icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
21. jún 2011

@anielik teeeda paradni!! 😵 😵 😵

season
21. jún 2011

@anielik myslíš niečo takého

https://www.youtube.com/watch?v=OdBb-ZwyhCU

keď podhýňaš nohavice, sukňu, aby to nebolo vidno navrchu?

anielik
21. jún 2011

@saeson dakujem ale myslim ze nie... myslim taketo nieco..len teda na stroji.. http://www.babylock.sk/images/sashiko_stehy2.jpg

caramilla
21. jún 2011

@ivuska.h Na tom videu to teda vypadá fakt jednoduše🙂 Tak třeba na druhý pokus taky budu nadšená, moc díky za motivaci!!!

S tou hromadnou objednávkou jsi teda fakt dobrá! Já přes 20 tisíc zatím nešla, nemám najednou tolik peněz na účtě, abych je mohla poslat. A vždycky, když něco jde z druhýho konce světa, tak trnu jak blázen, aby to nešplouchlo do oceánu, protože přeci jen 20 tisíc jsou už velký peníze🙂 A to balíčkování, to teda muselo bejt strašný, on ten softshell by asi zas tak hrozný nebyl. Ale dělala jsem to v ložnici, to je jediná místnost, kde je alespoň 2 metry čtvereční volná podlaha, roli pod postelí... a manžel taky kroutil hlavou. A to jsem to ještě střihala na své vlastní třicetiny, s hromadou obsluhychtivých lidí v obýváku, protože kamarádka nutně tu látku potřebovala poslat, aby odbavila objednávky🙂
No, zase na druhou stranu je hezký, že takových bláznů je víc, i když teda tobě konkurovat vůbec nemůžu!

season
21. jún 2011

@anielik tak toto som ešte nevidela robiť na stroji... iba ručne 😉

ivuska.h
22. jún 2011

@caramilla No to byla taková hurá akce, tehdy ještě nebylo šijemdětem a já jsem chtěla pro Klárku našít nějaké nové plínky, potřebovala jsem hlavně konopný flís, bamb. velur a PUL. Tak jsem napsala na Baby Café a Rodinu, jestli někdo taky něco nechce, že by se ušetřilo na poštovném. No a ozvalo se strašně moc lidí a už to jelo, nebylo cesty zpět 😀 Pak byla ještě jedna hromadka jen s patentkama a kleštěma, to už nebylo tak hrozné, z toho mám fotku, jak dorazila bedna -- http://farm4.static.flickr.com/3648/3614581054_... 🙂)

katka82
22. jún 2011

@anielik tu látku najdeš tady: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=197712 😉 už jsem od paní brala víckrát a velká spokojenost 😉 😵 a ty máš taky kráásný výtvory 😵 ten hasič je naprosto úžasnej 😵 😵
@season nápad ale není můj 😉 mam ho taky z MMB: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3699 🙂

caramilla
22. jún 2011

@ivuska.h Tak teda exkurz do dob před ŠD mě pobavil. To musely být teda hrozné doby! A to je ŠD tak mladý? Já myslela, že alespoň tak 5 let mu je🙂 Tak to jsem si, koukám, s miminkem počkala úplně akorát. Poprvé jsem tam nakupovala cca před rokem a půl🙂
Ta fotka s bednou je geniální, už jsem ji někde kdysi viděla🙂

@animal Přemýšlela jsem ještě o tom softshellu, a kdyby to šlo třeba nějak podělit, že bych nebrala 10 rolí, ale jen třeba 2-3, a nebylo zbytí, že nikdo jiný, kdo může vystavit na těch pár metrů fakturu, by nebyl, tak to na sebe vzít můžu - v krajní nouzi 😀 Já plátce DPH nejsem (ale vůbec, vůbec se v tom nevyznám🙂
Vybírají se nějaké zálohy, nebo jak to tady s látkama děláte? 😀

caramilla
22. jún 2011

Jinak, jak vypadá jarní zelená v reálu můžete mrknout tady:
http://ekozahrada.blog.cz/1104/jednovelikostni-...

