icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
18. jún 2014

@vondandy sukně je hezká, ale hrozně se mi líbí ta fotka návleků 🙂
@snehovavlocka parádní, nejvíc se mi líbí tunika a legíny!

alenf
18. jún 2014

Dievčence tak dnes sa u nás šilo a ryžovalo 😀 😀
Dokončila som pánske tepláky môjmu mužíkovi a ušila aj Filipovi chlapčenské kraťase dlžky po kolená a k tomu sa robil ryžový nákyp z domáceho ovocia malín a kyslých ríbezlí 😝

kamishek
18. jún 2014

po děsně dlouhé době se dostávám opět k diskuzi... párkrát jsem na chviličku nakoukla, ale nebyl čas ani energie na nic než pár lajků, teď už teda páčiků vlastně 😀

přihazuju akorát fota triček, co jsem tu před časem slíbila 😅
šedočerné je první triko podle mého zkonstruovaného střihu... střih byl spočítaný pro látky s roztažností cca 10-30% a ta látka byla dle mého odhadu někde kolem těch 10%, tak je na mě dost naknap a bohužel tím pádem mu to sebralo i na délce o něco... necítím se v něm úplně nejlíp 😒
modré je ten samý střih, jen jiný výstřih, pružnější látky, delší a malinko v pase rozšířené, ať není tak moc upnuté (jo, a jen pro info do té pózy mě našteloval manžel, že prý to na fotce vypadá dobře... no, nevím 😀)
a pak jedno triko taky pro manžela (střih je z Ottobre) - na výstřih jsem použila jednolíc s elastanem, který byl bohužel pevnější, než jsem zvyklá, takže výstřih je trocha nařasený, což je na pánském triku poněkud blbé ☹ na focení se mi to podařilo docela rozžehlit, ale bo to odmítám po každém praní rozžehlovat, tak z toho bude triko jen na doma a budu šít nové, které už doufám nezprzním 😅

katka82
18. jún 2014

@kamishek jůů to modrý triko je fakt krááásnýý 😵 😵 má zajímavej výstřih a moooc Ti sluší 😉

zuzkasim
18. jún 2014

@kamishek Ten atypický výstřih ti moc sluší, tvůj nápad? A teda máš fakt pěkného muže🙂

kamishek
18. jún 2014

díky, holky 🙂 výstřih u modrého je trika je můj nápad - variace na klasický véčkový výstřih... napadl mě nedávno, když jsem se dívala na jakýsi německý blog a pak další den tu @argo1 dávala svoje proužkaté triko s takhle řešeným výstřihem, jen do v... tak to mě nakoplo k opravdové realizaci 😀

betelgeuzz
18. jún 2014

Dnes jsem tu měla opraváře na stroj, tak už mi funguje navíjení nitě na spodní cívku. Chyběla tam nějaká gumička, nejdřív ji hledal v tom stroji a pak zjistil, že se tam nějak rozpustila 😲 dal tam neoriginální, že teda neví, jak dlouho vydrží. Ale originální by musel objednat a stálo by to 300. A pak zjistil, že na tom hnízdě, do kterýho se dává cívka, je nějaký zářez a zachytává se tam niť, dost to pak rachotilo. Tak to zkusil šmirglem a pomohlo to. Nový by stálo 500. Když si vezmu, že jen za náhradní součástky bych dala 800, to by se snad vyplatilo koupit nějaký levnější stroj, ne? 😀

lillyzelvicka
18. jún 2014

Ahojky jen nakukuju výtvory krásné 😉 Já včera s mrnětem ušila taky něco, prdeláčky🙂

piecee
18. jún 2014

@sufik1 prosim tě dají se ti piráti ještě někde koupit?měla jsem je v loni kupovala jsem u mechulky myslím, a teď už nemůžu nikde sehat :(

sinala
18. jún 2014

@kamishek trička parádní 😀

snehovavlocka
18. jún 2014

@kuna dakujem, aj mne 😀 ta tunika je strih z ottobre, ale dcerka bola nedockava a nestihala som uz dorobit rukavy, tak som tam len hodila lem a je bez rukavov 😀

macin73
18. jún 2014

@kamishek trička super, hlavně to modré a sekne Ti to 😎

snehovavlocka
18. jún 2014

@kamishek tricka su paradne, pristanu vam
@lillyzelvicka pekna kopka 🙂

saaralota
18. jún 2014

Ahoj, už zase bojuju s dvojjehlou...tentokrát se mi to pro změnu vlní... co je špatně? Šiju tričko, ke kterému našívám cca 10 cm široký jakoby lem (prostě přední díl ze dvou dílů pod sebou). Přišila jsem na OL a prošila dvojjehlou z lícu a dost se to kroutí... proč? Zatím jsem s tím moc problémy neměla...

