Monitor dychu už 2x pípal

20. sep 2021

Nasej pol rocnej dcere uz 2 razy pipal monitor dychu behom tyzdna. Predtym nikdy nepipal. Baterky su v poriadku, lebo je na monitore aj senzor bateriek. A dnes ako pipal monitor, dcerka lezala pekne v strede postielky na chrbte, takze urcite by ju monitor zachytil. Sama sa hned prebrala asi na ten hluk monitoru. Ale ja ked si predstavim, ze keby nebol monitor zapnuty, tak zrejme rano ju najdem mrtvu je mi strasne zle. Ako je to mozne, ze zdrave vesele dieta uz 2 razy prestalo dychat pocas spanku? Monitor bol kupeny ako novy, takze ja pochybujem ze uz by bolo treba kalibrovat monitor. Co ked o par dni zase prestane dychaat 😭.

zafir01
20. sep 2021

ked si k dcerke prisla, len spala ? ci ju bolo treba prebrat ? .ked mal syn 1 mesiac nam pipal monitor behom jednheo vecera 2 krat . zaroven mal horucky takmer 40tky. ostali sme lezat v nemocnici na jiske , a aj tam im monitor pipal par krat, sedeli sme nonstop pri nom so sestrickou . vzdy sa prebral, na vysetreniach nic nezistili, a od tej noci uz nezapipal nikdy . chapem tvoj strach a viem ako sa citis, ked som si prezila taku noc . skus zavolat lekarke co ti povie, ci nebude chciet dieta aspon vysetrit pre lepsi pokoj .
na druhej strane je to elektronika a ani ta nie je uplne 100 % . bola by som v strehu,a le nehc ta ten strach neprevalcuje .

princess59
20. sep 2021

Naša má 2,5 mesiaca a dnes nám pipal 1x, skoro som sa pototo... Hneď som ju zdvihla na ruky a bolo vidno ako sa nadýchla ale mala taký tuhý spánok že sa ani nezobudila...už teraz sa bojím ďalšej noci...

autor
20. sep 2021

@zafir01 Ked som prisla k dcerke akurat sa zacala sama hybat. Asi ju ten hluk monitoru prebral k zivotu a zacala dychat. Ale fakt presne takto isto to bolo pred par dnami. Aj vtedy sa zacala sama hybat ako ju ten hluk prebral k zivotu.

kacena4
20. sep 2021

ahojko nam pipal monitor pravidelne drobec mal problem s plucami. neboj nie je to nic strasne su dve moznosti vymen baterky nespoliehaj sa na to, ze zasvieti ze ti dochadza baterka za tie nervy to nestoji (aj to sa nam stalo...) a po druhe dieta moze hlboko zaspat a nehybe sa znizi sa frekvencia dychu a monitor zacne pipat, tj. nie ze prestane dychat. tam je dolezity pohyb aj dych tj. monitor je nastaveny tak ze ked klesne frekvencia dychu pod urcitu hranicu zacne pipat a zobudi dieta vsetko ok, ak by sa vsak nebudilo vtedy je to horsie. drzim palceky nech to nemusite zazivat

elenita
20. sep 2021

Nema nahodou reflux? Mojej starsej dcerke pipal monitor obcas pocas noci aj 7x...ma braceka dvojicku, tak sme na skusku vymenili monitory, a opat pipal len jej...bolo to refluxom, do roka preslo

autor
20. sep 2021

@princess59 😕 ach, teraz mozeme stresovat minimalne do roka

anjelicek26
20. sep 2021

Ked sa to zopakuje, chod radsej k lekarovi a povedz mu, co sa deje. Nam nepipal monitor nikdy (len ak som zabudla vypnut) a teda je kopa neskodnych dovodov, cim to moze byt, ale aj nie... radsej nech ste v poriadku, co keby sa zastavi to dychanie na prechadzke v kociku?

princess59
20. sep 2021

Ja som volala aj pediatrovi a že ak sa to bude opakovať porobia sa vyšetrenia, že ju máme viac sledovať a či náhodou nemení farbu aj počas dňa keď dýcha v pohode, a že keby sa nám niečo nezdalo máme hneď prísť....už kukám na nete že objednám aj ten monitor na plienku....

lusyc
20. sep 2021

Takze monitor funguje ako treba, ked sa dcérka zobudila.
Treba skúsiť vymeniť baterky a ak máte platne položené na rebrinach v postieľke, môže to falošne pípať. Ja som to vyriesila tenkymi plastovými doskami na krájanie zeleniny, dala som pod platne a na ne matrac.
Pipal mi pri oboch dcérach, rozdychali sa. Vďaka Bohu za vynález monitoru.

