icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
20. jún 2014

@caramilla tak vzhledem k tomu, že Kryštof je velký konkurent mých dětí 😀, co se týká velikosti a "soutěžit" s ním mě baví, tak beru do ruky zdravotní průkaz a píšu: 3 měsíce 7,75 kg a 67 cm 😀

caramilla
20. jún 2014

@sinala No, to je právě docela zajímavá věc, ozubená kola hodně zeštihlují a ségra v těch leginách vypadala jak z koncentráku, musela to fotit tak, aby to nebylo vidět, naopak ty proužky jí přidávají a má nohy akorát. Mě ty kola zhubenily a jí proužky přidaly a vypadá to, že mám jen o 1 konf. velikost víc 😀 Měla to být fotka pro srandu králíkům tlusté a hubené nohy a právě to moc nevyšlo, ale já jsem ráda 😀 Dokonce i máma řekla, že ty ozubené leginy chce pro sebe, ale já jsem jí to rozmluvila, je jí 56 let a je učitelka na vesnické ZŠ, mě to přijde prostě moc...

@argo1 No vidiš a já tu látku viděla jen v náhledu a hned jsem věděla, že z toho budu šít leginy pro dospělé 😀 Ale jinak se mi ta látka jakoby moc nelíbila, ale jsem z ní nadšení, Kryštof z ní má plenku a je skvělá 😀

palosek
20. jún 2014

@caramilla ségru asi brzy doženeš 😀 😀 😀 😀 😀 Ale fotky parádní, sluší 😵 😀 😀 😀 Tak to si z ozubených kol ušiju jedny legíny i pro sebe, když tak zeštíhlují :D

anastazieb
20. jún 2014

@caramilla jestli to zeštíhluje, tak si ušiju overal 😀 😀 😀 To bude super pohled 😀

sinala
20. jún 2014

@anastazieb mě napadly jen šaty, ale overal je fakt lepší 😀 😀 😀

lip72
20. jún 2014

@laeela Parádní tričko, zajímavé 🙂 a hezké .-)

argo1
20. jún 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 tak dupačky pro dospělé jsou masakr 😀 😀 😀

anastazieb
20. jún 2014

@koki_melo 😀 😀 😀

caramilla
20. jún 2014

@sinala Udělala jsi mi po dnešním absolutně šíleném dni, kdy jsem tu brečela u večeře a rouhala jsem se Bohu, velikou radost, juchů, Kryštůfek je maličkaté miminko, hubené a krátké! (Kdy jste proboha šli do sporťáku, Kryštof má v Navetě XL tak 4 cm k dobru a pak jde 😝 ) Ale je pravda, že už v té průkazce mě těch 61 cm mile překvapilo 😀 A čekala jsem 7 kg, takže vlastně pohoda 😀 Prý super drží hlavu, tak můžeme na záda do šátku, o víkendu to musíme natrénovat s Vonzi, abychom mohli na dovolené nosit na zádech.

@palosek No, to určitě, ona má 180 cm a 54 kg, já mám 173 cm a 72 kg, ona S, já XL, leda by se začala váha dělit podle počtu dětí: dvěma a jsem tam 😀

@anastazieb já bych potřebovala bederní pás přes poporodní pupek, ale obávám se, že by to jaksi nefungovalo, kdybych si oblékla proužek kolem pneumatiky z těch ozubených kol 😝 Ona asi ta kola nějak slovutně nezeštihlují, spíš nepřidávají jako třeba proužky a diskopuntíky, je pravda, že jiné vzorované leginy jsem na nohou neměla.
Ale i tak na foto s overalem se těším a doufám, že máte v rodině myslivce 😀

sinala
20. jún 2014

@caramilla měla jsem kočárek Inglesina cross, http://www.zdarma-bazar.cz/inzerce/70952-kocare... přesně tenhle a tam není vanička, jen korba naležato, takže jeden kočárek na celé období a všechny děti musely v kočárku dlouho ležet, žádné zvedání a vešly se 😀 .

caramilla
20. jún 2014

@sinala Jo, to je dobrý kočár, já mám vaničku a ta je pidi, jak na délku, tak na šířku. Sporťák mi jde do lehu, ale je hrozně obrovský, kryštof v něm bude docela legrační 😀 Já mám na půdě retrozekiwu z 80. let, krásnou s okénky a puntíky, ale zase já nevím no, otáčet se tím mezi regálama v Bille? 😀

jitu22
20. jún 2014

@sinala Vojta měl ve 3m 68cm a 7,28kg, vel. 74 (kterou Týnka nosí teď) mu už byla akorát nebo i menší 😀 Takže @caramilla nevím, co řešíš 😉 Vojtík šel do sporťáku na jaře, někdy v 5m, ale až do 10-11m tam byl naležato. Dokud neuměl pořádně sám sedět, jezdil na zádech nebo na břiše. A hodně se nosil, protože ho ten kočár těžce nebavil, chtěl už koukat kolem.

