icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
6. sep 2010

@kaktusik007 gratulujem aj ja, budeme mat druhe mimi podobne stare, ja som teraz 11-12tt, termin mame okolo 1.4. 🙂

monikajan
autor
6. sep 2010

@katka.carska asi som nechapava, myslis ten pul zater aby bol uplne navrchu, cize viditelny zvonku? Tak to ma nenapadlo, bojim sa ze pul ako vrchna latka by sa mohol lahko roztrhnut (ako pise aj quaxi), preto som pul chcela pouzit ako podsivku tou pleteninou k telu a pul zaterom dovnutra k tej vrchnej latke. A rozmyslam, ze ked budem mat tie jednofarebne puly doma (tento tyzden), podsijem pulom hotove tenke sustiaky a uvidim, ako to bude fungovat. No a ked sa to osvedci, tak usijem nieco na zimu,,,, 🙂

@kaktusik007 ja ked som bola v porodnici, tak tam bola pani, co sa jej uplne presne po roku narodilo babo 🙂, tak mozno sa to podari aj Vam.... 😉, len ci budes potom stihat upiect vzdy 2 narodeninove torty naraz 😀!

zitaje
6. sep 2010

@katka.carska 😀 Tak baby, keby niekto chcel starsie ale na pokosy pouzitelne pulky, pomerne velke, tak L, typu Popolini, 3ks, stvrdnuty suchac, hodte mi do IP adresu a poslem. 😉

katka.carska
6. sep 2010

@monikajan ano, mame doma jednu bundicku namiesto prsaka, Pul zater zvonku, pletenina dnu (obratene vrchne plienkove nohavicky). Nic ine tam uz nie je. Som k nej pristupovala spociatku s "citom" ale nebolo treba, po dvoch rokoch vyzera stale rovnako. Neviem, co by to urobilo napr. na kolenach.

kaktusik007
7. sep 2010

@quaxi paradicka, gratulacia 😵

@monikajan tak presne po roku to nebude, maly bol sekciou, mladsi surodenec pride teda na svet skor 😉

maryol
7. sep 2010

jéééj, @quaxi, @kaktusik, blahozelam obom tehulkam!!!
moj manzel ma dvoch bratov, jeden sa narodil v ten isty den a druhy o 15 dni neskor, akurat s vacsim casovym odstupom
😀 😀 😀 vsetci prisli na svet prirodzene

maryol
7. sep 2010

inak, k tym nepremokavym latkam s membranou...kedysi fungovala jedna firma v L.Mikulasi, kde sa vyrabala takato metraz, mam z toho cosi posite.
Akurat som prave zistila, ze skrachovali ☹ , pokukam, mozno existuje daco ine na SK

maryol
7. sep 2010

este som si spomenula, ze v MT je jeden obchod, kde sa da zohnat cosi take - latka je zlozena z troch vrstiev: lic-nieco podobne sustiakovine, membrana a z rubu jemnucka flisova vrstva,
velkou vyhodou je, ze netreba podsivat.
😉

mehlo
7. sep 2010

@katka.carska no to je právě ten problém, asi to neumím dobře nafotit

mehlo
7. sep 2010

jé tak ted jsem si uvědomila, že jsem sem nehodila odkaz na svůj e-shop- doufám, že to není zakázané. Budu ráda když se mrknete, za každou připomínku budu vděčná.
http://lucyz.webnode.cz

katka82
7. sep 2010

Luci krásný e-shop 😵 jen bych možná ještě přihodila foto jak vypadá plínka rozložená z vnitřní strany 😉 jinak fakt super 😉 😵 šikulka

duzame
7. sep 2010

@mehlo Téda Mehlo ty už máš i e-shop, ty jsi ale šikovná!!!

zojec
7. sep 2010

@mehlo krasny. 🙂 ale asi by som tie plienocky lepsie nafotila.. viac kontrastnejsie a ako pise katka82, aj plienocku z vnutornej strany, popr. aj vkladacky k nej 😉 ale inak pekne urobne... drzim palce a pevnu volu na sitie 😉 katka carska ma tie plienocky fakt nadherne nafotene 😉 sa predavaju same 😀

mehlo
7. sep 2010

@katka82 no jo to já bych udělala, jenže ho mám zadarmo a to je tam právě jen jedna fotka. S tím focením asi budu muset požádat tatínka, on by mohl fotit líp

mehlo
7. sep 2010

tak jsem na to ted znovu koukala a musela bych mít nějakej standard a to stojí skoro 500 Kč měsíčně a mám takovej dojem, že to chcou zaplatit na celej rok- to je 5000 Kč- což s takovou cenou fakt nehrozím.

