icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
23. feb 2011

@veselazu no pokud chces, aby to nepropoustelo svetlo, tak se pod to da dat jeste zatemnovaci latka..
a ta hacka je paradni! na todle bych si treba taky netroufla, bych se bala, ze to mimco neunese 😅 i s mai tai jsem mela ze zacatku neustale traumata, ze to nekde rupne a em. mi vypadne 😅 😀

veselazu
23. feb 2011

@terezita nestraš! 😲 musí udržet a basta 🙂 Davča bude pokusný králíček, pokud to unese jeho 11kg tak mimi je v pohodě - no mimi zatím není ani na cestě takže to jsme klidní

terezita
23. feb 2011

@veselazu ja vim, ze udrzi.. jen neduveruju SVEMU sicimu umeni 😅 😀

veselazu
23. feb 2011

@terezita ále ále když ne ty tak kdo? 😉 🙂 vyzkúšáme a dáme vědět, dítě vybavíme radči helmou a chráničema - vycpaný zadek už má 😀

laura033
23. feb 2011

tak a tu je moje ponocovanie:D:D:Dzojec dakujem za strih je uplne super :D:D:D po dlhej dobe som sa konecne pustila do upravenia mei tai-ja:D:D:D

zojec
23. feb 2011

@laura033 😉 super.. :D krasna je 😉
@veselazu hacka tiez nadherna 🙂
@terezita ja mam inak tiez taku traumu usit nieco v com sa nosi, ze to rachne 🙂 aj som si nakupila vsetko potrebne na nosic, ale radsej som objednala manducu :D :D :D a s novou manducou, asi buem musiet usit novu kapsu :D ved nenadarmo sa hovori, ze obuvnikov syn chodi bosy..🙂 🙂 🙂 b. ma hadam najskaredsiu kapsu 😀

zojec
23. feb 2011

@laura033 inak vcera som take labky videla nalepene v tescu na zemi pri krmivach pre macky a psikov.. :D

veselazu
23. feb 2011

@laura033 krása! kde se prosímtě shání ty přezky (spony) a popruhy? nebo jak se tomu nadává?

veonka
23. feb 2011

@laura033 parádna kapsa! 🙂

@veselazu tie spony sa dajú kúpiť v galantérii, majú rôzne veľkosti, aj originál popruh k nim v rôznych šírkach majú na metráž.

ja sa chystám dnes konečne vystrihnúť ďalšie flisové nohavičky, nech si urobím trochu radosť. 🙂 stále na to akosi nie je čas. Ale vy ste šikulky zas ste toho toľko pošili... ja neviem kedy to všetko stíhate. Paráda!

laura033
23. feb 2011

@veselazu ja som to kupila v normalnej galanterke len ta spona je nejaka labilna ale MM mi minule vravel ze to videl niekde v sporte sa ma pytal ci to ma kupit a ja hus ze mi to netreba, tak som sa vyrobila:D

@zojec my mame tiez manucu a nosime sa v nejs stale teraz jev nej este radsej ako v satke zaviazany, alebo len u MM a on ho v nej velmi nechce nosit
toto som robila spratne do auta som mala zvysnu latku a vycsinou sa nam stava ze ked niekam ideme a rychlo sa balime tak manuca alebo satka ostava na chodbe na zemi a ja krpca nosim na rukach, kedze z bytu ho vacinou berieme v autosedacke tak ma to ani velmi nenapadne brat aj satku xixix

veselazu
23. feb 2011

aha děkuju holky, to bych taky sháněla asi někde ve sportu, že to můžou mít v galanterce...
taky máme manducu, no teď nosím hlavně na zádech je to cvalda 🙂

veselazu
23. feb 2011

ale proč to píšu - na další mimi - mám hoodně času - mám v plánu zkusit Mei-tai tak sbírám informace 🙂

sima.p
23. feb 2011

Baby, prosím poradte mi. Ja neviem vôbec šiť, ale mamina trochu áno, ale nemá veľa času. Ale na vkladačky by som ju nahovorila, aby mi ušila. Pozerala som stránku vbalnke - ktorú látku a koľko by ste odporučili na vkladačky, resp. napr. z metra látky koľko sa dá ušiť tých vkladačiek a ako na to? Hádam to tu v tejto téme aj máte, stačí ked hodíte link. Ďakujem.

zfidorka
23. feb 2011

@sima.p ja mam vkladacky nafotene v albume, na dlhe bambusovy aksamit+frote french terry som brala 60 cm aksamitu a 1 m frote french terry, vyslo z toho 11 ks vkladaciek 60x12 cm a 5 ks 30x12cm (ak mi posles do IP mailovu adresu, poslem ti planik ako som strihala), na prefoldy z obojstranneho bmb frote som zobrala 140 cm, vyslo z toho 8 dvojvrstvovych prefoldov cca 40x30 cm
sitim som tiez poverila mamku 😉 je dobre kupit ihlu s oblou spickou a polyesterovu nit (dufam ze si to pamatam spravne), pred sitim latky vyprat, aby sa vyzrazali...

