icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

duzame
29. máj 2011

@baarca Jééé ten se povedl 🙂

sussanah
29. máj 2011

@baarca tak zrovna dneska jsem taky sila klobouk, ale nejak se mi nepovedl, takze zitra bude asi druhy pokus 😀 Prosim te, ten prostredni dil je cisty lichobeznik a ten uplne spodni je na jedne strane rovny a dole dokulata?

mamusia
29. máj 2011

Vdaka @quaxi sme usili s mm Hacku pre nase princezne 😵

baarca
29. máj 2011

@sussanah Nene, jak ten prostřední díl, tak krempa jsou na obou stranách zaoblené. Dělala jsem to podle střihu z Burdy, netroufla bych si to sama navrhnout. Pokud bys chtěla, můžu ti střih hodit na papír a nascanovat.

sussanah
29. máj 2011

@baarca to bys byla uplne nejlepsi 😵 Ja se snazila udelat strih podle klobouku doma, ale jak rikam, nedopadlo to valnym uspechem :-/ Ale byly to cvicebni latky, takze dobry

baarca
29. máj 2011

@sussanah Hoď mi ještě do IP email, kam ti to můžu poslat.

quaxi
30. máj 2011

@mamusia perfektne, ty si ale rychla! 🙂 a aka je tam princeznicka spokojna 😵

ivuska.h
30. máj 2011

@crawler Zorb je dobrý, ale drahý a hodně objemný a těžký, takže poštovné je hodně drahé. Plus když tady zaplatíš DPH, tak už se to ve výsledku vůbec nevyplatí, v porovnání s látkami, které to má nahrazovat a vyjít levnější vlastně tím, že použiješ míň vrstev.

lumarque
30. máj 2011

Ahaojte, mate nejake napady, na co by som mohla pouzit rifle po mne? Zase sa mi predrali a mam uz viacej takychto kusov odlozenych? Dik

maly_prcek
30. máj 2011

@sussanah jj, jak píše Bára, radši navrch, ale jak se mimčo bude potit, tak ten flís vevnitř to bude zadržovat... Podle mě se v tom bude víc potit než kdyby bylo vevnitř něco nasákavého třeba bavlněného nebo to merino bambus... Vatelín nevím jak na tom je - je to taky umělina... nevím, jak je nasákavý a o kolik je to lepší než flís. Každopádně ten flís mi přijde asi míň nepropustný, takže bych radši dala tenký vatelín... Přeci jen když poliješ vatelín, tak to jde skrz a flís když poliješ, tak to docela drží...
Ale jsou to jen mé hrubé odhady... 😉

maly_prcek
30. máj 2011

@baarca Fakt dost dobrý klobouk! 😵
Podle čeho šiješ? Já měla taky jeden střihlý podle Ott. střihu, ale vůbec mě to teda nesedělo po našpendlení... 😒

baarca
30. máj 2011

@maly_prcek Tuten mám z Burdy a sedí dobře. A to je fakt zatím naprostý amatér. Pokud chceš, mám ten střih nascanovaný, tak můžu poslat na email.

maly_prcek
30. máj 2011

Jéé, to bylo bezva... Písnu ti ip...

crawler
30. máj 2011

@ivuska.h mě to právě zaujalo i v popisu, že se s ním prý dobře pracuje (stříhá atd.)...já kdybych objednávala, tak bych vzala i puly atd. musela bych to prvně samozřejmě spočítat, ale velkoobchodní cena je zajímavá...Jinak moc gratuluji k čekanému miminku - hlavně ať jste zdraví!

ivuska.h
30. máj 2011

@crawler No on hlavně teď ten nový sandwichovaný Zorb se dá použít už jen tak jak je, jinak dřív se musel zašít mezi dvě vrstvy jiné látky, protože je to vlastně netkaná textílie a sám o sobě by se časem rozpadl... A ty ho chceš brát přímo z Wazoodlu? Možná bych si pro svou potřebu trochu vzala. A dík za gratulaci🙂

sussanah
30. máj 2011

@baarca Diky moc za strih, silo se to skoro samo 😵 Malemu je sice o fousinek vetsi (jeste chci trosu zmensit hloubku), ale to neva, potrebovala jsem nejaky na litacku na zahradu, at ten fajnovy nechame mezi lidi.
@maly_prcek potvrzuji, strih sedel uplne 100% Na fotce sice vypada krive, ale to je spis modelem 😀

maly_prcek
30. máj 2011

@sussanah Tak to byla rychlost 🙂 Škoda že se to nešije úplně samo, já bych měla nápadů, co ušít... 😀 Stříh vypadá fakt dobře... To se asi nechám zlákat a nějaký taky spíchnu, i když už se tady ty klobouky nějak podežřele množí 😀

sussanah
30. máj 2011

@maly_prcek no byla to fakt rychlovka, usila jsem ho asi za hodku i vcetne strihani s malym na kline a prubezne pobihajicim kolem 😀 Ale pokud ma David mensi hlavu, tak fakt si to trosku zmensit, aspon tu hloubku klobouku. Nas ma obvod hlavy 49cm a stejne mu je o fous vetsi.

