lacné veci. Poľská značka. Kým to stihnete 5x vyprať, bábätku budú tie veci malé 😉
@libka1
je jedno, ci je prestrelena, minula si na oblecenie 1000 eur pri prvom dietati takisto ako ja 😀
Ja som nikde nepisala, ze sa mi to zda malo (a ani to, ze by som uz nechcela dalsie deti, takze verim, ze tie veci este vyuzijem). Ale skratka deti nieco stoja a pokial nemas neplanovane dieta alebo nie si v extremnej financnej nudzi je to priblizna suma (samozrejme sa bude priamou umerou odlisovat podla zivotneho stylu a narokov), s ktorou mozes ratat. Ja som uplne bezny clovek (mam vysoku skolu, takze platovo nie som na tom uplne najhorsie) ale nie som ani milionarka.
@mima4
@mircalla
U mna prevazuju veci z Lindexu a zo Zary, len mam toho viac (guess, tommy hilfiger som kupila naozaj len par svetrikov a bundiciek a to iba preto lebo som nechcela kupit nieco co bude mat kazde druhe dieta). Pre mna je bezna vybava vsetko to co pouzijem. Niekto napriklad monitor dychu nepovazuje za zakladnu vybavu, ja by som bez neho v klude nezaspala (a netusila som, ze sa to da pozicat z poistovne).
@whitecat666 1000 asi az nie, alebo presnejsie povedane nemam sajnu kolko, ale vela 😀 lindex je inac super, ten zboznujem.
@libka1 ano, aj ja! Nie je tazke minut okolo tisicky, lebo ked si to tak vezmes, tak jeden detsky overal v novej kolekcii v Lindexe (obchod, ktory je cenovo dostupny a ma pekne veci) stoji okolo 20eur (vacsinou aj viac, ak sa bavime o zimnom babatku tak len vo vynimocnych pripadoch menej). Takze vlastne kupis 50 veci po cca 20eur a uz si tam.
50 veci vratane zavinovaciek a spol. sa mi zda pre babatko priemer...
No my uz mame skoro vsetko. Postielku , kocik, dokonca aj satku kt nepotrebujes alebo ak nechces kocik tak potrebujes ale my mame oboje, oblecenie, latkove plienky, nutnu kozmetiku ako je olejcek a sudocream, nechtikova mast , nejake uteraciky, deky, fusak, zavinovacka.. max 500€ vsehovsudy. Fakt to som vela aj povedala. Kupujeme vacsinou z bazaru a nehanbim sa za to, prave opacne, som pysna, ze si takto viem zohnat lacnejsie, nieco ani nepouzite alebo zanovne a je to ekologicke aj ekonomicke. Dieta potrebuje najma lasku. Je mu jedno ci ma luis vuitton body alebo f&f.
esteze som nenapisala sumu co sme dali my...ale zas zijeme v zahranici kde su aj vydavky vyssie nielen platy, ale urcite sme za oblecenie tis ecok nedali, ale mali sme kopu inych podla mna zbytocnych veci kt. vybral muz lebo chcel byt pripraveny na vsetko a vsetko sme museli mat, pri dalsom dietati by som velmi vela veci nekupila al. nepotrebovala, i ked keby mame dalsie dieta museli by sme kupovat zas vsetko na novo kedze sme nieco predali tie drahsie veci, ako kocik, matrac, ohradku, autosedacky a zvysok darovali...
@libka1 no moj muz studoval dlho vsetky mozne stranky a zoznamy co nasiel na nete...a potom hladal kt. znacka a aky produkt je najlepsi....proste ukazkovy starostlivy otec...esteze sme nemali ohraniceny budget...teraz by som polovicu veci nemusela mat, a z tej druhej polovicu polovica stacila by aj z druhej ruky popr. lacnejsia, len moj milovany povedal ze nase dieta nebude mat bazarove veci....teraz s odstupom casu uz tiez vela veci pochopil a ze pre malu stacia aj veci z lidla kedze kazdu sezonu ma nove kedze rastie akoby sme ju polievali....
@whitecat666 chápem, ak niekto nakúpi kopec zbytočností pri prvom dieťati, ale táto otázka bola položená jasne. Priemer. 3000 nemôže byť na SK priemer. Tomu sa mi nechce veriť.
