icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
2. aug 2011

Tak ještě se pochlubím fotkama, co jsem byly včera se ségrou fotit - (nejen) těhu šaty - pro zasmání na 16 leté a 30 leté matroně, jsem si včera srazila sebevědomí na bod mrazu 😀 A pak pár barevných dlouhých sukní. Chtěly jsme je na prodej, ale asi se o ně se ségrou poperem 😀

season
2. aug 2011

@caramilla Ty hovoríš o mojej domácnosti??

caramilla
2. aug 2011

@season Jé, to mě uklidňuješ, že nejsem sama 😀 😀 😀 (Nezodpovědná matka)
A to šití není zdaleka (!!!) jediná vopičárna, co při M"D" dělám. Zrovna dneska jsem 4 hodiny konzultovala závěrečnou práci jedné paní učitelky a mám vysmahlej mozek. Na stole v tom všem bordelu (rozpatlaný rohlíky, flaška od piva, zátky od piva, bryndáky, napláclá okurka, střihy, odstřižky, kleště na patentky, nutela, metr... a ještě asi 100 věcí) mám 6 prací na oponentský posudek a sama sebe se ptám: Proč to slibuješ? Kdy to budeš dělat? A pak ve 2 v noci, když jdu spát a dítě ve 3 vstává se zlobím - proč nespíš? 😀 😀 😀
No, to by bylo na samostatný velký humusový článek. Ale dala jsem si závazek, tento týden došiju poslední slíbené a pak 3 týdny nic ( 😀 😀 😀 ), jen oponentury a konzultace a takové kravinky...

animal
2. aug 2011

@caramilla tak u nás je to totéž, momentálně mám týden pauzu v šití (protože je u nás generální úklid - přijede na návštěvu brácha) 😀

caramilla
2. aug 2011

@animal 😀 😀 😀 Brácha je nějaký lakýrka? 😀 😀 😀 Jsi mě fakt pobavila!!!
Já naštěstí jedu na dovolenou naopak k bráchovi a moje švagrová má jednu zásadní prosbu - abych s sebou vzala šicí stroj!!! A nedovedla pochopit, že já nechci! Já chci týden neslyšet to blahodárný vrčení 😀 A ještě k tomu furt ta otázka "Petro, co s tím? Ono se to cuchá? Ono se to trhá!" 😀 😀 😀
Tak přeji příjemný odpočinek, za 14 dní jedu pod stan do lesa, tak tam snad nikdo šít nebude...

cinocka
2. aug 2011

baby, opat ziadam o radu 😀 chcem si kupit stretch ihlu a doma mame veritas stroj (straasneho dochodcu!) mam si pytat priamo nan, alebo su tie ihly uni?? 😉 dakujem

animal
2. aug 2011

@caramilla no lakýrka zrovna není, ale bude u nás poprvé a u nás to vypadá jak po výbuchu, k nám je zákaz návštěv. Jak povídáš na stole milion věcí, nežehlím, nevařím.... šiju šiju šiju.... 😀 😀
manžel před rokem a půl udělal na míru skříně do předsíně a až teď příjezd mého bratra jej donutila tam nasadit konečně i dvířka 😀 (alespoň k něčemu je brácha užitečný).

caramilla
2. aug 2011

@animal 😀 😀 😀 A až budeš mít naklizeňoučko a všechno vypiglováno, přijde ti náš Softík 😀 😀 😀
Ale jinak mě teda těší, že i u vás se uklízí jen, když se čeká návštěva. Já dneska děkovala Bohu, že se odpo obloha roztrhala a mohla jsem si paní učitelku vzít ven, kde jsem jen odházela ze stolu hračky, hodila sušák s plínama stranou a bylo uklizeno. Doma jsem na to rezignovala a řekla si, co kdyžtak si paní učitelka bude myslet, že jsem prsotě "prase"🙂 Fakt ta směsice na stole mě baví, ale to jsem tu včera uklízela. Ale to je furt dokola, uklidíš, hned tam někdo něco "nasere", špinavý talíře, klíče, dopisy, složenky, paragony, střihy, odstřižky... Já mám jeden velkej stůl, na tom 2 šicí stroje, 1 PC, někdy tu má i manžel, takže 2PC, stříhám na něm, mám na něm špulky, patky, lemovačky, střihy, nastřihané na napůkl ušité věci a zároveň je to stůj jídělní, v kuchyni a jediný stůl v obýváku🙂)) Asi by to stálo i za fotku, kdybych se taaaaak nestyděla 😀

