icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
27. jún 2014

@laeela @bury zrovna jsem se na to chtěla zeptat....teda ne na tajnosti 🙂, ale vůbec co to je ta "další" diskuse? To je jako soukromá (pro vyvolené, co zvládnou ušít víc než jedno triko měsíčně 🙂), nebo je tu ještě něco o šití, co jsem přehlédla...? Jinak šaty jsou super 🙂.

saaralota
27. jún 2014

A moje šití posledních dnů... recyklovaná trička - černé je z manželova starého, modro-šedé je ze dvou ségřiných tílek. U druhého jsem se tedy potrápila s výstřihem...nejdřív odstával, druhý pokus zase nešel přetáhnout přes hlavu...jak jsem párala, tak to bylo samá díra, takže jsem ho stříhala větší... no děs, ale nakonec to celkem na tu bídu dopadlo dobře. Je to stejně jen na zahradu...

Fotka šílená, ale nemám teď lepší světlo a nechtěla jsem propásnout DD pátek 🙂.

bury
27. jún 2014

@saaralota - některé holky jsou v zamčené skupině a dneska se proflálklo, že si tam na tajňačku ukazují moc hezký inspirativní fotky 😀 😀

saaralota
27. jún 2014

@bury jo táááák, no tak to se nemůže trpět 🙂 Všechny hezké fotky se budou povinně zveřejňovat i tady! 🙂

jitu22
27. jún 2014

ne-e, tam se převážně jen plká a nešije 😀

saaralota
27. jún 2014

@jitu22 no jen aby... 🙂. Určitě si tam sdělujete nějaké tajné šicí tipy, bez kterých my jsme tu pak úplně nahrané...a nezbývá nám, nže se prezentovat pouze při DD pátku 🙂.

crawler
27. jún 2014

@bury
@saaralota né,holkyneberte si to za zlé. ta skupinka vznikla před dávným časem ryze z nutnosti, protože jak víte, zde je mnoho čtenářů o kterých vůbec nic nevíme - resp. diskuzi čte mnoho lidí a ne všechno,co jsme potřebovaly vyřešit šlo psát veřejně - nic víc. Věřte,že všechno podstatné kolem šití se semele tady 😉

@macin73 prosím Tě - mě ten link háže prostě Rib obecně - co konkrétně myslíš - na co se ptáš?

bury
27. jún 2014

Holky vy co máte ten obyč OL Singer z Lidlu ( @a_lexa a už nevím kdo) - nezkoušely jste takové to "řasení" spodního okraje u holčičích věcí? jak se to zvlní .... já to zkouším už dva dny a prostě nedaří se mi to nastavit a absolutně netuším, co je na našem stroji stehový jazýček (který se doporučuje vyndat) a v návodu to není ☹ ☹ jsem si myslela, že bych zkusila sukni pro sebe a prostě nejde mi to, ať to nastavím, jak to nastavím 😒

bury
27. jún 2014

@crawler - my (teda já určitě) si děláme srandu 🙂 je mi jasný, že tam drbete o kravinách 😵 Nedávno mě překvapilo, že tuhle diskuzi má v oblíbených 580 lidí 😕 i kdyby chodila jen půlka, tak je to fakt dost.

sinala
27. jún 2014

@bury ještě ten OL má @lenasss

saaralota
27. jún 2014

@crawler jasný, vždyť já to nemyslím nijak zle (ale teda povinnosti sdělovat tu všechny důležité šicí tipy vás to nezbavuje 🙂). Je pravda, že to tu asi čte o něco víc lidí, než tu přispívá...takže pokud chcete řešit něco "citlivého", tak se ta zamčená diskuse hodí.

crawler
27. jún 2014

@bury a ještě co ti,co ji nemají v oblíbených,ale čtou - nejsme paranoidní - fakt to tak je😉 Ale k šití - ten stehový jazýček MUSÍŠ vyndat,abys docílila toho,co chceš -když otevřeš kryt, tak líp uvidíš to, kolem čeho kličkaři ovíjí nitky a dělají smyčky a právě to je ten jazýček,který musíš vyndat. Prvně z něj musíš stáhnout nitě (zatáhneš celým řetízkem dozadu za patku),jakmile bude volný,tak ho jednoduše vytáhneš - takto je to u Brothera,ale předpokládám, že to bude shodné nebo hodně podobné 😉

crawler
27. jún 2014

@bury
@sinala jo a jinak to je přesně ta situace,kdy by se hodila ta tabulka,jak s Luckou @laeela navrhujeme, ale přiznejte se kdo už jste jí napsaly do IP 😉

anastazieb
27. jún 2014

@bury zkus ten vnitřek vyfotit, jak to u toho stroje vypadá, zkusíme poradit 😉 Jinak má @crawler pravdu, ten jazýček musí být vyndaný, steh na R a diferenciál na nejvíc.

