icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
28. júl 2011

@duzame info@sijemdetem.cz mne zobrazilo 🙂

zojec
28. júl 2011

@season ja mam tu prvu co si davala link a vysla ma v obchode na 10€ vlastne su to dve casti, drziak a samotna lemovka.. velmi som ju este nestihla na vsetky materialy vyskusat, ale platno lemuje super 😉

lillyzelvicka
28. júl 2011

@season ne myslím že je dobrá včera jsem do ní dala oboulící úplet a už to šlo jen ještě musím upravit přítlak patky.Ale myslím že s ní šije už dlouho Ivuska tak ta by ti to řekla asi přesněji 😉

duzame
28. júl 2011

@season máme nový laptop a ještě je potřeba tam nastavit nějaký věci, takže trošku s tím bojuju 😝
. Za adresu díky.

season
28. júl 2011

@lillyzelvicka nedávno sa to tu pretriasalo a Ivuska spominala tusim profi stroj, ktorými šijú plienky Anavy. Vtedy som si objednávala overlock a tak som obzerala aj tieto patky, ale som sa nevedela rozhodnut... ktoru, rozdiel 7eur, tak neviem, ci je lepsia drahsia...
Ten obojlic sa asi tak nekruti ako jednolici uplet. Jasne, ze platienko pojde asi lepsie... ja som chcela oblemovavat skor elasticke latky - trrika, bodyna okolo krku, pripadne podbradniky... lemovacie gumky su riadne drahe...

animal
28. júl 2011

@duzame terezies@gmail.com

laura033
28. júl 2011

@monikajan potvrdzujem udaje:D

anielik
28. júl 2011

@monikajan ja som zmenila 🙂 ale uz konecne

zfidorka
28. júl 2011

@anielik co budes sit z toho softshellu (mas tam dost metrov)? 😉

monikajan
autor
28. júl 2011

Softshell - dakujem vsetkym, co potvrdili. Este mozete menit do zajtra. V sobotu to dam dohromady a napisem Vam , kolko bude zaloha . zacnite setrit!!! 😀

@apple7 ja som naposledy sila pre kamosku cca 30x30: 2x cesky flis+aksamit a 2x konop. flis s biobavlnou+aksamit. Po prelozeni napoly je 6 vrstiev. Maly je ucuranec... a staci to.

@siss_sz radsej z tej "trickovej" strany na telo. Tie chlpy casom a pranim zlahnu a nie su tak prijemne na telo.

siss_sz
29. júl 2011

@monikajan fu...dakujem...uz som prestala dufat v odpoved 😉

mgore
29. júl 2011

Ahojte, iste mi budete vediet poradit.
Chcem si usit pulky - mam pul latku, patentky, suchy zips (viete poradit ktory je vhodnejsi z detivbavlnke? - su tam dva) a este lemovaciu gumicku.
Chyba mi este nieco?, fakt som si neni ista a bude to prvy pokus.
Dakujem 🙂

zojec
29. júl 2011

@mgore suchy zips je tam len jeden.. 🙂 teda jeden su ocka a druhy su haciky... tych ociek budes potrebovat dlhsi kus, ako ociek.. ocka sa davaju len na usi plienky. ja som pulky sila len s lemovacou gumickou, je to najjednoduchsie 😉

mgore
29. júl 2011

@zojec
aha, ze jeden, ja som taka "zbehla" 🙂 🙂
super, takze este lemovaciu gumicku a este otazka - lastin sluzi na co? 🙂

zojec
29. júl 2011

@mgore lastin je silikonova gumicka.. je odolnejsia ako obycajna 🙂 pouziva sa okolo noziciek a chrbatika.. 😉

mgore
29. júl 2011

@zojec
a treba ju vobec? alebo je to zbytocne ked ty si spominala, ze len tu lemovaciu si pouzila

zojec
29. júl 2011

@mgore ak das lemovaciu gumicku tak nie.. ak by si sila ine plienky, nohavickovu alebo aio, tak vtedy sa pouziva lastin. pozri sem: https://sites.google.com/site/latkovky/na/vrchn..., tu su nejake navody na sitie

mgore
29. júl 2011

@zojec dakujem dakujem! super tipy!

