icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
3. jún 2011

kočky, čo sa šije z toho softshellu?

animal
3. jún 2011

@monr kalhoty, bundy, popř. i rukavičky dobře tepelně izoluje a je paropropustný

monr
3. jún 2011

@animal ďakujem

maly_prcek
3. jún 2011

@monr jj, vše jsem z toho šila, co píše animal, a super funkční věcičky... A ještě doplním že je i slušně odoný proti vodě-dešti...

monikajan
autor
3. jún 2011

@marcelkad , odpoved ma nepotesila, nechceli sme sa prizivit na ceských pipkach, skor mi islo o to, ze by sme spolocne lahsie naplnili minimum 10m/farbu. Viem, ze je s tym vela roboty a ten, kto to objednava, striha a rozposiela by si zasluzil medailu... Tak to skusim zorganizovat tu.

@animal ty mas ten Ssh z Ciperky? A vedela by si ho porovnat s tym z Baleriny?

No, zhromazdim info a dam potom sem a uvidime, ci naplnime mininima. Ja som sa uz pytala kamosiek mimo MK a maju zaujem, tak dufam, ze rozhodite siete aj Vy....

animal
3. jún 2011

@monikajan bohužel srovnání nemám s balerínou
zde jsou údaje:šíře 147cm
složení: tkanina: 94%Polyester 6%spandex, membrána 100%Polyuretan zatepleno mikroflízem s protižmolkující úpravou
hmotnost +- 310g
vodní sloupec 5000mm, prodyšnost 3000g/m2/24h
BARVY: limetově zelená, světle modrá, oranžová, červená, 3 odstíny šedé, temně modrá,černá
vše má čený flíz akorát středně šedá má stejný odstín čedého flízu.
cenu mi neuvedli a minimální odběr mi tak nějak řekli 15metrů, ale možná že by byli svolní i na 10 metrů.

nika
4. jún 2011

koukám že řešíte softshel mám jen z baleriny červený, černý i šedý. co vím tak tak čiperka ho má drahší okolo 200,- /m bez DPH, u Baleriny vychází okolo 200 i s DPH. nicméně u Čiperky je výběr barev větší, Belerina chystá novinky i s potiskem ale asi budou k prodeji až v srpnu.

crawler
4. jún 2011

Radši ještě jednou, aby to nezapadlo...Nemáte holky některá Ottobre (ženský nebo dětský nebo oboje) ??? na aukru i mmb se ho nedopátrám :-/...aspoň jedno čísílko 😀

aerin
4. jún 2011

ahoj holky, uz par dni se prokousavam po chvilkach diskuzi, pac se chystam sit plinecky, jak dorazi material ze sijemdetem, vsem vam diky za cene info 🙂

@crawler nevim jestli znas... http://www.webareal.cz/pattistudio/eshop/2-1-Ca...

denisocka
5. jún 2011

@quaxi prosím ťa, nemáš niedke nafotene to šietie krasatiek alebo teplákov z rukávov? nemam talent a predstavivosť,ale mam kopec veci čo su nám male ,tak by som chcvela niečo detom ušiť po byte. a nejaky napad ako využit rifle,čo su nám male ? tých mam tiež kopec

quaxi
5. jún 2011

@denisocka nemam nafotene, ale mozes sa inspirovat napr. tymto videom

https://www.youtube.com/watch?v=qNBmfHlWD6I

tam to robi z tricka, ked prilozis gate na rukav, tak podobne vies spravit aj z rukavu.
Z rifli tiez mozes spravit male rifle pre deti, ale to uz odporucam podla nejakeho normalneho nohavicoveho strihu, lebo z takeho pevneho materialu uz viac vadi ak strih nie je dobry. Alebo sa da spravit napr. kapsar zo zadnych vreciek, pripadne nejaka mensia tasticka, ruksacik pre dieta.

denisocka
5. jún 2011

@quaxi jeho dik !!!! ukladam a musim sa chopit,lebo na moje vychrtle deti nemožem zohnat jednoduche bavlnene kratasky

crawler
5. jún 2011

@aerin díky, ale znám...jenže se mi to zdá zbytečně drahé na to, že třeba nějaká maminka už má číslo na nic a třeba by ho vyhodila... 😕 ale asi tu žádná není... 😒

sussanah
5. jún 2011

Tak prave siju bmb vv a vkladacky a je to teda pekny opruz 😝 Co myslite vkladacky ze 3 vrstev v poradi aksamit, cesky flis, bmb oboustranne frote? To by se ten flis nemusel moc kroutit, ne?

denisocka
6. jún 2011

@zojec prave som ušila prototyp kratasoch,díííky . ešte ma zaujíma ajo sa robi sed z rifli,aby to nestalo medzi nohami

denisocka
6. jún 2011

tak, 15 minut roboty - stary natelnik,ktory mi bol kratky - z rukávov teplačiky a zvyšok kratase pre strašieho

nemate typ,ako nastavit spodnu niť,aby nebola taka napnuta?aj ked natahuje m latku ked robim tunel na gumičku,stale je to take nenatahovacie v páse

jonki
6. jún 2011

@denisocka ty mas veroniku optimu nie? tam v navode je ako sa to povoluje tou srubkou na obimke spodnej nite...a ako sa to potom kontroluje ze potiahnes za nit a obimka ti ma iba trosku klesnut alebo take nieco

denisocka
6. jún 2011

@jonki hej mam taku masinu,pojdem skusit,dik

quaxi
6. jún 2011

@denisocka mozno by ti stacilo dat iny steh, aky si pouzila? na elasticke materialy v tomto smere sitia urcite treba elasticky steh alebo cikcak, inac sa ti steh bude trhat bez ohladu na napnutie spodnej nite

denisocka
6. jún 2011

obyčajny - čiarkovy 😀

katka82
6. jún 2011

@animal no kdyby byl ten sotshell za nějakou rozumnou cenu tak bych do něj klíďo šla 😉 nejlépe nějakou modrou,zelenou,černou či šedou barvičku 🙂

terezita
6. jún 2011

@animal a ja bych sla do toho zeleneho.. (cerveny uz doma mam..)

allisia
6. jún 2011

ahojte kočky, prichadzam k vam tentokrat s prosbou, usila by mi niektorá z vás mei tai lebo ja na to nejako nemám odvahu 😅 prosiiiiiim 🙂

animal
6. jún 2011

@terezita @katka82 já momentálně v plánu nemám šít něco ze softu, ale šla bych do zeleného

terezita
6. jún 2011

@animal a kolik metru bysme musely naskladat? 😅
a k tem houbickam, ja to nejak neumim prirovnat.. ale je to tluste jako wendy, ale na omak prijemnejsi 😉

animal
6. jún 2011

houbičky 🙂 pošli mi č.ú. a sumu 🙂
mě paní na skladě řekla 15 metrů, třeba by to stáhla na 10metrů, protože zněla tak nejistě s těmi 15ti metry

terezita
6. jún 2011

@animal tak kdyby tak si rezervuju 2.. 😉
jaj no to bude boj! vecer na to sednu a zkusim to vsechno propocitat! a nejkrasnejsi jsou ta zelena auticka, uplne zavidim!! 😵

animal
6. jún 2011

@terezita 😀 😀 😀 heč heč heč 😀 se bude mareček mít