Ja som napríklad veľa vecí kupovala cez bazár. Hlavne najmenšie veľkosti 50-56-62. Bábo z toho rýchlo vyrastie a tým veciam nič nie je. Naopak autosedačku, monitor dychu, kočík, odsávačka na mlieko, manduca, šatka- to som kupovala nové a hneď som na sume 1000€. A to mám kočík si myslím taký zlatý stred, stál 550€. A hojdacie kresielko mám tiež cez bazár a teším sa z neho viac, ako keby som ho kúpila v obchode :D Je to o prioritách. Veci, ktoré neovplyvnia bezpečnosť nemám problém kúpiť z druhej ruky. Autosedačku a monitor dychu by som tam však nekupovala. Tiež ale záivisí od každej z nás..Či potrebuješ kočík za 1300€, značkové veci a podobne. Myslím si, že sa dá zmestiť do 1000€ a mať doma pekné a zachovalé veci 🙂
no ja jedno co nebanujem je kupa kvalitneho aj ked drahsieho kocika. vozi mi uz tretie dieta a nikdy sa mi na nom nic nepokazilo, mam ho 8 rok a pouzival sa dost. dokonca sa ma jedna mamicka na ihrisku tak zdesene spytala, ze to mas este po prvej dcerke 😀 no mam, asi som jej prisla skupa, ze nemam novy 😀
@whitecat666 presne tak, to na slovensku nie je priemer. to si malokto moze dovolit a ak aj moze, malokto je ochotny tolko investovat z dovodov uz spomenutych
Neber to pls ako nejaku kritiku, je to samozrjeme kazdeho vec, len ozaj sa tolko bezne nemina. Povedala by som, ze ten priemer je cca polovica ci aj menej.
a nie kazda vec stoji 20 euro...overal je drahsia vec, kupila som v obycajnom H&M za 30 euro...ale mam aj body set za 7 (a to su rovno 3 kusy oblecenia)
Co si myslim, ze je dolezite mat kvalitne je kocik, nosic a autosedacka....ale tu som tam neratala, lebo vajicko bolo sucast trojkombinacie, neskor sme kupili od 9 kg inu.
tak baby nečítala som všetko ale ja som minula 1000€ ani neviem ako - len kočík 415 €m postielka matrac plachta 90€, odsavačka, fusak, deka, flašky, lehátko, lehátko do vane, prebalovak, veci na oblečko, a to robím na pol uväzok všetko postpne som kupovala a nezda sa to všetko mám spísane lebo ja fakt neverím že za 500 sa da kupiť zakladna výbava, resp. čo sa považuje za základnu vybavu?
Tiez sa pripravujeme na babetko a zakladnu vybavicku uz mame , teda az na par drobnosti. Vela veci mame z akcii, z bazaru, par tiez od znamych. Suhlasim s nazorom ze malemu dietatu a celkovo dietatu netreba drahe, znackove veci a castokrat ani nie uplne nove..tolko veci sa znici a zaspini ze potom by mi to bolo uplne luto, kebyze kupujem nieco prilis drahe. Ale samozrejme pozeram aj na kvalitu. V prepocte na Eura ( zijeme v Anglicku) som dala za kocik cca 150 a to bola najdrahsia polozka ktoru sme kupili, postielka aj s matracom ma stala asi tak 80 inak vsetko dokopy aj s nosicom, prvymi plienkami, flaskami, a kozmetikou a oblecenim do troch mesiacov ma nestalo viacej ako 200 euro. Takze aj s kocikom urcite menej ako 500 euro a jedine co nemame su veci z lekarne ktore kupime podla potreby a odsavacku na mlieko co tiez kupime podla potreby. Hlavne teda to oblecenie, za tri mesiace popredam a kupim vacsie a nieco aj dostanem, nemam problem ist trebars aj do lacnejsich obchodov, radsej pojdeme na nejaky vylet alebo ked bude vacsi zaplatim mu kurz plavania pre babetka ako keby mal mat znackovu bundu na par tyzdnov..hlavne aby bolo babetko zdrave a spokojne ;)
@zuzkagu ja som stopro neminula este ani 500 a mam uplne vsetko okrem odsavacky. Mozno ju vraj nebudem potrebovat takze som ju este nevzala.. kocik mam ako novy uzasny, lahucky super sa s nim robi..bexa b4 za 120 € vajicko a sportova cast nepouzivana, takze z bazaru tip top. Vsetko skoro mam po niekom ale davam pozor ake to je a tak ale usetri to kopu penazi.
@pumpkincake mudro s tou odsavackou, nema zmysel ju kupovat dopredu 😉
1 3 pack overalikov next do 1 m. 12
2 3 pack overalikov next do 3 m. 11
3 1x overal next do 3 m 4
4 1x overal next na 3-6 m 4
5 3 pack bodyniek next do 1 m/4,5kg 6,5
6 1 x tepláčky next na 6-9 m 4,5
7 7x body h&m na 2-4 m
8 2 x čiapočka h&m na 1 m
9 3 pack ponožiek šede 16-18 h&m
10 2 x overalik F&F 56 7
11 1 x bodyh&m na 1 m
12 svetrík ?
13 čiapočka ?
