icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anaj_janka
21. júl 2011

@katka82 ja som flisové šila podla tohto: http://strihplinky.xf.cz/strihy.html tú: Kalhotková plenka podle Tots Bots len uši som predĺžila 🙂 Velkosť plienky zaleží aj od dĺžky gumy ... tak niektoré su nám malé a niektoré používam doteraz, bolo to pokus - omyl 🙂 , ale presne akú som dala to už neviem

katka82
21. júl 2011

@anaj_janka jj tuhle stránku taky znám 😉 jen na ty flísáčky tam není střih 😕

nika
21. júl 2011

@eyya http://stilllearninglife.blogspot.com/2008/01/d... já šila toto a je velmi pohodlné. kukni

terezita
21. júl 2011

@katka82 ja mam jen strih co jsem si obmalovala podle jednech kupovanych a ty jsou 4-10kg myslim. ale furt se mi do nich vejde emmina s 13kg. muzu kdyztak omalovat..

katka82
21. júl 2011

@terezita Teri děkuju 🙂 no zkusím ty z ekozahrady a uvidíme 😉 brácha má od soboty dceru tak to mám i na kom vyzkoušet 😉 😵

lowike
21. júl 2011

ahojte, šikuľky!
v decembri čakáme bábo a chceli by sme ho od malinkata látkovať. mohli by ste mi, prosím, poslať niektorá strihy pre novorodeniatko? pozerala som aj http://strihplinky.xf.cz/strihy.html a tam mi napr. nejde kliknúť na strih s tými flísovými vrchnými nohavičkami ...
vopred ďakujem za ochotu, rady a pomoc 🙂 🙂

keziah
21. júl 2011

Mamicky, viete mi niektora poradit? Chcela by som si usit vkladacky do BG flip (este ju nemam v rukach), ale mam pocit, ze do nich pasuju ine velkosti ako vseobecne oblubenych 60*10 ci 30*40cm. Kamaratka mi spomenula, ze original organic vkladacka ma velkost 40,5*34 cm, predpokladam, ze tych 40,5 cm je na dlzku a tych 34 cm na sirku? Takato vkladacka sa potom sklada na polovicu? Cize medzi nozkami treba mat 17 cm? Alebo na tretiny a medzi nozky dat okolo 11 cm? Som strasne v rozpakoch, lebo teraz absolutne neviem, v akych rozmeroch zacat sit.

zfidorka
21. júl 2011

@keziah bg organic sa sklada na tretiny, bud po dlhsej alebo kratsej strane - ked mas nohavicky zlozene na najmensie, tak po kratsej, aby ti netrcala a babo ma tak sirsie medzi nozickami, na vacsie babo po dlhsej strane, je to medzi nozickami uzsie...
ja by som sila az ked budes latkovat, az tak zistis co presne potrebujes 😉 ja som napr. organic predala lebo mi nevyhovovali, davam naskladany stvorec a na to dlhu bambusovu vkladacku - 60x10

keziah
21. júl 2011

zfidorka. dakujem za vysvetlenie 🙂 nieco urcite budem musiet usit uz dopredu, lebo na latkovanie nemam vobec nic (akurat latky, co cakaju na spracovanie) a planujem zacat s tymi flipkami a vkladackami. cize vo flipke medzi nozky pasuje vkladacka v sirke cca od 11 do 13 cm?

zfidorka
21. júl 2011

@keziah no ono to je sirsie ked vkladacku naskladas, vnutro je cca 15 cm... ale ked usijes podla originalu, tak ti to bude pasovat 🙂

lowike
22. júl 2011

@sussanah ďakujem za tip!

bambulka4
22. júl 2011

Prosim vas, z coho ste sili BG flip? Z bambusoveho flisu a na zadocek suedecloth? Dik za radu. Skusali ste sit au PULLky vrchne nohavicky? Nepremokali?

tinkerbell
23. júl 2011

@keziah dakujem velmi pekne, dufam, ze sa mi podari tu gumicku dobre nasit

mgore
23. júl 2011

Ahojte kocky,
chcem si usit par vkladaciek. Planujem spajat 2x french terry, ale neviem co navrch, ci vobec nieco a prip. aj na spodok, aby to nepretieklo?
Napr. dost mi vyhovuje ta BG stay dry, ale neviem, z coho to presne je a takisto aj samotne bambusky, na to asi staci 2x bambus?
Dakujem.

zojec
23. júl 2011

@mgore ak planujes sit z french terry, tak odporucam vkladacku 30x40 dve vrstvy, po poskladani dostanes 6 sacich vrstiev. alebo 10x60 2 vrstvy french terry a navrch akskamit. k tomu by som dosila male vkladacky 10x30 2 vrstvy french terry a navrch akskamit. tieto mozes davat aj na stvorec, do kapsovky k inej vkladacke. ak chces stay dry efekt, tak miesto akskamitu daj suedecloth, to je to, co ma flipkova vkladacka navrchu.

mgore
23. júl 2011

@zojec
dakujem! super rada, idem na to 🙂

zfidorka
23. júl 2011

ahojte sikovnice... na vlniakoch z merino upletu - loveybums lightweight jersey sa mi urobila mala dierka, akoby zvacsene ocko... ako by sa to dalo opravit? mne napadlo jedine to opatrne zasit...

bambulka4
23. júl 2011

skusali ste pouzit pri siti plienok aj taku modru flisovu deku z Ikei?

caramilla
23. júl 2011

Zde si můžete prohlédnout ještě barvy softshellu, co jsou nově uveřejněny na balerině.