crawler
31. máj 2011

@ivuska.h od jedné maminky v us, která provozuje e-shop jsem získala kontakt na jiného výrobce a je levnější než wazoodle. nějakou dobu již uvažuji trošku něco rozjet...zatím je to v mé hlavě a komunikuji s oním výrobcem v usa. uvidíme 😉

Holky, nemáte některá Ottobre k prodeji?

ivuska.h
31. máj 2011

@crawler No počkat, jiný výrobce Zorbu než Wazoodle není, oni jsou "vynálezci" toho materiálu a licenci na výrobu nikdo jiný nemá.

crawler
31. máj 2011

@ivuska.h joo, už jsem zjistila ...ta paní od které mám kontakt to má z wazoodlu, ale páč mi dala kontakt na toho jiného výrobce tak jsem myslela, že je to od nich...ale tihle mají něco jiného (Akasorb) -musím to prozkoumat, ale dost možná to bude dost podobné...já myslela, že ta paní bere jen od toho výrobce, co mi dala kontakt, ale ne - ten zorb bre z wazoodlu...takže jsem trochu mystifikovala, to se omlouvám!

ivuska.h
31. máj 2011

@crawler Zajímavé, o tom jsem nikdy neslyšela, optám se na jedné diskuzi, jestli to někdo náhodou nezná...

maryol
2. jún 2011

jéj, vidím, že klobúčiky sú v kurze 😀 , mne sa osvedčil tento strih

maryol
2. jún 2011

akurát som tam potom nadšila ešte chlopne na ušká s viazačkami - ak fúka silný vietor 😉

monikajan
autor
2. jún 2011

SOFTSHELL - @maryol, @quaxi, @kaktusik007, @zojec, @zfidorka, @behulka a ostane sicky
Ahojte,
chcela by som sa pripojit k objednavke softshellu na Slepicarne - takze davam ponuku - KTO CHCE SOFTSHELL?
Baby v CR uz objednavali cierny a sedy (cca 200 Kc/bm), teraz idu objednat cerveny + mozno este inu farbu a ciernu nohavicovinu (bez podsitia flisom). Min. z jednej farby je 10m, takze, ked sa spojime s pipkami z CR, bolo by to pre obidve strany vyhodne. Dala by som cele mnozstvo poslat na postu v CR a isla by som pre to autom (takze by sme usetrili na postovnom CR-SR) a potom doma postrihala a rozposlala.
Napisala som dotaz do Slepicarny, ked mi odpovedia, napisem dalsie info. Zatial porozmyslajte, co vsetko potrebujete zo softshellu usit 😉 . Prosim len seriozny zaujem, aby mi doma nezostali kilometre latky...

monikajan
autor
2. jún 2011

info o SOFTSHELLI:
www.balerina.cz

mooncaa
3. jún 2011

@monikajan Já teda nejsem ze Slovenska, ale z Čech, ale softsell mne zajímá. Jen teda plánuji koupit jen kousek černého, podšitého fleesem. To už je asi pozdě, že? No MMB to případně jistí.

quaxi
3. jún 2011

@monikajan ja by som brala meter cerveneho.

marcelkad
3. jún 2011

@monikajan Moni na slepicarně máš odpověď, ale asi tě nepotěší ☹ každopádně si myslím, že jestli se tady na MK nebo kdekoliv jinde dohodnete, můžete si přece udělat objednávku samotné a poslat na tu poštu v Čr, jak jsi psala.
@mooncaa MMB to sice jistí, ale cena je pěkně navýšená oproti tomu, za co to seženeš na balerině (Odkud vesměs softshell na MMB mají.)
Ještě má softshell čiperka.cz, ale ten neznám

animal
3. jún 2011

tak čiperka má softshell hezký taky zateplený flízem a je v pěkných barvách na MMB jej někdo prodává za 450kč metr 😀 kolik stojí, to nevím, ale jsou tam hezké barvy