a_lexa
21. jún 2014

@laeela tričko je úžasný 😉 Moc se mi líbí střih a hlavně kombinace vzorů. 😵
@caramilla Ty legínky jsou božsky nafocené - to se ti opravdu moc povedlo. 😵 Šití pochopitelně taky. 😉

petkasv
21. jún 2014

@laeela tričko je skvělý, a malá je úžasná 😵 😵 😵 😵

a_lexa
21. jún 2014

@caramilla add soutěž ve 3měsících - malej měl také 6,8kg, ale o 2cm víc - 63cm. 😉

kuna
21. jún 2014

zábava posledních 3 dnů, froté už nechci ani vidět, lemovat dlouho nic nemusím a zajíci mě budí ze snu 😀 😀

když budu mít čas a chuť, posunu ten první štít u dinosaura dozadu - mi nedošlo, že je to mezi očima a spíš to vypadá jak slepice se zobákem 😀 😀

a_lexa
21. jún 2014

@kuna ty jo, to je parádní - zajíci jsou luxusní a dinosaurus ala slepice mě pobavil. 😵 😵

crawler
21. jún 2014

@laeela přesně takhle jsem to měla na mysli s tou tabulkou- myslím,že se to bude nejedné hodit 😉

crawler
21. jún 2014

@laeela tak za mě nejkrásnější látková kombinace,co jsem u Tebe viděla 😵😵😵

crawler
21. jún 2014

@caramilla Tak já ani tak nebudu vzdychat nad výtvory, ale nad fotkama 😵😵😵 ty legíny máš prostě božsky nafocené 😵

@kuna supér 😵 to je rozkošný 😵 Hele, tyhle župánky se šijí na velikost nebo je to nějaký "univerzální"?A jaký froté jsi použila? přibyde to asi na šicí seznam - Išek začne chodit plavat tak za rok, tak už musím shánět info, abych to stihla ušít😀

laeela
21. jún 2014

@crawler a ostatním díky za slova chvály, to fakt potěší. 😉

laeela
21. jún 2014

@kuna to je ale nádhera. 🙂

kuna
21. jún 2014

@crawler na velikost, ne teda přímo 86..92, ale z J. županu by K. asi vypadl 🙂. Ale i ten jeho župan jsem udělala větší. Střih mám tento http://www.danamadeit.com/beach-robe (doporučuju udělat širší průramky) a froté jsou osušky z IKEA http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9016..., spotřeba 2ks na 1 župan za předpokladu, že se délka županu vejde na šířku ručníku, což se i ti zajíci zatím vešli (počítám, že velikost by mohla do minimálně 5 let vydržet, možná i 6, u těch starších dětí už je to jen o délce, tak uvidím).

kuna
21. jún 2014

@crawler ještě jak píšeš o tom plavání, mně se právě župan osvědčil v létě u moře či rybníka, dítě se do toho hezky zabalí, je mu teplo a může třeba svačit nebo si hrát a nepadá mu to, jako třeba osuška.

caramilla
21. jún 2014

@crawler Díky 😉 Já z nich mám taky velkou radost, na to, že jsou to v podstatě rychlé výcvaky mezi chováním Kryštůvka, který u babičky plakal. Jenže prostě na jaře, když je zelenkavá tráva a je všechno takové šťavnaté, se úžasně fotí, fakt to miluju, ale bohužel to končí 😢
@kuna Bombastické, fakt super! 😵

caramilla
21. jún 2014

@jitu22 No, to jsem ráda, že mám "malé dítě" 😀 Ale je pravda, že Jasmínka taky nejvíc skočila v těch 6 týdnech a pak už přibírala trochu míň. Vel. nosí taky 74, ale kvůli látkovým plenkám, já ty menší konfekční nedopnu mezi nohama:( Ale většinu toho šiju.

zikie
21. jún 2014

Tak vám to sem jdu trochu zaplevelit i když DD jsem prošvihla- trocha letní garderoby. Zřejmě pod záplavou testosteronu, který u nás doma teče proudem jsem zatoužila po něčem žužu( Terko, jestli z tohohle neporodíš, tak už nevím). Jinak žužu triko byla docela výzva- aneb jak z kusu 63x90cm ušít dospělácké triko. Nažehlovačky jsou z madeforbaby- fler. Malochovo triko je pajc bordino a anastazieb( tímto se holky omlouvám, ale nemohla jsem odolat)

mamata
21. jún 2014

tak já taky něco napíšu, Eva měla na třech měsících 3,23 kg a 49 cm, dneska na 6,5 roku 122 cm a 22 kg

kamishek
21. jún 2014

@kuna ty jo, ty župany jsou luxusní
@caramilla souhlas s @crawler ty fotky legin jsou vážně super 😵
@laeela já bych chtěla hlavně umět kombinovat jako ty, mě by to v životě nenapadlo dát ty látky k sobě a už vůbec, že by to mohlo spolu fungovat... a ono jo 😅
@zikie ty trika jsou fakt supr 😵