animal
2. aug 2011

@caramilla jsme na tom tak trošku podobně, mám k dispozici jídelní stůl. Bydlíme ve 2kk naše PC (notebooky) to máme každý malou dřevěnou desku a na něm booka a já jej mám v ložnici na posteli a manžel všude. A pak má manžel stolní PC na velkém pracovním stole, kde je takový bordel, že ten počítač ani nejde vidět. K mému neštěstí máme 2 psy a z toho jeden je línací. Když ho nevyčešu já, tak má smůlu. Zametu podlahu a je zase v momentě chlupatá - a pak na to vypusť to naše malé živé zvíře 😀 proto má pořád ohrádku a hrací plochu na našem letišti

caramilla
2. aug 2011

@animal Tak to my máme obrovskou prvorepublikovou vilu, asi 7kk 😀 Ale to nejde si udělat pracovnu někde jinde, hodně místností je neobyvatelných, v patře nebo tam mám sklad kytek🙂
A mě vyhovuje, že PCkuju, šiju, vařím a hlídám🙂
To máš dobrou tu ohrádku, páč nemusíš řešit špendlíky. Já mám na koberci furt něco a divím se, že to zatím vždycky dopadlo dobře... Předevčírem jsem tam, kde si Jasmína hrála asi 3 hodiny pod stolem, našla jehlu 😖 Včera mi při šití vystřelil špendlík do oblouku a já půl hodiny lezla po 4, přestěhovala všechen nábytek, abych ho našla - a to měl červenou hlavičku!!! Pak jsem se na to vykašlala, a pak a další hodinu jsem dala 2. kolo a našla ho 😀

zojec
2. aug 2011

@cinocka myslim, ze ihly by mali byt uni 🙂
@caramilla jaaj tie kvety su nadherne 😀 sa necudujem, ze sa so segrou bijete , co davas do pasu? je to patent?

season
2. aug 2011

@caramilla na prvej MD som toho tiež riešila kopu, robila som v jednej firme, dokoncovala a obhajovala doktorat, potom zacala predvadzat popolinky... nastastie sme sa prestahovali a zostalo len šitie a kedy tedy predvadzačka. Teraz uz nic nestiham len kvôli chalanom, na ukor spanku sijem a kukam MK a slepičárnu 😀

caramilla
2. aug 2011

@zojec Jo, patent z wendy🙂 Moc prijemny🙂
@season Taky dobrej drak 😀 Ja si myslim, ze uderem 2. tehu mam taky po "ptakach" Dneska jsem mela predsevzeti do 12 hodin. Zehlim, konecne po 14 dnech🙂 Tak to zase nestiham 😀

animal
3. aug 2011

@caramilla no já stejně šiju jen když malej spí (přes den či večer), takže šicí stroj můžu mít klidně kdekoliv, ale tady se nikde nevejde. My máme ještě koupenoý řadový domek, ale tam je na dožití babička s dědou od manžela, takže...... a tam budu mít pracovničku. A prvorepublikovou vilku bych si dala líbit 😠 , ale při všech obyvatelných místnostech bych ji nechtěla uklízet 😝

terezita
3. aug 2011

@caramilla @animal toz holky koukam, ze je to vsude stejne.. 😀 😀 😀

caramilla
3. aug 2011

@animal Já už teď většinou taky musím šít, když malá spí, protože ona chce šít se mnou taky 😀 V naší vile taky byly na dožití předci, úplně to znám! 😖
Vila je to krásný, ale ukízení strašný, má to asi 40 oken (počítány i ty střešní na půdě a malá ve sklepě), meju jich asi "jen 25"🙂 Ale zase mám místnost na kytky v zimě, manžel má pracovnu, máme pokoj pro hosty...
@terezita Taky? 😀 😀 😀 To jsou ty aktivní matky 😀 😎

caramilla
3. aug 2011

Tady jsou ještě nějaké fotky té "malinové" barvy, teď mi to přišlo. Ta cena je taky pěkná, u téhle paní jsem koupila na svou softshellku 🙄 , to jsem ještě nevěděla, co jsou to "hromady" 😀

http://www.poutout.cz/poutout/eshop/0/0/5/175-S...

