Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@nika ...jehla je nová, tak se mi zdá ok... fakt už teda nevím :-P mě přijde jako když ta jehla zajede pod tu destičku málo a tím pádem se neproplete s tou spodní nití...ale začalo to dělat po tom, co jsem prvně vyměnila zlomenou jehlu a pak jsem navíjela na cívku spodní nit...pak jsem chtěla začít šít a prd...obě nitě jsem vyndala a to už mi ta spodní nejde vytáhnout nahoru :-/
@crawler a co máš za stroj?zkus jinou cívku.
@crawler U rotacniho chapace to funguje tak, ze nit se dole obtoci kolem toho chapace a obkrouzi tu nit spodni a tim ji vytahne ven a nebo prisije na latku🙂 Spodni nit mas teda natazenou na 100% dobre? Vidis v te desticce, co ti ta horni nit dela - kam ti jde a kde je problem? Ja mam tu desticku u toho totiz pruhlednou🙂 Srouby napoprve jdou povolit blbe, zkus poprosit manzela. Muj manza, kdyz se na stroj koukne, tak nekdy i vi🙂))
Jinak asi jedine servis:(
@monr zajtra idem svagrovu pohanat nech uz sije aby som to setko do porodu stihla aj oprat este som doobjednavala patentky aj lastin lebo som malo objednala a este som aj pes flis doobjednala na nejakej stranke som citala ze je dobry ako stay dry mne sa te saudecloth na dotik nelubi tak uvidime kolko posijeme uz sa ale neviem dockat
Tak mám došitou soft vestu a jsem nadšená . 🙂 Ještě tu někdo psal že jakmile je soft jednou prošitý dírky zůstanou.Jakmile jsem to přežehlila vždycky mi zmizli
@lillyzelvicka no ony ty dírky nejsou vidět, ale soft se skládá ze 3 vrstev, dole flís, nad tím "parozábrana" - vypadá to podobně jako igelitový sáček, trochu silnější a nahoře ta barevná vrstva. Když to zažehlíš, spojíš jen ten vršek, ale dírka v tom "igelitu" zůstane...takže voda ti tím pod tlakem projde...Jinak šiju Janě triko z MTX proužků (kdysi se to tu taky bralo...vínové tenší proužky na "bílé" - já to mám narůžovělé...nevím už, jestli se to nějak zapralo nebo to tak bylo odjakživa...) a sešít rukávy tak, aby ty proužky "lícovaly" k sobě je teda děs...ujíždí mi to pod overlockem, takže to teda bude dílo ☹ Jinak den bez proudu je fakt o ničem, ani kloudně uklízet se nedá (máme teplou vodu na plyn, ale ten se sepíná jiskrou na elektriku), navařeno nebylo...ale aspoň jsem vytáhla z Ottobre střih, nastříhala a našpendlila...
@animal nejde zapisovat do tabulky, aspoň mně to nejde, to musím přes IP? Chci tu kalhotovinu...
@medvi11 a tohl emě nenapdlo tak jsem zase chytřejší 🙂 jo proužky a káro jsou prevíti ale vypadá to tak pěkně 😉
ahojte, babulky, ako sa vam silo zo softu? bude pre deti stacit ako zimna bunda? ked pod nu dam este hrubu flisku? dik 🙂
@sufik - ty jsou nádherné! Mně se líbí ten, co na něm sedí medvěd 🙂
Holky, já jsem včera ušila svou první mikču.Recyklovala jsem manželovu starou, proto taková šílená barva na holku. Ale na chalupu na válení se po trávníku dobré. Ale chtěla jsem se zeptat, jak vyřešit zip u krku. Mám to takové kostrbaté. Jak to děláte vy, aby to bylo hezké a neškrábalo? Popř. nějaký tutorial na webu nemáte?
Omlouvám se za světlo, je to focené večer mobilem.
@sufik1 ty jo vaky super odkud bereš kuličky?
@terezita tak to je parádní a ta čepička taková skřítkovská 🙂
Baby, potrebujem poradiť. Chcem si kúpiť pod stromček overlock- aky máte vy? Ste snímky spokojne? Da sa ním aj zosivat? Na čo všetko ho vyuzijem? Mám teraz normálny stroj -pfaff hobby - je fajny, ale elesticke látky dajak neviem zosivat ( stratila som k nemu manuál a uz som skúšala kade čo) chcem aby to vyzeralo profesionálne- som puntickar 🙂 vďaka za všetky rady ;)
@dankakk 😀 aj ja mam pfaff hobby a veru overlock je overlock. Kupila som si janome 990 http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/janome-o... , mam ho len kratko, bojujem s nim ešte stále... nemyslela som, že tu bude až také náročné, hlavne navliekanie nití. Ale baby tu chvália Brother.
@season
já mám ten samý co season Janome 990D a taky spokojenost. Předtím půjčeného Brothera a nitě jsou tak na stejno, jen jiný systém.
@lillyzelvicka kuličky jsem brala http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=67170, na 3 pytle cca 500l a stačilo by trošku míň, ale ony se sesednou.

@crawler a co jehla měnila jsi, může to dělat i špatná jehla, tupá nebo kousek prohlá. jd dostudovat co ti to dělalo.