icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
8. máj 2014

@a_lexa díky, on už tam toho moc nemá, protože mu to dcerka nefotí...ale nakonec se mu víc věcí prodá na huti, tak to tolik nevadí.
moc děkuju za pochvaly, sama mám z těch kapes radost. Hlavně, že už nejsou rozešitý!

jieff
8. máj 2014

@stassy ten kostým je nádhernej! Já kdysi šila pro Toníka a hodně jsem se mordovala s tím výstřihem, ještě jsem neznala podsádky. Tys to asi šila s podsádkou, viď? Malej to moc sluší!

stassy
8. máj 2014

dekuju vsem za pochvalu 🙂
@jieff jj, s podsadkou. si uz ani neumim predstavit, ze bych kdy to nekdy mela delat jinak 😀

sinala
8. máj 2014

@stassy mě se ty Tvoje kostýmy líbí a vždycky si říkám, že s tím musí být hodně práce

alenf
8. máj 2014

ahojte dievčata,mám otázku-stoklasa má lemovacie gumičky-česká výroba to je?

jieff
8. máj 2014

@stassy já to právě lemovala a to bylo hrozný, jak práce tak výsledek 😉

macin73
8. máj 2014

Holky háčkařky, neměla byste některá tip, jak na tuhle přízi? http://www.i-pletaci-prize.cz/i-pletaci-prize/e... Jako jsem z ní nešťastná. Nevím, jestli mám špatný styl háčkování, ale hrne se mi ta příze tak, že bych mohla co řádek přízi ustřihnout a znovu navazovat. Teď už jsem se naštvala a normálně jsem půlku kloboučku rozpárala, protože jsem měla snad 5 uzlíků... jak je tam to ozdobné vlákno, tak to mi jako drží pevně a ten zbytek se mi krabatí a když to zaháčkuju, vypadá to blbě, jakoby to někdo rozdrbal. Jako fakt mě to nebaví, taková práce. 😠 Díky!

stassy
8. máj 2014

@macin73 Tuhle prizi neznam, v ruce jsem ji nemela, ale napada me bud hackovat volne nebo vzit vetsi hacek.

@sinala Dekuju. Pracne to je, ale me to bavi. 🙂 kdysi davno, kdyz mi bylo 15, jsem si vsechno obleceni presivala rucne, asi jsem si to oblibila natolik, ze mi to ani ted nevadi 🙂

soso
8. máj 2014

tak este jednu tuniku zo serie som rano dofotila 🙂

lillyzelvicka
8. máj 2014

Ahoj prosim OT. Vim ze to tu uz bylo mockrat ale kleste na baby druky jake mate a jake jsou zkusenosti? Vim ze jsou vario a i jine neznackove. Nasla jsem jedny stoji kolem 270,- kovove zdaji se byt fajn. A na ty vario jdou dat babydruky co se bezne kupuji ve stoklasovi apod? Děkuju

mikulka45
8. máj 2014

@soso krásne tuniky, aj ostatné veci, naozaj precízna práca 😵

petkasv
8. máj 2014

@lillyzelvicka já mám kleště vario a používám druky od stoklasy druky dám do toho nástvace plastovýho vložím mezi to látku a místo kladiva je sevřu do těch kleští, takže podle mě takto to půjde s jinýma plochýma kleštěma taky a nemusí to být přímo vario 😉

ucitelka70
8. máj 2014

baby, čo poviete na toto? http://www.farbenmix.de/shop/News/Druckerband-g...

od dnes majú v ponuke na FM

zuzu_epona
8. máj 2014

@ucitelka70 Fíha, a to je čo za vynález?

ucitelka70
8. máj 2014

@zuzu_epona kukni na fm.... zdá sa mi to fajn... dala som do tabuľky....

petkasv
8. máj 2014

@ucitelka70 to je super nápad 😉

mooncaa
8. máj 2014

@stassy Nádhera. Krásné neviňátko. Co to máte za akci? Nemáš někde foto i starších holek v kostýmech? Mě se líbí jak je to krásně jednoduchý kostým a přitom tak krásný.