anastazieb
27. jún 2014

@crawler já jo, ale já žádné závratné značky strojů nemám 😀

macin73
27. jún 2014

@crawler no jestli je to ten "Saum" v němčině, co tu nabízíš 🙂... jinak nechápu, že Ti ten odkaz ukazuje víc, než jednu látku... 😕

crawler
27. jún 2014

@macin73 jo takhle- já myslela,že Tě zajímá nějaká konkétní barva. německy neumím - ale jo - to je ono - finsky resori,anglicky rib a německy tedy saum😀

sinala
27. jún 2014

@crawler já už ano 😀 😀 😀

a_lexa
27. jún 2014

@bury Já jsem to nikdy nezkoušela. Jednou jsem zkusila dát patku pro slepý steh a ohnula jsem si spodní chapač. 😝 Od té doby raději neexperimentuji a 😅. Ale je fakt že tohle by se mi asi hodilo. Zkusím na to večer mrknout. 😉

bury
27. jún 2014

@crawler - já posílala údaje hnedka 😉 ale zrovna já asi nikomu moc nepomůžu 😀 😀
já si to zapisovala, když jste tu řešily, jak na to, ale prostě bojuju s tím a v návodu nenajdu nic kloudnýho 😝 prostě něco jako stehový jazýček asi nemám 😀 😀
tady je fotka mého vnitřku, jestli něco vykoukáte ( @anastazieb )

crawler
27. jún 2014

@bury jestli vidím dobře tak tohle je ten jazýček - zakroužkovala jsem ho (zvětš si to) a u brothera jde vyndat jen zatáhnutím - prozkoumej to,zda nejde jednoduše vycvaknout?

jitu22
27. jún 2014

@bury sundej kryt a vyfoť kličkaře a spol. a vykoumáme to 😉

crawler
27. jún 2014

@jitu22 😀

zuzkasim
27. jún 2014

@bury Mě jde třeba stehový jazýček vyndat až po té, co vypnu nůž. Řekla bych, že na hýbání s jazýčkem by mohla být bílá páčka, kterou máš hned na začátku stehové desky vpravo - aspoň já tam takovou na ten jazýček mám (overlock Zetina).

palosek
27. jún 2014

@vondandy tak u nás ve školce je zas častá hláška: Danielko, ty máš zas nové šaty??? 😀 😀 😀

katka82
27. jún 2014

Tak jsem dneska odpo při siestě Vendovi taky spíchla mikču 😉 a tím mi došli všechny teplákový proužky ☹

bury
27. jún 2014

@crawler - super, tak jestli je to ono, tak s tím se dá hejbat tou páčkou, jako píše @zuskasim a to se v mém návodu jmenuje voliče šíře švu - to je nějaký divný. A ten jazýček vyndat asi nejde - je přišroubovanej pod pevnej nůž 😢 musím ukecat manžela, aby na to kouknul.
Holky jak se tenhle šev jmenuje? V návodu mám něco jako "válcový lem" - jinak nic, co by tomu bylo podobný... on ten návod je teda úplně o ničem 😝

crawler
27. jún 2014

@bury tak třeba to bude totožný jako u té zetiny,že budeš muset odinstalovat nůž a pak teprve vyndat jazýček,ale to je teda složitý 😕 a jinak steh např.ostrý obrubovací (opět pojmenování dle brothera)

bury
27. jún 2014

@crawler - no já bych tomu i věřila, že to bude komplikovaný. je to prostě levnej stroj 😝 a ty možnosti tím pádem dost omezený. třeba se to někomu povede (nebo to umí), kdo má stejný stroj 😉 kdyby byl ten návod aspoň k něčemu, ale má to pár stránek a ještě roztahaných, takže skoro k ničemu.
díky moc za snahu mi pomoct holky 😉
ještě že nemám tu holku a nepotřebuju to 😀 mám smůlu, až dojde na mojí sukni, tak to budu muset udělat jinak 😉