icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
4. jún 2014

@koki_melo šaty parádní, taky do nich asi půjdu, potřebuju toho dost zakrýt (na rozdíl od tebe 😀 ).

@kuna objednávala jsem je na internetu, v šicí centrum Radovský. V obchodě myslím je nikde mít nebudou, mám dost problémy sehnat i streth dvojjehlu - tu jsem našla jen u Stoklasy v Hostivaři a pak u Mráze, kde mi dali dvojjehlu Schmetz za 150 😀

sufik1
4. jún 2014

@koki_melo tohle Ottobre mám taky doma (teda teď ho má půjčený @mahafi) a taky jsme na ně koukala. Ale mám šicí skluz, tak nevím.
Myslíte, že by mi šly???? Balonová sukně byla dost katastrofa....

zvířata řvou a řvou, teda piští. Už je to dost otravné, to už je třetí den a nevím proč...

mahafi
4. jún 2014

@sufik1 koukala jsem na to, že bych si ta šaty rovnou taky vytáhla a tohle zrovna půjčený nemám 😀, mám ty po něm (5/29012 a 2/2013). jestli by ti šly neumím odhadnout... na tý paní na fotce nevypadají nijak strašně, takže možná jo 🙂, ale já neumím moc střihy na dospělý odhadnout... - třeba to triko z ott jsem si myslela, že mi půjde super a nevypadá to na mě nic moc... nemám na to oko :-/

koki_melo
4. jún 2014

@sufik1 nemaji hlad? 😝

mikulka45
4. jún 2014

@koki_melo si tu rozpútala hotovú mániu s tými šatami. Tiež sa mi ohromne páčia, normálne by som o ne podla tej pôvodnej fotky v ottobre ani nezavadila...

ucitelka70
4. jún 2014

@petkasv veľmi sa ti hodí táto farba - k očkám, k tvári- mala by si aj pre seba takéto ušiť

mehlo
4. jún 2014

@koki_melo hahá nebyla jsi to náhodou Ty, kdo mi nedávno říkal, že moji postavičku bys chtěla mít???????? Vždyt já mám lýtka asi tak tisickrát tlustší!!!!!!!!

laeela
4. jún 2014

@koki_melo parádní a teď nevím, jestli napsat šaty, když bych radši napsala modelka. Ale aby to nevyznělo blbě. 😀

sinala
4. jún 2014

@laeela my jsme tady všechny nadšené z šatů, protože modelka má postavičku, ale co až si ty šaty ušijeme my s větší velikostí 😀 😀 😀 😀

elentari
4. jún 2014

Mě teda přijde, že ty šaty jsou hezké tak na hubené holčině (jak vidíme na modelce @koki_melo), ale na širší paní z ní udělají akorát tak almaru. Objemnější ženy si musí zvýraznit pas....
Krásně je to vidět v článku o sukních - právě balonové sukně jsou prakticky vhodné jen pro anorektické blogeríny 🙂
http://www.modnipeklo.cz/clanky/strihy-sukni-a-...
kalhoty zde
http://www.modnipeklo.cz/clanky/kalhoty-pro-ruz...
Dále tam jsou dva články o postavě typu hruška a jak ji obléct... taky zajímavé 🙂

emilly9
4. jún 2014

@lilly2711 úžasné sáčko... Můžu se zeptat, kde jsi vzala střih?

caramilla
4. jún 2014

@ucitelka70 pokud jde se přihlásit v každé záložce zvlášť, tak to snad vadit nebude a snad to nemusíme štěpit, byla by to škoda 😉
@koki_melo Ty šaty jsou krásné a moc ti sluší. Jako modelku bych tě klidně brala 😀 Pěkná, udržovaná, štíhlá, čtyřicátnice 😀
Prosím tě, co vy snídáte, že jsi furt tak vtipná, od rána do noci, fakt to nechápu 😠 😀

koki_melo
4. jún 2014

Holky, koukněte pořádně na tu fotku, děsně zkresluju. Stojím bokem, a trup mám natočený dopředu, takže to vypadá hubeně, ale rozhodně sem to tu nedávala s cílem se blejsknout, jaká jsem laňka. Ono málokterá laňka si stříhá vel 40 a nosí záchrannou pneu kolem pasu a bůčky na bocích. Jinak souhlas, ty šaty asi potřebují tenké nohy.

