Monitor dychu tretíkrát pípal

30. sep 2021

Pred par dnami som sem pisala, ze pol rocnej dcerke pipal uz 2 krat monitor dychu. Poradili ste mi vymenit baterky. Baterky som vtedy vymenila. A dnes v noci zase pipal monotor dychu 😕. Este pocas pipania, predtym ako zacal momitor hukat dcerka zacala plakat na ten zvuk. Takze za 2 tyzdne pol rocnej dcerke pipal monitor dychu 3 krat. Do vtedy ani jeden krat nepipal. Kam mam objednat dcerku? Na kardiologiu?

tani777
30. sep 2021

Ku pediatricke..na odborne vysetrenie vzdy posiela vseobecny lekar,ktory dieta najprv vysetri..ked zhodnoti,ze treba odborne vysetrenie,odosle vas tam...pevne verim,ze to je chyba monitoru,a dcerka je zdrava ❤️

elenita
30. sep 2021

Nam takto pri starsej dcerke pipal monitor aj 7x za noc. Mala reflux.

tribratri
30. sep 2021

Otazka znie, ci pipal lebo nezachytil dych alebo pipal lebo nedychala. Nam casto pipaval, vecer sa nastavil ze to chytalo dych, dieta sa pretocilo a uz ho nezachytil. Vzdy sme vyskocili.

stanulienkat
30. sep 2021

Sleduj si dcéru a nerob predčasné závery. Ten monitor tiež nie je dokonalý pristroj, on meria hlavne pravidelnosť nádychu, čo deti nemusia mať vždy úplne pravidelné a pri akejkoľvek zmene hneď pípa. To neznamená, že má dieta akúkoľvek poruchu. Absolútne nič to nemusí znamenať Buď rada, že ťa hlavne ten stroj upozorni, keby niečo. Radšej sa zobudit zbytočne päťkrát, ako neskoro jedenkrát. Pipalo to aj nám i našim známym.

petus998
30. sep 2021

Nam pipaval taktiez ked sa otacal a nezachytil dych alebo ked moc kopkal v noci

mirka17
30. sep 2021

Vyhod monitor do koša

janai1
30. sep 2021

@mirka17 skvelá rada 👌

autor
30. sep 2021

@tribratri No to netusim 😕. Vzdy sa hned vrtela ked som pribehla k postielke, a dnes este aj plakala. To si ani nechcem predstavit, ze behom 2 tyzdnov uz 3 krat prestala dychat, a keby ju monitor hlukom neprebral tak by zomrela 😭😭😭

bossik
30. sep 2021

To môže mať viaceré príčiny, jednou z nich je samozrejme aj to, že bábätko naozaj nedýchalo. Čo je ale viac pravdepodobná a častejšia príčina, že buď je zlý monitor dychu (padol na zem, zlé zaobchádzanie atď, má už zlú citlivosť), alebo bábätko nedokáže správne zachytiť. Monitor dychu, aby dobre fungoval, treba aj správne umiestniť. Treba si prečítať v návode akú hrúbku matraca vie spracovať a fungovať správne. Osobne mám skúsenosť len s monitorom dychu Babysense 7, ktorý sme používali pri 2 deťoch. Počas tých rokov som zistil, že je naozaj dôležité umiestnenie monitoru aj v závislosti ako je tam dieťatko uložené. Ak je pod hrubým matracom a ešte aj bábätko je napríklad v zavinovačke atď, hrúbka stúpa a monitor to už správne nezachytí. Obecne platí, že monitor dychu by nemal byť pod veľmi hrubou vrstvou matraca (10 cm a viac) a zase by nemal byť ani tak plytko, aby bábätko tlačili monitorovacie plochy, má byť tak akurát. Ak všetko čo je treba dodržíš a monitor aj tak stále pípa, treba pouvažovať či je ten monitor ešte funkčný. Snáď to vyriešite a všetko bude opäť v poriadku 🙂

autor
30. sep 2021

@bossik Ale monitor prvy pol rok vobec nepipal. Uz len z toho dovodu umiestneny je urcite spravne. Je kupeny ako novy. Ma teda pol rok ten monitor. A nepadol na zem, ani sa s nim nezaobchadzalo zle. Teraz sa nieco zacalo diat a uz 3 krat pipal 😭.

anjelicek26
30. sep 2021

No plakala, lebo ju monitor prebral, ked nedychala - splnil svoju funkciu... pozri my nevieme, ci je monitor dobre nakalibrovany, alebo fakt nedychala. Preto sa dieta berie po niecom takom hned na pohotovost - pomeraju saturaciu a presne vedia, co sa stalo... aspon nam to tak vraveli, malicka bola predcasniatko, vraveli, ze treba hned prist keby nam monitor pipal... nastastie nepipal mimo par krat, co som nevypla a vybrala ju, moja chyba... porozpravaj sa o tom dnes s pediatrickou.

catherinah
30. sep 2021

Mozno sa viac hybe v postielke a pretoci sa nabok.
Mate monitor novy?

merrysa
30. sep 2021

@catherinah presne aj mne toto napadlo, ze uz nie je len nehybne novorodeniatko ale zacina sa coraz viac hybat a tym padom moze byt mimo monitora..