Mě se ta barva líbí, je moc krásná, výrazná a neotřelá🙂

ivuska.h
22. jún 2011

@caramilla No to ti řeknu úplně přesně, kdy jsem si s Terkou poprvé psala, to bylo ŠD online tak týden, možná 14 dní. Bylo to v půlce června 2009. No a tu hromadku jsem vyhlásila v lednu 2009 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums..., to je nostalgie 😀 😀

caramilla
22. jún 2011

@ivuska.h Tak to je fakt hustý!🙂 Je vtipný, jak se na něco 2 roky zpátky vzpomíná jako na doby za 2. světové války - to už je tak dávno, že to snad ani není pravda🙂))
To jsem ráda, že teď je to už jednodušší a ze zahraničí objednáváme jen kvůli rozmaru🙂

ivuska.h
22. jún 2011

@caramilla No jo, to je právě divné, že je to jen něco přes dva roky, jenže od té doby se toho tolik změnilo, jak s děckama, tak pracovně, že se mi to zdá už děsně dávno.

ameliejulliette
22. jún 2011

Ahojte, prosím vás, dá se dětské oblečko nějak přírodně nabarvit, aby to ale potom barvu nepouštělo? Děkuju za jakékoli tipy 😉

caramilla
22. jún 2011

@ivuska.h 😀 No, hlavně ta situace na českém trhu nebo jak to napsat. Když si představím, že bych tu před 2 rokama nesehnala PUL a bambusový flíz a aksamit, to je pro mě normálně fakt představa typu "jak to mohli naši předci zvládat bez elektřiny" 😀 😎

ivuska.h
22. jún 2011

@caramilla No jo, já jsem šila pro Klárku, než se narodila (tj. v první půlce roku 2008) jen z flanelu a svrchňáky z takového vlněného flauše, co jsem našla kdesi v metráži, byl kupodivu celkem měkký. Nebylo tu nic, no.

animal
22. jún 2011

@caramilla 😀 tak jsem nepochodila 🙂 já jenom taky, že toho času není nic moc. No a pokud to vážně budu muset spáchat, tak bych byla nejraději, kdyby mi od jednotlivců na účet chodily peníze až na závěr. Kdyby se mi měly penníze poílat na 2x (záloha a doplatek), tak je to šílené, zaplatila bych hodně poplatků za příchozí platby ☹ no snad mi manžel takovou pálku peněz k dispozici poskytne - ještě o tom neví 😀

terezita
22. jún 2011

holky no jeste ze jsem si netroufala sit pro em. plenkovou vybavicku dopredu! hihi, ja si hezky pockala, az se mi dite skoro odpleni a aspon uz tu vsechny materialy k dostani mam.. 😅 (.. kdyz nejsou zrovna vyprodane..)

caramilla
22. jún 2011

@animal 😀 No, tam je blby, ze dopredu nevis, kolik to bude stat, jinak by se to platilo cele predem🙂 Jinak ja mam mBank a tam se za prichozi platby vubec nic neplati - ale je to osobni ucet🙂 Ale i tak je to dvoji prace - 2x zkontrolovat, kolik kdo poslal...🙂
Muzu ti teda pripadne nabidnout nejakou pomoc, ze bych si vzala na starosti alespon nejakou cast. Ale to se zase asi prodrazi postovne, ne? Je lepsi vzit tech 100 roli 😀 najednou - koukala jsem, jak tam ty cisla naskakuji🙂

Kazdopadne ja touhle akci absolutne neusetrim. V zime jsem kupovala 2,5 m softshellu, dala jsem za metr 450 Kc, jako je to 2x tolik, ale vic jsem nebrala, protoze je to drahe. Ale ted? Celou noc jsem vymyslela, co bych vsechno usila a jak zkombinuju barvy a rikala jsem si - co ja dam k malinove? No, hnedou (tu jsem vubec nechtela) a pak jsem si rikala, sakrys, kdyz uz budu mit hnedou, ta bude hezka z touhle barvou, tak ji musim vzit vic... atd atd. Cisla mych metru viz tabulka, to mluvi samo za sebe🙂 V hlave mam uz presne navrhy bundicek a kalhot, tak doufam, ze to cele vyjde, poprvy v zivote se tesim na zimu 😀

caramilla
22. jún 2011

@terezita 😀 Teď jsem Jasmí (v 10m🙂 začala zkoušet dávat na nočníček a celkem jí to jde, je šikovná. Ale normálně je mi líto těch plenek, co jsem teď nově našila, že bych je jako už tak nepoužívala??? 😀 Asi si to bezplenkování ještě rozmyslím🙂

terezita
22. jún 2011

@caramilla ja mela em. temer odplenenou loni po lete a pak zacla chodit a uplne na to zapomnela a ted stavkuje.. 😅 😀

animal
22. jún 2011

@caramilla no tohle by se snad dopředu i dalo rozpočítat, uvádí tam gramáš na metr tzn. krát počet metrů, kdo kolik navybíral 🙂 a dle ceníku ČP zjístit poštu.Takže snad by se to dopředu i dalo spočítat. Třeba u Moraviatexu to rozhodně nejde, oni posílaj +- nějaký ten gram a občas nepošlou veškeré objednané zboží, občas pošlou už jenom zbytek některé látky..... u nich je to složitější. Ale tady objednáváme přesně metry a ty metry nám taky tak střihnou. Akorát je pak potřeba to rozporcovat 😝 a rozeslat 😝

mooncaa
22. jún 2011

@animal Tak si ten poplatek za příchozí platbu naúčtuj, abys na tom pak v součtu netratila.
A kdy bude uzávěrka, ještě asi přiobjednám, ale nevím kolik a zítra se na net asi nedostanu, až v pátek odpoledne.

