icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

baarca
7. jún 2011

@monikajan Já bych brala tu hnědou, nebo případně šedou, na té se asi shodne víc lidí. Tak 2m bych si asi vzala. Jinak bych šla i do malinové, ale to tu budu asi jediná 😅

terezita
7. jún 2011

@monikajan a ty to chces objednavat jen pro slovenky nebo si s tim chces delat praci i pro cesky?

medvi11
7. jún 2011

Ahoj, kdyby se bral oranžový softshell, vzala bych si tak 1,5 m. Díky 🙂

season
7. jún 2011

@monikajan ja by som si vzala 2,5m čierneho a ak sa pojde do červenej tak 1,5m vdaka 🙂 v čakani nie je problem.
Ak nahodou ešte odpiše čiperka, tak veľmi túžim po tyrkysovom, šak nebudem sama?

mooncaa
7. jún 2011

Já bych měla zájem o černý softshell, ale stačí mi 1m, možná i míň - potřebuji na vsadku do bundy. Kdyby byl nějaký barevný, tak zvážím jestli jo, nebo ne, zkušená švadlena zatím moc nejsem.

veonka
8. jún 2011

Ahojte, môžem ten softshell využiť do plienok? Ak áno, tak by som si tiež vzala...

animal
8. jún 2011

@veonka ne nemůžeš

denisocka
8. jún 2011

strasne blba otazka,ale ako vymenim ihlu na stroji? 😅 mam veronu optimu . teda asi viem kd,ale rukou mi ten zavit nejde povolit,tak neviem či brat kombinačky,alebo je to inde ?

zojec
8. jún 2011

@monikajan jeeej... ja by som brala asi tu cervenu aspon meter (ale ak bude viac bab za oranzovu, vezmem aj tu) a potom ciernu a aj sedu aspon po metre, tiez mi na vodeodolnych parametroch az tak nezalezi .. cakanie mi vobec nevadi, sit sa bude az koncom leta 😉
inak sili ste niektora dlhe nohavice pre dospelaka zo softshellu? nie je to prilis hrube?

zojec
8. jún 2011

@denisocka a nie je tam dierka na sroubovak? niekedy sa to tak silno utiahne, ze musis sroubovakom, ak nie je, tak skus tie kombinacky.. 😉 hadam odtial vyadne ihla nie nieco ine 😀

diocka
8. jún 2011

@denisocka ja mam tiez optimu - hore zboku nad ihlou je taky srobik ktory sa da odsrobovat s takym akoby otvarakom na konzervy ktory bol ku stroju pribaleny - taky pliesok 😅 tak tym.
inak sranda je ze na roznych nesuvisiacich forach stale narazam na tych istych ludi 😅

denisocka
8. jún 2011

@diocka to som chcela pocut,som vedela že je tam na niečo ten zarez 😀

kamishek
8. jún 2011

ahoj, pokud se můžu přidat, brala bych 1m černého softshellu (na parametrech prodyšnost/voděodolnost mi taky až tak nezáleží)

denisocka
8. jún 2011

http://cgi.ebay.com/Papoose-One-Size-Cloth-Diap... baby,pri tejto cene sa to vobec oplati šit?

mamusia
8. jún 2011

@denisocka a toto si citala? Tam moze byt velka dan na tom. Mm si tak raz chcel kupit struny za 2 dolare a dan bola tusim 40 😀 International Buyers – Please Note:

Import duties, taxes, and charges are not included in the item price or shipping cost. These charges are the buyer's responsibility.

Please check with your country's customs office to determine what these additional costs will be prior to bidding or buying.

denisocka
8. jún 2011

dan,z činy či honkongu? neviem,bežne odtial MM dačo kupuje a c eny su cca okolo 20-30€ za zasielku a dan nijaka

zojec
8. jún 2011

@denisocka pri tej kvalite sa to urcite oplati 😉 ja by som malej cinu na ritku nedala... 😒 o certifikaciach ani nehovorim..

mamusia
8. jún 2011

@denisocka mozno kvoli tej cene 20-30 eur nie je dan,neviem,no tam je jasne napisane,ze poplatky za dan tam nie su,ze to si kupujuci hradi sam.

laura033
8. jún 2011

@season k tomu tyrk by som sa pridala:D

season
8. jún 2011

@laura033 no u nas je to najoblubenejšia farba, chalanom by som spichla bundy a aj sebe. Tak by som jej vzala asi aj 5m odhadujem... aj nejake rukavice a tak by bodli.

maly_prcek
8. jún 2011

@monikajan Kdyby byla oranžová nebo tyrkysová, tak bych 2m brala... 😉 S čekáním taky nemám problém... Přikláněla bych se spíš k té větší voděodolnosti, sama mám Hannah bundu 8000 voděodpudivost a v dešti byla za 20min. na ramenou propršená, takže bych radši tu víc proti vodě, ať to není jen větrovka...

