Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laura033 😉 super.. :D krasna je 😉
@veselazu hacka tiez nadherna 🙂
@terezita ja mam inak tiez taku traumu usit nieco v com sa nosi, ze to rachne 🙂 aj som si nakupila vsetko potrebne na nosic, ale radsej som objednala manducu :D :D :D a s novou manducou, asi buem musiet usit novu kapsu :D ved nenadarmo sa hovori, ze obuvnikov syn chodi bosy..🙂 🙂 🙂 b. ma hadam najskaredsiu kapsu 😀
@laura033 parádna kapsa! 🙂
@veselazu tie spony sa dajú kúpiť v galantérii, majú rôzne veľkosti, aj originál popruh k nim v rôznych šírkach majú na metráž.
ja sa chystám dnes konečne vystrihnúť ďalšie flisové nohavičky, nech si urobím trochu radosť. 🙂 stále na to akosi nie je čas. Ale vy ste šikulky zas ste toho toľko pošili... ja neviem kedy to všetko stíhate. Paráda!
@veselazu ja som to kupila v normalnej galanterke len ta spona je nejaka labilna ale MM mi minule vravel ze to videl niekde v sporte sa ma pytal ci to ma kupit a ja hus ze mi to netreba, tak som sa vyrobila:D
@zojec my mame tiez manucu a nosime sa v nejs stale teraz jev nej este radsej ako v satke zaviazany, alebo len u MM a on ho v nej velmi nechce nosit
toto som robila spratne do auta som mala zvysnu latku a vycsinou sa nam stava ze ked niekam ideme a rychlo sa balime tak manuca alebo satka ostava na chodbe na zemi a ja krpca nosim na rukach, kedze z bytu ho vacinou berieme v autosedacke tak ma to ani velmi nenapadne brat aj satku xixix
aha děkuju holky, to bych taky sháněla asi někde ve sportu, že to můžou mít v galanterce...
taky máme manducu, no teď nosím hlavně na zádech je to cvalda 🙂
ale proč to píšu - na další mimi - mám hoodně času - mám v plánu zkusit Mei-tai tak sbírám informace 🙂
Baby, prosím poradte mi. Ja neviem vôbec šiť, ale mamina trochu áno, ale nemá veľa času. Ale na vkladačky by som ju nahovorila, aby mi ušila. Pozerala som stránku vbalnke - ktorú látku a koľko by ste odporučili na vkladačky, resp. napr. z metra látky koľko sa dá ušiť tých vkladačiek a ako na to? Hádam to tu v tejto téme aj máte, stačí ked hodíte link. Ďakujem.
@sima.p ja mam vkladacky nafotene v albume, na dlhe bambusovy aksamit+frote french terry som brala 60 cm aksamitu a 1 m frote french terry, vyslo z toho 11 ks vkladaciek 60x12 cm a 5 ks 30x12cm (ak mi posles do IP mailovu adresu, poslem ti planik ako som strihala), na prefoldy z obojstranneho bmb frote som zobrala 140 cm, vyslo z toho 8 dvojvrstvovych prefoldov cca 40x30 cm
sitim som tiez poverila mamku 😉 je dobre kupit ihlu s oblou spickou a polyesterovu nit (dufam ze si to pamatam spravne), pred sitim latky vyprat, aby sa vyzrazali...
Ahojte,
vedeli by ste mi niekto ustrikovat vlniacky na tento sposob?
http://stores.ebay.com/kozydesigns/Longies-Pant...
@marcelkad z toho tvojeho ne, ale mam dojem, ze je to stejny vyrobce. na omak se to tvari totiz hooodne podobne. zatim mam z fineribu zeleneho usite elastaky a patent uz je taky vsity v mikine, jen jsem vcera zjistila, ze jsem koupila do mikiny zip, co se neda uplne otevrit 😀 😀 m. si z toho delal srandu a pry at to tam vsiju, ze si ji bude oblikat pres hlavu.. 😀
@katka82 @zojec 😅 jako mne taky, jenze ja si vymyslela, ze musi byt pruhovane barevne a jinou stopro vlnu nemeli 😅
@lindauciatko juu, zabky ja rada! 🙂
teda a ja stejne nechapu, ze sit zacinate na hrackach.. vzdyt to je nejvetsi piplacka 😅 ja tu mam uz pres rok rozesitou mys a nemuzu to dokoncit, nemam na to nervy.. 😀
@terezita no predtym som sila iba narovno, chcela som uz vsak nieco poriadnejsie a na oblecko sa ja este necitim...
No vidis aspon z tej mysi nevyrastie kym ju dokoncis, s obleckom by to bolo horsie 🙂
Nemate niekto stih na detske babylegs a deku do autosedacky?
@terezita 😀 😀
@lindauciatko jůůů super žabka 😵 😵 šikulka 😉
@veselazu spony z galanterky neber, su strasne nespolahlive, mne sa aj na obycajnej ladvinke, co nevazila ani kilo, hocikedy rozopla taka spona sama od seba 😠 a to nie jeden typ, ale viacere... Vypytaj v trekovych obchodoch, maju nahradne spony na ruksaky v roznych sirkach, a tie su spolahlive, aj ked o dost drahsie, aj popruhy obcas maju, ale keby nie, popruh moze byt aj z galanterky. No na tych sponach ti drzi cela vaha dietata, takze tam by som nesetrila, latka staci aj tenka, to sa len tak neroztrhne a svy ti stroj sam spravi dobre, takze ostatnych veci sa netreba bat, urcite sa ti podari 😉

@veselazu no pokud chces, aby to nepropoustelo svetlo, tak se pod to da dat jeste zatemnovaci latka..
a ta hacka je paradni! na todle bych si treba taky netroufla, bych se bala, ze to mimco neunese 😅 i s mai tai jsem mela ze zacatku neustale traumata, ze to nekde rupne a em. mi vypadne 😅 😀