icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
19. jún 2014

@baarca krásné!

zojec
19. jún 2014

@kuna ta mikina je bomba 😉

bordino
19. jún 2014

prosím měla jste některá bambusové froté (oboustranné) z šijemdětem? Chci ušít ponča k bazénu, celkem by mě zajímalo, jestli se ta investice vyplatí, nebo mám koupit obyč....

sufik1
19. jún 2014

@bordino já měla a šila jsem z toho právě pončo. Mám jedinou výhradu - je to hrozně těžké, když trošku nasaje. A taky docela drahé... já pak ušila župánky z lamy z mtx co mi tul ležela, to mi přišlo lepší... ale mě bambus obecně jako materiál neuchvátil.

ad kanafas. Potomek z toho má pláťáky. A už to stihnul v rekordně krátkém čase prodřít na kolenou. Taky má tendenci se vytrhávat ze švů, když to není prošité ještě na rovnostehu. Mě se to stalo kolem poklopce, když jsem to pod ním už neprošila....
Ale jinak materiál pěkný, jen to žehlení 😝

anastazieb
19. jún 2014

@bordino já jsem teď šila osušku z froté od Voldemorta, objevila jsem za skvělou cenu 80% bavlna a 10% bambus (dvakrát levnější než stejné jen z bavlny), na jedné straně smyčky a na druhé rozčesané - takže heboučké - a bezva 😉 . Podle mého názoru je to bambusové zbytečně drahé na takovou věc, že to má svůj význam na plenkách, ale na osušce zas tak ne. Navíc to těžknutí, jak píše @sufik1.

bordino
19. jún 2014

@anastazieb a kde ho mám objevit já? 😀

anastazieb
19. jún 2014

@bordino zkus tamtéž? 😀 Nevím, jestli tam mají ještě tohle, ale normální froté tam mají stále. Akorát je teda většinou jen bílé.

anastazieb
19. jún 2014

@bordino tak mají, koukej http://www.dumlatek.cz/frote/45635-frote-pocesa... 😉 Aha, tak koukám, že už je jen lila a růžové :D

bordino
19. jún 2014

yrovna přemýšlím, co bude Jášovi slušet víc 😀 díky

koki_melo
19. jún 2014

@baarca ta hnědá s tyrkysovou je prostě úžasná kombinace! Moc hezké to máš 😉 .

bordino
19. jún 2014

Flerařky, dá se na Fleru skýt všechno zboží najednou?

alenf
19. jún 2014

@sufik1 no dáko nemusím ten kanafas,ale hľadam dalej daco 🙄

lip72
19. jún 2014

@zikie Je to číslo 1/2014

mamata
19. jún 2014

@anastazieb a když bych si chtěla pro sebe ušít ručníky, co by bylo lepší, ŠD bambusové froté nebo tohle Voldemortovo froté

lillyzelvicka
19. jún 2014

@bordino mám a nedám na něj dopustit je drahé to ho ale heboučké super saje ale je teda takové težké prověšuje se.Kluci z toho mají osušky, plínky, polodupky a i vložky do podprdy-tam je pro mě příjemnější než askamit

lip72
19. jún 2014

@kamishek @sinala @snowwitch holky děkuji 🙂

crawler
19. jún 2014

@bordino dá - jdi do Prodej - Moje zboží - Hromadné změny a tam už to najdeš 😉

petkasv
19. jún 2014

Tak nějaké moje počiny, respektivě dnes odeslané 🙂

anastazieb
19. jún 2014

@mamata já vůbec s tím ze ŠD nemám zkušenost, ale to od V. je tenké, není tak silné jako ručník. Ale to ze ŠD asi taky nebude nijak silné, když z něj @lillyzelvicka šije polodupačky...

ucitelka70
19. jún 2014

@alenf a čo tak popelín?

palosek
19. jún 2014

@lip72 jé ta kabelka je super 😵 😵 😵 Není to z jednoho výprodeje látek z Itálie??? 😀 😀 😀 MYslím, že ji mám doma taky...a taky je v plánu kabelka 😀 😀 😀
@kamishek ty trička jsou parádní, z té šedé, popsané látky mám taky triko v kombinaci se šedou, ale né tak natěsno 🙂 Fakt ti to sluší 😉

anastazieb
19. jún 2014

Moje holčičí pyžámko 😉

anastazieb
19. jún 2014

A fotka 🙂

sufik1
19. jún 2014

holky, co máte COL Janomku @jitu22, @sinala @petkasv co tam máte za jehly?????? opět se to snažím zprovoznit. Na stroji je napsáno 80 a 90 jehly. Ale strečovky 80 se snad ani nedělají, takže mám 75 a nebo 90. I jsem zkoušela 80 normální, ale mrcha furt vynechává stehy ať tam dám cokoliv. Fakt už nevím co s tím, asi to prodám 😝 😝 😝 😝 😝

ucitelka70
19. jún 2014

@sufik1 ja nemám, ale @zuzimia ano, a chceli sme viskozu preštepovať na COL a vynechavalo stehy, takže tenké hodvábne nite boli dobré, tak sa mi zdá, že spomenula, že s nimi nevynecháva a pekne viaže stehy

sufik1
19. jún 2014

tohle je lille nebo dadka, nitě zkouším kony unipoly, malý befily, nové jehly, 75 streč, 80 universal, 90 streč a mrcha furt vynechává.
Nastavení podle návodu čísla, jedno kolečko na 2, druhý na 1,5. přítlak na půlku. Tak kurňa kde je chyba 😠 😠 😠 😠 😠 😠
hedvábný nitě nemám a ani nebudu pořizovat.
Jako podle návodu jsou to jehly, ale ty jsem dala nový. Zkouším horní dvě nebo tři, široký, úzký....

nechala jsem to uležet jestli se třeba stroj jen špatně nevyspal, ale ne, nešije furt

lip72
19. jún 2014

@palosek Jj, je 🙂 a děkuji 🙂 tak jak ji budeš mít, tak sem sní, ráda se pokochám 🙂

argo1
19. jún 2014

@kuna Ta proužkovaná mikina je super! Kdybys šila na zakázku, tak ji beru 😎
@kamishek Moc ti to v nových trikách sluší! ten modrý střih podle mě na vnadné vnady více upozorní 🙂
@baarca Jé, miminko se bude mít 🙂 A pýža vypadají skvěle.

jitu22
20. jún 2014

@sufik1 mám tam Schmetz stretch 80 z takového toho mixovaného balíčku. S belfily mi to šije, s jinými nitěmi ne. Napětí přesně podle obrázku

bury
20. jún 2014

@terezita - ty jo ty jsi ještě 2v1? 😕