icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
19. mar 2011

@maly_prcek sila som tak par veci, da sa v pohode, len treba dat maly pritlak patky a nesmies latku nijako tahat. tam kde mi zalezalo na tom aby sa to nezvlnilo som sila cez strihovy papier, sice je to trochu narocnejsie ale naozaj sa to nezvlni.

mehlo
19. mar 2011

@animal krásné at vám dobře slouží

animal
19. mar 2011

@mehlo ahoj, díky 😉 ve dvou je suedecloth, byla jsem na něj zvědavá a jako stay dry vrstva jsem s ním naprosto spokojená, možná víc, než s mikroflízem.

zojec
19. mar 2011

@animal krasne plienocky.. 🙂 ja som tiez veeeeeeeelmi spokojna so suedeclothom, myslim, ze sa mu nevyrovna nic, najlepsi sty dry, a velmi dobre sa s nim sije, lebo je pevny 😉

katka82
19. mar 2011

@animal Eli téééda ty jsou parádní 😵 😵

katka82
19. mar 2011

@terezita mam takovej blbej dotaz 😅 u střihů ottobre se taky pak přidává na švy nebo to už je v tom střihu????díky moc 😉

animal
19. mar 2011

@katka82 to jsem se taky chtěla zeptat, jestli je potřeba přidávat na švy 🙂

katka82
19. mar 2011

@animal jé super tak nejsem jediná 😀 no já mam zatím obkresleno 10 střihů za 2 dny a necítím záda a břuch taky bolí potvůrka 😝

animal
19. mar 2011

@katka82 já už 2 dny stagnuju a ve středu mi přišly Ottobre co jsem objednala, samozřejmě jsem nebyla doma a tudíž to dřepí na poště. Byla jsem nějak líná zavolat na poštu, aby mi to doručili znovu. Marečkovi rostou zuby, tak máme doma sekec a ani jsme nebyli venku. Buď měl teplotu, nebo lilo.... Takže to půjdu vyzvednout v pondělí.

terezita
19. mar 2011

@katka82 @animal holky ono je to vetsinou popsane u toho strihu. co jsem sila, tak se vetsinou pridavky pridavaly, vyjimkou byly sikme prouzky a takove ty ruzne pruhy na lemovani a spagaty a taaak..
😅 nepospichejte s tim, ja to zatim nepotrebuju..

terezita
19. mar 2011

@animal jaaaj, slintam! ty jsou krasne! ja tu mam uz ty latky konecne vyprane, ale nemuzu se odhodlat.. 😅 😀 se bojim, ze ten strih zprasim 😀

animal
19. mar 2011

@terezita tak si vem klidně staré bavlněné plátno a zkusmo to ušij z toho, nacvičíš a pak ušiješ z nachystaných látek

animal
19. mar 2011

@terezita jo a popis - to bych tomu musela rozumět. A když to dám do překladače, tak páté přes deváté a ani z kontextu nic nevyrozumím o co jde.

terezita
19. mar 2011

@animal tak az je pak budu mit zpatky tak na to juknu a pisnu ti to cesky.. to neni problem.
vidis, to me nenapadlo to smiknout z neceho obyc.. toz to tak radsi zkusim 😵

lilly2711
20. mar 2011

animal ja tiez pouzivam casto prekladac, sice väcsinou na synove ulohy zo skoly, ale uz sa nam vela krat stalo, ze z toho bol brutal nezmysel 😀 😀 😀
terezita ja to robim obcas, ked nie som si ista ako treba nieco urobit, tak zoberem nejaky kus zvysnej nepotrebnej latky a usijem narychlo, len aby som vedela, ci to tak ma byt naozaj a ci to bude dobre.
babulky ja som teraz nesila nic. Matej mal herpesy po celej tvari, tak sme sa vytrapili zase!
Ale zajtra startujem...
animal plienocky su krasne az mi je luto, ze nam uz ziadne netreba...
terezita ty si tu spominala obojstranne lepiacu tapetu, ze z nej nieco robis na tricka....prosim ta, napis co to je vlastne a aj presny postup, ak mozes pre take menej chapave ako som ja.. 😀 ..lebo ma to zaujalo. Nejake ozdoby na tricka? ci nie?

denisocka
20. mar 2011

baby, nechcete niektora 2m hoppedizu na vyrobu Ring slingu? keby dačo IP,alebo cez bazar

terezita
20. mar 2011

@lilly2711 je to samolepici tapeta na zed - nepotrebujes lepidlo, funguje jako nalepka. omalujes si na ni libovolny obrazek, vystrihnes a prilepis na tricko a krasne drzi, takze kdyz potom houbickou nanasis barvu, tak se to neroztece tam, kam nema (musis nanaset primerene mnozstvi barvy, spis min, nez vic..)

mehlo
20. mar 2011

@animal prosím Tě, ty jsi psala, že máš šicí stroj Veronicu i s vyšíváním, kterej to je? Inspira 600? Poohlížím se po novým stroji, nevím co bude s tím starým, jestli ještě bude fungovat nebo co.

animal
20. mar 2011

@mehlo mám Veronicu excelent 707

mehlo
20. mar 2011

@animal aha tak na tu jsem taky koukala. Uvidím jak moc bude tatka ochotný vysolit tolik peněz, možná že nakonec budu mít nějakej obyčejnější.

zojec
20. mar 2011

@terezita chcem ti podakovat za tip s tou obojstrannou lepiacou paskou :D :D :D fakt supeeeeer 😉 nemam sice taku na sitie, ale taku klasicku siroku, nastriham si podla potreby prilepim a prisijem.. nesmyka sa.. dakujeeeeeeem 😉

animal
20. mar 2011

@mehlo teď už bych asi taky šla do trochu obyčejnějšího stroje, který umí jen pár vyšívacích stehů a konec.

mehlo
20. mar 2011

@animal no jo ale já tím obyčejnějším myslela ten kterej vyšívat neumí. Mně se to právě líbí. Já neznám žádnej stroj, kterej by měl jen pár vyšívacích stehů. Kdyžtak mi řekni jakej

terezita
20. mar 2011

@zojec rado se stalo. ja s tou papirovou mam ted v umyslu sit ty plinuse s pulem, ze to pak odtrhnu po prisiti.. snad to pujde 😅

animal
20. mar 2011

@mehlo jejda tak to teď žádnej nevím, bych musela lovit a na to nemám čas 😉 ale není potřeba kupovat stroj, aby měl milión vyšívacích stehů a jinak u mého stroje vyšívání písmen a čísel je do šířky 7mm

mehlo
21. mar 2011

@animal jé tak to děkuju moc, to teda v žádným případě nechci. Jsem myslela že to je víc.

monr
21. mar 2011

holky, na aký papier obkresľujete strihy? a kde kupujete? v živote som nekreslila, tak aby som vedela čo a ako.
dík

katka82
21. mar 2011

@monr já střihy obkresluju na hedvábný papír 😉 v papírnictví ho mají za 3 kč arch 🙂

zojec
21. mar 2011

@monr ja ked nemam hodvabny papier a jedna sa o mensi strih, tak posluzi aj papier na pecenie 😀 ale lepsi je hodvabny papier 😉

zojec
21. mar 2011

dievcata plienkarky.. 🙂 dosiel mi PUL, dve kocky mam navrchu bavlnu.. poradte ako najlepsie usit, aby nanavlhal 😉 dakujem pekne