icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
30. sep 2011

@aerin Na Vánoce se okna nemyjou, přece se nenachladíš u otevřeného okna při mínus X stupních 😀

Někdy vám vyfotím můj šicí koutek v kuchyni... Sice se tam nedá pořádně vařit, protože se nevejdeš ke šporáku, ale když není jiná cesta jak moct šít 😀

aerin
30. sep 2011

@maly_prcek ja u nas okna nemyju, blbnes 😀

terezita
30. sep 2011

hehe, staci se to tu zajimavym smerem.. 😀 ja chtela mit nekdy pred dvema tydny, zvladla jsem umyt jedno kridlo a skoncila jsem, bo jsem usoudila, ze to nema smysl, kdyz bude zase za chvili prset.. (a taky ze hnedle druhy den prselo.. 😝)

maly_prcek
30. sep 2011

@anielik Ze softu se šije pěkně. Já mám svou nosící bundu ze softu a nosila jsem to v zimně s flískou a jako spodní vrstvu funkční prádlo a v pohodě. Je ale fakt, že při nošení se celkem zahřeješ, kor s 12kg Davídkem 🙂 Jako u gatí bych se nebála (já mám tenké softshelky gatě a s tenkýma merino podvlíkačkama i do největší zimy v pohodě), bundu uvidíš, na teploty kolem nuly to bude podle mého v pohodě, do -10st. už bych radši něco víc vytepleného nebo musíš přidat ještě nějakou vrstvu.

terezita
30. sep 2011

@maly_prcek jeee, to je dobry tip, dekuji! toz to na zimu usiju emmine oteplovaky z toho softu a z mylly leginy a bude v teploucku.. 😵 nemuzu sehnat nikde obyc hnede oteplovaky za normalni cenu.. 😝

maly_prcek
30. sep 2011

@terezita Taky to tak mám v plánu - longiesky a softky musí stačit i do obr mrazu. A do série ještě jedny flísové gatě, ty jsem pro sebe taky měla a strašně dobře se mi v nich chodilo...

caramilla
30. sep 2011

@sufik1 TOHLE MI NEDĚLEJ, POČURALA JSEM SE TU SMÍCHY!!!!!!!
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Celou dobu jsem to urdžela, ale věta "malýho dáváme do židličky, aby nám to neshazoval" ta me dostala! Přesně, přesně přesně! A ještě Jasmínu dávám 1 m od stolu, aby na něj vůbec nedosáhla, ale to ty určo taky. Letadýlka 😀 😀 😀 😀 goood!

Holky, vyhlašuju tímto soutěž o nejzabordelenější šicí stůl/koutek. Pravidlo je jediný - nebordelit schválně. Vyfoťte svůj stůl a budeme soutěžit. (Vyhrává ten, u koho nebudou na stole vidět ani stroje 😀)

@terezita JJ, to chci šít přesně taky - softky + merino leginy 😉

medvi11
30. sep 2011

Sice není na šití, ale "pracovní" - po relativním úklidu před oslavou...mluví za vše, oba stroje by se už asi nevlezly 🙂

terezita
30. sep 2011

@caramilla jen bude skoda, ze ti jezci nebudou pod tim softem videt.. 😅 uz aby tu mylly bylo! 😵

medvi11
30. sep 2011

no jak je to mrňavé, houby tam jde vidět a rajče mi nejede, tož jdu vysávat, Jana je vzhůru ☹

terezita
30. sep 2011

@medvi11 to je poradek.. nas pracovni je jedna velka hromada lejster, vlny, barevnych papiru, koralku a taaak, az se tam ani ten pocitac nevejde.. 😀

esteruska
30. sep 2011

modely, šicí stroj hmmm... náš tatínek rád veterány, takže na kuchyňském jídelním stole se většinou, a to v lepším případě, povaluje karburátor z motorky z roku 1914, samozřejmě ve stavu tomu odpovídajícímu...

esteruska
30. sep 2011

@caramilla car jaschu na pipkárně tuším prodávala měsíc starý cover od brotheru...s lamou ti počkám🙂))

kuna
30. sep 2011

@terezita díky za radu, to překrytí mě taky napadlo, možná to zkusím příště. A to sloní tríčo je super, i s čepkou 🙂

@medvi11, tričko super, takhle na obrázku vypadá jak profi koupený!

Já jsem asi jediná, kdo nemá overlock, co? Mít pracovnu s hafem místa, tak do něj jdu taky, ale jako caramilla šiju v kuchyni a nechci tam mít další "krám". Ale mít místo, to jo, to by se mi líbilo - mít to šití pořád roztahaný venku a neuklízet furt stroj...no caramilla šetří na stůl a já začnu šetřit na barák 🙂
Stůl na šití v ložnici je super nápad, ale tam se už nevejdu, ledaže bych se hrbila u nočního stolku 😀

lillyzelvicka
30. sep 2011

tak já taky zabrala pokoj malému ale mám tam kuchyňskou desku takže místa na stroje dost🙂
a vzorek ze soft. vesty-tyrkys je úžasný

caramilla
30. sep 2011

@medvi11 Tohle sem vůbec nedávej, to nemá možnost v soutěži uspět, takovej pravoúhlej pořádek!!! 😀 😀 😀
@lillyzelvicka Vesta super, určitě se přidáš k softové hromadě pro další tyrkys, co? 😉

Tak hanba mě fackuje, ale konec mluvení, ukažte fotky!
Zvracejte mimo klávesnice!!! 😝 😝 😝

(Pozor - ten stůl je ještě v režimu "poklizno", měla jsem včera návštěvu!

