Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, zkusim dotaz jeste jednou, vkladacky ze 3 vrstev v poradi aksamit, cesky flis, bmb oboustranne frote? Slo by to? To by se ten flis nemusel moc kroutit, ne?
@terezita Stroj už na Tebe čeká, jo? 😵 To jsem zvědavá, jak se Ti bude šít a ráda obhlídnu nějaké výtvory 🙂 Hihi, já bych mohla dát m. na výběr, že chci k narozeninám stroj nebo nový foťák 😀 Jenže teď nějak není čas skoro na nic. Už aby Mates chodil to té školičky a bude konečně trochu času.
SOFTSHELL
Dnes mi odpovedali z Baleriny: "Naši základní skladbu zatím tvoří barvy: bílá, červená, světlá šedá a černá. V současné době je skladem pouze barva světlá šedá a černá. Barva červená bude doplněna po 23.6.2011.Chystáme i rozšíření barev: oranžová, tmavá hnědá, malinová, khaki, tmavá modrá. Nové barvy budou naskladněny ve 2. polovině července." Sirka je 150 cm.
Je na nas, ake farby a ake parametre si vyberieme: bud 10/3 (vodoodpudivost 10 000 mm, priedysnost 3000 mm) za 179Kc/m alebo 5/10 (vodoodpudivost 5 000 mm, priedysnost 10 000 mm) za 203 Kc/m. Odstrihnu aj menej ako 50m za 100 kc za strihanie jednej farby. To vsetko ovplyvni konecnu cenu. Doprava je 75 Kc za balik. Cize konecna cena by mohla byt cca 190/215 Kc/m (s Dph).
Prosim Vas, napiste, o ake farby by ste mali zaujem z vyssieuvedenych a ake parametrre. Ja by som navrhovala nejaku neutralnu (seda, cierna) a jednu veselu (cervena, oranzova- na tu by sme museli pockat do polovice jula.)
Z ciperky mi neodpovedali - tam maju viac farieb a su drahsi... ako pisala animal.
ahoj holky, myslite ze bych se pak kdyztak taky mohla pridat? kdyby se brala oranzova (nebo tmave hneda nebo tmave modra), brala bych tak metr jako doplnek k cerne, co mi tu lezi 🙂
ahojte tak ja by som zobrala urcite 2,5m bud z tmavo modrej, oranzovej alebo cervenej, hrubke sa prisposobim a cakanie mi vobec nevadi budem aj tak z toho sit az na jesen
je kdo bude teda objednávat SOftshel, na rozumné barvě se ráda přidám 🙂 a pomůžu naplnit limit.
mmt mám tu dva kusy PULu, nepotřebného blíže IP a´t to nemusím dávat do bazárku.
@quaxi .ahoj.tvoje dielka su krásne- nie nadarrmo mi ta iná maminka odporúčala - , vidim, že ste tu same odbornicky v siti🙂 chcela by som si ušiť AIO plienku na štýl, ktorý má taký chobot a kapsovku akou je wonderoo - vie mi niekto poradiť - v strihu a materiáloch? alebo ma odkázať na tú spravnu stranu v tejto vlne dialogu 138stranoveho?veeelmi by som ti/vám bola vdacná🙂

@animal no moc hec hec hec nedelej, jeste tzu latku u sebe nemas.. 😅 😀 😀
hele nebude ted nekdy manza nebo ty v praze, at to nemusim posilat postou?