icon

Obliekate doma deťom pančuchy?

mata0410
9. jan 2017

Pomoc ludia uz neviem ci ja som ten debil alebo moja svokra.... Od kedy sa mala narodila vzdy pocuvam dookola, ze preco nenosi pancuchy po dome a na spanie, ze ona detom do 8 rokov obliekala.... Vzdy, vzdy to iste... Ona je stara ma vyse 70 rokov a preto je jej furt zima.... uz mam chut jej povedat nech si tie pancuchy oblecie ona... Preto sa pytam obliekate detom pancuchy doma a na spanie? Mame cca 20°c.

Strana
z2
diablikovci
9. jan 2017

Ja ešte 2x v noci otváram okno aj keď je -10 či -15 st. a všetci len tak odfukuju potom keď im príde taký zimný vzduch 😁😀

certi
9. jan 2017

No cosi....jasne, ze nie

katpizur
9. jan 2017

Myslim ze by si kazda mamina mala sama zvazit ci je to potrebne alebo nie. Ono svokra to urcite nemysli zle, ale niektore veci treba proste filtrovat a nebrat si ich moc k srdcu, tiez v niektorych veciach si dam poradit ale v niektorych nie, ked raz mam doma vyse 20 stupnov tak na co budem davat dietatu pancusky??

mirinka227
9. jan 2017

@mata0410 no na spanie určite nie...

mata0410
autor
9. jan 2017

@mima4 nie myslela pancuchy pod teplaky ... 😠

stastna
9. jan 2017

By sa upotili k smrti...aspon tie moje 😝

mata0410
autor
9. jan 2017

Byvame spolu v jednom dome. Ako sme sa nastahovali na poschodie kupili sme si nove okna aby nebol taky tepelny unik a manzel co tu zije cely zivot vravel ze citi rozdiel. Ved on chodi v trenkach a tricku len obcas si da tu mikinu a teplaky.... u Nich na prizemi sme vymenili okna len v obyvacke a spalni inak maju stare cez ktore fuka aj vchodove dvere su na nic.... Obcas je u nich chladno ale nikdy nie je tak aby mala mat pancuchy. Od kedy vie mala chodit po schodoch nemam chut dole vobec chodit a dnes sa mi to tiez potvrdilo. Este aj dnes prekrutila co som povedala....

vroni
9. jan 2017

my mame doma 20 stupnov a dcera s muzom chodia v tricku s kratkym rukavom, kratasoch a naboso 😀 Skriatok aj ja mame teplaky/nohavice, mikinu s dlhym rukavom a papuce. Ale pacuchy davam len pri superzime alebo na lyzovacke (slecna lyzuje v leginach bez pancuch. Asi ju mam s nejakym Eskimakom alebo co 😂 ). Doma nikdy. Aj moja mama je z toho na infarkt.

babatkoo
9. jan 2017

Moj beha po byte (vsade parkety) v pancuchach + papucky a body s dlhym rukavom. Mame 23 stupnov.

mata0410
autor
9. jan 2017

@vroni @stastna Kym som zila u nasich tak takych 21 mi stacilo aj teraz by som tak priala ale minule manzel prikuril vyskocilo na 22 a mne bolo neprijemne horuco... obcas je aj mne pri tych 20 chladnejsie ale ked nic nerobim sedim pri telke tak si zakryjem nohy a som spokojna aj dceru som to naucila ked sa pohybuje tak jej zima nie je inak by mala studene ruky

mirinka227
9. jan 2017

@mata0410 my bývame tak isto ako vy, svokrovci dole a my hore, a taktiež sa svokra vždy pýta keď sa trošku napr na konci leta ochladilo alebo tak, či má malý pančuchy, či je dobre oblečený, a veľakrát má svojimi otázkami vytočila, ale už som si zvykla...

engie2
9. jan 2017

@mata0410 ked mala mala par mesiacov minulu zimu, tiez som sa bila do prs, ze pancuchy moje dieta nosit nebude.. vtedy bola v overaloch celotelovych, body s dlhym rukavom a ponozky pod tym. Teraz ale ako lieta pi celom byte, ma 17M mi pridu pancusky ako uplne najlepsia volba. Ma len body a pancusky bud protismykovky alebo este dam ponozky protismykove. Ked idene von, uz len navrstvim. Ponozky by este dala dolu, tak preto mi tie pancuchy pridu naj

tajka1986
9. jan 2017

@mata0410 bud iba pancuchach alebo iba teplakoch. Nie oboje preboha 🙂 Svokru netreba pocuvat. Neviem si predstavit ako by mi bolo keby v 20stupnoch mam aj pancuchy aj teplaky :-/ 🙂 Takze to nerobim ani mojmu dietatu

