Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rukjatko na SK pozri www.detivbavlnke.sk (http://www.detivbavlnke.sk/specialne_latky.php?...)
@animal to bude makacka. Ja mam z toho tiez bobky, ze ma muz vystahuje, ked bude skakat po obyvacke pomedzi baliky a hlavne, ked ich povlecie na postu.... 😅
@laura033 tam, kde su patentky som podkladala PES flisom - mam nachystany fotonavod aj na tieto vlniaky patentkove, len sa musim pochlapit a hodit ho do albumu.
Dakujem za vsetky rady ohladom posluchania plachty v posteli... Patentky dat nemozem, skusim to s uzlami na rohoch, diky @adui.
@monikajan https://spreadsheets.google.com/a/bibu.cz/sprea... tak koukni na vzorník a popis barev (CYKLÁMEN) 🙂 pro mě je malina mnohem sytější
ale prostě jsem to tam přidala, je to stažený obrázek od holek ze slepičárny, jak se tam informovali o barvách. Tak ať děvčata co objednávají mají trochu větší přehled o těch odstínech 🙂
@animal Mám dotaz - od Baleríny jsou které barvy v tom seznamu (kvůli té voděodolnosti)? Díky...
@animal vidim v tabulke, ze sa Vam to pekne naplna... kedy mate uzavierku objednavok? Ja som dala do konca bud. tyzdna.
Toto je odpoved z Baleriny (vzorkovnik mi mailom neposlali):
Naši základní skladbu zatím tvoří barvy: bílá, červená, světlá šedá a černá. V současné době je skladem pouze barva světlá šedá a černá. Barva červená bude doplněna po 23.6.2011.Chystáme i rozšíření barev: oranžová, tmavá hnědá, malinová, khaki, tmavá modrá. Nové barvy budou naskladněny ve 2. polovině července. Další barevnou variantou bude softshell "melírovaný". Toto provedení bude dovezeno během měsíce srpna. Co se týče vzorovaného softshellu, jsme schopni jej dodávat, ale bude vyrobeno na základě Vaší předlohy.
Tam je ta malinova.
baby, da sa bezne v galanterke zohnat takyto pevny material? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7813833&tab=8 chcem si ucit vrecko na plastenku a clonu na kočiar,ale galanterklu mame 30km,aby som nešla zbytočne
jaj poradte,už mam polku ušitu, robim to zo sustiaku,čo mi ostal http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9187144&tab=2 z MAMkapsy,ale zrazu v polovici mi začala mašina strajkovat ,.ta spodna nit sa začala zvbierat a trhat . čo mam urobit?povolit,alebo kde je problem ? mam Veronu Optimu
@quaxi
@maly_prcek
@animal
@zojec alebo ktokolvek poradte
@maly_prcek stanovené to není, tak si myslím, že na závěr se snad domluvíme, odkud to vezmeme. Barvy, které nabízí jen čiperka nebo jen balerína jsou jasné a zbytek, co nabízí obě firmy se dohodneme na jaké propustnosti kdo trvá a přizpůsobí se to většině. Uzávěrka si myslím, že nespěchá, protože pokud budeme z čiperky brát více barev než to, co je momentálně skladem, tak budeme stejně čekat.
ahojte, chcem sa spytat, mam doma celkom velky kus stareho klasickeho lanoveho platna. Dalo by sa z neho usit nieco? Napr. vkladacky do plienociek alebo nieco ine...nemam ziaden napad na co by som ho pouzila a hlavne ci je taketo lanove platno na vkladacky resp. na plienocky vhodne...vdaka🙂
Hodím ještě jednou dotaz, co všechno plánujete ze softshellu šít. Já jen abych po uzavření objednávky se nechytila za hlavu, vždyť jsem mohla ušít ještě toto... a už nemám materiál.
Takže já za sebe, bundu a kaťata pro malou, kalhoty pro velkého (tak velké a hubené nikdo neprodává), vsadku do bundy, zvažuji kalhoty pro sebe a teď mne tu někdo inspiroval na návleky přes boty na zimu. No a možná i na rukavice dojde.
