Lehátko Kori Beyond alebo hniezdo: Čo je lepšie pre novorodenca?
Ahoj baby. Potrebujem od skusenejsich mamiciek poradit,co sa viac vyplati kupit. Stale si neviem vybrat,co je lepsie. Jedina podmienka - vyuzitelne uz od novorodenca. Ide mi o to,ze tam budem chciet dieta "odlozit/polozit" pocas toho,ako budem napr varit. Obyvacku mam spojenu s kuchynou,takze na ociach bude stale. Pridam foto.
V hre su: hupatko/skludnujuci peliesok/mala hracia deka s hrazdou/klasicky hraci koberec-podlozka/stoke tripp trapp s novorodeneckym setom.
Dakujem. PS: prvorodicka.

Ja by som išla do toho ,,hupatka,,
My mame kombinaciu - vacsia ohradka a tripp trap s newborn setom... v ohradke sa aj pohra, mozem ho tam nechat dlhsie, proste ked sa zacne hybat... pri obede pri stole bude pekne pri nas v tripp trappe...tripp trapp beriem ako investiciu na desat rokov, takze to som si tak zadelila, ze 26e rocne cely set 😂
Ja mam na doma maly kocik, ale z toho co mas na vyber sa mi zda najlepsie to posledne, vyuzijes aj neskor pri krmeni aj ako stolicku. Podlozka s hrazdou je super, ale od narodenia babo urcite zaujimat nebude, okrem toho bude vo volnom priestore a to by sa mu nemuselo zas az tak na zaciatku pacit. Prve lehatko je velmi oblubene, ale z fyzio hladiska nie je moc vhodne (mozes si k tomu najst info ak mas zaujem). Namiesto sklidnujiciho pelisku ti uplne posluzi hniezdo.
@len_nig @anjelicek26 A vyuzivali ste u Stokke aj ten newborn set? Este predtym,nez ste zacali davat prikrm.
A kolko chces investovat a aky je Tvoj pristup? Napriklad hrazdicka je nevhodna z fyzio hladiska, lepsia je podlozka a dat hracky nabok. Pelisok je podla mna zbytocny, moj nazor a kratkodoby.... My sme mali kresielko ale od Babybjorn, ktore je urcite fyzio a vyhovovalo aj dietatku s refluxom, u nas ho pouzivaju aj v jaslickach napriklad a pouzivali sme ho aj dlhsie, na prve prikrmy atd. A ja teda mam aj Tripp trapp stolicku, kde som mala novorodenecky set (z druhej ruky) a to som mala pri sebe v kuchyni, takze dietatko bolo pri mne. ?eskor sme pridali baby set, ked drobcek uz sedel pri nas pri stole. A stolicku mame stale a kradne ju aj starsi skolak - jeho oblubena. Inak za mna fajn aj penova podlozka... a vyuzili sme vsetko, ja osobne som za volny pohyb a proti ohradkam a pod
U dcerky sme ho vyuzivali, u syna uvidime...ten ma este 3 tyzdne v bruchu pred sebou 😂
@cookie29 Financny strop nemam. Ani v tom lehatku by som ho nenechavalo dlho. Islo by fakt o chvile pri vareni a pod. V podstate mne osobne sa najviac pozdava hracia podlozka velka a ta stokke aj s baby setom. PS: knizky o fyzio vyvoji zatial len studujem 🤭
My sme mali babybjorn kresielko ( ale len na to ked tam syn jedol ked sme zacinali s prikrmom ) tripp trapp sme zacali pouzivat az ked sam sedel ( ten novorodenecky set sa mi nezdal vhodny hned som ho predala ) mame kuchynu s obyvackou a syn bol 95% na zemi bez ohradky , ked sa zacal platiz tak sme vsetko zabezpecili a neskor uz ani nebolo treba
tieto kresielka nie su moc ok z dovodu ze dieta tam nikdy nesedi v rovnej osi vzdy sa tam preferuje jedna strana to nie je dobre pre vyvoj
odporucam ti kupit perinku od Evy Kiedronej nas maly sa na nej aj hraval aj spal proste vsetko , hniezdo sme mali darovane ale v tom bol len ked sa hral na podlozke v perinke aby mi neutekala perinka 🙂
Tak beriem spat, ani ta stolicka nie je fyzio pre najmensie babatko. https://babetko.rodinka.sk/starame-sa/vyvin-a-s...
Najlepsie na niecom rovnom.
@minesasubu Dakujem za odpoved. Mam tehotensky vankus skoro 2 metrovy,ktory sa da na koncoch zviazat,takze to moze sluzit trosku ako hniezdo(to neplanujem kupovat). Perinku mam so zimnou aj letnou vyplnou od svokry, neviem ci je to cosi ine ako od tej Evy K.
@janica_ tripp trapp ma dve polohy to newborn lehatko, jedna je do rovna...
@anjelicek26 aha nevidela som ju nazivo. A nie je to skoro kratke? My mame taku polohovatelnu Peg perego prima pappa a ta ide tiez pekne do rovna. Dokonca v nej syn niekedy zaspal aj ked bol uz vacsi. Na stokke je plus ta rastuca stolicka potom.
@janica_ je tak do 4m.. potom "diera", kým sa dieta nenauci sediet 🫢 A potom ten baby set.. to je jediné,čo tej stoličke za tie roky viem vytknúť.. mame už štvrtú🤣
@anjelicek26 preco stvrtu? 🙈 vzdy kupis a predas? Ci sa pokazi
@janica_ vždy sme posunuli v rodine... poslednu ma ešte dcérka pri pisacom stole.. malemu sme teda kúpili novu.. mame veľké vekove rozostupy medzi detmi.
@anjelicek26 Takze ked je ten baby set do 4M,potom je tam napr aj pol roka pauza,az kym dieta nesedi? Som myslela,ze to vydrzi dlhsie to lehatko,aspon do pol roka.
Nevydrží,není to Boh vie ako veľké... vravím toto je minus veru.
Na toto je super zasa BabyBjorn, v ňom som kŕmila až kým nesedel, čo bolo skoro v jeho 10m 😁
@autorka zalezi od dietata, ten newborn set ide do cca 6m a 9kg, ak si pamatam. Mne sa dieta narodilo sice velke, ale potom nejake zdravotne problemy, takze 9kg nemalo ani v 2 rokoch, Ale sedelo zavcasu. Cize je to hodne individualne, v kazdom pripade u nas problem nebol a bolo fajn, ze pri vareni bolo dietatko blizko, mohla som sa s nim rozpravat a pod. Dokonca ked bolo v bdelom stave pri jedlo, bolo s nami pri stole.
Lehatko je tiez fajn, ale fyzio, ziadne vibracne, hojdacie a podobne... a vyhoda toho Babybjorn, je ze je tam latka, ktora sa velmi lahko operie, stiahnes operies a rychlo schne. Je fyzio. Je lahke a skladne. Sklapnes a je zlozene. Nezaberie miesto a teda za mna uplne super vec, ked som bola sama a sla som sa napriklad osprsit a pod, sup do lehatka. Ked sme cestovali, sli na navstevu a pod, lehatko urcite s nami. Uprednostnovali sme samozrejme volny pohyb, podlozku atd, ale napriklad v kupelni ci na navsteve som dieta nechcela davat na zem.
Dakujem vsetkym za rady 😊🙏

Stokke stoličku vyuzijes fakt dlho a určite ti bude treba aj podložku na zem, tam sa bábo naučí otáčať, plaziť, bude sa tam hrať, tiež využiteľné dlho 😊