icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
17. máj 2014

@koki_melo jako ta aplikace je hódně dobrá 🙂 Už jsem něco obdobného viděla tady http://www.makeit-loveit.com/2012/02/cookie-cut... ovšem ta tvoje o mnoho levelů výš 😉

terezita
17. máj 2014

@koki_melo provokatere! my meli rozmrazeny borsc.. 😅 mozna se bude varit na veceri, pokud to nepojisti hospudka.. 😅 😀
@zikie narez!! 😅

arlette
17. máj 2014

jinak - u nás se vstávalo krátce po 10 h 😎 😎 😎 Hodila jsem do trouby kuře aj s rýžů a oběd hotový. Jaké pak sraní maldá paní, jsme bez děcek, tak co 😀 😀 😀
Idu eště lapnůt za mašinu, a´t sa produkca hýbe 😀 😀 😀

ten zebrový komplet, to je inspirováno ruttu nuttu, jak jste tu kdosi dával odkaz 🙂

petkula
17. máj 2014

@mahafi těhotenské střihy jsou taky v Ottobre 2/2008 😉

a_lexa
17. máj 2014

@piecee @terezita materiál sloníci na zelené jsou Elefantenparade von Blaubeerstern.

macin73
17. máj 2014

@zikie taška parádní!!! Já mám doma tři nějaké eko, či co, krásné barvičky - malinovou, zelenkavou a prirodni... ať žijí sitovky 😎

laeela
17. máj 2014

Tak sice není pátek, ale jedna super křivá kapsička na tablet, nejvíc mě štve, že původně nebyla a byla parádně ušitá a rovná, jenže jsem otevřela zip a zjistila, že jsem při převracení udělala chybu a místo látky podšívky tam byla výplň. Tak jsem to vypárala, udělala podruhé a zjistila to samé.
A pak už se mi nechtělo párat, tak jsem ti střihla a už nebylo vidět, že to nebude rovně. 🤐
A ještě holčičí variace trička, pro kamarádky holčičku.

caramilla
17. máj 2014

@terezita Takhle podle té fotky se mi po tom břichu normálně stýská 😀 😵

A pro nás, co nedočítáme, co je to DD, den D? 😝

diapozitiv01
17. máj 2014

Baby co ste sili a pouzivali treningove nohavicky aky strih sa vam osvedcil a kolko ks ste striedali?dakujem

lenasss
17. máj 2014

@caramilla nic si z toho nedělej já taky nestíhám dočítat a vůbec nevím co je DD 😝

terezita
17. máj 2014

@caramilla @lenasss DD je dadka day a byl zaveden kdyz jsi peto porodila 😅 byla vyuzita prilezitost, zes to tu nespamovala dokonalymi vytvory a holky si rezervovaly patek jako DD pro zacatecnicke nebo nepovedene vytvory 😉 🙂
jooo, na konci dubna ten pupek byl fajn.. ted me orlajz furt okopava a sprajcuje se tam a to uz moc prijemne neni.. hlavne, kdyz me nakopava do zadku.. 😝 em. byla ke konci klidna, o te jsem vubec nevedela..

caramilla
17. máj 2014

@lenasss Díky za podporu, jsem ráda, že nejsem sama mimo 😀
My si zase vyhradíme den pro nedočítající mimoňe, ne? 😀
@terezita Díky za vysvětlení, vtipné 😀 Ale to triko od koki sem teda včera vůbec nepatřilo 😀

terezita
17. máj 2014

@caramilla no vsak taky koki uz byla z DD vyrazena.. 😀 😀 😀 nema tam vubec co delat 😉
a chtela jsem to tu zasemenit dnesnima rychlovkama, ale nejde mi vkladat fotky.. 😝 toz mate stesti.. 😀

lenasss
17. máj 2014

@caramilla jj DPM (den pro mimoňe) já to tu vážně nestíhám 😅

terezita
17. máj 2014

tak snad to ted pujde.. ale je mi jasne, ze huse konkurovat v zadnem pripade nemuzu.. 😅 přebalovací podložka, dudlíkodržáky, taštička na dudlíky, taštička na náhradní oblečení, ještě jedna tématická čepka a spací pytel. ted uz mi chybi jen prebalovaci taska, ale gabinka mi poslala latky na fakturacni adresu misto dodaci, takze na ne stale cekam.. 😅 snad ji do porodu stihnu..

rebelie
17. máj 2014

Já vím, že Dadka Day byl včera, ale já jsem tak ráda, že jsem konečně něco dodělala, že vám to sem musím lupnout, i když mi je jasné, že pod epesními kousky terezity nemám šanci... Obal na polštář - šitý ze zbytků Ikea povlaku (a fakt už nikdy nebudu koketovat s patchworkem, to nebude moje cesta).

rebelie
17. máj 2014

A proč je ta fotka vzhůru nohama fakt netuším...

