icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
2. jún 2014

@bury uf...tak to je masakr....na spaní by mohlo pomoci levandule pod polštář?aspoň trošinku Ti to třeba pomůže...já si to tak malinko dovedu představit - nám se klepe horní patro,když projíždí těžký kamiony,roztřese se podlaha,skleněná vytrína... a já doufám, že to celé nespadne...je to hrozně nepříjemný a spát bych přitom třesu asi nemohla, takže při představě, že to ještě znásobím,tak bych byla u chocholouška stopro😝Takže držím pěsti ať je brzy dobře a s tím napsáním v pohodě - jen jsem se chtěla ujistit, bo jsi mi minule psala o vypnutém emailu😉

a_lexa
2. jún 2014

@bury to je mi líto ☹ jak to prožíváš. Třeba by pomohlo nějaké homeopatikum např.Sedalia.

argo1
2. jún 2014

holky, zkoušela jsem poprvé lemovat na třetiny (jednolícem) a nepovedlo se to ani za mák. velký výstřih a ještě zvlněný... 😠 Co doporučujete? Zmenšit výstřih už na střihu, lemovat patentem na třetiny a nebo ten jednolíc maximálně natahovat??? Takže tričenka budou asi na spaní, já nemám tu trpělivost párat a přešívat.... Nicméně starší pupík je dostal ode mě darem po týdnu u babičky a měl z nich radost, což zahřeje nejvíc.... 😵

argo1
2. jún 2014

a ještě jeden dotaz, nemáte tip na šusťákovinu jako je Kent, ale aby byla aspoň trochu elastická? kluci zatím nocí šusťáky na písek, padají v nich a Kent drží, ale kdyby byla elastická, bylo by to super. 😉

lillyzelvicka
3. jún 2014

@crawler super děkuju za echo 🙂 a hned dvě fotečky super. Zábavné je že co teď nešiju byl top a teď magazín 😀

petkasv
3. jún 2014

@argo1 já s ním lemuju bez problému, ten proužek si dělám kratší než je výstřih, někdy o pět,někdy i o 8cm, kratší 😉 trička jsou hezký a malej je borec, že to ten týden zvládnul 😉

mahafi
3. jún 2014

@sufik1 já mám tý zuřivky jen jeden čtverec a dva půlčtverce..., dohromady s rou zuřivou oranžovou to bude triko s výstražným zbarvením 😀. madlí tahle barva docela sluší 🙂, jen je škoda, že z toho budu muset udělat takové puzzle, každou stranu trika jinou barvou 😀. původně jsem to myslela na legínky, ale to bych musela dát každou nohavici jinou a to už mi přijde moc 😀.

luciafff
3. jún 2014

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu. Ráda bych začala šít. Doporučily by jste mi nějaký šicí dtroj pro začátečníka?
Koukaka jsem na tento Juno E1015. Je to dobrá volba?
Využila bych ho na běžné domácí šití. Polštářky, povlečení, závěsy, chci si i udělat flisové separačky, nějaké VV pleny ... pak i třeba něco složitějšího. DÍKY ZA KAŽDOU RADU 🙂

crawler
3. jún 2014

@luciafff Tento vůbec neznám,ale osobně bych doporučila značku Brother - není tu snad žádná,která by s ní byla nespokojená -a najdeš od nich i stroje kolem 3tis.(možná i pod, to ted přesně nevím).Jo a na flísové separačky stroj nepotřebuješ - stačí mít jen flís a nastříhat 😉

snowwitch
3. jún 2014

@lilly2711 To sako je naprosto úžasné....To je teplákovina, nepletu se? Čím to máš vyztužené? A nějaký osvědčený střih?

sinala
3. jún 2014

@argo1 já lemuju i jednolícem a je třeba natahovat, ale tak přiměřeně. A výstřih už musíš mít menší ( ale aby zas to šlo přes hlavu), protože tím proužkem na třetiny ho moc nestáhneš

koki_melo
3. jún 2014

Modelka s.r.o. a její nový klóbrc 😉 .

martinjasen
3. jún 2014

Pekný deň,

mám pre vás dôležitú správu. Keďže dochádza k technickému oddeleniu stránok českého a slovenského koníka môžeme túto diskusiu nechať iba jednej z nich. Dôjde tak v priebehu najbližších 2 dni. Štandardne nechávame diskusiu na stranke, kde vznikla, v tomto prípade na Modrykonik.sk.

Ďakujem za pochopenia.

