icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elixia
24. máj 2014

@ucitelka70 dakujem 🙂 no jeho reakcia bola ze mama a to je modra sova,ty si tuk tuk??? 😀 😀

danielahe
25. máj 2014

@macin73 ja si taky oblibila pediped, mne teda prijde, ze jsou suprove na sirokou baculatou nozku 😅 , mame tyto na doma http://www.pediped.cz/detske-boty-do-vody/sahar... a objednavala jsem ted na ven v tyrkyso zelenem provedeni. A keeny jsem kupovala donedavna na starsiho syna, jsou ok, jen to cislovani mi prijde mensi 🙂

danielahe
25. máj 2014

@kuna ten komplet vypada suprove i opraveny 😉 to neni zadne DDcko 😉 🙂, ja si na limecek nejak netroufam 😅
@terezita orlik ma pekny kompletik 🙂
@bury vy ses tim ddcke nejak podcenujete 😉 vytvory suprove a barva tepleka...takhle na fotce dobra, mne se libi a svym klukum bych ji narvala, pokud neni ruzova, barvu neresim 🙂

elentari
25. máj 2014

Zdravím, děvčata! Máte to tu všechno moc krásné, nestačím zírat 🙂 Měla bych na vás (hlavně na šikulky šijící plenky), trochu divný dotaz 🙂 Píšu seminárku na marketing (do školy) a máme navrhnout soubor marketingových řešení při vstupu nového produktu na trh. Přemýšlela jsem a vymyslela si jako téma látkové inkontinenční pleny/vložky (dle míry inkontinence) pro dospělé. Chtěla jsem se zeptat, vy už to máte v oku, kolik by asi materiálově a časově vyšla ušít jedna dospělácká plenka (takové normální střední velikosti)? Uvažuji o použití v nemocnicích a pečovatelských domech, takže mám namysli něco jako kapsovku (svrchu PUL, zevnitř suede), s vkládací vložkou...? Moc mi tím pomůžete! Díky! Díky! Díky!

danielahe
25. máj 2014

@lilly2711 wow, nadhera a ta bunda s jablickama 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

danielahe
25. máj 2014

@anastazieb krasna kojenecka souprava 😵
@terezita mas to moc hezky usite 🙂

danielahe
25. máj 2014

@schnek ja bych taky dala hnedou 🙂

petkasv
25. máj 2014

@elentari tyhle plenky šila @mehlo, já chtěla taky a nikdy jsem se k nim nedohrabala 😀 ale seminárka by byla dobrá jako bakalářka nebo diplomka 🙂 přijde mi to jako super téma a ještě vím, že takovéhle "plenky" šije Jana Schusterová - to Sauer najdeš jí buď tady nebo na FB https://www.facebook.com/pages/to-Sauer/2069966..., vím, že takovou plenku šila, mluvily jsme o tom spolu 😉

kveta007
25. máj 2014

Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, ale Ottobre se dá už objednat i u Gábinky, nejen v Patti studiu. Pro mě je to dobrá zpráva. Objevila jsem to včera náhodou, když jsem hledala nějakou galanterku, kde mají náhradní řezací kolečka a dvojjehly do stroje. Ty jsem tedy zatím nenašla - nemáte někdo tip, kde bych jen tyhle dvě věci koupila a zaplatila jen poštovné jako doporuč. dopis?

laeela
25. máj 2014

@kveta007 já kupovala za nízké poštovné řezáky tady:
www.patchwork-lada.cz
Jestli mají i dvojjehly, to ale nevím.

zuzimia
25. máj 2014

@macin73
Odporucam teplakovinu rumitex na leginy (asi je to ta ista co batani). Je sice hrubsia ako tie tenke kupovane, ale nevytahuje sa, pekne drzi tvar a len tak sa nepotrha. My mame odvlani aj dlhe aj trivstvrtove a pohoda, deti ich maju radi.