Membrány jsou k dispozici 10/3 a 5/10. Většina asi chce variantu 10/3, která je pro nadcházející podzimní plýskanice. Pokud někdo je jiné preference, tak pište🙂

Malinová je kráááááááááásná, už se na ni těším!

Když jsme se tu bavily o červené, tak většina preferovala Čiperčí. Podle těch fotek je moc hezká. Je někdo, kdo by chtěl raději balerinovou?🙂 Můžeme to objednat půl na půl, ale aby pak všichni nechtěli tu čiperčí a balerinová nebyla za trest.

zojec
24. júl 2011

@zfidorka no jedine 🙂

animal
24. júl 2011

@caramilla myslíš oranžovou a né červenou ne?? 🙂 tu jsem tady řešila, protože balerínová se mi zdála moc řvavá, ale někdo mě tady upozornil, že to asi bude tím flízem, protože balerína to měla ve vzorníku možná focené s šedým flízem a čiperka s tmavým. A balerina udává, že má voděodolnosti softshellu rozlišené barvou flízu. Takže já si klidně vezmu z baleriny, ale s tmavším podkladem. A jinak na fotce viz výše to nafotili hrozně tu oranžovou.

caramilla
24. júl 2011

@animal Jo jo, oranžovou myslím. Tak já už teda nevím🙂
Na fotce, co jsem vkládala já, vypadá ta oranžová jako žlutá, takže tak teda nevypadá?🙂 Jako je hezká i ta žlutá barva, ale dítě by bylo jako prase🙂

lillyzelvicka
24. júl 2011

@caramilla @animal ahojky a tak který je ten malinový?A uzávěrka je až 11.8.? jo souhlasí to?

ivuska.h
24. júl 2011

@caramilla Ta malina je fakt hezká! Plánuji šít oběma dětem bundu + oteplovačky, Ondrovi hnědá + tyrkys a Klráce hnědá + malina a k tomu rukavičky ve stejných kombinacích, tak snad se mi to povede 🙂) Mimino asi ze softshellu zatím nic neužije 🙂)

ivuska.h
24. júl 2011

@zfidorka Naber očka kolem dokola té dírky a zatáhni, zauzluj. Když to uděláš malinkými stehy a dobrou barvou nitě, nebude nakonec skoro nic vidět.

ivuska.h
24. júl 2011

Jinak včera jsem konečně došila patchworkovou deku, kterou jsem začla šít, když jsem čekala Klárku 😠 Tři a půl roku ležela ve skříni, několikrát se stěhovala, ale nakonec se dočkala. Zde foto před třemi a půl lety -- http://farm4.static.flickr.com/3185/2290663379_..., foto dokončené dodám, musím vyfotit. A dnes jsem ušila tričko s krátkým z látky s Ooga Booga, vel. 86, mělo být na Ondru, ale je nějaké široké... Klárce je zas krátké, tak nevím. Dosud mi všechny Ottobre střihy seděly, ale toto je jakési divné.

ivuska.h
24. júl 2011

@caramilla Co je za barvu ta žlutá/sv. oranžová? Ta vůbec není v tabulce, ne?

caramilla
24. júl 2011

@lillyzelvicka
Malinová je ta na fotce, co jsem vkládala horní cípek - taková fialová je to...

@ivuska.h Já taky plánuju stejné barevné kombinace🙂 Moc se na to těším!
Ta žlutá si právě myslím, že je ta "oranžová", protože u toho obrázku byl text, že naskladnily ty a ty barvy a byla tam mezi nimi oranžová.

Přidávám ještě fotky, co mají v nabídce - ta světlejší (vlevo) je 5/10 a ta tmavší (vpravo) 10/3. Prý to dělá ten flízový vnitřek (černá dělá ten softshell tmavší). Podle všech těch fotek bych řekla, že ta z baleriny bude spíš žlutá do oranžova (hodně sytě žlutá). Mě se ta barva moc líbí. Ale asi bych skoro byla pro rozdělení té tabulky ještě na sloupeček oranžová a žlutooranžová🙂 Bylo by fajn, kdyby to vyšlo třeba na 10 a 10m, abychom mohly objednat obě barvy🙂

Ivo, s tou dekou jsi mě pobavila. Já teď vytáhla zaprásený kus designované předražené látky, co mi do ní bylo líto stříhnout 3 roky, že z ní fakt už něco musím ušít🙂 A 3 roky mám připravenou látku a střih na spoďáry. Hlavně, že Jasmína má každý týden novou plenu a furt něco šiju, ale já chodím v rozpadlých spoďárech od vietnamců, co jsem si kupovala před 15 lety na gymplu 😀

ivuska.h
24. júl 2011

@caramilla To je ale hezká barva, taková "mangová", tu bych brala i raději, než klasickou pomerančovo/mrkvově oranžovou. Na zaprasení je blbá, to je fakt, ale hlavní části oděvu (zadek a kolena 😀 ) budu dělat hnědé, takže to ve výsledku snad půjde.

Já teď právě na šití skoro nemám čas, sednout ke stroji se dvěma příšerákama za zadkem nejde, protože vyskakovat od toho co dvě minuty a chodit je krotit, to je o nervy. S Klárkou jsem dřív šila na klíně, ale s Ondrou se to nedá, nemůže pochopit, že mi do toho nemá sahat. Po večerech zas musím většinou pracovat, takže na zábavu času nezbývá...