Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jinak - u nás se vstávalo krátce po 10 h 😎 😎 😎 Hodila jsem do trouby kuře aj s rýžů a oběd hotový. Jaké pak sraní maldá paní, jsme bez děcek, tak co 😀 😀 😀
Idu eště lapnůt za mašinu, a´t sa produkca hýbe 😀 😀 😀
ten zebrový komplet, to je inspirováno ruttu nuttu, jak jste tu kdosi dával odkaz 🙂
Tak sice není pátek, ale jedna super křivá kapsička na tablet, nejvíc mě štve, že původně nebyla a byla parádně ušitá a rovná, jenže jsem otevřela zip a zjistila, že jsem při převracení udělala chybu a místo látky podšívky tam byla výplň. Tak jsem to vypárala, udělala podruhé a zjistila to samé.
A pak už se mi nechtělo párat, tak jsem ti střihla a už nebylo vidět, že to nebude rovně. 🤐
A ještě holčičí variace trička, pro kamarádky holčičku.
Baby co ste sili a pouzivali treningove nohavicky aky strih sa vam osvedcil a kolko ks ste striedali?dakujem
@caramilla @lenasss DD je dadka day a byl zaveden kdyz jsi peto porodila 😅 byla vyuzita prilezitost, zes to tu nespamovala dokonalymi vytvory a holky si rezervovaly patek jako DD pro zacatecnicke nebo nepovedene vytvory 😉 🙂
jooo, na konci dubna ten pupek byl fajn.. ted me orlajz furt okopava a sprajcuje se tam a to uz moc prijemne neni.. hlavne, kdyz me nakopava do zadku.. 😝 em. byla ke konci klidna, o te jsem vubec nevedela..
tak snad to ted pujde.. ale je mi jasne, ze huse konkurovat v zadnem pripade nemuzu.. 😅 přebalovací podložka, dudlíkodržáky, taštička na dudlíky, taštička na náhradní oblečení, ještě jedna tématická čepka a spací pytel. ted uz mi chybi jen prebalovaci taska, ale gabinka mi poslala latky na fakturacni adresu misto dodaci, takze na ne stale cekam.. 😅 snad ji do porodu stihnu..
A proč je ta fotka vzhůru nohama fakt netuším...
@rebelie hele mne to tu dneska taky kvalitne blbne.. ale myslim, ze to je tim, ze modzilla ma nejaky svuj interni problem.. 😝 blbne mi toho tu totiz vic.. 🙄 a proc do DD? vzdyt je paradni! ja taky patchwork ve vlastnim podani nemusim.. jsem se pachtila s malou dekou pro em. 2 tydny a pak jsem si rekla, ze to fakt prenecham jinym.. 😅
@argo1 Mrkla jsem do šanonu s časopisy a Ottobre 5/2013 mám a my to máme k sobě kousek. Mimochodem v B. jsem byla dneska na obědě 🙂 Napiš mi kdyžtak do zprávy a nějak se domluvíme.
Všechny tu máte krásné věci, ani ne zvládnu všechno pochválit. Já se omlouvám, ještě musím dotáhnout 2 týdny v práci a pak se vrhám na šití výbavy. Starší děti potřebují akutně pyžamka a tepláky a mimino sice nic nepotřebuje, ale těm malým věcem se nedá odolat.
Těhu oblečení já tohohle těhotenství zatím nevytáhla 😅 Nějak mi je pořád to normální. Jinak fajn na břicho je střih č. 2 z Ottobre 2/2013 a myslím, že bude fajn i na poporodní vytahané břicho.
@terezita jako zakladatelka Dédéčka se můžu vyoutovat jedině sama (což asi udělám dnešní aplikací dle @arlette) a jako náš pan ex nejnejnej Václav, kterej má členství doživotně všude, tak aj já mám Dédéčkoforever!. Jsem si vlastně neuvědomila, že jsem se tu začala ve velkém roztahovat, jakmile za @caramilla zaklaply dveře porodního sálu😀.
Ten spácáček se natáhne na bodyno/overal? Drží to? I když ono se to miminko vlastně prvního půl roku moc nemrská. Máš to krásné!
@zuzkasim mám černý 50cmx48 a limetu cca 60x60.
@laeela hele, jakmile se něco podšívkuje a ještě tam je zip, tak nad tím sedím hodiny a stejně to nakonec prvně udělám blbě😝 takže já se do ničeho takovýho dobrovolně nepouštím 😀
@baarca ani neříkej že 2m před TP nenosíš těhu oblečení...nepochopím - já ho i u prvního těhu musela mít od 12tt 😀 😅 😲
@terezita krásný bříšánko - škoda,že se tu s ním pravidelně nechlubíš😵
@rebelie no tak podle mě-ušít takhle přesně geometrické tvary není žádná prča- musí to být dost těžké a ty to máš naprosto precizně, tak proč ty řeči o dédéčku 😉?
@koki_melo hmmm...tak i kulinářské výtvory máš super - hned bych si dala 😵
já dneska zase po dlouhé době mohla ušít něco,co zůstane doma 😵 Triko pro Fanouška - ze všeho mu už lezou záda, tak musím ještě tak 2 kousky
@koki_melo mne se prave nelibi ty spaci pytliky na ramena.. 😝 tady se tyhle do pasu moc nepouzivaj, ja tamten dostala z nemecka.. tam zas nemaj moc ty nase ramenni.. 😅
@crawler trico paradni! ja ty zelene barvy zeruuu.. 🙂 no a nemam fotografa, abych se chlubila pupkem.. doted mam snad jen 4 fotky s pupkem, z toho jsem fotila 3 sama.. 😀 ale kamaradka me pred 2 tydny vycvakla, tak snad pak nejaky pupajz na pamatku jeste pribude.. 😉

@koki_melo jako ta aplikace je hódně dobrá 🙂 Už jsem něco obdobného viděla tady http://www.makeit-loveit.com/2012/02/cookie-cut... ovšem ta tvoje o mnoho levelů výš 😉