icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
3. apr 2011

@zojec 😀 😀 😀 nás už tety v Kapexe poznajú 😉
práve som jednu starú modrotlačovú sukňu rozstrihala...nemyslela som, že tak skoro budem musieť šiť mininosič 😀
mám aj jednu pravú modrotlačovú sukňu, ktorá má vyše 100 rokov - látku používam na ozdobu - (modré srdiečko uprostred)

quaxi
3. apr 2011

Ja som vcera nahodou stretla v obchode monterkovinu, tak som neodolala a uz su aj monterky pre krpca hotove 🙂

horalka777
3. apr 2011

@maryol
@quaxi kraaasne 😵 veru, modrotlac ma daco do seba, pamatam sa, ze ako mala som strasne rada nosila jednu taku suknu. Tie monterky je normalne skoda zaspinit 🙂 Maly moze mat "nedelne" 😉

...ja som tiez uz "porodila" svoju prvu haipu daipu zo stareho zupanu, uz sme aj 2x otestovali, funguje 😀 - fotku dam radsej az pri druhom pokuse, teraz idem vychytat "ňáký ty mouchy" 😅

lilly2711
3. apr 2011

Baskaj poslala som ti IP
quaxi monterky krasne, tak ako pisala Horalka aj ako " nedelne" 😀
Maryol krasny nosic.
Vsetky ste sikovne. Ja uz nesijem nic, nemam ani len zbalene a vo stvrtok skoro rano letime 😒 .
Casopisy mam uz pre vsetky zbalene, takze hned po prichode posielam babulky.
Inak tiez sa na SK chystam na nakupy, strasne mi chybaju obchody ako metrovy textil a galanteria.
Terezita vdaka za linky, hej take mam doma tie nabijacie gombiky, len som myslela, ze aj na ne su nejake klieste ci take cosi.

maryol
3. apr 2011

@quaxi super!
a ty si ešte doma? 🙂 ...malá princezná ani inak nebude vedieť zaspať, keď sa rozhodne von z bruška, iba za zvuku šijaceho stroja 😀 😀 😀

quaxi
3. apr 2011

@maryol princezna sa nam nejako zabyvala, nie a nie von, ja som dufala ze ju tento strih vyzenie, lebo to bolo 9 dielov, obkreslit z casaku, potom na latku, a kedze inde nemame miesto tak vsetko na kolenach na zemi, skoro ma slahlo a ona si to spokojne prespi 🙄

zojec
4. apr 2011

@maryol nadherny nosic.. skoda nosit 😀 😀
@quaxi tie su dokonale.. fakt skoda nosit :D mne tu akurat vcera mm doniesol tie svoje na zaplatanie.. tvrdo rozmyslam, co mu dam ako zaplatu.. ja mam skoro vsetky latky kvetovanee 😀 😀 a nech sa malej princeznej uz uraci 😀 😀

vdovec
4. apr 2011

Ahoj holky, zkoušela jsem tady pohledat, ale nějak se mi nepodařilo najít konkrétní odpověd.
Chci od začátku látkovat. Používat bambus. čtvercovky s vkládačkou a později znovu využít ty vkládačky.
A jde mi o šití vkládaček.. Koupila jsem si jedno balení Bamboo Hour basic, že jako podle nich je našiju. Objednala jsem na sijemedetem bamb. flis a aksamit.
Chtěla bych dělat třívrstvé.
No a ted jsem nahlodaná, jeslti nemám udělat i několik dvojvrstvých.. nebo několik delších než jsou ty basic..
Jaký si myslíte, že je nejlepší rozměr pro tu vkládačku? Jaký rozměr vkládaček se mi bude hodit později?

animal
4. apr 2011

@vdovec za mě nejlepší varianta pro holčičku i chlapečka 60x10cm a nejlépe 3 vrstvé u tvých nakoupených látek 2x flíz a 1x aksamit

terezita
4. apr 2011

jaj holky, zase tu mate krasne kousky! a koukam, ze leti modra! ja modrotlac driv rada nemela, jako mala, ale ted jsem si ji taky znovuobjevila 😵 uz jsem zabavila mamce hromadu zbytku, tak se do toho pak taky nekdy pustim.. 🙂

@animal vkladacek jsem si uz taky par nasila, zatim 2x bambus.flis a 1x french terry a pak jeste 2x french terry a 1x aksamit, ale i tak mi to prijde nejake tenke.. teda to francouzske frote a oboustranne frote co mam, to jsou takove tenoulilinke latky, ze jim zatim neverim, ze to neco pobere 😅 😀 toz tak ted zkusim ten flis mixnout s aksamitem..
@quaxi taky prejeme, aby mala nasla uz brzy cestu ven! a teda to te obdivuju, takhle jeste s pupkem lezt po zemi a strihat a sit.. me z toho boli vzdycky cele ja a to ani tehotna nejsem!
@marcelkad jaaaj, co to vidim? 😎 moooc gratuluji a preji krasne a klidne tehotneni! 😵

apple7
4. apr 2011

ahojte, prosim vas , mohli by ste mi poradit? kupila som si latku bambusovy flis stredny, gramaz 320 g/ m. Chcela by som si z toho usit vkladacky do puliek, len neviem aky rozmer je najlepsi. dakujem za radu

slunicko76
5. apr 2011

ahoj devcata, potrebovala bych pradit, chtela bych usit nejakou podlozku do kocarku,ale vubec netusim z ceho a jak to mam vyrobit!🙂 nemel by nekdo nejaky typ, nejaky odkaz, radu! Budu vdecna za vse! diky! jo a taky material!🙂 äby to bylo na leto, salo to,ale aby se na tom prdolka nepotila!

