Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv tak mně je jasný, že aby to byl už aspoň trochu profi stroj (tzn. navolení stehu, třeba i nějakej vyšívací, aby dobře šil úplet, aby byl uživatelsky příjemnej, tišší a citlivější), tak za něj dám kolem 7 000 - tak do 7 500 strop. Ale počítám, že mi to zase "vrátí" na tom, že to na něm prostě půjde rychleji...
@lilly2711 Nejen krásné sáčko, máš krásnou modelku a ještě umíš fotit! 🙂
Tak mě holky napadá, co děláte s těma krásnýma věcma, které jste dětem ušily, a už jsou jim malé? Klasiku jako Next nebo H&M ještě občas prodám na bazárku, něco rozdám (ale není moc komu), co za nic nestojí, vyhodím, ono co nemá "známo" značku, nikdo moc nechce...
A ještě jeden dotaz, nevíte, kde se dají sehnat nějaké užší návleky na nožky? Dcerka se ráda poponáší v nosítku, ale je drobná a v obchodě jsem viděla jen návleky, které by jí nespadly možná tak za 3 roky (a to už ji nosit teda nebudu).
@zuzkasim vdaka a teda tiez som zvedava na odpovede na tvoj dotaz, lebo ja mam rovnaky problem.
Kupene veci predam, ale aj to tiez max. za smiesne ceny a dost problematicky, co ma mrzi, lebo do handriciek dost investujem a site veci ani nevravim. ( ale ak by sa niekto nasiel, komu sa take velkosti zidu 😀 😀 😀 😀 nech sa ozve... )
@zuzkasim
My jsme kupovali v Brně Brána k dětem. Mívají jich velkej výběr. Jsou dlouhý tak se nahrnou, ale nejsou tlusté. Veru je nosí od cca 1 roku.
@sislik2010 Tam jsem právě byla🙂 Je to strašně velké, dcerka je fakt drobounká a samy prodavačky mi říkaly, že jim nějaká "novorozencká" velikost chybí, ale že neví o nikom, kdo by je vyráběl. Říkala jsem si, že ušiju, ale zas aby zbytečně ten šev netlačil... plést neumím, stejně by to mělo být trochu pružné.
@lilly2711 Tak to sáčko bych pak klidně brala! 🙂
@mamata ja som raz nejake veci poslala do zbierky pre socialny domov a dost ma sokovalo, ked mi napisala ta, co tu zbierku robila, ze niektore veci jej nevzali, ze oni chcu nieco lepsie 😝 , to ma dost odradilo. Dalsej pani v zlej situacii som ponukla moje site a ona sa ma opytala, ci nemam radsej nieco z nextu ? 😀 😀 😀
@zuzkasim ja som nad tym tiez uz uvazovala,ked si predstavim,kolko stoja latky, z ktorych sijeme....zatial to skladujem,lebo mi je luto to vyhodit,ale tiez neviem,co s tym,ked sa to raz nakopi (teda neviem,ci pri mojej rychlosti sitia to je pravdepodobne 😀 )
@lilly2711 presne na tom som myslela,ze aj ked by som to dala do charity shopu,zrejme by to vyhodili, kedze to nie je znackove ☹
@lilly2711 I vás ten Next tak frčí? Já myslela, že v UK je to naprosto obyč. značka... Jako mám ráda jejich obrázky, s kvalitou jsem byla taky spokojená (některé věci se daly prodat i po našich dvou raraších), ale nijak na tom neujíždím, hlavně na starší kluky už nemají nic podle mého vkusu.
@levandulova20 ahoj, ja jsem polovicni latkarka, na noc zbabele davam papirovku, ale jinak mam vlastni nasite podle itti bitti. Takze vzorovane svrchnacky pul+sude a dovnitr vkladam jak ctvercovky, tak nasite plinky z bambusoveho ceskeho flisu, bambusovo-konopny flis cesky, da se pouzit vse, co saje 🙂 . Toto vyhovuje mne, tobe muze vyhovovat neco jineho 🙂
@lilly2711 tak teda zrovna tvoje věci jsou na stokrát lepší úrovni než next.. jsou nádherné, promakané, kvalitně ušité 😵 ..., nechápu... 😕 já bych si teda zrovna koupila radši věci od tebe než z nextu (či čehokoliv jiného 🙂 ).
a obecně od všech holek tady... posedlost značkama mě asi minula a radši bych něco HM 😀.
Aby to nevypadalo, že se jen flákám a vymýšlím soutěže.
*riflíky, tričko a tunička - vel. 68 pro malou neteřinku
*tepláky "me and my new sister" - pozorný čtenář si jistě všimne, že "new sister" má chlapecký poklopec...to je tak, když si někdo myslí, že se má narodit kluk a ona se narodí zase holka
*zajíček - z látky se slony a z beránka - tak trochu zvěřinec 😎
@lilly2711 navrhujem pripraviť pre nás aukcie na veci, budeme licitovať, kto chce.... a budeš mať na dalšie látky miesta a my budeme mať origoš kusky od teba - škoda, že nemáme dievčatko.... ale aj na chlapcov si pekne pošila
@elentari tak já mám Veronicu a jsem spokojená, mám 707 a fakt si jí nemůžu vynachválit, součástí byla kráčející patka a široké příslušenství patek, servis parádní, super domluva, za tu cenu co ty chceš je dobrý tohle http://www.sici-stroje.cz/produkty/sici-stroje/... třeba holky poradí s jinýma značkama 🙂 dobrý jsou janome a brother, za mě veronica je super volba 🙂
@lilly2711 mala je na zozratieee 😵 😵 😵 , a ked vyrastie zo saka ,len to hod po plena,bude po nom bitka 😀 ,aj o vsetky veci co si nasila,tu si vieme vazit site veci a ked vieme z akych latok sijes 😉 ,ja nic nepredavam, bud to zoderu,alebo darujem tu po rodine,stale tu je komu dat chvalabohu,znacky sa u nas na dedine moc nenosia

@terezita Tak to je luxusní výbava, takové kalhoty bych brala klidně na sebe. 😀 závidím, závidím.