Tak já myslím, že minimálně medaili bych měla mít jistou🙂 A pokud ne, vyfotím v režimu "neuklizeno". Jako fakt jsem tam nic nearanžovala, to ani nejde!!!

caramilla
30. sep 2011

Jo, ještě si všiměte na první fotce dětské postýlky 😀 😀 Tam jsou připravené látky na stříhání toho, co budu teď šít, VTC, Stoklasa, odstřižky a některé neodeslané balíky USA. Postýlku k účelu, ke kterému u nás je, jsme naposledy použily tak před 8 měsícema 😀

ivuska.h
30. sep 2011

@caramilla Týjo, to ukážu manželovi, až bude zas prskat, že se nemá kde najíst 😀 😀

terezita
30. sep 2011

@caramilla ha, tak ty asi vedes.. 😀 hele a to se s tebou m. jeste nerozved? 😅 jako u nas to vypada o krapet lip, ale m. ma furt hubu plnou kecu (problem je v tom, ze nema zadneho konicka a asi mi zavidi, ze ja nejakou zabavu mam.. 😀) tyhle fotky mu budu muset ukazat, aby se trochu zklidnil.. 😀 😀

medvi11
30. sep 2011

@caramilla MHD dorazil domů a zajímá ho stůl v režimu "nepoklizeno" 🙂 jinak máš výhodu, my máme polovičníá stůl pro 5 lidí, takže tam vlezeme k jídlu tak tak...jinak by to tu vypadalo zřejmě stejně...
ale DOBRÝ 😀 😀 😀

medvi11
30. sep 2011

@caramilla BTW MHD má zase dotazy...Kdy má Jasmína svátek a je v kalendáři?

terezita
30. sep 2011

tak ja prihodim nas, ale je zrovna ve stavu relativne poklizeno, bo zrovna nic nesiju (jen striham a to se do zaberu uz nastesti neveslo 😀)

caramilla
30. sep 2011

@ivuska.h
@terezita
@medvi11
To mi chcete říct, že vyhraju v anketě "prase roku"??? 😠 😠 😠 Tak to jsem myslela, že teda se blejsknete a pochlubíte se taky binčíkem! Já chci taky vaše fotky, když jsem tu ten prasečinec zveřejnila já a budou mě znát teď vší manželové jako největší prasemanželku na světě!

Manžel je v pohodě, on se tomu směje. On si mě takovou bral 😀 Vždycky jen vezme "lopatu" (svoje ruce) a večer (když uvaří🙂, tak odhrne ten bordel takhle od kraje, aby bylo kam dát talíře 😀 😀 😀 A říká s úsměvem: "manželko, můžu ti ten tvůj bordel odsunout?" a já se rozčiluju, že pak nemůžu nic nají a ať to nechá 😀 😀 😀 Já mám úžasnýho manžela, a vím to 😉

Jasmína v kalendáři, má svátek 25. února (myslím) na Matěje a Matyáše. Přesný datum nevím, my svátky neslavíme, jsme evangelíci 😉

medvi11
30. sep 2011

Můj šicí koutek, musím to ještě pouklízet, ať mi tam děti dnes na oslavě neudělají "pořádek" 🙂

caramilla
30. sep 2011

@terezita Lamo 😀 Ale jako pravoúhlý pořádek to není, alespoň něco! 😀 Aneb, jak je slovo "relativně poklizeno" a bordel relativní, co? 😀 😀 😀
Hele, a ty šiješ na tak nízkym stole a sedíš na kanapi? Nebolí tě pak záda?

terezita
30. sep 2011

@caramilla nema manza dvojce? bych ho brala vsema deseti.. ja furt rikam, ze muj chlap mel byt zenska.. 😝 😅
no nic jineho mi nezbyva, v kuchyni se nemam kam napojit do ele, nevedu dalsi prodluzku.. no zada zatim neboli. a holt asi proto siju tak rychle.. 😀 😀 😀

caramilla
30. sep 2011

@medvi11 Tak tohle na medajli není 😉

caramilla
30. sep 2011

@terezita bohuzel, je sam samotinky, ma jen dve segry, obe totalni bordelarky, takze je zvykly 😀

terezita
30. sep 2011

@caramilla sakrys, zase mam smulu.. 😠

caramilla
30. sep 2011

@terezita Jo jo, proste jsem se umela vdat - barak jako krava, manzel totalne tolerantni, uzasny tata, VARI a je s nim sranda. A nedava mi na MUJ STUL zadny motory🙂

Tak ještě fotky syslárny. Špajz (vidíte kombinaci softshell, beránek a brambory? 😀 😀 😀 )