maly_prcek
8. jún 2011

@zojec Já jsem teda na dospěláka gatě ze softshellu nešila, ale umím si to představit, taky o tom uvažuju... Jako nebudou to žádné úplné tenkoše, ale ta látka je poddajná, neodstává a jak je pružná, tak i nějaký vypasovaný střih by určo šel... Já myslím, že budou fajné...

marcelkad
8. jún 2011

Softeshell z baleriny je podšitý fleesem, to žádná tenká látka není.
A k té propustnosti - já tedy nevím, jak Vy, ale pro děti je docela lepší ta paropropustnost, protože v dešti se ven moc nechodí a když, tak v pláštěnce (proto bych tu voděodpudivost) brala tu menší - tedy tu levnější variantu látky.

kdo to nakonec bude objednávat? A až bude nějaký výsledek barev,dá to sem někdo? Přidala bych se na nějakou světlejší. Doma mám šedou a červenou.
Jo a šije se z toho skvěle. Normální mašina to prošije plně lehce, toho se nebojte.

monikajan
autor
8. jún 2011

SOFTSHELL
Odpisali mi z Ciperky: parametre (vodo a paropriepustnosť) – 5 000mm, šírka – 150cm, cena 9,6E/m s DPH, min. 5 m z 1 farby (co je super 🙂 ). Zajtra este zistim, kolko by stala doprava a ake farby maju na sklade, prip. ake planuju.
Tak podla toho sa do toho pustime.... ale chceme lacnejsi z Baleriny cca 7,5 E/m (podla kurzu CZK + strihanie) - ale min. 10m z jednej farby alebo tento z Ciperky.
Ano, mozete sa pridat aj z CR, poslem to potom z Hrozenkova, budete mat postovne v ramci CR.

monikajan
autor
8. jún 2011

@marcelkad objednavat to budem ja 😝 .
Praveze ta mensia vodoodpudivost a vyssia paropriepustnost (3/10) je drahsia .... - aspon takto to bolo na slepicarne. Tak neviem.... Ten Ssh z Ciperky je stred (5/5 tak mi to dnes napisali).

marcelkad
8. jún 2011

@monikajan s tou cenou (3/10) tedy nevím - bylo 190Kč s DPH za metr, ale parametry na 100% si jistá nejsem.

Limit 5m je úplně super.

marcelkad
8. jún 2011

jojo, už jsem to našla, máš pravdu, levnější je víc voděodolná.
Varianta je mi jedno, akorát dotaz na placení - Tobě na účet v eurech? Nebo by to šlo jinak? V účtě mám totiž nastaveno, že zahraniční platba mi stojí 250Kč, takže to by se mi moc nevyplatilo.

maly_prcek
8. jún 2011

@marcelkad Tak do deště není ani ta 10000... Do pláštěnky daleko. Do deště nechodíme, ale zas by se mi hodilo, kdyby to byla třeba bunda, kterou můžeš vzít na výlet a když začne pršet, tak abychom doběhli aspoň dom a nebyli durch, což u té menší proppustnosti si teda jistá nejsem... Tu 10 000 mám doma a znám - D. se v ní teda nepařil ani když svítilo slunko (bylo docela teplo, ale fučelo, tak jsem mu dala softshelku), když zaprší, tak to chvilu vydrží.
Nemáte někdo ozkoušené, jak rychle ta menší voděodolost provlhne?

monikajan
autor
8. jún 2011

@marcelkad aj ked je to zahr. platba v ramci Eurozony? Tam by mali byt poplatky male. Ja mam CSOB a pri platbe do zahranicia je poplatok myslim 15 c. No potom ma napada Paypal, ak mas. Ale tam ja platim nejaky poplatok za prijatu platbu, ale neviem kolko, lebo zatial som cez Paypal peniaze len posielala. Skusim to zistit - alebo ma tu niekto s tym skusenosti a vie poradit? Alebo keby poslal peniaze z uctu nejaky Tvoj znamy, co ma male poplatky. Inac neviem, ako by sa to dalo urobit 😒 . A mozno by sa to dalo urobit, ze to posles kamoskinej dcere na ucet (studuje v Brne).
@maly_prcek to porovnanie by ma tiez zaujimalo... Myslim, ze pre deti by mohla byt vhodnejsia radsej ta vyssia vodeodolnost, ale na neake prudke sportove aktivity asi ta vyssia priedysnost, aby clovek nebol ako v igelite...
No a teraz si ma clovek vybrat.... 😲 . Ty mas softshellku usitu z toho 10/3 z Baleriny? Lebo pipky na Slepicarne si tento Ssh pochvalovali, ze zatial nepremokol ani pri pade do kaluze a plazeni sa v mokrej trave.

laura033
9. jún 2011

@season no mne by stecili 2m len keby bola taka farba.....