Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sussanah obvod pasu 2x19cm (ten naplet), ten je vysoky 9 cm, nahore je pytel siroky 28cm (naraseny do toho napletu), dlouhy je 38cm, s napletem 47cm, v nejsirsim miste je siroky 39cm, (prustrih na srak od autosedacky je 19cm pod napletem a je siroky 6cm). a uplne dole je pytel siroky ca. 30cm..
toz tak nejak orientacne.. 😅 😀 ale rekla bych, ze se pranim krapet srazil..
@animal na nositko nemam, ale holky sem davaly kdysi rozmery.. ja mam kupovanou MaM. jinak jsem dovnitr moc neoblikala, nejvic mela body s dlouhym a svetr, puncochy, site botky a babylegs nebo lehci katata.. ona tam mam kapsa krasne hreje.. to asi pak musis testnout, podle toho, jak bude silna..ja bych ale asi ted po zkusenostech s cestovanim mhd usila spis vsadku do bundy, bo treba v tramvaji/busu/metru jsme byly obe pekne zafunene..
http://www.borntolove.com/frugal-column2.html
super postup na vlniacky ( recy ) 🙂
@animal posli mi mail, poslem ti strih na kapsu 😉 do nositka treba obliect hlavne hlavu a nohy, davam merino kuklu a longiesky ... telo je v pohode v 3 tensich vrstvach. kapsu sijem len z 2 vrstiev flisu, ak je uz z 3 je to prilis hrube a teple, vyuzitelne lendo krutej zimy.. takto je to nostielne od jesene do leta 🙂 ak je naozaj velka zima tak vkladam este malu deku na chrbatik, mozes zvnutra urobit patentky na zapnutie, alebo suchac.. ale drzi to aj bez toho 😉
@caramilla paradne tricko 🙂 zena kedy to vsetko stihas??? 😉 ze skryty overlock.. kiez by som raz mohla vyskusat obycajny 😀
@zojec jé díky eliska.uradnikova@seznam.cz
Moc díky za všechna ocenění, úplně se červenám... 😔 😔 😔
Kdy to vládám? Jako šití zvládám, ale domácnost? Hrůza... Nevařím, myje myčka, prádlo na haldách, ale dítě chodí v čistym, je to ještě dobrý🙂 Mám hooooodně tolerantního manžela, který mě podporuje a fotí🙂 Bez toho by to nešlo. Já u toho šití (většinou🙂 relaxuju...
Patka pro slepý steh se buď dokupuje nebo je součástí (třeba u mého brother), na overlocku zároveň šije a obrubuje, paráda🙂 Chce to trochu cviku a vychytat napnutí nití. Musí se dost přesně tam sunout ta látka. A předem hezky našlendlit:
http://www.singer.cz/skola-siti/?item=video-sit...
(video je k patce na klas. stroj)
Střih je samodomo, jako u mě skoro u všeho 😀 Inspirace jedním kojotrikem, co mám doma, nelíbí se mi ale barva a ten střih jako celek, ale ten výstřih mi přišel z těch všech kojotrik jedinej pro mě akceptovatelnej, elegantní a fakt pohodlnej, koza z toho se pěkně vyndá a nikde dítěti nic neleze do ksichtu. A vypadá to fakt moc hezky. Klasický kojotrika moc nemusím.
To řasení psala Terezita dobře, nechám si tak cca 3cm na straně na bocích navíc, sešiju rovným, ale ne až do konce, ušiju slepý steh a pak dosešiju rovným stehem dole a udělám tunýlky a do toho provláknu mašličku nahoru a dolů a je to🙂 Vypadá to efektně a navíc je to super třeba na těhubříško🙂
Dala bych na ekozahradu návod a střih, ale nechce se mi to dělat na 100 papírů🙂 A taky ten čas...

@sussanah tady mas jeste obrazek toho s tou dirou, ten mame my. http://www.baby-walz.de/Autositze-Kinderwagen/A... jestli chces, muzu taky pomerit, event. obmalovat..