Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 ja si taky oblibila pediped, mne teda prijde, ze jsou suprove na sirokou baculatou nozku 😅 , mame tyto na doma http://www.pediped.cz/detske-boty-do-vody/sahar... a objednavala jsem ted na ven v tyrkyso zelenem provedeni. A keeny jsem kupovala donedavna na starsiho syna, jsou ok, jen to cislovani mi prijde mensi 🙂
@kuna ten komplet vypada suprove i opraveny 😉 to neni zadne DDcko 😉 🙂, ja si na limecek nejak netroufam 😅
@terezita orlik ma pekny kompletik 🙂
@bury vy ses tim ddcke nejak podcenujete 😉 vytvory suprove a barva tepleka...takhle na fotce dobra, mne se libi a svym klukum bych ji narvala, pokud neni ruzova, barvu neresim 🙂
Zdravím, děvčata! Máte to tu všechno moc krásné, nestačím zírat 🙂 Měla bych na vás (hlavně na šikulky šijící plenky), trochu divný dotaz 🙂 Píšu seminárku na marketing (do školy) a máme navrhnout soubor marketingových řešení při vstupu nového produktu na trh. Přemýšlela jsem a vymyslela si jako téma látkové inkontinenční pleny/vložky (dle míry inkontinence) pro dospělé. Chtěla jsem se zeptat, vy už to máte v oku, kolik by asi materiálově a časově vyšla ušít jedna dospělácká plenka (takové normální střední velikosti)? Uvažuji o použití v nemocnicích a pečovatelských domech, takže mám namysli něco jako kapsovku (svrchu PUL, zevnitř suede), s vkládací vložkou...? Moc mi tím pomůžete! Díky! Díky! Díky!
@anastazieb krasna kojenecka souprava 😵
@terezita mas to moc hezky usite 🙂
@elentari tyhle plenky šila @mehlo, já chtěla taky a nikdy jsem se k nim nedohrabala 😀 ale seminárka by byla dobrá jako bakalářka nebo diplomka 🙂 přijde mi to jako super téma a ještě vím, že takovéhle "plenky" šije Jana Schusterová - to Sauer najdeš jí buď tady nebo na FB https://www.facebook.com/pages/to-Sauer/2069966..., vím, že takovou plenku šila, mluvily jsme o tom spolu 😉
Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, ale Ottobre se dá už objednat i u Gábinky, nejen v Patti studiu. Pro mě je to dobrá zpráva. Objevila jsem to včera náhodou, když jsem hledala nějakou galanterku, kde mají náhradní řezací kolečka a dvojjehly do stroje. Ty jsem tedy zatím nenašla - nemáte někdo tip, kde bych jen tyhle dvě věci koupila a zaplatila jen poštovné jako doporuč. dopis?
@kveta007 já kupovala za nízké poštovné řezáky tady:
www.patchwork-lada.cz
Jestli mají i dvojjehly, to ale nevím.
Prosím o pomoc...týden tu chodím kolem stroje, dneska jsem sebrala odvahu, že ho teda nějak přinutím šít normálně... převlékla jsem nitě, dvě vrstvy úpletu mi to sešije dobře, jednu (potřebuju začistit rukávy) za boha ne... zdrchá se mi to mezi ty dvě rovně se provazující nitě a kličky mi přesahují... zkusila jsem to vyfotit... Nevíte někdo, co s tím?
Dievcata, aku latku pouzit na tenke letne chlapcenske nohavice? Okrem teplakoviny a upletu toho moc nepoznam 😀
@elixia ja práve nad tým rozmýšľam, popelín je dobrý, alebo kanafas.... a idem pozrieť, čo z vyradených pánskych košieľ viem vykúzliť..... nejaké 3/4 nonity by mohli vyjsť....
@elixia na inšpiráciu - http://www.pinterest.com/search/pins/?q=boys sh...
na letné kraťasy či aj nohavice- ľanové a bavlnené látky sú najlepšie, len sa krčia...., aj z riflovej košele by boli dobré letné nohavice...
@ucitelka70 to je dobreeee.. 🙂 asi teda skusim prehrabat kosele aj ja 😀
@ucitelka70 Tyjo s tim pinterestem to je super napad ! Ja na nej cumim furt a vubec me ale nenapadlo, ze bych tam mohla hledat i inspiraci na siti 😉 Diky
Došila jsem dneska kloboučky a jsem z nich nadšená, přemýšlím, jestli neušít i sobě, musela bych ho jen o trošku zvětšit. Nejvíc času mi zabralo vymyslet, jak všechny díly naskládat na látku, protože jsem zas šetřivě koupila jen půl metru látky 😝 Taky jsem poprvé vyzkoušela obnitkovávací steh a patku, předtím jsem entlovala úplně jiným stehem. A tenhle je krásný, že jsem si dřív pořádně nepřečetla návod ke stroji. 😖
@kveta007 tady http://www.sici-centrum.cz/doprava taky posílají jednotlivé položky za poštovné 50 Kč
@betelgeuzz Krásné, taky se na ně chystám, ale nevím, jestli plátno nebo úplet. Máš ty krempy vystužené?

@ucitelka70 dakujem 🙂 no jeho reakcia bola ze mama a to je modra sova,ty si tuk tuk??? 😀 😀