Jo, a jinak se mi zbláznil stroj, šije sám 🙂. Asi je nějaký problém s pedálem, občas mi jakoby vypadne - ne fyzicky ale na displeji zmizí a nefunguje...a pak zase šije najednou sám. Takže musím stroj úplně vypnout, abych si neprošila něco, co nechci... tak jsem zvědavá, jestli to do rána přejde, nebo jestli to budu muset někde řešit... Nemá někdo tip na servis Janome? Nejlépe Praha...

crawler
18. jún 2014

@kamishek wou - všechno super, modré triko luxusní! a manželovo tričko taky skvělý - podle mě škoda jen na doma😉 a ten tvůj výstřih - no nemám slov - vypadá to perfektně!!!

jieff
18. jún 2014

@kamishek teda to ta práce s konstrucí střihu stála za to! A manžel má pravdu, poza je super 😉

arlette
18. jún 2014

Holky, tak mám mašinku doma 😵 😵 😵 No a jako čumím teda, šikovná je 🙂 Ještě, že vás tu mám a tak dobře jste mi poradily 🙂 Dokonce ho zkoušel i manža (neb vše co je do zásuvky nebo na baterky ho velice zajímá a dělá mu radost 😀 😀 😀 ) , no a povídal, že se mu též moc líbí a že se asi naučí šít 😀 😀 😀

lip72
18. jún 2014

@kamishek Teda, to je krása, trička super a jedno hezčí než druhé 🙂

kamishek
18. jún 2014

díky holky 🙂 ty vaše pochvaly jsou vždycky taková dobrá motivace pokračovat 🙂 s výstřihem ještě nejsem úplně 100%ně spokojená a mám už v hlavě jeho další úpravu, tak uvidíme, či to tím vylepším nebo "vylepším" 😅 a rozešité mám další 2 trika, takže nezahálím, jen su pomalá 😀

zuzkasim
18. jún 2014

@saaralota Něco podobného řešily holky nedávno v patchworkové diskuzi. Prý stačí pedál odpojit z mašiny, rozšroubovat a vysát. Časem se tam nachytá různý binec a pak blbnou kontakty. Kdyby to nepomohlo, tak fakt servis... znám jen v Brně, protože tady je dovozce Janome.

zirka
18. jún 2014

ahojte dievcence,
neviete mi, prosim poradit ako vsit gumu do pasa na leginkach? vzdy mi to nariasi na jednom mieste viac, viem ze ´caro uspechu´bude asi v rovnomernom natahovani......ale ja som asi uplne lava. Nemate niektora nejaky super trik? ☹

anastazieb
18. jún 2014

@zirka super trik nemám, dělám přišívaný tunýlek 😉

nelibeli3
18. jún 2014

@zirka no ja si vždy perom označim gumu v strede a zosijem gumu, zosite gumy dam do stredu zadneho diela a to naznacenie chytim v strede predneho diela potom to natiahnem a tak to vsivam, dufam ze som to napisala zrozumitelne

lip72
18. jún 2014

Včera jsem ušila moji první kabelku, byla jsem na kurzu a myslím, že se povedla, teď ještě dvě z kočárkoviny 🙂 jdu je nastříhat. Další boxerky a dětské harémky z pružné teplákoviny podle Ottobre, jsou ozdobně prošité i na bočních švech 🙂 mám částečně hotové teplákové kalhoty ( nechce se mi psát tepláky) na sebe, jak budou, dám je sem, teda pokud se mi budou líbit.... Koukám, že jsem nic neušila na mého prcka 😨 🤐 😅 Ty fotky se tu ukládají jak chtějí 😲

kuna
18. jún 2014

@saaralota podobne mi blbnul pedal kdysi taky. Opravare muzu doporucit tohoto http://www.sici-stroje-praha.cz/, je na P4- Branik.

a_lexa
18. jún 2014

@kamishek wow, to modrý tričko je fakt boží 😵 😵 A ten výstřih krásně zvýrazní vnady. 😉
@lip72 taška je moc povedená. 🙂

lip72
18. jún 2014

@a_lexa Děkuji, doufám, že také dlouho vydrží 😉

alenf
19. jún 2014

ahojte potrebujem poradiť akú látku kúpiť na nohavice športové čo predávajú také kockové turistické tenké?Je to plátno či bavlna?

koki_melo
19. jún 2014

@kamishek Trička super, prsa závidím a vzpomínám na časy, kdy jsem se taky vnadila, teď už leda prd 😝.

@lillyzelvicka krásné prdky, opice na zadku je boží 😀.

@lip72 taška je šmrncovní!

ucitelka70
19. jún 2014

@alenf baby šili tuším z kanafasu tie kockované