icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nufanek
31. máj 2014

@alenf vdaka, nevedela som, ze sa tam da kupit 🙂

alenf
31. máj 2014

@nufanek tiež som nevedela,objavila som to minulý týždeň a hneď aj vzala 1 císlo🙂

crawler
31. máj 2014

@laeela supér😉
A je moc fajn,že si tady začínáte víc myslet i na sebe a nejen na děti😉 Taky musím ušít zase něco sobě😵

crawler
31. máj 2014

@alenf nádherná - naprosto profi - obdivuji sesazení všech dílů! Párala jsi aspoň nebo už to dáváš hned na 1.pokus? Já dělala nedávno soft kabátek a párala 2*, aby to navazovalo 😝

laeela
31. máj 2014

@bury u nás si v případě krátkého rukávu utírá pusu do spodního okraje. 😀

alenf
31. máj 2014

@crawler ďakujem za pochvalu,nooo nepárala som:D!Stačilo si to pošpendliť,skontrolovat ked zapnem zips a modlit sa,ze ked to presijem na ostro nebudem hrešiť a párať 😀 😀 😀

caramilla
31. máj 2014

@laeela Jo, ještě jsem ti chtěla napsat, že ti takhle ty vlasy moc sluší, já tě teda tolikrát na fotce neviděla, ale i tak, líbí se mi to 😀

macin73
31. máj 2014

@laeela taky se připojuji k Petře, moc Ti ty vlasy takhle sluší

anastazieb
31. máj 2014

@elentari zkušenost nemám, ale mělo by mít určitě švy venku a z nějakého jemného materiálu. Ale přesně nevím.

jitavlad
31. máj 2014

@katka82 To tričko i čepice jsou fakt úžasné. Zírám

jumama
31. máj 2014

Viete mi poradit prosim? Budem svagrine sit hniezdo do postielky, kapsar, zavinovacku. Co mam pouzit na vyplnenie, aby to hniezdo pekne rovno stalo na postielke a neovisalo. Existuju nejake specialne vateliny, htore trochu lepsie drzia tvar? Mam skusenost, ked som nasej na zastenku okolo postele pouzila asi 2 cm hruby vatelin, ze mi to nedrzalo presne tvar obdlznika, hoci som presila ten vatelin po krajoch akoby sa tak pretiahol do rohov...

zojec
31. máj 2014

@jumama skus tensi molitan, hrubka 1cm je v pohode 😉 ja som davala aj vatelin a tiez v pohode

laeela
31. máj 2014

@caramilla
@macin73
ježiš, dyť to mám krásně přerostlý. Já se rozhodla, že se vrátím k delším.
Se tady bude muset zveřejňovat častěji, tolik chvály mi dělá dobře. 😀

macin73
31. máj 2014

Holky, nemáte některá zkušenosti se střihem dámských triček z Ottobre? Myslím speciální edici jen na trička... porovnávala jsem ten střih s tím kojotrikem, co mám, a přijde mi to v dolní půlce nějaké široké... tak jestli to mám střihnout širší a pak případně zúžit? Sice budu chtít schovat po porodu břicho, ale aby to nebylo zas jak pytel, který ještě rozšiřuje... A když potřebuji V výstřih ze střihu prohloubit, jsou tam nějaké zákonitosti, na co dát majzla? Díky moc!

saaralota
31. máj 2014

Holky, chystám se na sofshellku podle střihu na mikinu z ottobre (4/2014, č. 24 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a...). Teď přemýšlím, jestli vadí, že je kapuca jen ze dvou dílů...koukala jsem na všechny naše bundy a kapuca je vždycky nejmíň ze 3 - s "pruhem" uprostřed. Nebude to ze dvou dílů nějak divně trčet? Máte s tím zkušenost?

terezita
31. máj 2014

@macin73 ja sila podle ott. tricka asi dve a jeden rolak, strih jsem si delala o cislo mensi nez mam normalne a musela jsem teda prodluzovat jak rukavy, tak predni/zadni dil.. 😅 jinak jsem byla spokojena.

macin73
31. máj 2014

@terezita no já mám normálně spíš 38, ale pro jistotu jsem střihla vel. 40... tak to jsem postupovala opačně 😝

zuzimia
31. máj 2014

@jumama

Presne ako pise @zojec molitan 1cm, da sa kupit v lepsich galanterkach alebo metrazach. A super drzi tvar,nikde ho nemusis prisivat, len navlecies.

terezita
31. máj 2014

@macin73 zmensit to pak muzes vzdycky.. 😀

macin73
31. máj 2014

@terezita žejo... taky si říkám 😎

terezita
31. máj 2014

@macin73 .. a koukam, ze mas taky nejakou sici .. 😅 ja tu ted strihla em. na dvoje kratasy a dvoje saty, leto se blizi! 😀

macin73
31. máj 2014

@terezita Nojo, poslicky jsou fuc, klidovy rezim uz neni nutny, tak jsem si rikala, ze to triko nejak zkusim... ted si jdu teda dat chvilku oraz, ale odpo se k tomu snad dostanu... jinak jsem zjistila, ze starsi nema zadna tricka, ze vseho vyrostla, tak mam kdyztak na seznamu ty jako dalsi polozku, kdyby se nic nedelo... 😝

terezita
31. máj 2014

@macin73 🙂 ty uz mam odskrtly nastesti.. uff! ted si furt prala ty saticky, ale nevim, jestli bude nadsena, bo jsou bezove se zelenou a tyrkyse.. 😀
a poprve v zivote jsem vedome citila zemetreseni 😀 😀 bylo to dost divny. se nam normalne trepe barak, kdyz kolem projizdej tramvaje, ale tentokrat nic kolem nejelo a barak se pekne klepal.. 😅

kuna
31. máj 2014

@nufanek tak ty sede jsou z toho Ottobre 3/12, jak jsem uz o nem psala, je to strih c. 12 a jsou tam velikosti 92-140 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2014_3/a.... Holky z SK uz ti poradily, kde ho koupit, jinak jde objednat primo i z Finska a myslim, ze postovne vyjde nastejno (mozna me holky opravi). A toto cislo Ott. mi prijde dost vydarene, je tam hodne zakladnich strihu pro kluky i holky (ja mam oboji, takze ocenim 😉 ).

jumama
31. máj 2014

@zuzimia
@zojec
Skusim pohladat, to je dobry napad, to by presne tak stalo ako chcem 🙂

terezita
31. máj 2014

Tak dnesni dilko pro Em. tu. A jdu varit obed (chlap vstaval v 11.. 😀)

alenf
31. máj 2014

@terezita veľmi pekné🙂,aká je to látka?

terezita
31. máj 2014

@alenf dik! bavlna z vyprodeje z flex-texu.. ca. 49,-/metr 😅

macin73
31. máj 2014

@terezita Jako vždy parádní!!! Střih FM?

terezita
31. máj 2014

@macin73 jj, rosalie. myslim, ze ji tu uz sila petkasv.