lilly2711
8. máj 2014

@allymally tuto poruchu mala aj Nellie ( stridor) ale az tak jednoduche to nebolo. Prestala nam pit az skoncila na operacii hlasiviek, ale ani ta jej nepomohla, pri kazdom nachladeni sme skoncili na kysliku a este aj teraz obcas chrapci. Prajem vam, nech to u vas rychlo prejde. 🙂

arlette
8. máj 2014

@bordino 😀 no vidíš a já jsem si říkala pravý opak - že vypadáš tak spokojeně a svěže 🙂

mehlo
8. máj 2014

@soso krásné výrobky, precizní prostě bomba!
@bordino při vybavování domečku si určitě odpočineš a bude později zase fajn!
Já když kdysi šila na prodej tak jsem se na některé věci taky nemohla donutit a odkládala jsem to na poslední chvíli.
@crawler taky jsem kdysi přemýšlela o pomocnici, dokonce se mi jedna ozvala, že na mě dostala kontakt, ale já z toho měla prostě strach. Ta představa, že bych byla zodpovědná ještě za další krk pro mě byla šílená.

martinkah
8. máj 2014

@ucitelka70 čauko, na čo by si to použila? vôbec som nemala úmysle čosi objednávať, ale toto by som skúsila.. do kelu, na čo sem leziem 🙂

terezita
8. máj 2014

@martinkah no jako zapinani do kabatku, kosil, kalhot.. vseho mozneho.. kdyz se ti nechce presne odmerovat na patentky/cvocky.

a ja prihazuju konecne zas nejaky ten vytvor. po dvou tydnech jsem sedla ke stroji a samoze sila zas neco jineho, nez bych mela. ale muzu si uz aspon odfajfknout ten kojopolstar - jen jsem si teda dala se zipem.. 😝 jsem polamala asi 6 jehel. aspon se tech smejdu zbavim. a nasypat do toho vnitrniho vaku ty kulicky trvalo snad dyl, nez usit cely polstar.. 😝 a mlada chtela nove satky na hlavu. dva jsou jeji, dva pujdou z domu 😀

martinkah
8. máj 2014

@terezita no, myslela som, či by sa tým dal nahradiť zips na mikine.. ale keď si predstavím môjho skoro 7-ročného, ako si ju zapína 😀 tak na mikinu zatiaľ nie 🙂

terezita
8. máj 2014

@martinkah mno spis bych to davala na hadry na mimina.. koukala jsem jeste, ze to davaj jako zapinani na body.

medunka21
8. máj 2014

@martinkah tiez ma to zaujalo,reku pripnut kapucu k mikine,bunde,abo miesto sucheho zipu hocikde..zuzis tym napr rukavy,nohavice

macin73
8. máj 2014

Holky, když chcete udělat střih podle něčeho kupovaného... jak na to?

macin73
8. máj 2014

@terezita kojopolštář super!!! kolik je potřeba těch kuliček? jo, a odkdy se dají tyhle šátky nosit? střih máš vlastní?

terezita
8. máj 2014

@macin73 na ty satky je strih u mikiny bandito, jsou zhruba od obvodu hlavy 47-48cm.. vypadaj ale lip, kdyz ma ditko uz delsi vlasy a z nich ucesane dva culiky. prave se mi libi vic jak klasicke, bo jak jsou naskladane, tak hezky obepinaj tu hlavu a nikde netrci 😅
jee, ja ted zapomnela, kolik tech kulicek bylo. myslim, ze jsme braly po 50l, vesly se do toho ca. 2/3 tech kulicek, zbytek mam do zasoby na dosypani.. @baarca kolik jsme tech kulicek braly?

sufik1
8. máj 2014

@ucitelka70 tydle patenty na stuzce ma i stoklasa a ja je mam asi 3roky ze sijemdetem

baarca
8. máj 2014

@terezita Polštář je skvělý, musím se do něj už taky pustit. A nutně potřebuju střih na ten šátek pro tu naší neučesatelnou cároru, tohle by jí mohlo zaujmout (obzvláště, když jí řeknu, že stejné má Emmička 😀 )
@macin73 A kuliček bylo na jednu 50l, to jsem ráda, že to takhle vyšlo.