Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anielik myslíš niečo takého
https://www.youtube.com/watch?v=OdBb-ZwyhCUkeď podhýňaš nohavice, sukňu, aby to nebolo vidno navrchu?
@saeson dakujem ale myslim ze nie... myslim taketo nieco..len teda na stroji.. http://www.babylock.sk/images/sashiko_stehy2.jpg
@ivuska.h Na tom videu to teda vypadá fakt jednoduše🙂 Tak třeba na druhý pokus taky budu nadšená, moc díky za motivaci!!!
S tou hromadnou objednávkou jsi teda fakt dobrá! Já přes 20 tisíc zatím nešla, nemám najednou tolik peněz na účtě, abych je mohla poslat. A vždycky, když něco jde z druhýho konce světa, tak trnu jak blázen, aby to nešplouchlo do oceánu, protože přeci jen 20 tisíc jsou už velký peníze🙂 A to balíčkování, to teda muselo bejt strašný, on ten softshell by asi zas tak hrozný nebyl. Ale dělala jsem to v ložnici, to je jediná místnost, kde je alespoň 2 metry čtvereční volná podlaha, roli pod postelí... a manžel taky kroutil hlavou. A to jsem to ještě střihala na své vlastní třicetiny, s hromadou obsluhychtivých lidí v obýváku, protože kamarádka nutně tu látku potřebovala poslat, aby odbavila objednávky🙂
No, zase na druhou stranu je hezký, že takových bláznů je víc, i když teda tobě konkurovat vůbec nemůžu!
@caramilla No to byla taková hurá akce, tehdy ještě nebylo šijemdětem a já jsem chtěla pro Klárku našít nějaké nové plínky, potřebovala jsem hlavně konopný flís, bamb. velur a PUL. Tak jsem napsala na Baby Café a Rodinu, jestli někdo taky něco nechce, že by se ušetřilo na poštovném. No a ozvalo se strašně moc lidí a už to jelo, nebylo cesty zpět 😀 Pak byla ještě jedna hromadka jen s patentkama a kleštěma, to už nebylo tak hrozné, z toho mám fotku, jak dorazila bedna -- http://farm4.static.flickr.com/3648/3614581054_... 🙂)
@anielik tu látku najdeš tady: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=197712 😉 už jsem od paní brala víckrát a velká spokojenost 😉 😵 a ty máš taky kráásný výtvory 😵 ten hasič je naprosto úžasnej 😵 😵
@season nápad ale není můj 😉 mam ho taky z MMB: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3699 🙂
@ivuska.h Tak teda exkurz do dob před ŠD mě pobavil. To musely být teda hrozné doby! A to je ŠD tak mladý? Já myslela, že alespoň tak 5 let mu je🙂 Tak to jsem si, koukám, s miminkem počkala úplně akorát. Poprvé jsem tam nakupovala cca před rokem a půl🙂
Ta fotka s bednou je geniální, už jsem ji někde kdysi viděla🙂
@animal Přemýšlela jsem ještě o tom softshellu, a kdyby to šlo třeba nějak podělit, že bych nebrala 10 rolí, ale jen třeba 2-3, a nebylo zbytí, že nikdo jiný, kdo může vystavit na těch pár metrů fakturu, by nebyl, tak to na sebe vzít můžu - v krajní nouzi 😀 Já plátce DPH nejsem (ale vůbec, vůbec se v tom nevyznám🙂
Vybírají se nějaké zálohy, nebo jak to tady s látkama děláte? 😀
Jinak, jak vypadá jarní zelená v reálu můžete mrknout tady:
http://ekozahrada.blog.cz/1104/jednovelikostni-...
Mě se ta barva líbí, je moc krásná, výrazná a neotřelá🙂
@caramilla No to ti řeknu úplně přesně, kdy jsem si s Terkou poprvé psala, to bylo ŠD online tak týden, možná 14 dní. Bylo to v půlce června 2009. No a tu hromadku jsem vyhlásila v lednu 2009 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums..., to je nostalgie 😀 😀
Ahojte, prosím vás, dá se dětské oblečko nějak přírodně nabarvit, aby to ale potom barvu nepouštělo? Děkuju za jakékoli tipy 😉
@caramilla 😀 tak jsem nepochodila 🙂 já jenom taky, že toho času není nic moc. No a pokud to vážně budu muset spáchat, tak bych byla nejraději, kdyby mi od jednotlivců na účet chodily peníze až na závěr. Kdyby se mi měly penníze poílat na 2x (záloha a doplatek), tak je to šílené, zaplatila bych hodně poplatků za příchozí platby ☹ no snad mi manžel takovou pálku peněz k dispozici poskytne - ještě o tom neví 😀
holky no jeste ze jsem si netroufala sit pro em. plenkovou vybavicku dopredu! hihi, ja si hezky pockala, az se mi dite skoro odpleni a aspon uz tu vsechny materialy k dostani mam.. 😅 (.. kdyz nejsou zrovna vyprodane..)