autor
30. sep 2021

@catherinah
@merrysa Vzdy som ju nasla v strede postielky na chrbte, ked pipal monitor. Takze urcite by ju monitor bol zachytil. A ano kupeny je novy monitor, ma teda ako dcerka pol roka.

salome123
30. sep 2021

keby zomreli vsetky deti, ktorym pipal monitor, tak tu uz nie je hadam polovica deti.

danulicek
30. sep 2021

ak sa ti nieco nezda, urcite smer pediater. netreba kreslit najhorsie scenare, ale ani podcenovat to. mne pri prvom synovi pipal viackrat a veru, zachranilo mu to pravdepodobne zivot. neskor a potom uz aj pri druhom synovi zvykol pipat, ked sa zacali pohybovat po postielke. velakrat sa stalo, ze sa natlacili uplne na kraj a monitor to proste nezachytil. ale ked zacal hulakat, tak sa prevalili/zobudili a boli zrazu v strede postielky. Takze moznosti je viac, ale ak mas obavu a nezda sa ti, ze by pipal na zbytocny poplach, radsej urcite treba ist k doktorke.

merrysa
30. sep 2021

Pokial si na kamere nevidela ze fakt bola cely cas na tom istom mieste, mohla sa pretocit naspäť po zapipani..skus odsledovať a ak to nie je tym, tak by som isla k dr ak teda ozaj tak casto pipa

anjelicek26
30. sep 2021

@salome123 kazdorocne umrie niekolko deti na SIDS... viac, ako si clovek mysli... monitor ano pipa urcite vo vela pripadoch zbytocne, ale inemu dietatu (aj keby je to len 5 do roka!) to zachrani zivot, kedze ho to preberie... rovnako ako pri autonehode umiera kolko batoliat pod rok rocne? Autosedacku kupujes tiez a pritom neratas s nehodou, ze? Treba to presne takto brat...

salome123
30. sep 2021

@anjelicek26 neviem ci by som to prirovnala k autosedacke, ale ked si pozries prispevky ohladne monitoru, tak je to naozaj vela zien, ktorym tie monitori pipali... mne len kus prekaza ten postoj, ze "aha, pipal mi monitor...keby som ho nemala, tak je moje dieta mrtve". nezlahcujem to, len sa zamyslam nad spolahlivostou monitorov...

anjelicek26
30. sep 2021

@salome123 toto pochopi asi len rodic, ktory ma predcasne babo, ktoremu v porodnici x-krat vypadlo dychanie, ze sa to proste stat moze... dlho sme boli v inkubatore kvoli tomu... ked pipal monitor, nedychala. ked sacal pipat alarm, strhla sa a nadychla, sama som to videla, srdce mi vtedy zastalo... na slovensku je to 20-25 deti rocne, ktore takto odijdu, proste rano nedychaju v postielke, ta statistika je aspon pre mna ako matku hroziva... to radsej par falosnych poplachov ako toto. Isteze su chyby v uzivani a isteze su aj falosne poplachy... ale radsej to, ako naopak.

salome123
30. sep 2021

@anjelicek26 pri predcasne narodenych to chapem.

snezienkaaa82
30. sep 2021

Aj nám pipal často. Pokým bola, malinkaa, ešte v perinke a nepretacala sa, tak nepipal. Akonáhle začala byť aj v noci viac pohyblivá, už pipal. Posunula sa trocha a bolo...

martinka13
30. sep 2021

Mam začal tiež v tomto veku viac pípať . Deti začali pochodovať po postieľke a monitor ich nezachytil.

andrejka1974
30. sep 2021

Pre istotu zajst k lekarovi, nam takto zistili reflux

tribratri
30. sep 2021

chcelo by to kameru so zaznamom

pseudomonas87
2. okt 2021

Pozri, aj keby to niečo znamenalo, monitor to zachytil. Nam pipal falošne, keď sa malá presunula úplne do rohu postieľky. A raz pipal oprávnene, je predcasniatko. Ako sa tu už písalo, môže mať reflux, choď k pedi a ďalej ju sleduj, nič viac teraz neurobíš.

cervenaruza123
2. okt 2021

U nas zacal tiez po pol roku pipat castejsie. Uz sa viac hybala, pootocila sa v postielke a pipal. Parkrat nas to dost vystrasilo, potom som ju ulozila a cakala pri nej a sledovala to svetielko, co snima nadychy, ci svieti tak ako ona dycha. No vysvitlo, ze polovicu nadychov jej uz nezaznamenal pristroj, ked sa trosku posunula. A len otazka casu bola, kedy ten interval bude taky, ze zacne az pipat pristroj. Lebo ja som pocula, ze dycha, len monitor to nezaznamenaval. A to sa mi zdalo, ze je na nom dost dobre ulozena, ale aj tak, stacilo, ze sa pootocila a uz zle zaznamenaval. Takze sme ho po pol roku museli prestat pouzivat. Pipal opakovane, aj ked dychala, lebo som to naschval sledovala. Taze odporucam si to odsledovat takymto sposobom. Ked budes pocut, ze dycha, ale monitor to nesnima, tak sa uz asi prilis vrti.