terezita
17. máj 2014

@rebelie hele mne to tu dneska taky kvalitne blbne.. ale myslim, ze to je tim, ze modzilla ma nejaky svuj interni problem.. 😝 blbne mi toho tu totiz vic.. 🙄 a proc do DD? vzdyt je paradni! ja taky patchwork ve vlastnim podani nemusim.. jsem se pachtila s malou dekou pro em. 2 tydny a pak jsem si rekla, ze to fakt prenecham jinym.. 😅

caramilla
17. máj 2014

@rebelie prostě se postavil na hlavu, no 😀 Máš to hezké a krásná kombinace barev 😉

terezita
17. máj 2014

@macin73 co vlastne ten kojopolstar, pokorilas ho vcera?

rebelie
17. máj 2014

@caramilla Díky... add kombinace barev - já nám právě koupila jednu zelenou a jednu modrou peřinu a z povlaků střihla na menší polštářky, protože ty velké nepoužíváme, a pak mi tu zbyl neladící polštářek a zbytky povlaků, tak proto toto...

zuzkasim
17. máj 2014

@rebelie Super a švy se ti pěkně schází! Neboj, já taky před lety říkala, že patchwork nikdy a už jsem dokonce zvládla prezentaci na pár místních výstavách🙂

Fakt nikdo nemáte zbytek jarního softu v klučičích barvách, který byste byly ochotné prodat?

baarca
17. máj 2014

@argo1 Mrkla jsem do šanonu s časopisy a Ottobre 5/2013 mám a my to máme k sobě kousek. Mimochodem v B. jsem byla dneska na obědě 🙂 Napiš mi kdyžtak do zprávy a nějak se domluvíme.

Všechny tu máte krásné věci, ani ne zvládnu všechno pochválit. Já se omlouvám, ještě musím dotáhnout 2 týdny v práci a pak se vrhám na šití výbavy. Starší děti potřebují akutně pyžamka a tepláky a mimino sice nic nepotřebuje, ale těm malým věcem se nedá odolat.

Těhu oblečení já tohohle těhotenství zatím nevytáhla 😅 Nějak mi je pořád to normální. Jinak fajn na břicho je střih č. 2 z Ottobre 2/2013 a myslím, že bude fajn i na poporodní vytahané břicho.

koki_melo
17. máj 2014

@terezita jako zakladatelka Dédéčka se můžu vyoutovat jedině sama (což asi udělám dnešní aplikací dle @arlette) a jako náš pan ex nejnejnej Václav, kterej má členství doživotně všude, tak aj já mám Dédéčkoforever!. Jsem si vlastně neuvědomila, že jsem se tu začala ve velkém roztahovat, jakmile za @caramilla zaklaply dveře porodního sálu😀.

Ten spácáček se natáhne na bodyno/overal? Drží to? I když ono se to miminko vlastně prvního půl roku moc nemrská. Máš to krásné!

@zuzkasim mám černý 50cmx48 a limetu cca 60x60.

terezita
17. máj 2014

@koki_melo jojo, drzi to. ja ho mam jeste jeden po em. a ten ma jeste prusek uprostred, ze se jim daj dat ksiry od autosedacky. na cestovani to byla fakt parada! jeste mam v umyslu pak na podzim jeden do auta usit.

koki_melo
17. máj 2014

@terezita Krásný, tohle jsem nikdy neviděla a jak to popisuješ, tak je to i dobře funkční.

crawler
17. máj 2014

@laeela hele, jakmile se něco podšívkuje a ještě tam je zip, tak nad tím sedím hodiny a stejně to nakonec prvně udělám blbě😝 takže já se do ničeho takovýho dobrovolně nepouštím 😀

@baarca ani neříkej že 2m před TP nenosíš těhu oblečení...nepochopím - já ho i u prvního těhu musela mít od 12tt 😀 😅 😲
@terezita krásný bříšánko - škoda,že se tu s ním pravidelně nechlubíš😵
@rebelie no tak podle mě-ušít takhle přesně geometrické tvary není žádná prča- musí to být dost těžké a ty to máš naprosto precizně, tak proč ty řeči o dédéčku 😉?
@koki_melo hmmm...tak i kulinářské výtvory máš super - hned bych si dala 😵

já dneska zase po dlouhé době mohla ušít něco,co zůstane doma 😵 Triko pro Fanouška - ze všeho mu už lezou záda, tak musím ještě tak 2 kousky

terezita
17. máj 2014

@koki_melo mne se prave nelibi ty spaci pytliky na ramena.. 😝 tady se tyhle do pasu moc nepouzivaj, ja tamten dostala z nemecka.. tam zas nemaj moc ty nase ramenni.. 😅
@crawler trico paradni! ja ty zelene barvy zeruuu.. 🙂 no a nemam fotografa, abych se chlubila pupkem.. doted mam snad jen 4 fotky s pupkem, z toho jsem fotila 3 sama.. 😀 ale kamaradka me pred 2 tydny vycvakla, tak snad pak nejaky pupajz na pamatku jeste pribude.. 😉

piecee
17. máj 2014

@crawler děkujeme🙂 no právě od pohledu semi to zdá holčičí ale ten komplet co tu máš je úžasnej 😵 a dokážu si to na kloučkovi představit...chtělajsem prodat ale asi si ji nechám 😀

koki_melo
17. máj 2014

@terezita klasika...já když čekala K., tak mám z každýho tt aspoň fotku, s J. mám za celou dobu asi 4 z toho 2 ze sálu 😀