icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dankakk
3. okt 2011

@natas4 jednoznacne na detivbavlnke.sk - tu si urco nieco vyberies 😉

caramilla
3. okt 2011

WENDY - doplnila jsem ceny, vymazala jsem artikly, co nejsou skladem, čímž já osobně dost ušetřím, protože se mi tam vůbec nic teď nelíbí:(
Strašně rychle se to vyprodává, teď tam nic pěknýho v podstatě nemaj:(
Jinak asi šetřím na coverlock, přesnědčím manžu, jestli by utrhl kus své pracovny pro můj bordel, jaschu mi nabídla svůj stroj (pro nedostatek místa na stole🙂), a mě napadlo, že ho nutně potřebuju na ty bodýčka z mylly merina. I kdybych ho pak měla prodat dál 😀 Takže asi vyškrtám všechny objednávky, co kde mám a k vánocům budou dostávat moji milí vyjeté špulky od kón (manža je tuhle strašně obdivoval a udělal si pořadník, že až je vyšiju, chce je🙂
Ještě jsem teď Jasmíně koupila dvoje zimní / podzimní boty, takže jsem totál chudák, asi půjdu bydlet do stanu na Konopiště za naším místním bezďákem - ale vezmu si ty svoje 3 stroje (kdyby potřeboval pospravit celtu 😀) - a to jsem ještě dnes nic nepila...

@crawler Člověče, tak to nevím. Pokud si s tím manža neporadí, tak asi ti nic jinýho než servis nezbyde:(

lillyzelvicka
3. okt 2011

@caramilla a prosím tě u té lamy zůstane ta cena nebo bude ta lepší?

terezita
3. okt 2011

@caramilla 😀 😀 😀 mam manzovi sbirat i ty nase? 😅

terezita
3. okt 2011

@caramilla jo a na co nutne potrebuju ten velur? 😀

natas4
3. okt 2011

@dankakk dakujem idem tam kuknut 😉

caramilla
3. okt 2011

@terezita dyt tam nemas velur? Tu ruzovku, dej si tam alespon 10m, at vidis svet v ruzovejsich barvach 😀

Holky, kouknete na flízy!!! Jsou to super ceny a mají moc dobrý výběr barviček v gramáži 230. Od 5m je cena metru prakticky zadara 😀 Neber to...

lillyzelvicka
3. okt 2011

@caramilla to bude zase ušetřených peněz 😉

terezita
3. okt 2011

@caramilla no prave ze jeste nemam, ale ta matova se mi libi. svet vidim v krasnych barvach, ruzofkou si ho kazit nemusim.. 😀 😀 😀 tak na co je ten velur? 😅

papajka7
3. okt 2011

baby ja tu susnim,lebo mam usit svagrinej zaclony do domu,na druhy tyzden sa stahuje,tak sa mi tu vali kilometre latky 😝 ,ale mam este jednu prozbu,pridala som sa do objednavky softshelu,zariadila som si aj kamosku v Prahe,kde sa to bude dat poslat,len vyplatit by som to chcela uz ja,nechcem ju zatazovat aj peniazmi 😅 ,baby fakt nemate niektora z vas ucet kde mozem poslat aj eurace?alebo niektora slovenka,nema ucet v cechach?plisss

caramilla
3. okt 2011

@lillyzelvicka Jo a ad ta cena lamy - viz table 😉 Doplnila jsem to, dík za upozornění 😀
@terezita Velur je na všechno možné, na sametové mikinky, tepláčky, dovnitř do plínky, na přebalovací podložky, já chystám i mikču pro sebe z veluru 😀 Šlo by třeba i prostěradlo 😀 😀 😀 Ó, né, proč ses ptala!!! 😠
@papajka7 Jedna věc je, podle mě, že účet přijme platbu ze zahraničí, což se asi někdo najde (já mám m-bank, ale nikdy mi tam nikdo eurama neplatil, manžel říká, že by to jít mělo), a druhá věc je, že ten převod si banky nechaj dost draze zaplatit! Jde to do stovek! To by se ti, podle mě, vůbec nevyplatilo. Spíš poprosit někoho, kdo má účet v ČR, nebo zvolit paypal, i když i tam jsou poplatky, ale nižší.

terezita
3. okt 2011

@caramilla 😀 😀 😀 a leskne se to nebo ne?
pro dnesek mam dosito, jdu hodit nozky na stul.. (a az do nich chytnu krece tak debordelizovat..)

vdovec
3. okt 2011

Holky a co to je LAMA? Já jsem začátečník a v látkách se vůbec neorientuju 🙂. Mám jen nadšení 🙂)).
A poradí mi někdo, jestli je rozumný zkusit kalhoty ze softshellu? A je potřeba podšívka? A pruží softshell? Já bych chtěla něco na zimu.