No vzhledem k plánům asi budu muset navýšit metry u objednávky. 😀
no možno mi teraz niekto odpovie ,alebo ma nasmerujte do inej diskusie,lebo neviem kde sa to opýtat
da sa bezne zohnat aj takato sietka ? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11239106&tab=2 v galanterke ? nemame tu take obchody,tak neviem či zhanat cez net,či ist na nakup . potrebujem opravit budku na kočiku ,a hodila by sa mi aj takato sietka,alen neviem ako to ona obšíva a čim,ze je to take akoby s gumičkou po obvode ..alebo toto čím obšíva ? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11239009&tab=1
@denisocka Ahoj, obsite by to malo byt lemovacou gumickou alebo lemovacou snurkou, podla toho ci to chces elasticke. Tu zozenies aj v galanterke, len neviem ci v ciernom, ale za opytanie to stoji. V metrovom textile by mala byt na zohnanie aj ta sietkovina, nieco podobne som tam prednedavnom videla.
@denisocka Tak síťku jsem taky sháněla a nic vhodného v látkách nebylo, až pak jsem dostala tip na Teta drogerie, či na železářství a koupila Okenní síť proti hmyzu. Je to hodně podobné, ale není to úplně ono, co mám na kočárku, či na vozíku. Ale lepší než nic.
Dovozce je tam Levior s.r.o.
holky, urgent dotaz - terka ze sijemdetem si uctuje 10kc kdyz chci neco po pul metru ze? A je to 10kc u kazde latky nebo na objednavku? Mam tam 2x 1,5m a 0,5m a bohuzel nemuzu cekat na potvrzeni objednavky, kde by mi to vycislila sama, protoze jedeme na dovolenou, ale zas urgentne potrebuju, aby mi to prislo hnedka po dovci 😅 Nevite, jak to ma, ze bych ji penize poslala hnedka? DIk
@denisocka U nás v látkách síťku mají - tyl. Takový pevnější s většíma okama než je třeba na závoje (to jsem tehdá sháněla, tak proto to vim 🙂 ), na tohle by to bylo OK. Ten vrch bych taky udělala z lemovací gumky, popř. šikmý proužek/látka a do tunýlku gumku/provázek... Myslím, že by to šlo...
@sussanah Taky myslím, že to je jen pokud je to míň jak je minimum (většinou metr, pokud to není třeba Hilco, tam je půl). Takže by to mělo být jen 10kč za těch půl metru a za 1,5m už ne.... Ale neviděla bych v tom problém - myslím, že pokud napíšeš, že to nutně potřebuješ a že posíláš tolik a tolik a pošleš prašule a bude tam třeba 20kč chybět, tak ti to pošle a ty bys jí to dorovnala potom... nebo byste se domluvily... Šak tam nenakupuješ poprvé, ne? Určitě jsi nakupovala barevné bambusové froté, co? 😀 😀
@maly_prcek dik! Dala som gumu do tunela,ten tyl si pozriem urcite.
@anaxamon ja mam tiez doma lanove platno, co babka tkala na krosnach (cca pred 35 r.). Robili sa z toho plachty. Je teda dost hrube a po x praniach aj dost drsne (ked som kedysi spavala na lanovych plachtach, tak do bola zaroven aj depilacia lytok 😀 - ale nevadilo mi to a plachty, dufam, este vyuzijem na spanie). Asi by som ich pre babo nepouzila - ked, tak jedine vkladacky, co budu schovane, nie na telicko. Ale mozno Ty mas tensie platno... Mozno ako nejaka vrchna vrstva do kocika/autosedacky na leto - to je lan idealny. Alebo nejake nositko, ci zavesne kreslo/Hacka.
@mooncaa tie navleky su dobry napad - hlavne na zimu na bezkovanie. To sa mi bude hodit, juchuuu.
Viem, ze este silu zo softshellu nanozniky do kocikov alebo aj fusaky do kocikov som videla predavat na internete (hotove, nie site). Ja si urcite usijem gate na bezkovanie+ pre maleho vsetko mozne a urcite rukavice.

@rukjatko ak si zo slovenska, tak pozri detivbavlnke.sk a tam na boku mas metraz - specialne latky.