icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dzanka25
26. jún 2011

@monikajan vazne?? tak to je super.. porozmyslam, ak sa rozhodnem, urcite sa zapisem 🙂 dakujem...

sussanah
26. jún 2011

tak jsem prave dosila asi tuny vkladacek pro maleho a teda fuj, je to opruz 😖 Ale kdyz se tak divam na tu moji latkovou vybavu, tak mi prijde, ze cekam minimalne trojcata 😀

nika
26. jún 2011

@sussanah 🙂 to mně povídej, já teda zase plíny balila že už je neužíváme a divila jsem se, že je nemůžu nacpat do jednoho vyfukávacího pytle. už jsem měla část delší dobu schovanou v krabici, je to neskutečné množství 🙂

animal
26. jún 2011

holky vy vůbec nikdo nechcete nějaký šedý softshell??

sussanah
26. jún 2011

@nika to teda jo 🙂 Ale opravdu si zase budu moct dovolit prebalovat i 12x denne a prat co 2-3 dny 😉

season
26. jún 2011

@terezita no neskutocne! Pozeram tie nite do overlocku tu su trikrat take drahe, to sa mi asi len sniva!!! Inak fakt dobra stranka, krasne tie stroje a k nim prislusenstvo.... ma niekto ten novy limitovany Janome? Ci su tie Brother lepšie?

aerin
27. jún 2011

holky prvni plinkovej pocin 😀 (tahle fotka a par dalsich)
https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
zatim tam mam veply origos itti bitti vkladacky, ale uz jsem konecne objela na OL bambus, tak se pustim do vlastnich

maly_prcek
28. jún 2011

@animal Já bych chtěla tm. šedý, ale vhledem k tomu, že je tam úúúplně prázdno, tak jsem neměla odvahu a napsala 1,5 (popř.2m, kdyby se nechtěl nikdo půlit) do černého... ale když se někdo přidá, ráda se připojím...

maly_prcek
28. jún 2011

@sussanah Jo, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo toho má na druhé víc 🙂 Mlhavě si vzpomínám, že na D. jsem měla dvoje PULky, když jsem začíala... 😕 😀

sussanah
28. jún 2011

@maly_prcek nojo, kdyz uz clovek ma zkusenosti a postupne toho tolik pordidil 😀 A navic ty vkladacky s aksamitem jsou taaaaak mekoucke 😵 Jee, ted jsem si teprve vsimla, ze cekate holcicku 🙂 Nejak jsem mela pocit, ze taky budete mit druheho kluka

maly_prcek
28. jún 2011

@sussanah Jj, čekáme tu finančně náročnější variantu 😀 To právě člověk musí obměnit i trochu do holčičkovských barev 🙂

sussanah
28. jún 2011

"financne narocnejsi varanta" 😀 No je fakt, ze ja vlastne dokupuju jen tak neco maly, aby mel maly alepson neco opravdu sveho a noveho, jinak chudacek vsechno zdedi po brachovi 😅

maly_prcek
28. jún 2011

@sussanah To u nás taky, mám výbavičku hlavně v neutrálních barvách, něco "svého" taky musí být, ale zas těch lákadel pro holčičky (resp. jejich maminky) je nějak víc 🙂 Už jenom těch látek na šití... 😨

animal
28. jún 2011

@maly_prcek tak ti černý změním na šedý?? Já budu brát asi 1,5metru tm.šedého a zatím metr tam má palošek

maly_prcek
28. jún 2011

Tak jo, tak mi tam místo toho černého písni 1,5m šedého, to by se mohlo naskládat... Díky... Manžel už si vybral 😉 😀

animal
28. jún 2011

@maly_prcek no snad jo, ale ještě musím spočítat něco pro Marka a synovce

mehlo
28. jún 2011

@animal čauky! hlásím se také o 2 metry tmavě šedého a metr oranžového. Díky!

animal
28. jún 2011

@mehlo píšu 🙂

season
28. jún 2011

Babenky, neviete niektorá ako je riešený Didytai, celkom sa mi to pozdáva, je to troška iné ako mei tai, len neviem, ako to je dolu okolo pása vymyslené 😉

season
28. jún 2011

@season už viem, len sa mi to zdalo iné, baba si schovala jeden uzol pod druhý 😝

animal
29. jún 2011

holky nemáte některé nazbyt 1 metr moraviatexáckýho beránka???

eyya
29. jún 2011

kocky potrebujem radu , maminkovske sijace stroje zlyhali a ja potrebujem novy kedze penez moc nemam tak som vybrala 2 len nieviem rozhodnut ktory je lepsi , preto vas prosim ako skusenejsie krajcirky o pomoc 😉

http://www.hej.sk/male-domace-spotrebice/obchod...

http://www.hej.sk/male-domace-spotrebice/obchod...

animal
29. jún 2011

@eyya singer nebrat 🙂 dále nebrat AEG a Toyotu, kup nejlevnější Janome nebo Brother popř. Veronicu

eyya
29. jún 2011

@animal preco nie singer? ja som pocula ze je spolahlivy, alebo nie? nieco sa kazi?

animal
29. jún 2011

@eyya už to opravdu není to, co to bývalo. Toyoty tak prej nic moc a příjdou mi předražené.

sussanah
29. jún 2011

Holky, z ceho usit takove ty ocucavaci navleky na popruhy u nositka?

animal
29. jún 2011

@sussanah já je mám z froté

duzame
29. jún 2011

@eyya Já mám Singer Tradition 2250 a šije mi třetím rokem bez pruchy(ťuk ťuk).A to šiju docela dost. Myslím, že za ty peníze se mi vyplatil(okolo 3000kč).

animal
30. jún 2011

holky slepkins dělá hromadnou objednávku z Moraviatexu, tak jestli se chcete některá přidat 😅

eyya
30. jún 2011

@duzame a prosim ta ma osvetlenie? v popise neni napisane ci ano alebo nie...