icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
8. jún 2014

@bordino Jo tak, tys dostala materiál a požadavek na ušití🙂 Můžu se připomenout s těma návlekama?

koki_melo
8. jún 2014

@alenf Podšité nejsou, i když v návodu ano a tunel je cca 12mm, ale gumička je tam 0,5mm a hodně pružná, chce to měkkou gumu, která i když bude "na tělo", tak bude hezky pružit a nebude se zařezávat do noh. Původně jsem měla nějakou drsňačku a nebylo to ono.

koki_melo
8. jún 2014

@bordino mikča a legíny nádhera, materiál na trička vypadá šíleně už na fotce, v reálu to šití musel být masakr!

koki_melo
8. jún 2014

SOUTĚŽ - WEEKLY REPORT
-----------------------------------------
První týden uběhl, doposud dorazily sice jen 3 fotografie, ale teda musím říct....JE TO PECKA!
Už se fakt těším, až odstartujeme tipovačku, protože se máte na co těšit. Takže šijte šijte šijte 😉 .

petkasv
8. jún 2014

Tak moje DDéčko, ač jsem byla do teď fakt spokojená, tak teď kontroluju objednávku a paní si přála nosorožce, ne jablíčka, každý si přeje nosorožce a mě minulý týden příslo snad pět objednávek na ně 😖 tak teď nevim jestli mi to zákaznice neomlátí o hlavu, včera to byl fakt den 😖

petkasv
8. jún 2014

@koki_melo jak to teda je, musim fotit na bílém pozadí, nebo jak??? nějaká pravidla 😀

koki_melo
8. jún 2014

@petkasv pravidla už dávno vyšla, nicméně, formát je naprosto volný, můžeš mást tím, že ušiješ něco, co není pro tebe úplně typické, či napodobíš něčí styl, nafotíš u kompostu...a nebo nebudeš nic kamuflovat, je to na každém, jak to pojme, zatím se holky docela vyřádily 🙂.

ucitelka70
8. jún 2014

@kuna moja patka odkráčala do večných lovíšť... neviem, čo je s nou, ale tú páčku ak si nadvihne, nevie na šrob položiť, skúšala som tak šiť, že som troška pridržala, čo to urobí, ale sa to nad nedá, ako sa dá opraviť kráčajúca? ved veľa toho nenašila

kuna
8. jún 2014

@bordino a já chtěla říct pěkná fleecová mikina 🙂. Ten kabátek je fakt super!

@koki_melo šiju, šiju, proto jsem spravovala ten stroj 🙂. Akorát mám pořád milion jiných věcí, které musím ušít dřív a které do soutěže nemůžou, jsou moc průhledné 😀

kuna
8. jún 2014

@ucitelka70 to by mohla poradit @sinala, mně to právě dělalo tak nějak podobně. Ta moje vypadá takto, trochu pomohlo sundat z té packy ten ochraný plast, ale pak to dělalo strašný randál. Ale jak ji opravit, to nevím...

ucitelka70
8. jún 2014

@kuna a všetko čo som šila kráčajúcou minule - tak som mala kostrbaté, myslela som, že sú na vine nite, alebo napätie, tak som tiež vyskúšala nové navinutie cievky, novú ihlu, iné nite a len nešilo pekne, a ked som odmontovala kráčajúcu a dala riadnu - vida - stehy normálne

bordino
8. jún 2014

@zuzkasim prosím tě zjistila jsem, že jsem návleky už vytřídila a odvezla k mámě. Jedu tam příští víkend, myslím na tebe.

zuzkasim
8. jún 2014

@bordino Tak to jo, počkám, ostatně tento týden je v tom vedru rozhodně potřebovat nebudem🙂

bordino
8. jún 2014

@zuzkasim jsem ti to pořád chtěla napsat, ale skleróza... 🙂

sinala
8. jún 2014

@kuna @ucitelka70 kráčející patky opravují manželé 😀 😀 😀

bordino
8. jún 2014

A ještě Bezzubka pro Jolku, dlouho po něm toužila. Hnusná fotka, černý drak focený o půlnoci, prostě Noční děs 😀

jieff
9. jún 2014

@bordino
Jak z pohádky!

kuna
9. jún 2014

@bordino ty jsi neskutečná! 😉

kuna
9. jún 2014

holky, komu se nechce dělat aplikace, tak šup šup do obchodu pro barvy 😀 https://www.modrykonik.sk/blog/henikap/album/ma...

petkasv
9. jún 2014

@kuna wau paní je teda hustá, fakt krásný, i to "stínování" fakt povedený 😵

petkasv
9. jún 2014

@kuna ta Máša 😀 to nesmí vidět Bětka 😀

bordino
9. jún 2014

@kuna barvy mám, ale asi zůstanu u aplikací 😀

genkai271
9. jún 2014

pridavam par mojich pocinov🙂

zdeann
9. jún 2014

Holky, plánuju objednat riflovinu. Tenkou. Jak brala Eliška. Nejraději tmavou i světlou, ale záleží na zájmu. Chtěl by někdo? Faktury vydávám.

zdeann
9. jún 2014

Cena by měla být cca 120 Kč/m vč. střižného. Gramáž 140 g/m2, světlá šíře 145cm, tmavá 150cm.

kuna
9. jún 2014

@zdeann vzala bych si po dvou metrech od každé barvy.

kuna
9. jún 2014

@genkai271 krásné, ale ten komplet košile a kraťasy s rybičkama je úžasný!

@petkasv jj, to stínování, já jsem ráda, když to zvládnu vybarvit 😀

kuna
9. jún 2014

mé dva víkendové počiny, letní pyžama pro mládě. To s tučňákem bylo první a má ho tak tak pod plínu, takže s Georgem jsem udělala delší. To tuční už je použité, tak omluvte zmuchlanost 😀

mamata
9. jún 2014

@kuna pěkný, hlavně to bíločerné, dole to řešíš extendorem??

petkasv
9. jún 2014

@kuna ježiš to byl hit ty pyžama, to si pamatuju, když byly holky malý jak jsme je tu šily hromadně 😀 ještě že R. už nic takovýho nepotřebuje 🙂 vymyslela si je dobře 😀