Používanie monitoru dychu pre novorodencov: Áno alebo nie?
Je monitor dychu ako povinná výbava pre novorodenca? Pomohol vám? Neviem ci ho kúpiť alebo nie
Ja mam 3 dieta dve uz pubertalne tam som monitor nemala ani mi nechybal.
Teraz pri malej som mala a aj pouzivala.ako novorodenec spala dlho a ticho nedala sa zobudit
a tak aj ked nepipal bola som spokojnejsia .keby spi v postielke este je stale napojena hlavne pri chorobe.je to dost penazi ale da sa dobre kupit aj z bazaru.
Ano, mala som pri oboch detoch. Bola som kludnejsia, ked boli pod dohladom, najma v noci a aj pri chorobach, ked boli zahlienene.
@jana35798 neviem ktora matka ma este hlboky spanok pri 2 malych detoch ale ja teda nie
My áno, a dokonca som bola s dcérkou ako 6 týždňovou v nemocnici a chodili sestričky kontrolovať, či má monitor zapnutý. Používali sme ho cca do 8 mesiacov. Stalo sa asi 4-5 x, že začal pískať. To sme vždy vyleteli alebo dobehli a skontrolovali malú.
Nie. Ani pri jednom som ho nemala.
@322sima123 no ked ta to zaujima, tak ja spim luxusne 👌
@liv1 tak ono je to celkom logické, že keď dieťa spí samo, či? Ja som písala, že prevenciou je spoločné spanie, nie keď dieťa spí samo a ak by moje deti spali v postielkach, tak by som ho využívala a že prvé 3m sme ho aj používali, potom to strácalo zmysel. Možno si ma len nepochopila 😊
Nepoužívala som, dcerka nemala žiadne diagnózy

Prosím, aspoň aby ste nepísali, že je to zbytočné. Jedna vec je váš názor a že ste nepoužili (ani ja som pri malom nemala), ale napísať na monitor dychu, že je zbytočný by som si netrúfla. Moji rodičia považujú za zbytočnosť aj vajíčko, či autosedačku.
To spanie s novorodencom je tiež také, že ja by som si napr. na to netrúfla, lebo na tej posteli spal aj môj manžel, ktorý má hlboký spánok a bála som sa, že si ho priľahne. Bábätko som si brala k sebe na posteľ naozaj málokedy a skôr sporadicky. Aj tie reči o zabezpečení prírodou a prepojení matky s dieťaťom sú také, že nuž áno, si prepojená, aj ja sa doteraz zobudím na každé mihnutie syna, ak spí vedľa nás, ALE keď sa narodil, po pár dňoch som bola taká unavená a rozbitá, že sa raz stalo, že som zaspala posediačky na koberci a syn reval tesne vedľa mňa na gauči a ja som nevnímala, tak som odpadla od únavy. Manžel prišiel z dvora do domu, že čo sa deje, že malý tak plače, lebo ja som nereagovala. Extrémne, ale sa to stalo.
Celkovo nemám rada tie odporúčania, čo je zbytočné, je to strašne relatívne. Za mňa napr. nebol zbytočný ani prebaľovací pult s úložným priestorom, ani hracia podložka, ani ohrievač na mlieko, dokonca ešte ani kôš na plienky (jedna super vec), dokonca ani športový kočík v jeho skoro troch rokoch, všetky tieto veci sme využívali naplno. Všetky tieto veci som si zaobstarala v procese, lebo som sa dala zlomiť v začiatkoch, že načooooooooo?
Paradoxne som nemala práve tú podložku. Určite to bude jedna z prvých vecí, čo som si zaobstarám teraz.