@animal 😀 No, tam je blby, ze dopredu nevis, kolik to bude stat, jinak by se to platilo cele predem🙂 Jinak ja mam mBank a tam se za prichozi platby vubec nic neplati - ale je to osobni ucet🙂 Ale i tak je to dvoji prace - 2x zkontrolovat, kolik kdo poslal...🙂
Muzu ti teda pripadne nabidnout nejakou pomoc, ze bych si vzala na starosti alespon nejakou cast. Ale to se zase asi prodrazi postovne, ne? Je lepsi vzit tech 100 roli 😀 najednou - koukala jsem, jak tam ty cisla naskakuji🙂
Kazdopadne ja touhle akci absolutne neusetrim. V zime jsem kupovala 2,5 m softshellu, dala jsem za metr 450 Kc, jako je to 2x tolik, ale vic jsem nebrala, protoze je to drahe. Ale ted? Celou noc jsem vymyslela, co bych vsechno usila a jak zkombinuju barvy a rikala jsem si - co ja dam k malinove? No, hnedou (tu jsem vubec nechtela) a pak jsem si rikala, sakrys, kdyz uz budu mit hnedou, ta bude hezka z touhle barvou, tak ji musim vzit vic... atd atd. Cisla mych metru viz tabulka, to mluvi samo za sebe🙂 V hlave mam uz presne navrhy bundicek a kalhot, tak doufam, ze to cele vyjde, poprvy v zivote se tesim na zimu 😀
@caramilla no tohle by se snad dopředu i dalo rozpočítat, uvádí tam gramáš na metr tzn. krát počet metrů, kdo kolik navybíral 🙂 a dle ceníku ČP zjístit poštu.Takže snad by se to dopředu i dalo spočítat. Třeba u Moraviatexu to rozhodně nejde, oni posílaj +- nějaký ten gram a občas nepošlou veškeré objednané zboží, občas pošlou už jenom zbytek některé látky..... u nich je to složitější. Ale tady objednáváme přesně metry a ty metry nám taky tak střihnou. Akorát je pak potřeba to rozporcovat 😝 a rozeslat 😝
@caramilla ještě mě teda něco napadlo, zneužily bychom tebe na platbu 🙂 když máš ty příchozí platby zdarma, tak ti klidně všichni naposíláme zálohu, ty zaplatíš a doručovací adresa na mě a já se objetuju to teda rozporcovat a poslat. A v tom případě bys to komplet mohla vzít na sebe na IČ a můžeš si vzít i několik metrů navíc na rozprodej nebo na co jsi to chtěla. Co ty na to? Nevadilo by ti to?
@anielik Tak hasič je suééér 🙂 I když jsem ráda, že v téhle fázi zatím nejsme, že zatím vymýšlím já, co se bude šít 🙂
Ta zelená softshleka je parádní, vypadá fakt profí...
Akorát teda nechápu, jak udělali to, že to je do deště? Tam je těch švů mrtě a já když jsem ten softshell zkoušela vystavit vodě, tak mi to v těch švech dost rychle šlo durch... Přijde mi, že pokud člověk chce fakt, aby to něco udrželo proti vodě, tak těch švů tam musí být co nejmíň... 😒
@caramilla peto ta zelena je takhle zelena do zluta nebo to zkresluje muj notas? 😅
@animal ja ani nekoukala, kolik se tam toho uz naskladalo.. ale zas ten softshell se bude dobre strihat, jak je pevnejsi, nebude to aspon moc klouzat.. i kdyz to bude asi docela zahul.. bych ti nabidla pomoc, ale jsem trochu z ruky..
a tady prihazuju dalsi vytvor na overlocku, konecne jsem smikla bubaky 😅
@maly_prcek žeby podlepené švy? (a kde vidíš zelenu softku? som asi prehliadla...) Táto je parádna http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11641232&tab=0 som neodolala a nakoniec za dvacku kupila synátorovi hotovú z tejto značky... aspoň budem odkukávať. Len nemá podlepené švy a trocha iný strih, predovšetkým však je tyrkysová 😝
Keď budem šiť bundu, chcem spraviť hore na pleciach sedlo, aby priamo na vrchu pleca šev nebol, ale nižšie a skusim ho prešiť, tak aby bol akoby založený... snáď to splním moje očakávanie a nebude to premokať....
@season odkaz je tu http://ekozahrada.blog.cz/1104/jednovelikostni-... bunda co sila caramilla
@ameliejulliette ja som skusala cierny caj - na prirodny aksamit. Nafarbilo sa to dobre, ale prala som vacsinou na 60 a postupne sa farba skoro uplne vyprala. Aj Terka zo sijemdetem farbila, myslim, nejakym ovocim a tiez sa postupne farby vyprali. Tak asi taketo uplne ekofarbenie nema trvacnost ako chemicke. ale mozno niekto ma nejaky iny tip...
Vsetky babule - krasne vytvory! Ja som moje vytvory nefotila - pohare zavarenych ceresni, malinoveho sirupu a mrazeneho hrasku by Vas asi neinspirovali 😀 . Ach, ten cas!
@animal Samozřejmě by to takto šlo. Ideálně by bylo, kdyby se rozpočítalo, kolik bude cena za metr a poslal to každý najednou a já to pak z toho zaplatila, ale tak jsi to asi myslela🙂 Ale ještě tam je položka poštovné tobě, co budeš posílat balíčky. To by taky mohlo jít přese mě, že bych ti pak z toho, co mi pošlou, poslala, co ti dlužíme za poštu🙂 Ale teda tohle zorganizovat, to bude sranda!
Já ten softshell na přeprodej nechtěla, jen na šití na zakázku - abych ten materiál, ze kterýho bych chtěla pár věcí ušít na další prodej, měla v příjmech🙂 Pak já teda můžu každýmu vystavit fakturu na ten jeho kousek, nebo tomu, kdo by potřeboval.

@anielik teeeda paradni!! 😵 😵 😵