Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky hlásím, že o přesunutí diskuse vím, jen nějak nebyl čas na přispívaní a čtení-bohužel nějak mě tady (koník) vše zlobí, protože já původně měla sk učet a až pak mi ho správci změnili na český-takže mi upozornení nefunguji ani na jednom a bazar mi píše zprávy na sk a mám ho na cz.... 🙂
@caramilla krásnej šátek 😵 já teď ujíždím taky na červené a na šedé 🙂
@saaralota no, já červenou moc nemusím a zejména tmavě červenou. Ale tahle je fakt tak hezky karmínová 😵 No jo, ale není můj, no 😝 😀
Ještě házím fotky kojovýrobků, už jsou hotové asi týden, ale nebyl čas je nafotit, hlavně problém je mít dobré světlo v tomhle počasí, tak konečně bylo... foceno před bouřkou (břicho zatahuju, co to jde 😀 )
A pak ještě jedna šátková, náš nový Natibaby Lumine, jen tam mezi řečí, moc nenosím fialovou, kdysi jsem měla všechno fialové a teď se mi ta barva okoukala, ale tohle se nedalo odolat. A právě nemám, co k tomu 😀
@betelgeuzz,
@terezita jestli žabičkujete na Brother, tak tam se prý musí utáhnout šroubek na člunku ale prý je zalitý, takže se tam vkládá papírek. Píše to tady paní na svém blogu: http://bagmebags.blogspot.cz/2012/06/zabickovan...
@petkula jé, díky moc, mám brother. Přesně takhle to vypadá, tak vyzkouším. 🙂
@kuna v noci jsem přemýšlela, jak to vlastně ušiju (ty těhu šaty) - co jinýho se taky v noci dělá, že 😅 . Přemýšlela jsem nad tím řasením gumičkou - mám nařasit zvlášť vršek, zvlášť spodek a pak to sešit overlockem tak, aby se to "neořezalo"? Nemám s tímhle řasením vůbec zkušenosti... Díky za odpověď! 🙂
Tak tady přemýšlím, jak jsem přišla na to, kde tahle diskuze je a nějak si to nevybavuju 😉 už mám asi vykojený mozek nasáklý plodovou vodou 😀
@elentari no, já jsem v tomto zatím pouze teoretik 🙂. Je to tak dělané na kupovaných věcech, ale já sama jsem to ještě nedělala. Ale co mám na dětských šitých věcech řasení jen na OL, tak to není pružné a čekám, kdy to praskne. Proto by ta gumička byla lepší. Ale udělala bych to tak, že by našila gumičku (lastin) na tu řesenou část a to pak našila na OL na ten zbytek a dávala pozor, aby to moc neořezávalo. Jinak nevím.
@koki_melo to vypadá super, taky nechápu, kdy to šiješ 🙂. Ty aplikace budu muset na kraťasích zkusit taky, zatím jsem to zkusila jen na tričku a je to paráda.
@caramilla nádherný fotky, strašně vám to tam sluší a ty úplně záříš!
@caramilla čtu to odzadu, teprve vidím tu tyrkysovou soupravu, tak je nádherná, já chci taky (pro sebe 😀 ). A jsem ráda, že jste kojící krizi překonali, my jsme to měli loni jednu chvíli taky neveselé a myslela jsem, že kojení zabalíme ve 4m. Nakonec mám závisláka a myslím, že ho jednou budu muset odvyknout já 😀.
@laeela krásné, veselé kraťasy z krásné látky!
No tak snad si nemyslíte, že jsem to dělala dneska 🙂. Dnes jen vesty a ty už byly nastříhané a olemované kapsičky, jen jsem sešívala a zipovala...ono když se dělají dvě najednou, tak to jde fakt rychle. Džínové kraťáky jsem dělala včera a předevčírem přes oběd, kdy jedna spala a druhá se cachtala v bazénku na balkóně - stroj mám přímo naproti, takže to bylo efektivní šití a hlídání 😀. Já jsem holky večer už tak utahaná, že když je čas přes den, tak prostě musím rychle, jinak neudělám nikdy nic. Paradoxně v týdnu udělám víc jak o víkendu, kdy by se teoreticky mohl holkám věnovat táta.
@bury - šití bez švu - necháš si v jednom z dílu podšívky "díru", kterou to pak otáčíš z rubu na líc a tu díru nakonec zašiješ růčo. Ale u mne je to vždy pokus omyl, když to šiju po delší době, protože nikdy nevím, co sešít první a co poté, aby to šlo otočit. Chvílemi jsme s tím dnes bojovala jak se svěrací kazajkou.
Srdíčkové aplikace jsou rychlé a efektní, tohle byl hokus pokus, to plátno se úplně ideálně netřepí...nehledě na to, že to má seniorka malé 😝. To je tak, když máma nepřemýšlí a chová se k plátnu jako k úpletu. Výhoda je mít to druhé mladší dítko 😀.
@koki_melo krasne veci :D tiez by ma zaujimalo kedy to stihas :D 🙂 inak ked vidim to ozdobne lemovanie, vcea som to iste chcela urobit na tych satach, ale nevedela som si rychlo spomenut kt. ihlu treba vytiahnut a ako zmenit kolieska :D musela som to rychlo dosit, kym prisla mala zo skolky.. neporadis? obycajnym OL to vyzeralo otrasne.. a aj ten golierik by vyzeral tymto stehom ovela lepsie 😉
@kuna aj tvoje veci su krasne.. dokonalost sama :D :D
@caramilla tie satky... aaaaaaaaaaaach..
Achich, úžasné věci, všechno jsem opáčila. 😀
Tady se tak krásně šije.
Já dnes dělala na tajném projektu a těší mě, že bude brzy hotový.
Ani toho párání nebylo moc. Dokonce mi dvě hoďky věnoval manžel a o dětech jsem nevěděla, krásné to bylo. 😀
Jinak ad žabičkování, já myslím, že je to něco jako řasení na OL, já mám několik návodů od holek z diskuse, i se stejnými stroji a vůbec mi to nefunguje. Řasím podle sebe a úplně jinak, než většina z nich. 😀
Tak možná je to žabičkování v tomto podobné.
@zojec No já se s nastavením moc nepářu (a asi to ani nemám správně), ale důležité je vyndat stehový jazýček, sklopit nůž, hustý steh, dif 0,7 a tahat před i za patkou.
A zapomněla jsem ti pochválit ty šatky, krásné, prima nápad s tím sešitím volánů, s dovolením pajcnu.
@kuna a co tajného šiješ? 😀 Jaký máš COV? Já když vidím, jak máte hezké to lemování, tak bych jej chtěla, ale taky bych moc moc chtěla ten horní řetízkový steh a ten má snad Babylock či co ☹.

@caramilla moc ti sluší červená, hlavně ten odstín jak má ten šátek 🙂. Mám dojem, že jsem tě v takové barvě na fotkách moc neviděla, tak červenou nezanedbávej 🙂.