Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, viem, ze je piatok a nepridavam DD vytvory 😀 ale posledne vytvory z ktorych sa velmi tesim. Na sako som sa dlho odhodlavala, lebo som sice par uz usila, ale pre dospelych a nemam na ne dobre spomienky 😝 . Sila som pre Juli mikinu cez hlavu, uz som dlho pokukovala po nej.
Modra pre Nellie, lebo ma kopec veci modrych a nemali sme s cim nosit.
Kvietkovana na gombiky zo zvyskov pre Nellie tiez. Zvysilo sa zo saka 🙂
Inak sako sa silo uplne paradne, strih perfektny, nic som nemenila, co je uz co povedat pri mojej chronickej nespokojnosti 😀 😀 😀 , odporucam vsetkym.
Dokonca som sa zmohla na fotky vonku 😀 😀 😀
sutaz super napad, len mam obavu, ze som velmi lahko predvidatelna...takze mna uhadnut asi lavou zadnou 😀 😀 😀
Holkyyyy!!! Co to tu dneska je??? Ještě že jsem nešila a nečekala na DD pátek, protože dneska bych tu teda nechtěla přidat nic. Máte to krásný ....
@alenf - opravdu dokonalý - ty šiješ totiž hodně precizně, máš to propracovaný, fakt dokonalý 😉
@lilly2711 - nááádhera 😵 😵
@caramilla - ty proužky jsou parádní 🙂
@laeela - super - obdivuju každýho, kdo dokáže ušít dospělácký věci 😉
teda vy jste se rozjely! toz prihodim dnesni podvecerni dilko, diky ti @caramilla jsem musela jeste smiknout leginy, nejak me dite nema v cem chodit. a nejak se mi ten vycvak v tom seru nedari, to tricko je zuzu 😀 😀 😀 uz abych porodila, nebo na ruzovo zacnu obsivat i orlika! 😅
hele a zas.. tyhle pruhy se mi na tech lille strankach vubec nelibily, ale na tech leginach vypadaj luxusne!
@laeela trico paradni!! moc ti slusi 😵
člověk tu chvíli není a vy toho našijete... kdo vám to má všechno komentovat 😀 😀 😀
ani nevím, odkud jsem měla dočítat, tak jenom pár stránek zpět...
@sinala - krásné trika, ale ta sukně, ta je úža 😵 tu chcu taky, asi si udělám výlet a pojedu ti ji tajně ukrást 😀 😀 😀
@kuna triko vypadá super 🙂 z toho výstřihu by mi kleplo, kdybych ho měla šít a ještě navíc ta historka s opravou, to by mi kleplo už úplně... máš můj obdiv 🙂
@rebelie sourozenecký námořnický setík je super... ale fakt mi hlava nebere, že ti ty proužky tak navazují 😵
@saaralota ty kraťásky jsou fakt pěkné 🙂
@zuzkasim pěkné bodyčko, takové optimisticky letní už na pohled 🙂
@katka82 super tričko 😵 jak mě ty skútry jako látka nezaujaly, tak na triku vypadají fakt dobře 🙂
@alenf tu mikinu nechápu 😕 jak se ti to povedlo tak perfektně prošít, já když prošívala teplákovinu, tak se mi to v některých místech pomalu pod patku vejít nechtělo a o rovném prošití jsem si mohla nechat jenom zdát 🙄 ta tvoje mikča je fakt krásně ušitá... nesmím se na ni dívat, jinak propadnu depresím 😝 😀 😀
@caramilla jako mi se ty proužky jako látka vyloženě nelíbily... ale takhle na leginkách vypadají úplně jinak a moc se mi líbí 😵 😵 a co se tílka týče, já na takovýhle typ střihů nejsem, ale mám stejný názor jako @zikie - křivě sešité nebo ne, stejně ti to tílko jako celek nikdo podrobně zkoumat nebude... a výstřih máš ušitý dobře, ne? 😝 😀 😀
@laeela triko je pěkné 🙂 ale úplně přesně vím, o čem píšeš, i když jsem vysoká... ale mě taky většina trik buď dělá tlustou, protože jsou přes břicho moc volné, nebo obří prsa, protože přes břicho gut a přes prsa narvané 🙄 střihy z časopisů jsem už asi definitivně vzdala... zkusila jsem zkonstruovat střih na míru a on asi funguje 😅 mám sice zatím 2 ne úplně dokonalé prototypy, ale vypadá to být na dobré cestě 🙂
@lilly2711 nádhera jako vždy 🙂 ale nejvíc se mi líbí ty poslední 2 výtvory ze stejné látky 😵
Jinak holky moc díky za komenty. Manžel se mi tu za zády smál, že visím na internetu, ale když jsem řekla, že vy mě aspoň pochválíte, zatímco on si ani nevšiml, že mám na sobě nové triko, tak nevím proč se smát přestal. 😀
@piecee dakujem a strih nie, nie je ziadny konkretny z kazdeho nieco, sila som minuleho roku koncom jari podobne, rovnaky strih, len inak latka a bola som z nich nadsena, takze len opakujem vydarene a oblubene.
@alenf ano, pocesana teplakovina a velmi sa z nej tesim, podarilo sa mi kupit posledne kusky z nej a mam rovnakej farby aj uplet s elastanom, pisu ze farba mint a mam aj ruzovu, co k nej perfektne sedi. Caka ma este jedno sako pre Juli rovnake.
@alenf Kochám se, jak se ti krásně schází pruhy, zip se nevlní... prostě paráda, takhle to chci taky umět!
@laeela Vůbec by mě nenapadlo k pruhovanému hlavnímu dílu dát květované rukávy a ono to vypadá velice dobře! Záplaty tomu dodají šmrnc. A říkáš tlustou nebo velké prsa? Jako nezdá se mi, ale takový střih bych teda nutně potřebovala🙂
@lilly2711 Když nemám sílu večer dělat něco užitečného, projíždím si různé blogy a fotky a kochám se... Nemáš taky nějaký blog, kde bys měla fotky tvého šití pohromadě? U tebe by toho na kochání bylo! Vždycky by mi to spravilo náladu, mám tvoji tvorbu moc ráda.
@kamishek a jak vypadá ten střih na míru - nahoře velikost 40 a dole 34? 😀
Ne, dělám si srandu, pak prozraď, nebo se pochlub výsledkem. Já už studovala leccos, ale triku by muselo být asi z více dílů, tož nevím, jestli se mi do toho chce. 😉
A pobavilas mě s výstřihem do V, já už sama sebe přesvědčila, že se mi vlastně nelíbí - šila jsem jej jednou a ani trojí proštudování fotonávodu mi nepomohlo k pochopení, natož k realizaci. 😅

@caramilla Buď v klidu,v tomhle tričku se ti stejně nikdo jinam než cca 30 čísel pod bradu dívat nebude ;)