icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzimia
24. máj 2014

@lilly2711
Nádherné!

anastazieb
24. máj 2014

@kuna s těmahle nejdou, mám stejnou sadu z Tchiba a je to na děrování a ty druhé jsou na ty jednoduché průchodky. Mám ty kleště ráda, ty malé průchodky se s tím přidělávají dobře. Zkoušela jsem na tom i babydruky a nejde to.

anastazieb
24. máj 2014

Holky, kdo šijete patchwork, dá se udělat i patchworkové povlečení? Tj. že ten horní sešitý díl nebude prošitý s vatelínem nebo něčím podobným? Bude to držet?
Díky

laeela
24. máj 2014

Tak mám docela fajn zkušenost, když Dorče nastupovala do školky, tak jsem pořizovala legínky, jedny jsem koupila nové na MMB, další jsem šila.
Ty koupené letěly dnes do koše, jsou již bez barev, na obou kolenech díra a ta kolenní část je tak tenká, že nemá smysl je zaplátovat.
Šité mám z lille, nosila je častěji než ty koupené a jsou až na malou dírku a drobný chloupek z praní bez chyby.

macin73
24. máj 2014

@laeela já právě zvažuji, z čeho ty leginy do školky spichnout... finerib vypadal fajn, ale prodrela na nich dirku na koleni, nakonec jsem nezaplatovala a jen zasila, za tři dny díra na obou kolenech jako vrata, leginy jsou na ustrizeni, asi ji z nich udělám letní kratasy na ven... a koukala jsem, že jsou dírky i ve švech... tak finerib pro ni asi není to pravé ořechové... 😖

petkasv
24. máj 2014

@macin73 fin se podle mě i hrozně vytahá do toho bych já nešla 😖

mamata
24. máj 2014

@macin73 my už třetí rok nosíme leginy z teplákoviny od Batani

macin73
24. máj 2014

@petkasv hele, netahá se, ale prostě moje dítě se pořád někde plazí a vrhá na kolena, a na to fin prostě asi není stavěný...

macin73
24. máj 2014

@mamata díky za tip... z Batani jsem teplákovinu ještě nebrala, to je ta elastická nepočesaná? třeba tahle?http://www.batani.cz/batani/eshop/17-1-TEPLAKOV...

petkasv
24. máj 2014

@mamata není to na legíny moc silný?

petkasv
24. máj 2014

@macin73 jj to je samá 😉

macin73
24. máj 2014

@petkasv @mamata taky mi přijde nějaká moc silná...

anastazieb
24. máj 2014

@macin73 @petkasv já z ní mám legíny a silná mi nepřipadá... Jako není to tenký úplet, ale právě proto si myslím, že by mohly to dětské řádění vydržet. Ale ve vedru venku jsem je ještě nezkoušela.

mamata
24. máj 2014

@petkasv právě že mi to nepřijde tak silný, ale Eva není zas tak horkokrevná

laeela
24. máj 2014

Trošku barev do pošmourného dne:

koki_melo
24. máj 2014

@macin73 já z fineribu legíny dělala a po dvou třech vypráních jsou drsné jak rašple (fin z mtx) a občas ve švu teče očko. Ta batani teplákovka je super, ale na léto asi ne, možná na kraťásky nebo nějaké volné 3/4, ale přijde mi to moc teplé na něco upnutého. Batani jednolíc se trochu vytahá, ale cena/výkon jde, Lille taky dobrý (ale na lezení po kolenou to teda není).

@laeela Máš to krásně veselé!

schnek
24. máj 2014

Holky, se kterou byste kombinovaly na lem kolem krku? hnědý je finerib a není úplně stejný a žluté je 2-2 žebro. Se nemůžu pořád rozhodnout.

petkasv
24. máj 2014

@schnek já bych dala modrou co je na domečkách, to jsem ti poradila, co😀

schnek
24. máj 2014

@petkasv tak posli kus 😀 nebo oranzovou. Ani jedno nemam

petkasv
24. máj 2014

@schnek tak tu hnědou 😀

anastazieb
24. máj 2014

@schnek taky bych dala hnědou 😉

jieff
24. máj 2014

mě se líbí obě, ale hnědá bude praktičtějí (odpadnou zauzený krky...)

zuzkasim
24. máj 2014

@anastazieb Nešila bych to povlečení vyloženě z nějakých malých kousků, ale víc dílů to snese. Jen je potřeba nechat větší přídavek na švy (běžně se u patchworku dělá 0,75mm, to by tady bylo málo) a po začištění a sežehlení švů na jednu stranu je z vrchu prošij. Tím se to hezky zpevní. Ještě jeden dodatek, všechny látky předem vyprat minimálně na 60 stupňů! Rozhodně nešít z nevysrážených, to by ti pak udělalo paseku (každá látka se sráží jinak).

anastazieb
24. máj 2014

@zuzkasim díky moc 😉

bury
24. máj 2014

@macin73 - já šila spodky z fineribu a jedny takový tepláčky hodně na tělo a musím říct že super, pak jsem měla jinou barvu a stejnou gramáž a stojí za prd 😝 fakt hrůza.... z té Batani teplákoviny jsem teď šila 3/4 a máme i nějaké tepláky a super, ale jako leginy na tělo bych měla strach, že jí v tom bude vedro. Spíš z toho šít něco vzdušnějšího - přeci jenom je to trošku silnější... No ale s kolenama je to fakt blbý 😝 to je problém všude...

kuna
24. máj 2014

@rina76@anastazieb diky, tak se na ne vykaslu 🙂

ucitelka70
24. máj 2014

@elixia pekne si skombinovala, a tá sova sa ti vydarila... malý sa potešil, však?

mitape
24. máj 2014

@lilly2711 veľmi pekné 🙂 dobre osláv 🙂

daisyr
24. máj 2014

@macin73 já mám pro sebe legíny/tepláky z té batani průžné teplákoviny a ta je fakt docela tenká a na to super, na takové to běžné nošení, na léto už, jak psali holky, to chce něco tenčího nebo jen kraťasy a tak, ale do školky by to jít mohlo.
@schnek mně se líbí i ta žlutá 🙂

stassy
24. máj 2014

@macin73 já šiju holkám legíny z jednolícu, mám z Batani a loni nebo kdy jsem ulovila i pěkný u Mráze, vypadá teda stejně jak ten z Batani.. jedou víceméně po celý rok a super. 🙂