icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

smejkoh
11. máj 2011

@lindauciatko Ahoj, ja som sila z bavlny ako oblieckovina, s detskym motivom.

behulka
11. máj 2011

@lindauciatko na leto je super lan, lenze malokedy sa da zohnat i farebny. Nakoniec som sila z autickovej trickoviny, myslim, ze je to wendy , sila sa dobre, tvar si drzi, z druhej strany som dala rezne platno. Nedavno tu myslim jedna mamina spominala i ovcie runo, no na leto neviem.

zojec
11. máj 2011

@behulka a co si davala do vnutra? ja som dala taky hruby vlizelin, ale bojim sa, ze po oprani to strati svoj tvar.. 😖

behulka
11. máj 2011

@zojec do jedneho nic, na ten nas golfac sa to natiahne natesno, tvar to velmi nema kde stratit, do druheho vatelin, ale velmi rozmyslam, ze ho odtial vyberiem. Vatelin som davala i do autosedackovho potahu a drzi dobre. Vlizelin neviem ako vyzera, ale podla mena by to mohol zvladnut 🙂

ofelieee
11. máj 2011

@quaxi díky! To je pravda... tak zbyde na čepičku panence 🙂

lindauciatko
11. máj 2011

@smejkoh a @behulka vdaka za odpoved
@behulka ozaj krasny potah takze zrejme si uz len vybrat vzor, teda radsej obojlic, ano? ja to musim nakombinovat k vinovocervenej!
u nas v metrazi som videla aj farebny lan ale asi nie 100%, este ho pojdem ohmatat ale wendy ulet asi vyhrava aj cenovo - ten lan bol asi po 6 ecok
no ked si zosivala uplet o platno tak to asi islo dobre, len ked dam obe strany uplet asi sa to bude klzat pri siti....
@quaxi tiez gratulujem k dievcatku 🙂

monr
13. máj 2011

dievočky, hromadá pochvala.

mne sa konečne podarilo ušiť malej tričko a nohavice, ale dám jej to ako pyžamo, predsa to bol len prvý pokus, a každý kus je z inej látky (farebne), keď operiem, tak cvaknem.
a onbag tiež ušitý, už veselo nosíme len v ňom. Skvelý vynález.

lulukn79
13. máj 2011

dievcata pomohli by ste mi. niekde som videla navod ako vyrobit navleky z ponoziek a strih na cestovnu stolicku na jedenie. som si to neulozila a neviem to najst.
a este co by ste odporucili dat ako napln do latkovej hracky, aby sa dala prat?

dakujem

sladkasue
14. máj 2011

ahoj babulky🙂 chcem sa spytat, poprosit o radu:
ma niektora skusenosti so sitim bambusovych vkladaciek? kolkovstvove a z akeho bambusu ste to sili?

ja som pozerala sem:
http://www.detivbavlnke.sk/bambus.php?q=metraz - poradite mi, co by som si mala vybrat???

DIIIIIIIIIIIIIIIIIK

duzame
14. máj 2011

@sladkasue vkládačky bych asi ušila podle toho, jak ti doma schne prádlo. Jestli můžeš sušit třeba i na radiátoru nebo v sušičce můžeš si udělat silnější třeba z 4-6 vrstev, jinak je asi lepší dlouhá nudle, nebo prefold, co se pak poskládá.
Koukám, že máte obchůdek pěkně zásobený, to my už jsme to pěkně vykoupili na šilemedětem 😀 .
Na vkládačky jsou dobré flísy. Měla jsem ten konopnobambus, český i ten vysokogramážní a všechy jsou super. Moc se mi nelíbilo french terry. Na druhou stranu je fajn bambusový aksamit. Je úžasně jemný.
Kombinovala jsem teda flís a aksamit.

zojec
14. máj 2011

@lulukn79 navleky: http://altermater.eu/post/2009/09/04/babylegs.aspx, do hraciek kupujem vankuse v jysku za 75centov :D , strih na cestovnu stolicku som aj ja niekde zalozila, ale mam ho doma vytlaceny :D myslim ze @terezita davala link

@sladkasue ja som najviac spokojna s french terry v kombinacii s akskamitom pokial ide vkladacka priamo na zadocek. ak do kapsoviek staci samotne french terry 🙂
na dlhe vkladacky 60x10 3 vrstvy french terry, na 30x40 stacia 2 vrstvy na bezne nosenie, 3 vrstvy na noc. k tomu mala vkladacka 10x30,ak ide do kapsoviek davam 2 vrstvy, ak na stvorec 2 vrstvy a navrch 1 vrstvu akskamit 😉
dobry je vraj aj konopno-bambusovy flis, ale neskusala som, lebo sa trosku bojim toho konope, mam nejake cisto konopne vkladacky a po oprati su tvrde ako kamen , ale saju dobre 😉

quaxi
14. máj 2011

@lulukn79 cestovna stolicka je tu (po anglicky) http://www.canadianliving.com/crafts/sewing/hav...