14 tepláčiky/polodupky 62 7
15 2 x zavinovacie body 56 8
16 súprava H&M 56 10
17 chlapaty overal 56 H&M 7
18 čiapka h&m 5
19 cumlíky BIBI 9
20 autosedačka perego 45
21 látkové plienky
22 šampon do vane 3
23 telové mlieko 2,5
24 sterilizátor od Gabiky
25 chlapaty overal 62 H&M 7
26 mantinel okolo postieľky 11
27 matrac 17,5
28 2x plachta ikea 5,99
30 overalik h&m 62-2-4 m 9
31 2 pack pyžamiek na leto 9-12 m 6,5
32 postieľka gluck 62
33 prebalovacia podložka 14
34 lehátko do vane 3,9
35 avent klasik 2x fľaša 125 10,4
36 polohovateľné lehátko opička 4baby 30
37 box na utierky 10,4
38 deka emitex s poštou 16
39 fusak kaiser coocoon 33
40 rukávnik lodger stone 13,11
50 zavinovačka lodger milk 23,63
51 popôrodné vložky 20 ks/1balenie samu 2
52 2 x cumlík bibi swis + pošta 10,6
53 prsne vložky chicco 7
54 dojčiace podprdy 2x 17
55 vankička navetta peg perego 70
56 popôrodné vložky 2x tesco 3
57 vanička navetta peg perego 70
58 Mall.sk-plienky, utierky,krem na riťku 58
59 podvozok Book plus S 220
60 púzdro na cumlík red castle 5,9
61 hračka maznačik fillikid 6,59
62 osuška ergge z KIK 5,49
63 taška/organizer pinkie 15,73
64 jednorázove nohavičky po pôrode 3,2
65 nočna košela 11,1
66 župan 0
67 zavinovačka nellys 17,7
68 popôrodný sťah. Pás 13,7
69 podbradník nellys 3,3
70 bambusova plienka - osuška 6
71 hračka tiny love sloník 7,5
72 tepláčiky kik 56 3,19
73 tepláčiky pepco 68 2,49
74 2x teplačiky c&a 68 3,9
75 podšite nohavice c&a 62 3,4
76 športová nádstavba na peg perego 80
77 odsávačka na mlieko medela 16
78 pláštenka 7
79 poprsenka na dojčenie 14
80 veci H&M Igor 10
81 odsávačka na soplíky 10
1122,72
TAK BABY pridávam svoj rozpočet a to nehovorím že u som niečo predala a kúpila zas ine to už tu nieje zapísane, ale toto som mala nakúpene pre začiatok ako sa krpec narodil. Je to zapisovane presne v tej postupnosti ako som to kupovala
Pre mna sú to všetky veciktoré som potrebovala mať, poučena kedže už 2 deti doma mám
@mircalla vieš čo nemala som zoznam ani pri jednom ale ked som tu začala čítať že za kolko sa da kúpiť základna výbavička tak som sizačala robiť zoznam aby osm vedela že na aku sumu sa dostanem, a tom kupovvala iba pre seba nevyhnutne veci ktroé fakt do jedneho využívam. no ja som sa na 500 €nedostala
@zuzkagu ja som tiež za odsavačku - využila som pri kazdom dieťati...ked aj nekupovať hned ale aspon mat ,,šajnu,, ze v pripade potreby kde kupit, rychlo zohnať...my sme cez vikend predali Medelu electric - niesli sme ju mamičke do porodnice na Kramare... 🙂
@sardinka335
@zuzkagu
@mircalla
@libka1
@pumpkincake
@mircalla
@mima4
@ladore baby dakujem za kazdy nazor, aj ked som nechcela aby sa tu rozvinula diskusia o znackach a neznackach a 1000 eurovych kocikoch a postielkach, pytala som sa na priemer, nie drahe ani lacne, taky standard pre priemerneho slovaka, no aj tak dakujem za nazory

@evittam mas uplnu pravdu ale tu fakt vidiet ze vela z nas co ma nazor ze sa daju kupit veci aj za menej a rovnako kvalitne aj ked mozno nie uplne nove tak uz min. Jedno dieta mame. Naozaj su veci ktore su hlupost lebo nestoja malo a v konecnom dosledku ich tak tak ci tak bude treba dat prec aby bolo miesto na to co zas bude potrebovat babo dalej....ako napr.cisto len pr.pult s postielkou stoji ozaj dost a vyuzitie je z casu min. A predas to ak tak za ozaj malo pretoze za viac no tak to uz potom kupis nove... Tak ozaj je dobre sa zamysliet co je potrebne a co nie rovnako je to aj s kocikom aj oblecenim ....ja som napr.dost daleko od moznosti nak.centier ako Polus Ikea.....ale vidim ze vela dievcat tu predava veci ktore su naozaj ako nove a pokial su normalne teda ja som mala zatial na take stastie tak sme dokazali poskladat balik oblecenia aj znackoveho za ozaj smiesne sumy a boli sme spokojne obe.Nevravim ze takto kupim cumle flasky ale naozaj realne veci ano preco nie.Babo to aj tak 2-3 za den pogrcka prip.ocika v zime je v kociku zabalene tak kazdy vidi iba kusok nosteka a doma ho neobleciem do saka....ale do toho co mu je pohodlne a je mu dobre .Ja sa tiez radsej obleciem do teplakov doma ako chodit v dzinoch a lodickach...