caramilla
3. okt 2011

@terezita No, leskne, to je těžký, tak je to velur, tak trochu se to možná leskne, když to třeba fotíš s bleskem, ale že bys šla po slunci a házelo to prasátka, to fakt ne🙂
Šila jsem z toho šimonkovi sněhuláčkový kompletek. Přece znáš dětský plyš, ne? Dělají se z toho semišový/sametový/plyšový dupačky. Třeba hodně amálka z toho má. To přece znáš tu látku, ne?🙂 Třeba antracitová, co doma mám, tak ta se trochu leskne, ale ta světle modrá, ta mi moc nepřišla. No já nevím, no🙂
@vdovec Určitě to zkus, na zimu super - ale doporučuju z klasického softshellu, ne z té kalhotoviny (ta je tenounká, ta je spíš na šusťáky na léto nebo na běžky). Pod klasický softshell určitě bez podšívky, on obsahuje dole flíz, takže je to nekonečně příjemný na tělo 😀 Skvěle se z toho šije i začátečník to zvládne na 100%. Velkoobchodně zas tak draho nepřijde, tak bych se nebála střihu do drahého 😉 Pokud jsi úplný začátečník, doporučuju klasický gatě v pase na gumu a dole taky můžou mít gumu, to určitě zvládneš, to fakt není nic těžkýho. Netřepí se to, nemusíš to ani obrubovat!!! A pružný je, ale malililinko. Takže je výhoda - když ti něco nevycházi od švu ke švu, dá se to očurat, že to trochu natáhneš. Ale nemá nešvar klasickýho pružnýho materiálu jako je úplet.
Jinak na zimu si je taky budu šít (Až budu mít čas, takže v roce 2030...), v mrazech pod ně ještě třeba kamaše nebo tak něco🙂
Lama je hooooodně chlupatý flíz, má chlupy z obou stran. Dělají se z ní takové ty hodně chlupat oblečky pro děti - kabátky, čepičky atp. Je to moc příjemný na omak, hrozně moc to hřeje, ale když to stříháš, máš na všem chlupy ještě 10 let po grutovacím úklidu 😀 😀 😀 Ještě jsem nešila, tak nevím, jak se z toho šije...

terezita
3. okt 2011

@caramilla aaa amalka.. od te mam doma neco, to se neleskne.. toz ze bych do maty sla? 😅 😀

vdovec
3. okt 2011

@caramilla děkuji, již vím vše 🙂. A hodí se na zimní kalhoty ten hnědý z hromadný objednávky od @animal ?

caramilla
3. okt 2011

@vdovec JJ, hnědý určitě, všechny barvy a druhy kromě posledních 4 sloupečků s kalhotovinou 😉
@terezita strááááášně ji potřebuješ 😀 😀 😀

papajka7
3. okt 2011

@caramilla tak som zistila,ze prevod do M Bank je bez poplatkou 😎 ,tak ak animal nema M Bank,mohla by som to poslat tebe a ty by si to preposlala animal?

papajka7
3. okt 2011

a tie zimne nohavice zo softshelu budete sit aj pre deti?nebude lepsie s niecoho skor nepremokaveho?

ivuska.h
3. okt 2011

Aktualizace Mylly -- doobjednávka už je na cestě k nám, tak počítám, že příští týden bych mohla rozesílat balíčky.

vavrenka
3. okt 2011

ahojte, kocky, viete mi poradit? zhanam niekoho kto by mi usil ochrannu kapsu na nosic - na sposob MaM deluxe , aj s tou nepremokavou vrstvou.. kocky mi odporucili tuto temu, nech sa spytam.. ja sit neviem a ani by som pri malej nestihala ☹ , dakujem za odpoved

monr
4. okt 2011

@papajka7 skús prípadne zohnať niekoho, kto má účet vo fio, tam sú cezhraničné platby bez poplatkov (alebo len mini)

animal
4. okt 2011

holky kdo mi za nažehlovačky teďkom posílal 220kč bez poznámky (přezdívky)

sufik1
4. okt 2011

@caramilla tak jsem ti fušovala do wendy. Holky, hrozně nutně potřebujete modrý flís 😀

nika
4. okt 2011

krásné ránko 🙂 jen dotaz, nechcete se někdo se mnou podělit z VTC o toto http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/52012/pruzenka-okr... fakt 20m neužiju. tak pět, možná deset jo.

katka82
4. okt 2011

@nika já bych se s tebou o ni podělila 😉 kolik je za metr? 🙂

lillyzelvicka
4. okt 2011

@caramilla Peti prosím tě u těch flísu je napsané že minimum je 1mb stačí to nebo je to překlep?

nika
4. okt 2011

@katka82 je super, já si zatím napsala 5m, podle toho kdo se přidá když tak 10 vezmu. cenu nevím to musí doplnit někdo jiný, nezobrazují se mně.

katka82
4. okt 2011

@nika O.K. 😉 tak pak dej vědět 🙂

caramilla
4. okt 2011

@lillyzelvicka Díky za bystré oči!!!

WENDY FLÍZ!!!
Holky, min. odběr je pouze 1metr!!! Cena je lidová a pokud vezmeme nad 5m, je ještě lidovější. Takže neváhejte🙂

@sufik1 Sufi, klidně si můžeš vzít od každé barvy 1m 😉