Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita S tím plenkováním jsi mě teda uklidnila, že plenky ještě dlouho budu moci na prdelce obdivovat🙂)
Ten zelený softshell bych řekla, že celkem odpovídá. Ale nesrovnávala jsem bundu přímo s fotkou. Ale je opravdu trošinku jakoby do žluta. Mě se ta barva právě líbí, žádná tuctová zelená🙂
@maly_prcek Švy podlepené nejsou. Je to ušito tak, aby nebyl šev na rameni, což je nejzatíženější místo při dešti. Nesmí být šev nikde zeshora - tzn. na rameni a pak na rukávech zeshora. Bunda v dešti byla, jako né v takovém, co byl dneska u nás, to byly kýble vody, provazy deště, síla. Ale v pořádném dešti jsem byla a švy držely úplně v pohodě. Řekla bych, že vůbec není problém - tedy pokud člověk jde rovně ramenama nahoru a neleží 😀 To šití jsem diskutovala s prodejkyní té látky na mimibazaru, ona z ní také šije a právě mi radila, jak ty švy udělat, aby to drželo. Říkala, že na extrémní sporty do hor a na opravdu průtrže mačen to samozřejmě 100% není, ale na ty moje potřeby určitě postačí.
Manžel se taky tohohle bál a hrozně mě od šití sofshellky doma odrazoval🙂
@caramilla no holkám bys vystavila fakturu pouze PDF formátu a poslala mailem (to musí stačit). No a poštovné při rozesílání balíčků zaplatím já a pak ti řeknu částku, kolik jsem zaplatila a ty bys mi poslala tu sumu. No nějak bychom to dotáhly do detailů a myslím, že by to pro mě bylo schůdnější.
@ameliejulliette na čisto vlnené oblečenie sú dobré aj potravinárske farby. Na čistú bavlnu som konkrétne teraz objednávla farby procion, sú neškodné pre deti, farbí sa nimi za studena, ale potom treba viackrát vyprať, kým sa prebytočná farba vymyje. Idem farbiť šatku na nosenie. potom sú neškodné farby acid dyes a dylon, ale na ktoré materialy sú vhodné, to už neviem. všetky tieto info mám z nosenideti.cz z diskusie
@animal Jasně, až bude čas, tak se nějak domluvíme🙂
@monr No, bylo to asi nejtěžší, co jsem kdy šila. Střih jsem si dělala sama a ještě jsem to chtěla jednovelikostní🙂 Vůbec jsem nečekala, že se mi takhle povede. Kdyby to bylo ze softshelli tady z objednávky, tak bunda pro normální dospělou osobu (ne slona jako manžel) byjde tak na 500 - 600 Kč. Mě to vyšlo skoro na 2 tisíce. Nejdražší paradoxně na tom budou zipy, asi by se vyplatilo je koupit po internetu, já kupovala v galanterce a ono na těch hodně zipech už je ta přirážka na krámě znát🙂
No, a na overlocku se to šilo samo. A navíc softshell se netřepí, takže jsem to nezakládala a neřešila, šilo se z toho krásně🙂 Fak mám tenhle materiál na šití moc ráda!
@lillyzelvicka uzavírka určitě nejdříve okolo poloviny července, až budou naskladněny ty nové barvy, takže klidně zatím může kdokoliv objednávat
@terezita musis manzelovi vysvetlit, ze kdyz uz mas ten overlock.... 😀
S tema pannama a slecnama je to asi nejaky slozity... Me kazdopadne rikali, ze kdyz jsem odpromovala a jsem magistra, ze uz nejsem slecna, ale pani, ze ten, kdo ma titul, uz je pani 😀 Ze pry se nerika "slecna magistra", to jednim blbym diplomem clovek najednou zestarne🙂
@monr Moc díky!
Ahojte,
prisla som po radu 🙂 Chcela by som uit nepremokave podlozky,len neviem,co pouzit ako tu spodnu vrstvu,ze aku latku dat na spodok ako nepremokavu?A hlavne aby to bolo nieco nie moc drahe ako pul 😅
Dakujem za vseetky rady 🙂
@lilly2711 parada, velmi pekne 🙂)
baby este by som sa vratila k to mu softshellu, vedeli by ste mi poradit ci je tento materail vhodny aj na oteplovacky a zimne bundy? Rozmyslam aj nad takou variantou, ze dnu by som dala vatelin a flis,...ci to by uz nebolo ono?
a este jedna otazocka 🙂)) ako sa robia alebo co sa dava na svy aby nepremokali? Dakujeeeeem 🙂))

@terezita ahaaaa, tak ja o koze a vy o voze 🙂
diky, dala som si do záložiek, keby naaaaahodou bolo ešte treba 😀 Ale troška pri nosení vpredu fuka na krky... ja som si ušila len ten panel zo sekáčovej detskej vetrovočky, čo mala zips len dopoly, takže to má malý zapnuté ku krku a ja tiež. Mám na nej dva zipsy, pre jarnú aj zimnú bundu. Ale je to len tenký šuštiak, aby neprefúklo, v zime som ho zateplila hrubým plédom zpredu a zospodu, aby nepodfúklo. Ked sa mi podarí zistiť, prečo mi nestiahol foták všetky fotky, pridám...