monikajan
autor
15. máj 2011

@sladkasue uz Ti @zojec aj @duzame napisali. Ja som najviac sila bud 2 vrstvy fr. terry alebo B-K flis + aksamit a potom skladala na polovicu alebo tretiny (takze celkovo bolo 4 alebo 6 vrstiev).
Latky na sijemdetem a detivbavlnke su vacsinou tie iste, ale fr. terry je uplne ine na detivbavlnke, hrubsie a dobre saje, rada z neho sijem. Aj priamo plienky (3 vrstvy).

sladkasue
15. máj 2011

parada🙂 ale stale to zvazujem... teraz od pondelka ma byt v e-shopoch tyzden latkovych plienok... tak mozno budu mat nejaku akciu...

ani mi to nedojde ze to bude lacnejsie, ked si to sama usijem... + ta robota:( (nikdy som to nerobila - tak neviem... uvidime, ako to cele dopadne🙂

ale velmo dakujem za rady
@monikajan , @zojec , @duzame

monikajan
autor
15. máj 2011

@sladkasue lacnejsie ta to urcite vyjde, ked si to usijes. Zalezi ale od toho, aku si hodis hodinovu mzdu na ich usitie ... 😀 .

lulukn79
15. máj 2011

@zojec @quaxi dakujem. skusime s maminou nieco vyprodukovat 😉

maly_prcek
15. máj 2011

@lindauciatko Já jsem šila vložku do kočárku z obyč bavlněného tenkého plátna a vycpávala vatelínem... Ten úplet určo taky pljde, ale chtělo by to pěkně prošít, aby se to tím valchováním při sezení nějak nevytahovalo...

maly_prcek
15. máj 2011

@zojec Záleží, jestli ti to jde natáhnout, nám třeba ta vložka musí "stát", je jen položená a jsou tím provlečené popruhy... Já dala jednu vrstvu vatelínu, ale dneska bych dala dvě...

maly_prcek
17. máj 2011

Přidávám pár photos našich výrobků...

1) Rozšíření naší maskáčové výbavičky alá recyklace bráchova trika (gatě poslední Ott. - šití a prošívání dvou různě pružných a tlustých látek bylo maso a nevypadá to nic moc (na písek dobré) ☹, čepička intuitivní prvotina - ještě v půlce jsem nevěděla, jak to budu vlastně šít)

2) Softshlelová soupravička (oboje upravěný střih Ott.) - super kousek oblečení, ze softshlelu (z mmb cca za 350kč/m) se fajn šije, takže pokud se nudíte 😉

terezita
17. máj 2011

@maly_prcek intuitivni prvotina.. 😀 vypada to vsechno paradne! a nebud tak kriticka, ty chyby vetsinou nevidi nikdo jiny nez ty.. 😉 vypada to vsechno skutecne bajecne!! 😵 na softshelku se taky chystam, jen chci nejdriv najit nejaky sympaticky strih, aby to pak sedelo.. tak jsem rada, ze se z toho hezky sije! ja si prave rikala, jak se to bude tvarit..

maly_prcek
17. máj 2011

@terezita Já jsem tam střihla jakýsi oblouček, PC jsem zaplý neměla, tak jsem nemohla googlit střih, triko taky jen jedno a tak jsem si říkala Jak se ta čepica vlastně stříhá??? 😀 Z dálky dobré 🙂
Ale ze soupravy mám radost, přetřu hadrem a je čistý 😀

zojec
17. máj 2011

@maly_prcek suprava je paradna.. ten softshel zvazujem.. 🙂 do jesene uz hadam bude u mna 😉 ja som mala tiez tvorivy vikend...
recy suprava zo starych mikin pre malu, recy vlniaky zo stareho svetra a plienka 🙂 vsade pcham tie fotky.. xi xi sa chvalim 😀 😀

zfidorka
17. máj 2011

@maly_prcek posles mi prosim link odkial si objednavala ten softshell?

maly_prcek
17. máj 2011

@zojec Longiesky jak od Baby Idey 🙂 Aj stejně pod paže. A dokonce aj ta cedulka! 🙂 🙂

@zfidorka Zadej ma mimibazaru do vyhledávače "softshel metráž" (já mám ten z Monkey Mountains) - ne že bych ti nechtěla hodit přímo link, ale takto vyjede toho víc a i různé barvičky, co nebývaly, tak aby sis vybrala 😉

zfidorka
17. máj 2011

@maly_prcek no praveze na softshell metraz mi to nenaslo nic ☹ skusim podla toho dodavatela...

zojec
17. máj 2011

@maly_prcek som sa nechala inspirovat :D

terezita
17. máj 2011

@zfidorka na ceskem mimibazaru je..

zfidorka
17. máj 2011

@terezita posles mi prosim do IP link, lebo ja asi neviem hladat...

maly_prcek
17. máj 2011

@zfidorka To je divné, mě to hledá v pohodě... Ten druhý je http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=685661, je to stejný jak dávala Marcelka...