animal
3. aug 2011

@caramilla tak to musím na truc ukázat manželovi 😀 to by se nám líbilo, ale jak říkám to uklízení no 😝 zas takovej luxus nepotřebuji, ale 2 pracovničky a pokoj pro hosty je vždycky fajn. Manžel mě přemluvil, že bude mít místnost na kulečník 😀

terezita
3. aug 2011

@caramilla jezis to je moc ruzove!! 😀 no snad se to s tou hnedou ztrati.. jinak nevim, co s tim budu delat.. 😅
baracek je krasny! ja dosla k zaveru, ze ted je pro me nejlepsi byt a do baraku bych sla az vyletne ptace z hnizda, aby stacil jen maly.. ja na to uklizeni nejak nejsem.. 😝 😀

animal
3. aug 2011

@terezita já byla uklízecí maniak a nějak mě to rychle přešlo a co máme malýho, tak žehlím sporadicky převážně manželovo věci do práce a věci, které mareček bere ven

animal
3. aug 2011

@terezita kdyby jsi chtěla, tak je možné ještě provádět změny v tom softu

cajova_lienka
3. aug 2011

@caramilla Prosim Vas neviete mi nakreslit na jeden papier ako presne vyzera ten vystrih? ja by som si strih nejak zbuchala ale tento system "kojotrika" ani nepoznam a cez tie kvietocky je to dost zle vidiet kde presne co je jak prelozene.... napisem Vam mail do IP. Dakujem krasne vopred 🙂

caramilla
3. aug 2011

@animal Ty mě fakt bavíš! 😀 To je neuvěřitelný - manžel bojoval celé 2 roky, aby místo pokoje pro hosty byl v patře kulečník!!! On ho asi ani nikdy nehrál, ale přišlo mu to krásně snobský, tak jako ujetý a vtipný... Dokonce zjištova v Německu na aukru, kolik to stojí. Jako ještě se to ho nápadu nevzdal, já jsem ho přesvědčila, že radši ať první udělá terasu u fr. okna ven a plot (už letos konečně máme a na zahradu nemusím barák obcházet a nemáme francouzské okno pro sebevrahy🙂. Ale myslím, že do 2 let kulečník taky máme 😀 😀 😀
@terezita No, právě, že ta barva moc "malinová není". Mě přijde fakt asi taková fuchsiová. Taky chci kombinovat s hnědou, tak snad to bude vypadat dobře. Ta hnědá je asi zase dost tmavá, tak by to mohlo být moc hezký... Mě růžová nevadí, však víš 😀
@cajova_lienka No, nestíhám... Takže nic neslibuju 😉 Je tam pruh látky jakoby přes prsa, přidělanej uprostřed mezi "kozama" a v průramcích, přes to jsou dva ty boční pruhy (výstřih do V), pod prsama přestřiženo. Už je to zřetelnější nebo je třeba kreslit? 😀

terezita
3. aug 2011

@animal je tak mi hod prosim odkaz na tu tabulku, jeste to jednou radsi zkouknu.. 😅 😀
no u nas se dela taky vse jen tak sporadicky, ale m. to docela s..., ale ze by mi s necim pomoh, tak to zas ne.. 😖

terezita
3. aug 2011

@animal tak mi tam radsi soupni misto malinoveho ten tyrkysovy.. 😅 ten pujde i k tomu cervenemu, co mam ted doma.. diky!

animal
3. aug 2011
cajova_lienka
3. aug 2011

@caramilla Ok Dik takto uz chapem asi ako to vyrobit 🙂

caramilla
3. aug 2011

@cajova_lienka Fajn, to jsem rada, ze jsem "ušetřila pastelky" 😀 Hodně štěstí, pak se pochlub 😀

ivuska.h
3. aug 2011

Chachá novinka dne -- máme potvrzenou holčičku, to se to bude šít 😀