alexandraalexandrova
9. jan 2017

😀 no, debil je jednoznacne tvoje svokra 😀 Pancuchy na spanie?? Jedine v pripade ze dieta spi pri otvorenom okne a bez paplonu 🙂 alebo pancuchy namiesto pyzama...ale oboje nikdy
Ja by som svokre kludne odporucila nech si tie pancuchy navlecie na seba ona...este by som jej aj kupila, len nech uz da pokoj 😀

katrin21
9. jan 2017

@mata0410 akoze pancuchy nedavam, ale mame podlahove kurenie.... teda davam pancuchy, ale potom na ne uz nic, doma....
ale nemame 20st... to je fakt malo na to, ze dieta sa tmoli pri zemi, kde asi nemate podlahovku, alebo ano?? Lebo ak nie, na zemi je ozaj chladno dietatu... ak mate hore 20st an termostate, pri zemi bude mozno aj 18... takze...... ono to ma hlavu a patu, co ti svokra hovori.... teda nie do 8r, ale co ja viem do takych 2r by som davala.... lebo to je dieta fakt stale na zemi.....
treba brat do uvahy teplotu v dome. podla toho.. vacsina ludi, co poznam, kuri na 22,5 -23st a to je dost rozdiel, v cinzakoch aj viac maju niekedy...
Tebe je teplo pri 22st, ako pises uz by si sa potila.., ale ty netravis cas na zemi a podla fotky ta hreje aj tvoja vaha ( to nemyslim v zlom, ale pisem ako fakt, ze to ma na to vplyv aby sme sa rozumeli spravne 🙂 ).. dietatu moze byt ovela chladnejsie.... takze tak...
Ja osobne pri 20st mrznem ... to mame v spalni na spanie a spod paplona nevystrcim ani ruku s dlhym rukavom :D

lelicav
9. jan 2017

Nedavam a ani do skolky a skoly. Len jednu vrstvu do interieru. Na noc mame 19 stupnov,cez den 21. Deti su s tym v pohode. A chore neboli min posledne 4 roky.Neviem si predstavit 2 vrstvy pri 20 stupnoch.

dahra
9. jan 2017

@mata0410 - bývame v byte /krajný byt, 2.poschodie/. Ak je vonka čo i len tochu nad nulou, tak ani nezapinam radiatory a deti su iba v teplakoch a trickach s dlhym rukavom, na ne pripadne vesta,ak je im chladno. V noci sú radiatory vždy vypnuté a tesne pred spaním /deti už zalezené pod paplonom/, sa otvára okno dokorán aspoň na 1 minútu, aj keď je vonku - 25 a pri závane vzduchu mrzne sopeľ pod nosom. No najmladšia, čo štvornoží, má cez deň aj pančuchy pod teplaky,pretože nemáme koberce, len laminatovu podlahu a na chodbe dlazbu. Teplota v byte nad 20 stupňov je podľa mňa zbytočný luxus, míňanie energie a koledovanie si o chorobu, lebo poznám "bytových zmrzľošov" , čo vyhrejú byt nad 25, pobehuju pomaly ako na pláži a potom veľký teplotný skok.
Ale ja som z domu, my sme zvykli ako deti mať vždy pančuchy a na ne ešte ponožky a papuče a teplaky a natelnik s dlhym rukavom a pulovrik a vestu. 🙂 Teda naobliekaní riadne, lenže ak bolo v dome 19, tak sme oslavovali, že aha Tahiti. V spalni sme bežne mali 16, takže pamatam si spanie v pancuchach dole pod pyžamom a v natelniku s dlhym rukavom hore pod pyžamom. 🙂 Tvoja svokra asi vychovala deti v takomto studenom odchove, pretože aj moji rodičia majú už nejaký ten rôcik po 6Otke.
Mimochodom, minule ma jedna postaršia pani v MHD sfukla, akože moje ročne dieťa nemá cez ústa šál. Bolo to v decembri, vonka plus 5. Kukam na ňu, že prepanajana, sama to neznašam,ved to sa ani dychať nedá a ešte k tomu sa na šále takto robí kondenz, pomaly mi takto látka v mraze o hubu primrza. Ved to je určite skor na chorobu. Tak ale treba to brat tak, že kazdy je inak navyknuty.

ewisam
9. jan 2017

Davam ale len pancuchy, alebo len teplaky s ponozkami

rora
9. jan 2017

Toto by si mal kazdy zvazit sam, podla toho ake ma doma podmienky... ked sme byvali v byte (z kazdej strany susedia, minimalny chlad) dcera mala na doma len leginky a papuce. Teraz byvame v dome, syn chodi stale po styroch, vpodstate cas travi len na zemi (okrem spanku samozrejme) zem chladna studena,podlahove kurenie nemame, dom zatial nezatepleny... ma pancuchy a na tom teplaky. Ked mal len jednu vrstvu bol cely studeny.

