Mali ste novorodeniatko v perinke alebo zavinovačke?
ak ano, ako dlho? a ak nie, preco? za reakcie dak.
ahoj, my len v porodnici, potom uz ani raz...mal problemy s prdkamin a vadilo mu ked bol zviazany a nemohol dvihat nozky...pri druhom tiez nebudem pouzivat 🙂
ano asi do 3m mala v nej bola pokojnejsia 🙂 🙂 🙂
ja som pri prvom pouzivala asi 2tyz. a teraz mi tam mala nechce byt vobec 😠
Ahoj, my vôbec nie, už v pôrodnici nesmel v nej byť zaviazaný, lekárka zakázala,.mal od narodenia stuhnuté svaly na nožičkách a musela som mu to stále masírovať (zlá poloha v brušku ) 😒
ano, určite, je to bezpečnejšie, pre malá telíčko, aj teplejšie, vlastne do 3-4 mes., pokial nevyrástli...🙂
zalezi od babatka.ale nieco zavinute okolo babatka evokuje, ze je v brusku🙂preto je spokojnejsie🙂
ja som pouzivala 6 tyzdnov, odporuca sa aspon mesiac kvoli tomu, ze babatko ma pocit, ze je este v maternici a citi sa zle, ked lezi prvy mesiac len tak navolno..tak nam to bolo odporucane od lekarov a sestriciek v nemocnici aj na predporodnom kurze..a je lepsia manipulacia s babatkom napr. pri kojeni a prenasani
ano - prve dva mesiace dcera spala v zavinovacke, inak nezaspala..
ano noemi bola v zavinovacke do 3 mesiacov -bolo to velmi prakticke, byvali sme u svokrovcov - moc teplo tam nebolo,leuska nebola v zavinovacke nebola ,narodila sa s porodnou vahou 4140gr -takze vsetky zavinovacky boli jej male a ani nam nechybala ,tu v dome uz mame krasne teplucko...
summa sumarum-zavinocku mozem len odporucat!! ,babo je kludnejsie v zavinovacke , je taam teplo,aj bezpecnejsie ako nosit na ruke.sice uz to m nie je v mode-neviem preco?je to uz nemoderne -ale si myslim ze napriek tomu osvedcene!
my sme boli najskor asi mesiac v perinke a potom v zavinovacke...
ahoj...ja som najskor pouzivala klasicku perinku-zavinovacku cca 2 mesiace...bola som si istejsia pri manipulacii s babatkom ...a potom sme presli na zvinovacku na suchy zips-najviac v kociku, neskor ako prikryvku...a starsia dcerka ju mala ako maznaciu "minku" (-moja perinka-) az kym sa nerozpadla 😉 ...syncek svoju este ma...
mam 2 deti a ani jedno nebolo v ziadnej zavinovacke ci perinke....a predpokladam,ze ani moje tretie nebude.ja som to neznasala a deti to neznasali este viac.
ahoj, mam dve deti obe boli v zavinovacke a aj tretie by bolo🙂 mas istejsiu manipulaciu, dietatku to bude jedno, dokonca bude istejsi lebo aj v bruchu mal ku koncu menej miesta a tak to pre neho nebude nic nove a najdolezitejsie je ze jeho chrbtica ma potrebnu oporu a nebudes si ho prehadzovat ako mačence a ak si pozries nejaku literaturu ci doporucenia pediatrov, aspon prve dva mesiace by si ju mala pouzivat. ten chrbatik je zo zaciatku velmi slaby.zuzka
ja som pri prvom používala perinku a bola sa za ňu veľmi vďačná, aj teraz pri druhom sa ju chystám používať
Mala som syna v perinke prvý mesiac, potom z nej vyrástol, ale ten prvý mesiac som za ňu bola vďačná, aj spinkával v perinke aj sa ľahšie nosil, okrem mňa sa ho všetci bez perinky báli zobrať na ruky.
