icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
14. jún 2011

holky tak konecne se muzu taky necim pochlubit, kuklicka (uz starsi, asi duben) a muj druhy vytvor, gatata z merina z moraviatexu (akorat do nich Z. doroste tak mozna v zime😅) https://picasaweb.google.com/108769865842662890...

mamusia
14. jún 2011

Ahojte,

nemate niekto strih na split pants?
Dakujem 🙂

monikajan
autor
14. jún 2011

@pippa diky, este chcem prelistovat stare Burdy, ak nenajdem, napisem Ti. Dakujem za ochotu.

@zojec ako pise marcelkad - mas ucet na googli? Treba sa prihlasit a urobit ucet na gmail.com. Skus, dakujem.

@aerin krasna kuklicka - mas strih (prosim?). Skoda, ze ju nevidno aj zozadu. A gate su ako z obchodu s funkcnym pradlom...

aerin
14. jún 2011

@monikajan diky🙂 kuklicka je delata podle te od Bundles, strih tak nejak na papire mam, vypichanej spendlikama

lilly2711
14. jún 2011

@quaxi dakujem velmi pekne. Uz som si to stiahla a mam na papieri.
A dakujem vsetkym za rady na strihy.

terezita
14. jún 2011

@animal muzes mi vepsat do tabulky 2m tmave hnedeho, 1m oranzoveho a 1m malinoveho? dekuji!!

monikajan
autor
14. jún 2011

SOFTSHELL
tabulka je upravena,zmenil sa aj odkaz na nu. Mozete pridavat objednavky:
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc...
(@zojec)

lillianx
14. jún 2011

Ahojte som tu nova, neda sa mi citat vsetko dozadu, preto sa rovno pytam. Ako sijete z merina upletu? Pouzivate len overlockovy steh a inak na klasickom stroji, s beznymi nitami, alebo mate nejake typy ako na to? Predsa len, je to uplet...

animal
14. jún 2011

@anielik (jsi z této diskuze)? Já tě smazala ju? Zapsala jsi jméno do české tabulky, objednávej prosím u monikajan - budeš mít lepší poštovné atp.

animal
14. jún 2011

@terezita Terko napsáno

anielik
14. jún 2011

@animal, dakujem 🙂)) prave som nevedela kam sa mam zapisat tak este premyslam @quaxi mi dala link ze idete objednavat..
dakujem za upozornenie 🙂))

monikajan
autor
14. jún 2011

@anielik pozri 3 prispevky vyssie - link https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc......

Babule, chcem si usit plachtu do postele z konopno-bavlneneho frote. Je nejaky sytem, okrem gumy po obvode, ako donutit plachtu, aby drzala na posteli? Videla som na obrazku aj take gumy, co mali na kazom konci stipec a tymi sa okraje plachty pod matracom pristipcovali. Mate navod na nieco take, alebo inu vychytavku? Mam v skrini plno rovnych plachiet (bez gumy), ktore nepouzivam, lebo moj muz sa v posteli tak trepe, ze rano ma plachtu len pod hlavou ..... 😅

@monikajan

animal
14. jún 2011

@anielik nic se neděje 🙂

season
14. jún 2011

@aerin super, šikulka!!! pekné strihy
@monikajan 😀 my máme aj s gumičkami a pod ňou vlnenú podložku, to by si neverila, čo tam ráno máva... ja tomu hovorím, že má asi suchý zips na za..ku. Tiež som uvažovala, že by som také rovné prešila natiahla na tých rohoch gumku, ako bývajú tie froté... len kedy??

quaxi
15. jún 2011

@monikajan neda sa ti stihanut potah z matracu? potom by si vedela po obvode plachty nacvakat patentky a do potahu z matracu tiez, to by dobre drzalo.
Inac nam sa vzdy zhuzval paplon v obliecke, tak som to tiez vyriesila patentkami, na krajoch paplonu a vnutri na svoch obliecky, a je po probleme 😵

monr
15. jún 2011

@monikajan kedy sa uzatvára objednávka?

janickabez
15. jún 2011

Ahojky ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s tím softshellem... jako že minimální odběr 10m a nebo to mají na 10m rolích a ta se musí vzít celá, já bych šla třebas ještě do hnědé, ale ta už je na 10m obsazená, tak abych nezpusobila nějaké zmatky, kdo tam byl první a tak 😀

marcelkad
15. jún 2011

@janickabez 10m je min odběr (na rolích mají obvykle 50m). Takže vše nad 10m je v pohodě a může se objednávat

janickabez
15. jún 2011

díky 🙂 tak se jdu ještě připsat k hnědé

monikajan
autor
15. jún 2011

Ahojte, aby som zmenila softshellovu temu, pridavam foto vytvorov z min. tyzdna: dvoje natahovacie vlniaky a jedny (pilotne) vlniaky na patentky. Vsetky z merino upletu (detivbavlnke.sk) - 2 vrstvy a medzi nozkami tretia.
Do fotoblogu som hodila aj fotonavod na ich usitie (je urobeny podla mojho "gusta" - takze je blbuvzdorny.... 😀:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/monikajan/cl...

monikajan
autor
15. jún 2011

@monr do konca bud. tyzdna - uzatvorenie objednavok na softshell.

animal
15. jún 2011

to mi chcete říct, že mi rovnou bylo přisouzeno i to objednání a nákup a stříhání ??? 😝 😝

terezita
15. jún 2011

@animal 😉 jsi holka sikovna preci.. 😅

laura033
15. jún 2011

@monikajan ahoj je to super:D su uplne krasne, ako si robila tie patentkove? podkladala si tie patentky a cim?mne sa to stale natahuje..... 😀

horalka777
15. jún 2011

@monikajan dakujem za vpisanie do tabulky - a super clanok, tiez uvitam kazdy blbuvzdorny navod 😀

adui
15. jún 2011

@monikajan Ahoj, ja robím v rohoch plachty uzlíky a tak to natiahnem na matrac a nikdy sa mi plachta sama nezvlečie 🙂

monr
16. jún 2011

@monikajan ďakujem, a skvelý návod na vlniačiky. To je presne postup pre mňa.

rukjatko
16. jún 2011

ahojte, mamina mi chce posit plienky a plienkove nohavicky a chcem sa opytat, ci mi viete doporucit, kde by som vedela kupit PUL - resp. ci viete doporucit nieco nepremokave, ale vzdusne. lebo mamina vymysla, ze by mi tam nasila igelit, ale to rovno mozem pouzivat jednorazovky ... hladala som to tu v teme, ale bol tu odkaz na www.sijemdetem.cz, ale tam som to nenasla a celych 143 stran nemam sancu preluskat. dakujem velmi pekne.

animal
16. jún 2011

@monikajan jak jsi přišla na malinovou barvu u baleríny???