thoughtfulweirdo
20. sep 2021

Nám monitor pipal niekoľkokrát. Tiež vždy syn pekne dýchal, ale raz som to videla, stala som pri postieľke, sledovala, ako spí a zrazu sa prestalo zdvíhať bruško. Prešlo pár sekúnd, spustil sa monitor, na ten zvuk sa malý strhol, zhlboka vzdychol a ďalej dýchal normálne. Spomínala som to pediatrovi a ten povedal, že malé bábätká občas zabúdajú dýchať v tvrdom spánku, ale že väčšinou sa samé opäť nadýchnu- väčšinou 😬 že je dobré púšťať ten monitor pre istotu a ak by sa to opakovalo často, pošle nás na vyšetrenia. U nás sa to stalo asi 4-5 krát, naposledy, keď mal cca 2,5 mesiaca, teraz má 4,5, tak už dva mesiace je kľud, hádam už to tak aj zostane.

malykonik
20. sep 2021

Ahoj, aj nám pípal, keď sme prišli z pôrodnice a dcéra mala žltačku. Išla som k obvodnej a vypýtala si výmenný na kardiológiu. Tam mi lekárka povedala, že keď začne monitor pípať, treba zistiť či dieťatko dýcha - trebárs priložiť zrkadlo k nosu, zvyšok už asi poznáš.. Nám na kardio zistili dierku v srdci, ale nie je to nič nezvyčajné u malých detí, do 2 rokov sa zrástla.. Viem ale čo prežívaš, ja by som to konzultovala s detskou doktorkou. Vďakabohu sa tento vynález..

evamea
20. sep 2021

Môj malý ako cca 5-6 mesačný mal ALTE príhodu, neprebral ho ani monitor, odvtedy mal často spankové apnoe. Po roku chvalabohu už všetko v poriadku.

h2
20. sep 2021

Neboj sa, s najväčšou pravdepodobnosťou to nie je tak, že ak by ste monitor dychu nemali, dcérka by bola ráno mŕtva. Môj syn bol týždeň a pol v inkubátore, chodila som tam za ním a strávila som tam dosť času. Za ten čas tam tie monitory v iných inkubátoroch pípali viackrát. Sestričky nikdy nerobili paniku, zrejme už na to boli zvyknuté, lebo vedeli, že nič vážne sa nedeje. Dieťatko sa väčšinou už na ten zvuk zobudilo a nadýchlo, prípadne ho oni trošku potriasli a bolo. Aj Tvoja dcérka by s veľkou pravdepodobnosťou začala zase sama dýchať. Ale určite to spomeň aj lekárke, keď tam najbližšie pôjdete.

andrejka1974
20. sep 2021

Radsej kontaktuj lekarku, mne takto syn zacal mat apnoicke pauzy boli sme v nemocnici a zistili mu reflux a z toho mi prestal viackrat dychat lieky a zmena mlieka ho zachránili

klip0
20. sep 2021

Baby a keď pipa monitor ale dieťa sa nato zobudí a nadychne tak voláte pohotovosť ? Alebo aký je správny postup

katie253
20. sep 2021

Aký máte matrac v postieľke? My máme v jednej s kokosovou vrstvou a tam nám pipal často, lebo nezachytilo dych cez to, v druhej postieľke máme obyčajný penový matrac a tam pipa len keď sú slabé baterky. V oboch sne používali rovnaký monitor dychu.

maximilie
20. sep 2021

@anjelicek26 si mi pripomenula...keď som zabudla vypnúť...najlepšie o 3 ráno keď som išla po špičkách s malou preč zo spálne, asi sa muz vyspal do prace,... infarktove stavy🙈 začalo to hulakat ako alarm na cely dom.
Inak nám pipal 2x. Prečo, to netuším. Mozno tiež len hlboký spanok. Dcerka do teraz keď zaspava, podľa dychu presne viem, kedy zaspala, lebo sa jej spomalí dýchanie.

maximilie
20. sep 2021

@klip0 načo pohotovosť? Jedine keby bolo dieta modré, alebo malo ťažkosti s dychanim. Stačí spomenúť lekárke na preventívke.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klip0
20. sep 2021

@maximilie
@beata_k
No to ja len informačne, prvé ešte len čakáme a toto som si ešte nenastudovala ako funguje

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
21. sep 2021

Urcite vymen baterky... pol roka je tak akurat doba na to aby sa vymenili.
Ak sa to zopakuje zase, by som este v ten vecer isla k lekarovi. V 6 mesiacoch by sa tieto prihody uz nemali velmi stavat... najhorsich je prvych 6 mesiacov. Takze ak sa to uz vas zacalo teraz, mozno treba babo vysetrit.