maryol
7. sep 2010

@mehlo nech sa dari v novom e-shope!!!
aj ja si myslim, ze by sa patrilo dat tam kvalitnejsie fotky, niektore su neostre, niektorym vybrat lepsie pozadie a nafotit bez blesku - skleneny stol hadze odlesky
urcite sa potom budu aj lepsie predavat

katka.carska
7. sep 2010

@mehlo prajem vela napadov a sil 🙂 Ta zelena farba nie je nahodna, vsak ? Dobra fotka robi divy, ja by som pridala viac fotiek, aj vnutrajska, zmensovania velkosti, vkladaciek - fotenia sa neboj, nacvakas 100 a vyberies 2 😀, ja fotit velmi neviem, no vzdy sa z tej hordy par pouzitelnych najde, skus prirodzene svetlo, rozne pozadia, uhly.
@maryol LM bol presne nas zdroj.

kloti
7. sep 2010

@maryol vedela by si mi, prosim Ta, blizsie napisat, kde sa ta predajna (kde dostat latku zlozenu z troch vrstiev) v MT nachadza? A ako sa vola? Dakujeeem 😉

monikajan
autor
7. sep 2010

@maryol a je ta latka aj priedysna? Nemas nahodou doma nejaky kusocek, ze by som si od Teba vyzobrala? 😅

mehlo
7. sep 2010

@katka.carska jo ta zelená je moje barva už přes tři roky. Bohužel ty detailní fotky si musím ještě rozmyslet. Těch necelých 500 Kč měsíčně je pro mě dost peněz. Chlap mi už ukázal jak mám fotit a taky nepoužívat ten skleněný stůl.

mehlo
7. sep 2010

slibovala jsem naše nové PULky- tak tady jsou

brisilda
7. sep 2010

@kaktusik007 gratulujem k zubku aj my ho uz mame 🙂 ina k tomu 13 temu 😀 viete si to naplanovat fakt uzasne 😀 gratulujem 🙂
@katka.carska pozeram ze si sikulka asi sa k tebe budem chodit zaucat lebo svokru mame daleko a vllnaciky chceme 😉 uzavreme asi dohodu 😀 😀 😀 lebo s plienkami som maximalne spokojna 😉 su uzasne niet lepsiej plienocky na noc ako tie od teba 🙂 proste ich milujem viac ako anavy 😀 ale pssst

zojec
8. sep 2010

@brisilda 😀 😀 😀

maryol
8. sep 2010

Neviem, či nám to nezmažú, skúsim: Sofia-maloobchod metrového a bytového textilu a galantérie, ul.Osloboditeľov 4,MT, tel.043 4276878

maryol
8. sep 2010

ak zmažú, pošlem na IP 🙂
ale možno by túto informáciu uvítalo viac šikovných mamičiek 😀
@monikajan bohužiaľ , túto látku nemám odskúšanú, už som sa tam nedostala ☹ , no vyzerala fakt dobre
(obchodík je zašitý pod bránou)

katka82
8. sep 2010

@mehlo super PULky 😵 to je ten hnědý evropský PUL?jinak pětikilo měsíčně je fakt dost 😖 😕

jonki
8. sep 2010

ahojte chcem sa opytat na vlniaciky...z coho ich pletiete??? postrehla som ze tu hovorite o 100percentnom merine nebielenom....musi to byt z toho? Nasla som u nas v meste v obchode 100 merino ale uz je farbene...to uz nie je dobre?
A este ma napadlo..v strikovani nie som az tak zbehla skor si nieco usijem/uhackujem...mam teda radsej vlniaciky usit alebo sa mam pustit do pletenia??? su pletene omnoho lepsie ako tie site zo stareho merino svetra?

mehlo
8. sep 2010

@katka82 čau jo to je on. Taky si ho kdyžtak u Terky objednej- je 100 x lepší než ten bez certifikátu. Dneska jsem to placení zkusila objednat, a vylezlo mi tam, že je tam jen roční platba- takže 5000 dát najednou to už opravdu nehrozím

katka82
8. sep 2010

@mehlo no popravdě už jsem nad ním taky dumala 😉 🙂 teda to je fakt pálka 😕
@jonki no já pletla z této vlny: http://www.naturebaby.cz/produkty/vlnena-prize-... 😉 mají ji i u nás
ve městě běžně v galanterii 😵 jinak na pletení je fajn že když se to nepovede tak výtvor jednoduše rozpářeš a zkusíš to znovu 😉 🙂
jinak holky asi jsem to sem nepsala,ale též jsem se pustila do šití na zakázku takže kdo by měl zájem stačí říct 😉 : https://www.modrykonik.cz/katalog/firma/katka82/ 😉

mehlo
8. sep 2010

@jonki čau já mám jen pletené. Pletu z šumavské ovčí vlny. U merina nezáleží na tom, jestli je barvené nebo není. Hlavně to musí být 100% merino. Některý merino,ale bývá předepraný- tzv. superwash a tam se ten lanolin potom celkem špatně chytá. Některý maminy jsou teda i s těma superwash spokojený, ale já ne. mám z ní longiesky a skoro je nepoužívám, protože mi strašně protíkají. Pokud ti jde líp šití tak si je ušij. Mně to pletení jde teda taky jak psovi pastva, jenže ty šitý jsem nechtěla, protože pletený vyjdou podstatně levněji. Upletený máš zhruba za 80 Kč, kdežto šitý tak za 220 Kč