Monitor dychu pípa

14. feb 2022

Ahojte, mám otázočku moj 13 mesačný syn stále spáva s monitorom dychu nakoľko mi nevadí ho pustit a lepšie sa mi spi ak viem že je v poriadku. Pipal nám zatiaľ 3 krát a dnes večer to bolo ten 3 krát. Prišli sme do izbičky všetko bolo okej maly sa hneď začal obzerať čo sa deje. Zaujíma ma či je normlane ak sa toto stalo už 3 krat za 13 mesiacov a v takýchto prípadoch je na vine skôr slabá batéria alebo niečo iné. Ma soplik takze spi s vyvýšenou hlavičkou mohlo ro spôsobiť kľudne aj to. Ale nikdy človek nevie. Preto by som sa vás chcela spýtať kedy ste to začali riešiť s pediatrickou ze sa takéto niečo stalo alebo išli na pohotovosť. Nakoľko niesom Zrovna typ človeka ktorý stresuje a ani by ma to nenapadlo ze ak dýcha tak by som to mala riešiť ale zhodou náhod som nedávno čítala o tých monitoroch dychu tak ma napadlo spýtať sa vás kedy ste to riešili ako nejaký vážny problém a keby ste to brali ako chybu monitoru. Ďakujem krásne za každú radu a skúsenosť.

sofia1979
14. feb 2022

Koľko má malý niekedy totiž pípa keď už sa vie pohybovať v postieľke a nieje priamo tam kde má byť. Inak mi nikdy nepipal iba ak som ho nechtiac zobrala s postieľky a zabudla vypnúť

autor
15. feb 2022

@sofia1979 maly ma 13 mesiacov a mame babysanse s 2 platničkami takze je mi to záhadou

fleur1111
15. feb 2022

@autorka aj ja mám ten istý monitor, zatiaľ používame len jednu platničku, ale stačí, aby bol maly oprety len o kraj postieľky (bez vrkoca), keďže este polohujeme, a už ho len ťažko zaznamenáva a začne pípat. Stalo sa nám to, keď sme prišli z pôrodnice, proste dieťa musí byt presne na platni, inak pipa.

andreatytler
15. feb 2022

Mne povedali ze je to iba prvych 6 mesiacov, co treba monitorovat. Ze potom sa pravdepodobnst nahlej smrti v spanku znizuje na minimum. My sme prestali pouzivat ked sme maleho presunuli z kolisky do postielky, lebo monitor co sme mali v postielke nefungoval. Prvy mesiac som bola nerozna, ale v 13 mesiacoch by som sa uz monitorom asi nestresovala. Ale chapem ze teraz bude asi tazke ho vyhodit, lebo si povies ze co ak nahodou tych 3x monitor fungoval dobre a ty ho das prec a stane sa nieco hrozne.
Ak si myslis ze su to slabe baterky, urcite ich vymen. To je najmenej. To ze ma syn vyvysenu hlavicku znamena ze ma pod hornou polovicou tela nejaky vankus ze? Ak ano, to moze sposobit, ze monitor uz neregistruje jeho dych, lebo je tam vazsia izolacia medzi telom a monitorom.
V 13 mesiacoch je dieta uz dost velke a tak myslim ze by ho aspon jena z platni mala vzdy zachytit, aj ked po postielke v spanku putuje.

lesnajahodka
15. feb 2022

Ten istý vek, ten istý monitor. Sem tam sa to stane keď sa dcéra dostane na kraj, mimo dosiek, skús ich troška posunúť od seba viac do bokov🙂

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. feb 2022

@tayla @tayla mne to zasa príde tak že by som nikdy neohrozila z mojej pohodlnosti že sa mi nechce zapnúť jedno tlačidlo svoje dieťa. Deti veria že sa o nich postaráme tak prečo to zahadzovať po roku ked ma to nijak neobmedzuje a mám kľudný spánok ? Plánujem ho používať kým sa bude dať. Aj počas covidu ak by dieťa bolo chore môžu sa dostaviť problémy s dýchaním a ak nemáš monitor ani to nezistis. Radšej budem 3 krát stresovať ako raz plakať. Moj osobný názor. Moja matka taktiež nemala ani pri jednej a sme 3. Vraj jej vadil zvuk čo mi príde nenormálne a nestotožňujem sa s týmto názorom absolútne. Mame možnosťi aké kedysi nemali tak prečo to nevyužiť a nevyspat sa vklude s dobrým svedomím ? 🙂 príspevok som zmazala nakoľko som nevedela opraviť chybu tak som skopirovala a dala znovu😅

autor
15. feb 2022

@lesnajahodka asi som včera bola veľmi unavená syn ma 15 mesiacov 😅 normálne sa hanbím že som napísala zle 😂 maly ležal presne na ňom Nechapem čo sa stalo. Dávala som mu v noci fenistil možno mal tvrdý spánok a zabudol sa nadýchnuť alebo spal a mal dlhšiu pauzu s nádychom naozaj neviem.

dominika_sk
15. feb 2022

Ja mam tento monitor a nikdy nepipal, maly ma už dva roky aspi všeliako. Treba kupiť drahšie silne baterky. Vypojiť konektory a znova nacvaknuť.

autor
15. feb 2022

@dominika_sk aké baterie máte ? Môže byt problém aj zo že kraje matracu mam úplne nedoľahnute nakoľko tam mam zastavenú podložku aký neprečural matrac?

autor
15. feb 2022

@dominika_sk *zapravenu

dominika_sk
15. feb 2022

Tak to neviem či je to tym, ale baterky mam z tesca. Varta long life či ake. Modre a zlate špičky. Iba tie kupujem

autor
15. feb 2022

@dominika_sk tie mame aj my 🤨

dagas
15. feb 2022

Aj nám sa to občas stávalo.Podľa nás mala malá dlhšiu pauzu medzi nadýchnutím a už pípalo.vždy keď sme sa k nej postavili dýchala a spala ani sa neprebrala