blevka
9. jan 2017

My máme tiež cca 20 stupňov doma, ale mne je chladno...Hlavne keď sedím pri deťoch na podlahe...Podlahové kúrenie nemáme. Takže im dávam fleecove tepláky alebo tenké tepláky s pancuskami. Na podlahe je naozaj zima, najmä ak je aj prievan niekde.

googlinqa
10. jan 2017

Mojej davam hrubšie leginky ponožky a papuče tielko a tričko s dlhým rukávom mám medzi 20 až 22 keď sa hrá na zemi dávam hrubú veľku deku chytím ju za ruku ak je studená dám ešte jednu vrstvu ale väčšinou stačí čo som písala a keď nemá tie leginky tak hrubé pančušky a keď je nám zima dám hrubší overal a zakrátko sme zohriate

jana_eyre
10. jan 2017

ja detom davam doma iba pancuchy, lebo by ma porazilo aby som este aj na tie musela surit aby si obliekli ked pojdeme von.. :D nie je to sranda pohanat dve deti aby sa obliekali, ked ich zaujima cokolvek okolo len nie obliekanie.. a ja riesim dalsie male na rukach, ktore obliekam ja..

takze na pancuchy oblecu len oteplovacky ked je riadna zima, alebo zateplene gate ak je mierne zima.. a ked prideme, tak to vyzlecu.. doma mame 21, zima ani teplo im tu nie je a teda mame podlahove kurenie, ktore obcas kuri.. 🙂

mata0410
autor
10. jan 2017

Myslela som si ze budu aj take aj take nazory ale ako vidim vacsina vravi ze naco aj ja si to vravim... Dnes bolo pokracovanie ked videla ze som jej dala len pancuchy ja davam tie z lidla tie sa mi najviac pacia tak ufnukanym tonom na mna "ved daj jej este nohavicky" ojoj ako mi navrela zila na krku ale ignorovala som ju a isla dalej. Len ktovie ci mi ju zajtra postrazi ked idem ku dr. 😔

hviezdickka
10. jan 2017

ahoj, ja davam aj pancusky aj teplacky a niekedy len pancusky. maly ma skoro 7 mesiacov. ked mas vacsie dieta, tak urcite ti aj vie samo povedat alebo naznacit, ci mu je teplo alebo nie. kazda mame v byte aj tak inu teplotu. hlavne, ze je dieta spokojne, a potom je aj mamka spokojna 🙂 v kazdom pripade je to tvoja vec, ako oblecies svoje deticky 🙂 kazda z nas asi od niekoho z rodiny pocuva, ze ma toto alebo tamto robit inak. ja pekne prikyvujem a myslim si svoje. jednym uchom dnu a druhym von

hviezdickka
10. jan 2017

ach jaj, az teraz som si vsimla, ze sa pytas na spanie. ja som pisala po byte 😀 na spanie nedavam pancusky, lebo maly ma spaci vak, takze v nom je mu teplucko. davam len frote nohavice. a keby bol vacsi, mal by paplonik, takze by pancusky nepotreboval. jedine keby sa cely odkopaval, tak by som mu dala aj pancusky.

stellasss
11. jan 2017

Moja svokra nakúpi každý rok zbytočne asi zo 5 tielok a punčošiek 10 ročnému .... no čo povedať.... :D

Ale inak aj ja som strašne zamrznutý typ, my máme doma cca 25 C a sme v teplákoch / legínach/ a dlhom rukáve ...

mata0410
autor
11. jan 2017

@hviezdickka myslela som aj na doma aj na spanie... dnes ked sme odchadzali z domu u nich dole bolo 18 stupnov a ona mi ju strazila esteze my mame teplejsie v byte lebo vsetko tepo ide hore a kym som sa vratila mala som v hlave sceny ako ju naobliekala a podobne ale prisla som a bola v tom istom a este som sa jej pytala ci jej pri babke bolo teplo... vravela, ze ano

Ked bola malicka mala aj leginy aj pancusky napriklad ale od kedy sa hybe nevidim zmysel .... Vsetko zalezi aj od toho ako travi cas ci sa hybe alebo sedi pri telke napr. To pocitujem aj ja ten rozdiel

janulka1802
11. jan 2017

@mata0410 môj synček má rok a veľmi často behá s len v plienke, teda s holými nôžkami, teplotu máme 21, ručičky, aj nôžky má teplé, chorý ešte nebol. To je veľmi individuálne, ako obliekať dieťa. My s manželom sme za otužovanie jednoznačne.

Strana
z2