icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
11. jún 2014

@caramilla moc ti sluší červená, hlavně ten odstín jak má ten šátek 🙂. Mám dojem, že jsem tě v takové barvě na fotkách moc neviděla, tak červenou nezanedbávej 🙂.

barcav
11. jún 2014

zdár děvčata, já už se lekla že jste úúúplně pryč, ještě že mi @crawler napsala že jste u sousedů 😀 večer snad něco dočtu a přihodím pár foteček 🙂

koki_melo
11. jún 2014

@mamata jestli hledáš něco na nošení, tak já se hlásím 😀

alenf
11. jún 2014

@koki_melo 😀 😀 😀

jemi
11. jún 2014

Holky hlásím, že o přesunutí diskuse vím, jen nějak nebyl čas na přispívaní a čtení-bohužel nějak mě tady (koník) vše zlobí, protože já původně měla sk učet a až pak mi ho správci změnili na český-takže mi upozornení nefunguji ani na jednom a bazar mi píše zprávy na sk a mám ho na cz.... 🙂

michamicha
11. jún 2014

@caramilla krásnej šátek 😵 já teď ujíždím taky na červené a na šedé 🙂

caramilla
11. jún 2014

@saaralota no, já červenou moc nemusím a zejména tmavě červenou. Ale tahle je fakt tak hezky karmínová 😵 No jo, ale není můj, no 😝 😀

Ještě házím fotky kojovýrobků, už jsou hotové asi týden, ale nebyl čas je nafotit, hlavně problém je mít dobré světlo v tomhle počasí, tak konečně bylo... foceno před bouřkou (břicho zatahuju, co to jde 😀 )

A pak ještě jedna šátková, náš nový Natibaby Lumine, jen tam mezi řečí, moc nenosím fialovou, kdysi jsem měla všechno fialové a teď se mi ta barva okoukala, ale tohle se nedalo odolat. A právě nemám, co k tomu 😀

terezita
11. jún 2014

@bury tak tady taky nic moc.. Spadlo pet kapek a dvakrát zahrmelo.. 😝 a teplota v byte se mam snížila o půl stupně! 😁

bury
11. jún 2014

@terezita - tak to sa mi nepáči 😝 u nás se celkem ochladilo - venku i doma 23 😉 ale my doma takový vedro nemáme - máme přízemní domek 😉

petkasv
11. jún 2014

@caramilla teda ten lumine, uf, už aby ti dorazil ten druhej 😀 že se s tebou o tom vůbec bavím, Rozárce budou dva, dva, dva a nosit se nosí hrozně ráda, ale budou jí dva, dva, dva 🙂 potřebuju nošence 😀

petkula
11. jún 2014

@betelgeuzz,
@terezita jestli žabičkujete na Brother, tak tam se prý musí utáhnout šroubek na člunku ale prý je zalitý, takže se tam vkládá papírek. Píše to tady paní na svém blogu: http://bagmebags.blogspot.cz/2012/06/zabickovan...

betelgeuzz
11. jún 2014

@petkula jé, díky moc, mám brother. Přesně takhle to vypadá, tak vyzkouším. 🙂

elentari
11. jún 2014

@kuna v noci jsem přemýšlela, jak to vlastně ušiju (ty těhu šaty) - co jinýho se taky v noci dělá, že 😅 . Přemýšlela jsem nad tím řasením gumičkou - mám nařasit zvlášť vršek, zvlášť spodek a pak to sešit overlockem tak, aby se to "neořezalo"? Nemám s tímhle řasením vůbec zkušenosti... Díky za odpověď! 🙂

koki_melo
11. jún 2014

Jdu ještě plevelit, protože vestiček a kraťáků není nikdy dost 😉 .

crawler
11. jún 2014

@koki_melo řekni mi, kdy to stíháš tryskomyško?je to krásný - ty aplikace nemají chybu!

bury
11. jún 2014

@koki_melo - já padnu!!! Ty jsi se teda rozjela 😵 😉 a ty aplikace jsou super, to srdíčko je fakt efektní 😉

alenf
11. jún 2014

@elentari da sa riasit aj tak,že uplne uvolnis hornu nit,dole na cievke mas tiez nit,stehy daj na najväčšie a presi na 1cm od kraja skoro dookola-nedosi asi 2cm.zaistuj nit na zaciatku,na konci nie.Potom chyt 1nit a tahaj ju-riasis.

zuzkasim
11. jún 2014

@koki_melo Taky nechápu, jak to stíháš🙂

zdeann
11. jún 2014

Tak tady přemýšlím, jak jsem přišla na to, kde tahle diskuze je a nějak si to nevybavuju 😉 už mám asi vykojený mozek nasáklý plodovou vodou 😀

kuna
11. jún 2014

@elentari no, já jsem v tomto zatím pouze teoretik 🙂. Je to tak dělané na kupovaných věcech, ale já sama jsem to ještě nedělala. Ale co mám na dětských šitých věcech řasení jen na OL, tak to není pružné a čekám, kdy to praskne. Proto by ta gumička byla lepší. Ale udělala bych to tak, že by našila gumičku (lastin) na tu řesenou část a to pak našila na OL na ten zbytek a dávala pozor, aby to moc neořezávalo. Jinak nevím.

