icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
5. jún 2014

@koki_melo já chtěla právě dát like a už mě to nechtělo pustit, no tak aspoň že tak 😀

snowwitch
5. jún 2014

@lilly2711 Díky, to tu mám 😀 Můžu tě otravovat, když si nebudu vědět s něčím rady?

terezita
5. jún 2014

heh, huz jsem to tu musela taky pohledat.. no to bude pakarna furt skakat mezi dvouma konema.. 😝

lip72
5. jún 2014

Já ani nevím, kde co mám hledat ☹ takže zůstanu tady na slovenském koníkovi, ráda bych byla na obou, ale netuším pod čím hledat 😒

alenf
5. jún 2014

Robila som Vikuške zajačikové pyžamko dvojdielne,látku väčšina poznáte:D,len sa chcem spýtať či robíte lemovania okolo krku tak ako som ho skúšala ja s tým pásikom-teda či som ho urobila správne???A máte najprv plece jedno nezošité a najprv olemujete a potom zosijete plece alebo sú obe plecia zosite?

koki_melo
5. jún 2014

@alenf já myslím, že takto krásně to šikmým proužkem nelemujeme nikdo 😀.
Já lemuju proužkem na polovinu na OL, případně proužkem na třetiny.

Jediné, čeho bych se bála na tvém způsobu, zda to nebude praskat, není-li to šité dvojjehlou nebo COV 😨

alenf
5. jún 2014

@koki_melo ešte som jej to nervala cez hlavu 😀,lebo spí,možno to naozaj praskne a bude to na prd 😠 .
Vôbec neviem techniku,toto je sikmý prúžok siroky 6cm,zložený na polovicu,predšitý výstrih a obalený šev smerom dovnútra a oštepovaný.

snowwitch
5. jún 2014

Holky, mám šicí kopr, ale totální..... Za týden jdeme na svatbu a holky maji mít družičkovský šaty.... Takže, včera jsem vytáhla střih na menší, dneska nastřihala látku....tímhle tempem je budou mít tak za měsíc.....

koki_melo
5. jún 2014

@alenf tady máš lemování na třetiny http://ekozahrada.blog.cz/1208/postup-lemovani-...
a na OL asi víš jak - proužek sešitý dokola, o kousek menší než je výstřih, přeložit na půl a rovnoměrně natahovat.

koki_melo
5. jún 2014

@snowwitch mám tu v záloze outfity mých holek ze svatby, kdyby byla krize, dej vědět 😀.

sufik1
5. jún 2014

@snowwitch já kopr nemám, ale nemám čas. Děcka mi lezou po hlavě, já nastříhaných 10 triček a šatiček na příští víkend na prodej (to budu asi šít v noci nebo co až to umlátím) a do nové kolekce jsem ještě ani nestříhla 😖 😖 😖 😖 V hlavě tolik nápadů a ty malý svišti ale vůbec nespolupracujou

@koki_melo máš na mysli ten softshell co měli na sobě 😀 😀 😀 😀 😀

koki_melo
5. jún 2014

@sufik1 😀 😀 😀

koki_melo
5. jún 2014

@sufik1 a just to tu vrazím ještě jednou 😝 I sukýnky byly v pohotovosti...ale kdo mohl tušit, že na obřad bude 15st a odpolko 4...v květnu...na horách 😝 😀

lilly2711
5. jún 2014

@snowwitch jasneee, ale robi sa lahko. Ale ak nieco napis, pozeram tu denne 🙂

snowwitch
5. jún 2014

@koki_melo No, jestli se nerozhoupu, tak příšttí týden budu křičet o pomoc 😀

caramilla
5. jún 2014

@koki_melo si přijď někdy osahat pravou nefalšovanou pneumatiku ke mě 😝

Pobavila mě hláška Google Chrome, zda chci tuto stránku přeložit 😀 😀 😀 Ano chci, mate mě to "Páči sa mi to." 😀 😀 😀

palosek
5. jún 2014

@koki_melo Co to s tím Koněm je???? 😕 😕 😕 Den tu člověk nejde....a zas se musím hlásit...ani laik nešel dát...Tak páči sa mi to 🙂 😀 😀 😀

katka82
5. jún 2014

Uáááá 😝 tak jsem to konečně našla,ale taky se mi slovenskej koník nechtěl zjevit 🙄 spíš jsem se z toho málem zjevila já 😀 😀
teda to zase jednou někdo myslel 😒 nějak jsem nepochopila proč se ty společné diskuse rozdělovali 😒 to jim nestačí že rozdělili státy???? 😝

alenf
5. jún 2014

@koki_melo robila si limonádu a ja zase sirupy včera a dnes bazový a aj mätový,takže bude čopiť v tých horúčavách popri šití dakde v chládku:D

katka82
5. jún 2014

@alenf taky jsem včera dělala bezovou šťávu a i med 🙂

anastazieb
5. jún 2014

@alenf máš to olemované nádherně, ale pokud je to pružné, tak ti to praskne, bych řekla. Jinak já dělám výstřih tak, že přišiju proužek přehnutý na polovinu na OL. Všívám až když mám celé tričko ušité, já pak to sešívání na boku nemám ráda, protože se mi to u toho výstřihu nikdy nepovede hezky. A mám takový svůj způsob, že ten proužek sešívám až nakonec, abych to nemusela měřit, protože mi to nikdy nevyjde.

Ale správně jsou oba způsoby, když koukám na kupované oblečení, tak je to tak půl napůl.

@koki-melo na šťávu už jsem se vyprdla, předloni mi shnila celá várka, tak už se s tím nepatlám.

alenf
5. jún 2014

@koki_melo
@anastazieb tak skúšala som jej to cez hlavu-našťastie je výstrih dosť veľký že to prevlečiem-ufff,som si vydychla:D!Budem to cvičiť na ďalších tričkách-aspoň mám dôvod ich šiť teda 😀 😀 😀

lillyzelvicka
5. jún 2014

@alenf prosím recepty ? 🙂

mikulka45
5. jún 2014

@alenf na ten matovy by som tiež brala recept 😅

katka82
5. jún 2014

@mikulka45 já dělám tenhle: http://mlsnakocka.blog.cz/1206/domaci-matovy-sirup 😉a stejně tak i meduňkový 🙂

alenf
5. jún 2014

@mikulka45 teraz som ho tu vložila-mätový tak isto ako bazový,len si natrhaj toľko mäty a pokrajaj aby bolo zaliate tými 2,5litrom vody🙂

anastazieb
5. jún 2014

Tak jsem včera zas zasedla ke strojům a stvořila něco pro naše mládě, které nemá skoro žádný krátký trička a trenýrky (z první várky už konečně po roce vyrostl 😀 ) neustále všechny počůraný. Nastříhala jsem limetky a pak spoustu dalších trenýrek ze zbytků, dneska budu došívat.

jieff
5. jún 2014

@anastazieb krásný barvy!

anastazieb
5. jún 2014

Jo a taky jsem poměrně neúspěšně bojovala s trojjehlou, zlomila jsem všechny dvojjehly, tak jsem jí zkusila a nic moc, u mně je asi problém, že je to Schmetz... V místech s více vrstvama (švy) vynechává stehy a to mi teda vadí dost. Nepomůže ani povysunutí. Dvojjehla Schmetz (koupená v kamenném obchodě za 150!!!! kdysi) mi dělala to samé. Takže nedám dopustit na STRETCH dvojjehly Akra 😉