ivuska.h
5. apr 2011

@slunicko76 Zatkávané rouno z sijemdetem.

denisocka
5. apr 2011

@zojec ahoj,ani ty nemaš link na obyčko čiapky na jar? take čo zahnem,popr. urobim uzličky dve hore ako rožky?

terezita
5. apr 2011

@denisocka zkus pohledat na mimibazaru, tam urco neco najdes. treba tu jeden.. http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3724

slunicko76
5. apr 2011

@ivuska.h A JEN Z TOHO a vic vrstev nebo dovnitr neco jineho? diky

ivuska.h
5. apr 2011

@slunicko76 Mám jen z toho, prostě chlupem k dítěti, jen obšiješ dokola, můžeš začistit šikmým proužkem, hustým cikcakem obšiješ otvory na pásy a prostřihneš.

maly_prcek
5. apr 2011

@vdovec Taky mám nejradši vkládačky 60x10cm... A šiju teda aksamit/flís/aksamit... Flís mi zhrubl, ale už je to stará várka, teď už prej hrubne míň... Krátké můžeš udělat se zbytků, taky se občas šiknou...

smejkoh
5. apr 2011

@slunicko76 Ahoj, ja pouzivam do kocika molitanovy podsedak na zahradnu stolicku a na to som usila pokryvku z klasickej bavlnenej latky s detskym vzorom. Maju to tu odfotene aj niektore baby. Ja som sa inspirovala fotoblogom od @majus246 . Je to makulinke a celkom dobre to vyzera.

zojec
5. apr 2011

@denisocka vidim, ze baby ti uz poslali nejake linky, ja som usila bez strihu... a su nositelne 😀

marcelkad
7. apr 2011

Konečně jsem dopatlala softshell kalhoty - jako super se s tím šije. vypadá to tlusté, ale prošije to i veelmi stará mašina.
Akorát až při focení sjem si všimla rozdílnosti v kapsách, příště dopiluju 😀 jo a délku musím upravit podle modela dnes večer

katka82
7. apr 2011

@marcelkad Marci určitě krásný gatě 😉 ale nejsou moc vidět 😅 chtělo by to světlej podklad 😉

katka82
7. apr 2011

@maly_prcek @sussanah tak jsem dělala nějaké ty trénikovky 🙂 a konečně jsem přišla na to jak ten PUL přišpendlit aby se nehýbal a nedělal neplechu 😵 tak jsem vám to vyblejskla 😉 :

maly_prcek
7. apr 2011

@marcelkad Vidím, že máme zrovna stejný profekt 🙂 🙂 Máš taky nastříhanou už i bundu 😀 😀 😀 Taky brzy hodím, ale naše jsou černé...

@katka82 Díky Kači, jdu to studovat 😉
Takže od spodu jsou ty vrstvy jak? Wendy - bambus - pul - bambus?

sussanah
7. apr 2011

@katka82 jeeee diky 🙂 Ja jsem se jeste k treninkovkam nedostala, stale vaham, jestli to ma jeste cenu nebo ne 😅 A tohle spendleni uz jsem nekde videla, jakoze je to namahave, ale pry perfektne drzi. Ale tentokrat teda bude pul po celych kalhotkach, ne? Protoze ty cos sila me myslim ze pul je jen mezi nozkama 😕

sussanah
7. apr 2011

@marcelkad jeeee ted koukam, ze bude dalsi prirustek, gratuluju 🙂

katka82
7. apr 2011

@sussanah néé jsou dělaný stejně 😉 ono to asi jen vypadá že je to pocelé 😅 ale dělám je pořád nastejno 🙂 já to sešpedlení už taky někde viděla a říkala jsem si že je to zbytečné ha ha 😀 a časem kaoukám že to fakt není od věci 😉 a ty špendlíky vyndavám až po prošití 😉 takže se to fakt nehne
už takle špendlím i AIO kapsovky 😉
@maly_prcek na hotových je to Wendy-PUL-malý bambus a velký bambus 😉 nejdřív sešiju ty bambusy takže PUL na to malý kus bmb a pak ten velkej kus bmb a až to sešiju tak to vlastně otočím a položím na ty Wendy 😉 je to aspoň trochu srozumitelné? 😅

sussanah
7. apr 2011

@katka82 ajo, to vypadalo, ze to bude ten pul po cele delce/sirce. A dik za navod, tak se k tomu snad dokopu, alepson jedny by se mu hodily, ty od tebe uz ma beznadejne male 😀

sussanah
7. apr 2011

holky, jako naprosty sici analfabet se ptam: Muzu u tak maleho sviste sit kalhoty/teplaky tak, ze predni a zadni dil je v podstate stejny, jen sed zadniho dilu je o fous vyssi? Ja teda zatim i rukavy siju uplne stejne vpredu i vzadu a mam pocit, ze to nicemu nevadi. Vim, ze na padnouci kalhoty by to nebylo, ale zatim by to jakz takz sedet mohlo, ne?