animal
22. jún 2011

@mooncaa já myslím, že uzávěrka vůbec nespěchá, některé barvy se naskladní po polovině července a něco myslím dokonce v září, tak abychom to neobjednávaly a nerozesílaly na 2x.

animal
22. jún 2011

@caramilla ještě mě teda něco napadlo, zneužily bychom tebe na platbu 🙂 když máš ty příchozí platby zdarma, tak ti klidně všichni naposíláme zálohu, ty zaplatíš a doručovací adresa na mě a já se objetuju to teda rozporcovat a poslat. A v tom případě bys to komplet mohla vzít na sebe na IČ a můžeš si vzít i několik metrů navíc na rozprodej nebo na co jsi to chtěla. Co ty na to? Nevadilo by ti to?

maly_prcek
22. jún 2011

@anielik Tak hasič je suééér 🙂 I když jsem ráda, že v téhle fázi zatím nejsme, že zatím vymýšlím já, co se bude šít 🙂

Ta zelená softshleka je parádní, vypadá fakt profí...
Akorát teda nechápu, jak udělali to, že to je do deště? Tam je těch švů mrtě a já když jsem ten softshell zkoušela vystavit vodě, tak mi to v těch švech dost rychle šlo durch... Přijde mi, že pokud člověk chce fakt, aby to něco udrželo proti vodě, tak těch švů tam musí být co nejmíň... 😒

terezita
22. jún 2011

@caramilla peto ta zelena je takhle zelena do zluta nebo to zkresluje muj notas? 😅
@animal ja ani nekoukala, kolik se tam toho uz naskladalo.. ale zas ten softshell se bude dobre strihat, jak je pevnejsi, nebude to aspon moc klouzat.. i kdyz to bude asi docela zahul.. bych ti nabidla pomoc, ale jsem trochu z ruky..

a tady prihazuju dalsi vytvor na overlocku, konecne jsem smikla bubaky 😅

season
22. jún 2011

@maly_prcek žeby podlepené švy? (a kde vidíš zelenu softku? som asi prehliadla...) Táto je parádna http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11641232&tab=0 som neodolala a nakoniec za dvacku kupila synátorovi hotovú z tejto značky... aspoň budem odkukávať. Len nemá podlepené švy a trocha iný strih, predovšetkým však je tyrkysová 😝
Keď budem šiť bundu, chcem spraviť hore na pleciach sedlo, aby priamo na vrchu pleca šev nebol, ale nižšie a skusim ho prešiť, tak aby bol akoby založený... snáď to splním moje očakávanie a nebude to premokať....

terezita
22. jún 2011

@season odkaz je tu http://ekozahrada.blog.cz/1104/jednovelikostni-... bunda co sila caramilla

monikajan
autor
22. jún 2011

@ameliejulliette ja som skusala cierny caj - na prirodny aksamit. Nafarbilo sa to dobre, ale prala som vacsinou na 60 a postupne sa farba skoro uplne vyprala. Aj Terka zo sijemdetem farbila, myslim, nejakym ovocim a tiez sa postupne farby vyprali. Tak asi taketo uplne ekofarbenie nema trvacnost ako chemicke. ale mozno niekto ma nejaky iny tip...

Vsetky babule - krasne vytvory! Ja som moje vytvory nefotila - pohare zavarenych ceresni, malinoveho sirupu a mrazeneho hrasku by Vas asi neinspirovali 😀 . Ach, ten cas!

caramilla
22. jún 2011

@animal Samozřejmě by to takto šlo. Ideálně by bylo, kdyby se rozpočítalo, kolik bude cena za metr a poslal to každý najednou a já to pak z toho zaplatila, ale tak jsi to asi myslela🙂 Ale ještě tam je položka poštovné tobě, co budeš posílat balíčky. To by taky mohlo jít přese mě, že bych ti pak z toho, co mi pošlou, poslala, co ti dlužíme za poštu🙂 Ale teda tohle zorganizovat, to bude sranda!
Já ten softshell na přeprodej nechtěla, jen na šití na zakázku - abych ten materiál, ze kterýho bych chtěla pár věcí ušít na další prodej, měla v příjmech🙂 Pak já teda můžu každýmu vystavit fakturu na ten jeho kousek, nebo tomu, kdo by potřeboval.