@koki_melo to vypadá super, taky nechápu, kdy to šiješ 🙂. Ty aplikace budu muset na kraťasích zkusit taky, zatím jsem to zkusila jen na tričku a je to paráda.

@caramilla nádherný fotky, strašně vám to tam sluší a ty úplně záříš!

kuna
11. jún 2014

@caramilla čtu to odzadu, teprve vidím tu tyrkysovou soupravu, tak je nádherná, já chci taky (pro sebe 😀 ). A jsem ráda, že jste kojící krizi překonali, my jsme to měli loni jednu chvíli taky neveselé a myslela jsem, že kojení zabalíme ve 4m. Nakonec mám závisláka a myslím, že ho jednou budu muset odvyknout já 😀.

@laeela krásné, veselé kraťasy z krásné látky!

kuna
11. jún 2014

@zojec krásné, líbí se mi, jak máš sladěné kalhoty a náplety. Šatičky jsou taky parádní!
@bordino opičím se a budu mít taky bambusové křečky 🙂

@evaon krásné žabičkování!

@papajka7 ty tvoje capáčky jsou dokonalé!

koki_melo
11. jún 2014

No tak snad si nemyslíte, že jsem to dělala dneska 🙂. Dnes jen vesty a ty už byly nastříhané a olemované kapsičky, jen jsem sešívala a zipovala...ono když se dělají dvě najednou, tak to jde fakt rychle. Džínové kraťáky jsem dělala včera a předevčírem přes oběd, kdy jedna spala a druhá se cachtala v bazénku na balkóně - stroj mám přímo naproti, takže to bylo efektivní šití a hlídání 😀. Já jsem holky večer už tak utahaná, že když je čas přes den, tak prostě musím rychle, jinak neudělám nikdy nic. Paradoxně v týdnu udělám víc jak o víkendu, kdy by se teoreticky mohl holkám věnovat táta.
@bury - šití bez švu - necháš si v jednom z dílu podšívky "díru", kterou to pak otáčíš z rubu na líc a tu díru nakonec zašiješ růčo. Ale u mne je to vždy pokus omyl, když to šiju po delší době, protože nikdy nevím, co sešít první a co poté, aby to šlo otočit. Chvílemi jsme s tím dnes bojovala jak se svěrací kazajkou.
Srdíčkové aplikace jsou rychlé a efektní, tohle byl hokus pokus, to plátno se úplně ideálně netřepí...nehledě na to, že to má seniorka malé 😝. To je tak, když máma nepřemýšlí a chová se k plátnu jako k úpletu. Výhoda je mít to druhé mladší dítko 😀.

kuna
11. jún 2014

Já pracuju na tajné věci, dnes jsem to došila, zkusila, jestli to v této formě může sloužit danému účelu...pak to zase vypárala... 😀 😀

Tak aspoň tílko s aplikací dle paní Koki (šup s tím do Loskutáka 😉 ) a kraťasy pro prcka

zojec
11. jún 2014

@koki_melo krasne veci :D tiez by ma zaujimalo kedy to stihas :D 🙂 inak ked vidim to ozdobne lemovanie, vcea som to iste chcela urobit na tych satach, ale nevedela som si rychlo spomenut kt. ihlu treba vytiahnut a ako zmenit kolieska :D musela som to rychlo dosit, kym prisla mala zo skolky.. neporadis? obycajnym OL to vyzeralo otrasne.. a aj ten golierik by vyzeral tymto stehom ovela lepsie 😉
@kuna aj tvoje veci su krasne.. dokonalost sama :D :D
@caramilla tie satky... aaaaaaaaaaaach..

laeela
11. jún 2014

Achich, úžasné věci, všechno jsem opáčila. 😀
Tady se tak krásně šije.
Já dnes dělala na tajném projektu a těší mě, že bude brzy hotový.
Ani toho párání nebylo moc. Dokonce mi dvě hoďky věnoval manžel a o dětech jsem nevěděla, krásné to bylo. 😀

laeela
11. jún 2014

@kuna prosím tě, jaká je to látka na kraťasech?

laeela
11. jún 2014

Jinak ad žabičkování, já myslím, že je to něco jako řasení na OL, já mám několik návodů od holek z diskuse, i se stejnými stroji a vůbec mi to nefunguje. Řasím podle sebe a úplně jinak, než většina z nich. 😀
Tak možná je to žabičkování v tomto podobné.

koki_melo
11. jún 2014

@zojec No já se s nastavením moc nepářu (a asi to ani nemám správně), ale důležité je vyndat stehový jazýček, sklopit nůž, hustý steh, dif 0,7 a tahat před i za patkou.
A zapomněla jsem ti pochválit ty šatky, krásné, prima nápad s tím sešitím volánů, s dovolením pajcnu.

@kuna a co tajného šiješ? 😀 Jaký máš COV? Já když vidím, jak máte hezké to lemování, tak bych jej chtěla, ale taky bych moc moc chtěla ten horní řetízkový steh a ten má snad Babylock či co ☹.

daisyr
11. jún 2014

též jsem opožděně raregistrovala přesun 😠
@laeela kraťásky jsou hezký, barevný. Já mám doma tu dinosauří látku a vůbec by mě to nenapadlo z toho ušít a ono je to tak hezké! díky za inspiraci