anielik
29. júl 2011

@zfidorka mam rozmyslene bundy a gate pre deti a aj pre nas (mna a manzela) tak uvidime co vsetko sa podari... :D

dankakk
29. júl 2011

Ahojte🙂 tak uz aj ja som sa odhodlala na šitie🙂 včera mi dorazil balík s latkami a po prvotnom pomaznani sa idem do toho pustiť🙂 baby, mám si látky pred sitim predprat? Či môžem rovno sit- idem robiť vkladacky bambusove a bambusove plienky... Vďaka za rady

zojec
29. júl 2011

@dankakk jasne, oper vsetko na 60tke, hlavne ak budes zosivat latky ineho druhu spolu 😉

sussanah
29. júl 2011

holky, siju si latkove vlozky na sestinedeli a premyslim, jestli a jak udelat kridelka. Mam je z 3 vrstech frote (klasicky frote ikea rucnik 😉 ) a uvazuju, ze bych ze spodu nesila kridelka z irmy. Ale zas mam strach, aby to bylo dostatecne prodysne, precejen by to v 6-ti nedeli melo poradne vetrat. Nebo prihodit jeste jednu vrstvu frote s kridelky, tj na vlozku celkem 4 vrstvy? To mam zas strach, ze to bude blbe schnout 😒

katka82
29. júl 2011

@dankakk určitě předeprat!! 😉 některé látky se srážejí 😉
@sussanah no oni na vložkách do porodnice křidýlka taky nejsou 😉

sussanah
29. júl 2011

@katka82 no to jo, ale na to ranne sestinedeli je spis asi pouzvat nebudu (to bylo fakt maso..), spis s nima pocitam az tak po 2 tydnech. A to prave nevim, jestli bych uz tam mohla mit ten flis. Ale asi spis jo, vzhledem k tomu, ze hodne zenskych pouziva uz normalni vlozky.

caramilla
29. júl 2011

@sussanah Ja bych rekla, ze bez kridelek to bude vetrat vic, ale vsechno vetra 100% vic nez ty klasicke plastove vlozky, ty ja bych na sebe v 6nedeli nikdy nevzala, mela jsem celou dobu klasicke porodnice vlozky a posledni 2 tydny na spineni prodysne slipovky. Podle me ty latkovky, kdyz budes mit hodne prodysne, coz 4 vrstvy frote budou a myslim, ze i ty 3 frote + 1 fliz, tak to bude v pohode. Ja stejne pak casto chodila nebo odpocivala bez🙂

sussanah
29. júl 2011

@caramilla diky. Ja si teda taky nedokazu predstavit ty normos vlozky.. Ale taky si ani neumim predstavit i chodit nebo odpocivat bez niceho, vlozky jsem musela nosit poctive 5 tydnu 😖 😀

sussanah
29. júl 2011

@caramilla jo jinak jsem vcera usila flisacky podle tveho strihu na pulky pro novoska a teda uplne super! Diiiiky za tve stranky 😵

caramilla
29. júl 2011

@sussanah No, tak od toho 3. tydne mi to slo. Resp. uz od prichodu z porodnice jsem si obcas lehla, pod sebe treba dala rucnik a roztahla nohy a vetrala treba pul hodiny, Ja byla hodne potrhana a opuchla a svedilo me to, tak to bylo prijemny. A pak uz jsem moc nekrvacela, jen malinko, tak jsem obcas i sundala uplne vsechno a kdyz jsem citila, ze nekde neco, tak jsem bezela se utrit 😀 Ale myslim, ze sestinedeli je hoooodne individualni, nejde to srovnavat. Vetsinu dne jsem mela taky vlozku, je to samozrejme jednodussi.

Jsem rada, ze se ti strih a stranky, libi, to me vzdycky potesi🙂 Ted budu sit novosky pro mou neter nebo synovce na ceste, v zari se ma narodit, a uz bych mela asi to usit, kdyby nahodou, abych to pak nemusela posilat postou, ale me ted zachvatilo siti obleceni...

season
29. júl 2011

@sussanah mne sa tie tri vstvy frote zdaju fakt dosť, aj ked som nikdy Ikea uterák nemala... tak si predstavujem iba taký obyčajný. Ja som tiež používala iba tie porodnícke a potom klasickú štovrcovku nastrihanú a len tak naskladanú na doma. Na von flanelové - asi 5vrstvové, po par dnoch to už nebolo také silné, ako po prvom pôrode.