anastazieb
4. jún 2014

@koki_melo prosím tě jaká pneu?? Viděla jsem tě minule naživo a žádnou pneu jsem neviděla. Aspoň teda žádnou, která by byla výraznější než moje 😅 .

mahafi
5. jún 2014

@koki_melo jestli o sobě tvrdíš, že máš pneu, co máme říkat my.. objemnější 😀... se tu ještě rozpláču 😅

lilly2711
5. jún 2014

@emilly9 dakujem, uz sa tu niekto na to pytal, som zabudla odpovedat ☹ Tak pre vsetky, ktore chceli vediet 😉 😉 😉
Je to Ottobre 4/2013 a cislo 18 je to na velkost 92-128 ja som robila Nellie 92 , bezne nosi 92-98 skor koli dlzke a tato velkost 92 jej stacila, predlzila som len mozno o 2 centaky, rukavy boli ale moc dlhe, treba skontrolovat, inak super. Robeny je z pocesanej teplakoviny s elastanom a podlepovala som len tenuckym vliselinom nazehlovacim predne podsadky, golier pevnejsim vliselinom.

petkasv
5. jún 2014

@ucitelka70 asi bych měla, myslela jsem že tohle třeba nikdo nebude chtít a už je fuč 😀
@koki_melo hele ty šaty jsou dobrý po mě furt chce někdo abych ušila šaty a mě se do nich tak nechce 😖 já sama šatový a sukňový typ nejsem tak z toho mám hrůzu 😀

sufik1
5. jún 2014

@koki_melo @anastazieb @mahafi no co vy to řešíte za capiny 😝 😝 😝 😝 😝 pokud se vejdete do konfekční velikosti, tak neřešte. A Koki, ty máš postavičku jak nějaká dvacítka, tak žádné mindráky 😎

emilly9
5. jún 2014

@lilly2711 děkuji, zkusím někde sehnat....

betelgeuzz
5. jún 2014

Zítra by měla vyjít Burda pro děti, nějaké náhledy tady http://www.burdastyle.de/archiv/burda-kids/burd...

zikie
5. jún 2014

@koki_melo No tak já se jdu objednat ke švagrový na oční. Jestli ty máš velikost 40 a pneumatiku,tak mam asi nějakou špatnou korekci...

kamishek
5. jún 2014

jako já nevím, ale já se se svou velikostí 40/42 se cítím být štíhlá 😎 nosit 36/38, tak vypadám jak koncentráku 😝

katka82
5. jún 2014

@elentari super články 😵 hlavně o těch sukních bo si teď nějakou plánuju střihnout tak jse to hodí🙂 hodně mě pobavila ta hubená potvora která může nosit úplně všechno 😀 😀

bulinka
5. jún 2014

holky prosím kdo máte doma Ottobre 2012/3, můžete mi naskenovat návod na šatičky č.12? Měla jsem ho krásně vytisknutý a někam jsem si ho založila ☹. Moc děkuju

koki_melo
5. jún 2014

@anastazieb Pneu jsi nemohla vidět, já jí maskuju, je to jen pro otrlé 😀.

OT RECEPT NA VÝBORNOU BEZOVOU LIMONÁDU

Do veliké lahve (ideálně 5l zavařovačka) na dno květy bezu - cca 30 - nepočítala jsem, ale čím víc, tím líp, rozpustila jsem 35dkg cukru krupice, pokrájela 3 menší citróny, dolila lahev vodou do plna, uzavřela a nechala 2 dny stát, večer vždy promíchala. Dnes jsem limonádu přecedila a stočila do lahví, na mne byla moc intenzivní a sladká, takže jsem doředila vodou, skladuji v lednici, ale předpokládám, že brzy zmizí 😉 .

koki_melo
5. jún 2014

@petkasv Mě ty šaty právě příjdou dobrý na lítačku. Tím, že jsou dole stažené do gumy, tak nemám strach v nich jít ven s holkama, kdy hrozí, že budu za nimi lítat i když právě potřebuji i vypadat jako člověk. Už mám v hlavě nějaké jejich variace.

martinjasen
Odpoveď bola odstránená
martinjasen
Odpoveď bola odstránená
koki_melo
5. jún 2014

@bulinka koukám, že už to posílám přes SK, tak to asi bude chvíli trvat, než ti to přijde 😝