ja oboch, syna do 6tt približne, bol krehučký, dcérku ani nie mesiac, tej sa to vôbec nepáčilo
Moja malá je ešte do teraz v zavinovačke, ale iba na noc. Cez deň v nej moc nechce byť - moooc kopká, tak spinká na nej. Ale v noci je to bezpečnejšie, pretože máme na postieľke vyvýšený matrac, kvôli výššiej bezpečnosti. Tak aby sa nezošuchla dole, je zabalená v perinke a vôbec jej to neprekáža 😎
ja som mala maleho v perinke do polroka 😀 jemu sa tam super spalo.len potom to uz bolo smiesne,ked sa do nej nezmestil a nohy mu von trcali 😉 ja som ale bola istejsia,aspon som vedela,zesa mi na brucho neprevali 😉 dodnes spava na chrbte alebo na boku,na bruchu mi hadam este ani nespal.viem,ze zahranicke maminky zavinovacky vobec neriesia.v anglicku sa na mna pozerali jak na blazna ked som sa ich pytala,ze kde to zohnat. 😀 ale podla mna je to dobre a malemu babu treba spevnovat chrbatik 🙂
ahojcek, no ja som rodila v usa a tam ani nevedeli co to je ze perinka ani 2 plienky koli jadierkam...malá sa narodila v L.A. a tak sme vykrocili s porodnice do horuceho pocasia iba v sateckách, plienke a autosedacke....oni nepouzívaju perinku a následne tiez nepouzívaju plienky preto. lebo u nás deti balia natesno a potom nozicky trpia a koli tomu treba dávat 2 plienky na správny vývyn jadierom. Tam nepotrebuju preto ani jedno ani druhé. My sme nepouzívali nic a sme zdravé...🙂))kazdý kraj -iný mrav....🙂 ani nerobia sono jadierok. ale výhodou je napríklad aj to ze od narodenia dietatka do 3 rokov veku dostáva zena kupony mesacne na stravu asi v hodnote 100dolárov, kde si za to nakupite mlieko, dzusy, vajcia, cornflakesy, mrkvu, tuniaka, zeleninu, syry, ovocie, vody a ak treba tak je zadarmo susené mliečko ako u nás napr. sunar , ci, aké, nepoznám tie nase slovenské....takze to je výhoda a dostane zena tolko ze postací pre celu rodinu 4 clennu,prepác odbocila som riadne od temy, ale málokedy mám cas tak vypisovat.🙂))
nie, nebola v perinke, dcerka sa narodila mimo sk a nepoznaju to tam...niekedy ked bola nervozna, alebo nevedela zaspat sme ju napavno zavinuli do plienocky, alebo decky, ale nemam pocit, ze to extra pomahalo
synovia boli do cca 2 mesiacov , dcera nebola vobec
tak striedavo, lebo bol jul a horucavy 😀 aj v porodnici nam kazali rozvazovat perinky 😀 a doma podla pocasia a inak potom skoro do 9 mes. v zavinovacke s kokosovou vlozkou (v noci), nohy trcali von 😀 kedze sme uspavali na rukach a vdaka tej kokosovej vlozke menej citil presun do postielky, ked zaspal a neprebudil sa
nie, nepacilo sa mu tam, bol velky pri narodeni..a vobec mi tam nechcel byt :-/
Dcérku áno, asi 2 mesiace. Bola maličká a perinka jej nevadila. Synov nie, ani keď sa najmladší narodil v decembri. Mali problémy s bolesťami bruška a keď boli v zavinovačke, nemohli sa hýbať a bolo to ešte horšie. Jednoducho tú perinku neznášali. Nebol žiadny problém ani s manipuláciou ani so zaspávaním, hoci aj ako novorodenci spali hrozne málo.
ja som mala oboch v perinke,maťka do 3m a sašenku do 2m. 🙂
ja mam obe deti narodene v maji cize perinka u nas nepripadala do uvahy jedine rychlo-zavinovacka 😀 aj to len ak ho chcela svokra na ruky 😀 no kebyze sa mi narodi babatko v zime alebo v chladnom pocasi asi by som ju zvazovala 😉
nie, iba v porodnici 😉
Len 2 tyzdne
len 3 t nakolko v nej neznasala byt

Len asi 6 tyzdnov, bola s nou ovela lepsie manipulacia ako bez nej - pri kojeni, drzanie hlavicky, noseni....Potom to malemu zacalo dost vadit, je zivy. Podla mna to zavisi od babetka, co mu vyhovuje