laeela
25. máj 2014

@kveta007 Tak jehly tam má taky a do 500,- korun, pokud neobjednáváš výplně, pošle za 50,- Kč poštovného jako doporučený dopis, jsem vyčetla. 🙂

rebelie
25. máj 2014

Prosím o pomoc...týden tu chodím kolem stroje, dneska jsem sebrala odvahu, že ho teda nějak přinutím šít normálně... převlékla jsem nitě, dvě vrstvy úpletu mi to sešije dobře, jednu (potřebuju začistit rukávy) za boha ne... zdrchá se mi to mezi ty dvě rovně se provazující nitě a kličky mi přesahují... zkusila jsem to vyfotit... Nevíte někdo, co s tím?

ucitelka70
25. máj 2014

Rifle do narodeninového balíčka Alexa pripravené.... tentokrát nohavice Bo

rina76
25. máj 2014

@rebelie zkusila bych povolit napětí nitě druhé jehly (černá)

elixia
25. máj 2014

Dievcata, aku latku pouzit na tenke letne chlapcenske nohavice? Okrem teplakoviny a upletu toho moc nepoznam 😀

laeela
25. máj 2014

Já během půlhodinky ušila malochům povlak na malou péřovou peřinu, šlo mi to hezky od ruky, tak jsem spokojená:

ucitelka70
25. máj 2014

@elixia ja práve nad tým rozmýšľam, popelín je dobrý, alebo kanafas.... a idem pozrieť, čo z vyradených pánskych košieľ viem vykúzliť..... nejaké 3/4 nonity by mohli vyjsť....

kveta007
25. máj 2014

@laeela Jéé, díky za servis. Tak to tam jdu nahodit. 😉

rebelie
25. máj 2014

@rina76 Díky, jseš zlatá! FAkt to pomohlo... a já bych přísahala, že jsem to už zkoušela...

koki_melo
25. máj 2014

Dovolila jsem si pajcnout usínáčka muchláčka. Dělala jsem něco podobného prvně a netušila, že to zas není tak hrc prc, jak jsem si myslela, zejména vyšívat něco na beránka je fakt lábuž 😝. Kája pak na to kouká a povídá - ale maminko, ten zajíček nemá mrkvičku! 😀

ucitelka70
25. máj 2014

@elixia na inšpiráciu - http://www.pinterest.com/search/pins/?q=boys sh...

na letné kraťasy či aj nohavice- ľanové a bavlnené látky sú najlepšie, len sa krčia...., aj z riflovej košele by boli dobré letné nohavice...

elixia
25. máj 2014

@ucitelka70 to je dobreeee.. 🙂 asi teda skusim prehrabat kosele aj ja 😀

palosek
25. máj 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 tož mámo, tak ještě tu mrkvičku 😅 😅 😅 Ale usínáček je super 😉

kachnator
25. máj 2014

@ucitelka70 Tyjo s tim pinterestem to je super napad ! Ja na nej cumim furt a vubec me ale nenapadlo, ze bych tam mohla hledat i inspiraci na siti 😉 Diky

kveta007
25. máj 2014

@laeela Tak pátrám v tom linku od tebe, ale já našla jen jehly, ale ne dvojjehlu. Nebo špatně hledám?

sinala
25. máj 2014

@rebelie když šiješ jednu vrstvu, tak diferenciál dej na 1 a sniž přítlak patky, mě to pomáhá

betelgeuzz
25. máj 2014

Došila jsem dneska kloboučky a jsem z nich nadšená, přemýšlím, jestli neušít i sobě, musela bych ho jen o trošku zvětšit. Nejvíc času mi zabralo vymyslet, jak všechny díly naskládat na látku, protože jsem zas šetřivě koupila jen půl metru látky 😝 Taky jsem poprvé vyzkoušela obnitkovávací steh a patku, předtím jsem entlovala úplně jiným stehem. A tenhle je krásný, že jsem si dřív pořádně nepřečetla návod ke stroji. 😖

petkon
25. máj 2014

@kveta007 tady http://www.sici-centrum.cz/doprava taky posílají jednotlivé položky za poštovné 50 Kč

koki_melo
25. máj 2014

@betelgeuzz Krásné, taky se na ně chystám, ale nevím, jestli plátno nebo úplet. Máš ty krempy vystužené?