Martin Ďurina
Modrykonik Team

ucitelka70
3. jún 2014

@koki_melo perfektný klobúčik.... a farby úžasné... modelka ako vždy, rozkošná čertica

zuzimia
3. jún 2014

@mahafi
Ja mám dadka plachty (prosteradla), zatial sme na nich spavali jednu zimu, ale som s nimi spokojna, myslim, ze su OK.

zuzimia
3. jún 2014

@martinjasen
Co to pre nas znamená v praxi?

mahafi
3. jún 2014

@zuzimia díky 🙂, už se suší a těším se na ně... 🙂.

ta zpráva, že se stránka přestěhuje na slovenský mk znamená, že se budu muset před jejím prohlíženíám přihlašovat na slovenského koníka? to už to tu nebudu stíhat vůbec 😀.

petkasv
3. jún 2014

@martinjasen ano ano, @zuzimia dobrá otázka jak to bude fungovat potom???? MK.sk a MK.cz budou oddělené stránky a celá tahle diskuze se přesune na MK.sk??? a přihlašovací údaje pro nás zůstanou i tam stejné, nebo se budeme muset znovu registrovat apod??? Když už se budeme muset znovu registrovat můžeme mít stejný nick?

bordino
3. jún 2014

nebylo by jednodušší nechat tu diskuzi pod českým koníkem? Slovenky prominou, ale češky se tu zdají být v převaze, ne?

kuna
3. jún 2014

já myslím, že pokud stačí se jednou přihlásit a pak si jen otevřít diskusi a zůstat přihlášena (jako doposud), tak by to v praxi mělo být jedno, na které stránce je, ne? Ale třeba mi něco uniká....

@petkasv myslím, že ne, na sk koníka se přihlašuju stejnýma údajema

koki_melo
3. jún 2014

Bude se platit CLO 😎

ucitelka70
3. jún 2014

@kuna presne ako píšeš, ja sa prihlasujem a na českého MK tými istými údajmi, žiadny rozdiel v tom nevidím, len nechápem, prečo nás zase rozlučujú.... keď sa všade spája???

kuna
3. jún 2014

@ucitelka70 tobě pořád chci pochválit tu bundu a vždycky na to zapomenu, ale je úžasná, dokonalá, ty detaily, to muselo dát práce! Takovou bych chtěla jednou ušít synovi taky, když začnu teď (má 15m), tak bych ji do tří let mohla stihnout 😀 😀 😀

sinala
3. jún 2014

mě se to právě líbilo, jak je to česko - slovenské...

ucitelka70
3. jún 2014

@kuna díky krásne, ale v aplikáciách som začiatočník.... uvidíme, dnes má môj poklad tri rôčky, tak už dnes dostane darčeky, aj ked oslavu má v nedeľu, ale tam už bude veľa ľudí a chceme mu darovať darčeky už dnes, lebo už včera sme sa s ním rozprávali, že bude mať narodky a veľké prekvapko..... tak vyskúšame aj šité darčeky, ako som odhadla bez skúšania

ucitelka70
3. jún 2014

@sinala však bolo dobré, no ved budeme nadalej navštevovať naše diskusie, nech si dajú kde chcú, pre mna aj na xxxx.com

zuzkasim
3. jún 2014

@luciafff Já bych ti doporučila vstoupit do skupiny šití... zrovna včera se tam šicí stroje probíraly https://www.modrykonik.cz/group/2221/

terezita
3. jún 2014

@koki_melo teda modelina je bozi a klobouc ji dost sekne!! 😵 vidis, pokryvka hlavy v odpovidajici velikosti nam taky jeste chybi, ale do toho se mi uz taaaak nechce.. 😅 dneska jsem aspon narychlo smikla soutezni model, jen to jeste vyfotit (jen nemam ten kompost.. 😀)

kuna
3. jún 2014

@luciafff a ja ti zase doporučím Janome 🙂. Já mám Janome My Style 2522 http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-my-sty.... Je robustní, tichý, prošil mi zatím vše. Ten tvůj neznám, ale držela bych se značek Janome, Brother, z českých pak Veronica, Lada...hlavně nekupuj nic moc levného, šití tě pak nebude bavit, ale spíš štvát, protože se stroj bude zasekávat, neprošije ti vše. Pokud nechceš investovat moc, kup si od opraváře repasovanou Veritasku, to jsou velmi kvalitní stroje, i když jsou starší.

koki_melo
3. jún 2014

@terezita Ou, díky za pochvaly. Klóbrc je lehce větší a je to hokus pokus, další zkusím z úpletu v menší velikosti. Jinak je to hrc prc, holky ráno snídaly a já šila kloubouk. Ale na výstavu není, to zas ne. Koukala jsem na koupenej a maj ho vymakanější, včetně průduchů a krytí všech vnitřních švů.

ps. pokud nemáš kompost, zkus sehnat parkety 😎