icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
12. jún 2014

@kuna jojo, klasika tunel. Ty s kolečky jsem měla krátké do pasu, takže jsem pás našívala, ty druhé jsou normoš zahnuté. Jako líný lempl to šiju tak, že už si gumu sešiju dokola a pak ji tam rovnou všívám. Ideální v případě, že máš dvě nad sebou, taky nesnáším to zapošívání tunelu 😝

kuna
12. jún 2014

@koki_melo díky, já to tak dělám taky, nesnáším protahování se sichrhajckou 😉

alenf
12. jún 2014

@koki_melo 🙂 dakujem

crawler
12. jún 2014

@flapi jen se nacvakne - zasune - nikde se nic nemačká, nepředělává - nemáš tam třeba nějaký špunt prachu?

koki_melo
12. jún 2014

@ucitelka70 husty, to zkusim!

seifi
12. jún 2014

@piecee Jestli chceš opravdu pěkné spojení pleteniny, kde není vidět šev, hledej googlem "kitchener stitch"- většina návodů je anglicky, ale třeba videa se dají pochopit i s minimální znalostí. Jinak zipování je tuším popsané na mimibazaru u návodu na vlňáčky. Ten kitchener je ovšem lepší, nevzniká při něm žádný šev.

flapi
12. jún 2014

@crawler nic tam nevidím ale zkusím ho pořádně vyčistit - stejně to potřebuje. Zatím se mi pořád nedaří aby tam držel 😖

ucitelka70
12. jún 2014

@koki_melo práve zato som dala, vyskúšaj :D

koki_melo
12. jún 2014

@ucitelka70 akorat bych cebovala hubenou modelku...

sinala
12. jún 2014

@caramilla já u prvního dítěte vyloženě viděla sebe 😀 😀 😀

sinala
12. jún 2014

@caramilla já jsem měla krizi jen jednou a to bylo týden v kuse, ale bylo to o tom, že jsem pořád kojila, celý den a už jsem chtěla taky dát sunar, jen mě uklidňovalo, že mimi spalo celou noc, tak jsem si říkala, že hlad asi nemá. Kdyby se se mnou ještě i pralo, tak ten sunar určitě dostane 😀 😀 😀 . Ale pak jsem měla radost, když jsem mohla jednu maminku povzbudit, která to měla stejně ať vydrží, že to trvá i týden a ona fakt vydržela a plně kojila dál.

sinala
12. jún 2014

@piecee pleteš podle mimibazaru? Ta paní to tam má popsané, prvnšě jsem myslela, že to nedám, ale jak jsem to měla n ajehlicích, tak jsem na to přišla i podle těch fotek http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245

sinala
12. jún 2014

@alenf moc hezké 🙂

sinala
12. jún 2014

@flapi když ho tam dáváš, jehlu musíš mít dole

ucitelka70
12. jún 2014

zase motivačné šaty - celkom jednoduché a vyzerajú fajn - možno aj na bambus by bol vhodný strih, čo poviete? http://www.fler.cz/zbozi/saty-freya-ruzne-barev...

anastazieb
12. jún 2014

Tak konečně přidávám moje výtvory posledních dní - výbava na léto, ještě mám jedno tričko a kraťasy v záloze. A pak várka trenýrek bambus a ze zbytky Lille (jedny lišky jsou hlavou dolů, už mi nevyšla látka).

anastazieb
12. jún 2014

Jo a ještě jeden postřeh, strašně jsem se prala s dvojjehlou na bambusu, vynechávaly stehy, nechápala jsem proč, až jsem přišla na to, že tam musí být hodně tenké nitě. Přitom u ostatních úpletů úplně v pohodě, jakékoli nitě, ale ten bambus ne a ne. A vzhledem k tomu, že jsem tu měla na dokončení várku bambus trenýrek pro švagra jako dárek, tak jsem to vyřešit musela 😀

ucitelka70
12. jún 2014

@anastazieb ja som mala ten istý problém, aj som písala v diskusii, že hocičo som robila, na bambuse mi neprešívalo, nakoniec som prešila rovnostehom, že uvidím, dokedy vydrží, ale drží - ale výstrih je dostatočne veľký, tak sa nenapína látka, dávala si potom nejaké hodvábne nite?

anastazieb
12. jún 2014

@ucitelka70 ne, ale mám nitě různých značek a po detailním zkoumání jsou některé prostě silnější, než jiné. Takže třeba Hardy jsou docela slabé, těma to šlo. Nebo pak na ty trenýrky pro švagra jsem použila černou od Amannu, ta je hodně tenká (až mi to normálně vadí, protože "neobloučkuje").
Jinak je ještě důležité mít STRETCH dvojjehlu, ta normální mi neprovazuje ani u normálního úpletu.

ucitelka70
12. jún 2014

@anastazieb mám strechovú dvojihlu a hardy, nešlo to, ale skúsim kúpiť také tenunké pes nite v galantérke na fialový bmb, lebo takú farby hardy nemám, a som zvedavá

katka82
12. jún 2014

@caramilla jo jo,jak to čtu tak si úplně vybavuju kojokrizi s Honzíkem 😝 prázdé kozy a u nich dítě ječící hladem a já uřvaná a psychycky v prdeli 🙄 manžel bezradnej a tchyně se na mě chodila dívat jak na exota ☹ ale zvládli jsme to 😵 hlavně záleží na psychice a pokud si ta maminka věří tak to překoná 😉 já nasadila homeopatika a hodně jsem pila a vyšlo to 🙂
@koki_melo 😀 taky toho udělám víc v týdnu než o víkendu 😉

flapi
12. jún 2014

@sinala mám jehlu dole, vyčistila jsem ho a stejně tam nedrží ☹

kuna
12. jún 2014

@flapi nemůžeš to vyfotit? Třeba něco vykoumáme, když to uvidíme...

kuna
12. jún 2014

@anastazieb @ucitelka70 zajímavé, já jsem třeba zezačátku dost používala tenkou, ale pevnou spodní nit (předvinutou pro vyšívání, měla jsem ji z aplikace a byla líná ji měnit) a zjistila, že ta mi provazovala na bambusu daleko líp, než kterákoliv jiná.

anastazieb
12. jún 2014

@kuna mně by docela tyhlety technický zákonitosti šicího stroje zajímaly, jako proč se to neprovazuje zrovna u bambusu, proč jedna nit jo, druhá ne... Takhle jen tápu a jsou to pro mně záhady 😀

sufik1
12. jún 2014

holky sos zlobí mi COL a nevím co s tím a dneska musím došít 6 triček

nitě unipoly, seřízené dle návodu. Na cvičném kousku šije bez problémů, ale tričko sabotuje. Už s touhle sestavou šiju cca 14 dní bez výměny čehokoliv, ale asi po 10 tričkách se to seklo a dělá to tohle a já furt pářu 😝 😝 😝 😝 😝

crawler
12. jún 2014

@sufik1 jujda - co vyměnit jehly - dát nové?

crawler
12. jún 2014

Právě umírám u dalších pokusů žabičkování... 😠 😠 😠 😠 Dala jsem tam papírek a prd...koukala do ottobre a tam ještě píší o závěrečném napaření žehličkou- to jako proč?šmankote...já se to snad nenaučím...návodů milion a i když todělám stejně, tak prd - prostě gumka je povolená - teda na cívce natažená,a e jakmile začnu šít, tak se povolí☹

sinala
12. jún 2014

@crawler já jsem kdysi žabičkovala tak, že jsem přišila cikcakem tenoučkou kulatou gumičku a natáhla. Je to sice daleko pracnější, ale než se pořád vztekat u stroje....