lumarque
24. feb 2011

Ahojte,
vedeli by ste mi niekto ustrikovat vlniacky na tento sposob?
http://stores.ebay.com/kozydesigns/Longies-Pant...

terezita
24. feb 2011

@lumarque ja je zrovna dostrikovala predevcirem a teda podruhe do toho nejdu.. 😅 trvalo mi to asi 2 tydny a jenom vlna na ne stala skoro 4kila.. ale treba se tu nejaky dobrovolnik najde. vypadaji totiz opravdu uzasne na tech malych capartech 😵

marcelkad
24. feb 2011

@terezita krásný, triko už je z fineribu?

terezita
24. feb 2011

@marcelkad z toho tvojeho ne, ale mam dojem, ze je to stejny vyrobce. na omak se to tvari totiz hooodne podobne. zatim mam z fineribu zeleneho usite elastaky a patent uz je taky vsity v mikine, jen jsem vcera zjistila, ze jsem koupila do mikiny zip, co se neda uplne otevrit 😀 😀 m. si z toho delal srandu a pry at to tam vsiju, ze si ji bude oblikat pres hlavu.. 😀

katka82
24. feb 2011

@terezita jó to už se mi taky stalo s tím zipem 😉 😀 😀 a ještě jsem si pochvalovala že je tak akorát dlouhej 😀

zojec
24. feb 2011

@terezita nadherne su tie vlniaciky 😀 😀 inak presne to mi minula hovorila kamoska, ze za vlnu dala skoro viac penazi ako keby si ich kupila original 🙂 a to pracu este nikto nerata 😉 no na strikovanie sa teda ja necitim 🙂 zatial..

katka82
24. feb 2011

@zojec no ono jak na které vlňáčky ty co štrykuju já tak tak vlna vyšla asi na 50kč 😀 😉

terezita
24. feb 2011

@katka82 tak to jsem rada, ze v tom nejsem sama 😅 hihi no ja skakala radosti, kdyz jsem ho sehnala
@zojec no prave.. ale to je i s tim sitim. kdyby do toho clovek praci zapocital, tak to budou pekne palky 😅

zojec
24. feb 2011

@katka82 😉 😉 mne by tiez take stacili 😉

lindauciatko
24. feb 2011

baby vdaka vam vsetkym som zacala sit tak pridavam fotku mojej prvej hracky - zabky....
Rozmyslam ze tie oci by mali byt vyssie, asi ich presijem....

terezita
24. feb 2011

@katka82 @zojec 😅 jako mne taky, jenze ja si vymyslela, ze musi byt pruhovane barevne a jinou stopro vlnu nemeli 😅
@lindauciatko juu, zabky ja rada! 🙂
teda a ja stejne nechapu, ze sit zacinate na hrackach.. vzdyt to je nejvetsi piplacka 😅 ja tu mam uz pres rok rozesitou mys a nemuzu to dokoncit, nemam na to nervy.. 😀

zojec
24. feb 2011

@terezita no ja zas neviem pochopit ako môzes sit tak dokonale detske vecicky 😀 😀

lindauciatko
24. feb 2011

@terezita no predtym som sila iba narovno, chcela som uz vsak nieco poriadnejsie a na oblecko sa ja este necitim...
No vidis aspon z tej mysi nevyrastie kym ju dokoncis, s obleckom by to bolo horsie 🙂

janulka24
24. feb 2011

Nemate niekto stih na detske babylegs a deku do autosedacky?

katka82
24. feb 2011

@terezita 😀 😀
@lindauciatko jůůů super žabka 😵 😵 šikulka 😉

quaxi
24. feb 2011

@veselazu spony z galanterky neber, su strasne nespolahlive, mne sa aj na obycajnej ladvinke, co nevazila ani kilo, hocikedy rozopla taka spona sama od seba 😠 a to nie jeden typ, ale viacere... Vypytaj v trekovych obchodoch, maju nahradne spony na ruksaky v roznych sirkach, a tie su spolahlive, aj ked o dost drahsie, aj popruhy obcas maju, ale keby nie, popruh moze byt aj z galanterky. No na tych sponach ti drzi cela vaha dietata, takze tam by som nesetrila, latka staci aj tenka, to sa len tak neroztrhne a svy ti stroj sam spravi dobre, takze ostatnych veci sa netreba bat, urcite sa ti podari 😉