icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
5. jún 2014

@papajka7 Taky cedulky s vlastním jménem mám v plánu už přes 2 roky... Tyto jsem koupila hotové, na Fleru dělá cedulky na přání např. hot fix trička, mám ji v oblíbených a stále plánuju...

papajka7
5. jún 2014

no a pridavam moje pociny,no nic nove pod slnkom 😝 ,este som usila jedny sustaky z goratexu ,ale tie som uz nestihla odfotit ,uz ich ma majitelka, ktora ich ani vyskusat malej nechcela 🙄 ,keby som bola vedela,tak sa s nimi tak nepiplem 😝

koki_melo
5. jún 2014

@bordino jojo, takovej ten nablblej úsměv znám, nasazuju ho dost často 😀

anastazieb
5. jún 2014

@papajka7 já bych z toho sukni nešila a už vůbec ne balónovou... je to splývavé a navíc poměrně těžké, takže to moc balón neudělá. Na to je lepší plátno, podle mně.

papajka7
5. jún 2014

@zuzkasim pozerala so to, lenze ona robi na nylon a saten ,ja konkretne potrebujem na bavlnu, take ake si kupila ty ,tieto mas odkial?

koki_melo
5. jún 2014

Holky, funguje vám český kůň???

koki_melo
5. jún 2014

@anastazieb Akry dvojjehly 75/ 4mm jsem kupovala ve VTC za nula nula prd cenu, mám doma jednu volnou, kdybys ji nutně čebovala, můžu poskytnout 😉

kuna
6. jún 2014

@koki_melo vcera mi nefungoval ani sk, ani cz 😒

Dneska máme DD, tak já začnu. Jak vyřešíte příval letních dní a absenci letních triček? Rychle, kreativně. Stejnak by mu na podzim uz byla malá 😀 😀 😀
(trička jsou původně kupovaná, nešila jsem je)

A ještě mám další skvost, ale ten musím nejdřív vyfotit 😉

alenf
6. jún 2014

@elentari môžem sa ťa spýtať kde si našla tie konštrukcie na nete?Sú aj iné odevy ako plášť?

alenf
6. jún 2014

@papajka7 kde si kupovala goratex?🙂

olivka84
6. jún 2014

@elentari my sme sa tak ucili naskor zakladny strih a potom premodelovat.no a saka a kabaty su to najtazsie co v konstrukciach je nevsimla som si ci tam mas aj vzorce na vypocty konstrukcnych rozmerov.

vondandy
6. jún 2014

@koki_melo , vcera mi CZ kun nesel cca do pulnoci, pak uz jsem ho nezkousela a ted rano nabehl normalne...

petkasv
6. jún 2014

@alenf za @elentari tyto jsou přímo z technické univerzity Textilky - konstrukce a šití oděvů 😉
@elentari ano ano, nejprve rozlušti první odkaz a pak druhý, není to nic složitého,jen to složitě vypadá 😀 já takhle konstruovala sako, fotky jsou někde tu, už ale asi před miliony stránek 😀

petkasv
6. jún 2014

@elentari myslela jsem tak jak si to psala, že když chceš ušít toto musíš přelouskat ten druhý odkaz 🙂
neboj se toho ono to vypadá těžce ale dá se to 🙂 když jsem to kontruovala a tancoval mi tom holky myslela jsem že zešílim, a samotný šití šlo raz dva 😀
@olivka84 mají tam vzorce na výpočty 😉

zuzkasim
6. jún 2014

@papajka7 Aha, tak daleko jsem ještě materiály nestudovala, taky bych cedulky nejraději na bavlně... mám ještě v záloze možnost, že si je nechám natisknout tam, kde tiskne na trička. Ale zatím hlavně uvažuju, jestli si nezvolit nějaké inteligetnější obchodní jméno než "zuzkasim", bohužel ho za ty roky mám všude.

olivka84
6. jún 2014

@petkasv ano ano uz som si to pozrela lepsie 😅 a hned na prvej strane.

laeela
6. jún 2014

@koki_melo
@vondandy
mě teda český kůň nešel ani včera, ale nejde mi ani teď, jednou mě to hodilo na přihlášení, tak jsem se přihlásila a už je to zas nedostupný.

koki_melo
6. jún 2014

Teda já už to vidím:

Gondík: A tentokrát v Loskutákovi přivítáme paní @kuna, která vyrábí krásná trička s krátkým rukávem a miniprachovky...takže paní Kuno, co potřebujeme?
Paní Kuna: takže potřebujeme tričko s dlouhým rukávem, nůžky a šicí stroj.
Gondík: hmmm, to zní zajímavě, jsem napnutý, pokračujete paní Kuno.
Paní Kuna: takže vezmeme nůžky a zkrátíme dlouhý rukáv na délku krátkého rukávu.
Gondík:Ó, to je teda nápad, pokračujte paní Kuno, už se nemohu dočkat výsledku.
Paní Kuna: no a pak ten krátký rukáv na stroji olemujeme a máme hotovo.
Gondík: no tak to je báječné paní Kunu, to je geniální nápad. Ale stále ještě přemýšlím, z čeho vyrobíte ty miniprachovky?
Paní Kuna: tak miniprachovky si vyrobíme tak, že rozstřihneme ten zbylý rukávu ve švu a máme miniprachovku.
Gondík: Teda paní Kuno to je prostě nápad nápadů! A já Vás vyhlašují Loskutákem měsíce června!

A o čem si budeme povídat příště? Tak příště nám paní Koki_melo ukáže, jak sprznit šaty. Máte se na co těšit!
😝

petkasv
6. jún 2014

@koki_melo bože 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alenf
6. jún 2014

@petkasv to je v dákej učebnici asi,vsak?Zišla by sa mi taká kniha čo sa učili konštrukcie strihov na učnovke,keby ste vedeli dajte mi info🙂.

alenf
6. jún 2014

Dievčatá odkiaľ kupujete také pekné etikety -ručná práca ?Už by som si ich aj ja objednala.

vondandy
6. jún 2014

@koki_melo , tedy ty perlis 😀

@laeela , me uz kun rano beha, ale dlouho se nacita aktualizace.

U nas na posteli prave probiha reckorimsky zapas ve trech. Dve starsi se snazi obleknout mimno do puncochacu a mikiny 😎

A neco malo do DD. Kratasy sem patri 100%, protoze jsem si sikovne olemovala nejdriv misto kapsy rozkrok, ale nechtelo se mi to parat. Zelene triko je z Ottobre, velikost jsem tipla na prvni dobrou, krasne sedi. Sedomodre triko je zkouska strihu podle kupovaneho trika z takoveho sileneho materialu z Flex-texu - smes s PE, tenoucke, tak jsem ho aspon ozdobila aplokaci.
Btw, nechapu, jak se muze treba Car a Petkasv fotil na samospoust a jeste se u toho pekne tvarit.

elentari
6. jún 2014

@alenf mě by se hodil postup pro úplně blbé začátečníky 😀 něco jako je na MP:
http://www.modnipeklo.cz/2011/05/odevni-svepomo... Kousek po kousku, krok po kroku.
Ale u pláště mají napsáno, že "Konstrukce pláště je shodná v postupu a metodice se základní konstrukcí oděvů pro horní část těla.", tak jak na to koukám, snad to bude stejný.

olivka84
6. jún 2014

@petkasv to treba byt asi nejak prihlaseny aby sme mohli vydiet tie strihy teda mna by zaujimalo skor to modelovanie zakladnych strihov

olivka84
6. jún 2014

@elentari tam to mas pekne rozpisane to sako neni az tak odlisne len je toho viac ale toto by ti mohlo posluzit ako vzor

olivka84
6. jún 2014

@alenf ja mam od tejto autorky nohavice knizku http://www.abcknihy.sk/Autor/j-kocurkova-32514

mamata
6. jún 2014

a zkoušela některá z Vás Školu střihů od Kocurkové??
http://www.geom.cz/eshop/ss/8073-textil-a-kuze/

alenf
6. jún 2014

@olivka84 a je to prehladne rozpisane ten postup konstrukcie?
@mamata Ktovie čo tam je ako popísané....

olivka84
6. jún 2014

@alenf no je to trochu ine nez co som sa ja ucila na skole ale da sa povedat ze jednoduchsie skusim ti cvaknut cosi

mamata
6. jún 2014

@alenf ten geom prodává učebnice do školy, na základky a střední školy, já pracuji v jiném oboru, tudíž nedokážu posoudit, z čeho se dneska na textilce učí