Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A aby toho nebylo málo ode mě, tak ještě bambusová trika ze sobí kolekce 🙂 Hodla by se tedy až na zítřek na DD - na zelené trik jsem střihla omyle m 2x PD a už nebyl materiál na opravu, u hnědého prozměnu nebylo dost látky na celou délku. Tak to dopadá, když chci v rychlosti zpracovat zbytky 😠
A přesvědčit tu mrchu tahavou, aby hezky ležela a nevypadalo to na fotce, jako když jsem je zrovna vytáhla krávě z tlamy, to je taky nadlidský úkol A to jsou vyžehlená jako obvykle.
Ale bambusový úplet je dokonalý. Už si konečně musím udělat nějaké i pro sebe. Manžel trvá na tom, že chce limetkovo-tyrkysové a že v něm bude chodit mezi lidi 😀
a kedze stale nemam stitky, tak som sa zabavala s detskou tlaciarnickou 😀 😅
@zojec kříž s kapsou a posuvným uzlem - u vonzi 😉 Uzel netlačí, dítě je tam tak "stažené", že ten uzel je na tom v podstatě volný.
@koki_melo ano, to je důležité říct, že úprava fotek taky dělá hodně. Čím lepší fotograf, tím méně úprav, ale ze začátku jsou úpravy to, co zachraňuje. Já upravuju stále také 😀
@zuzkasim To s tím focením je škoda, myslím si, že mladí mají mnohem víc nebojácnosti zkoušet kraviny a experimentovat, jsou tvárnější a hlavně podle mě ve 14 ti bys na to měla víc času té radosti z focení dát volný průchod, když je domácnost, děti a práce, tak už na tyhle blbosti prostě čas není. Na druhou stranu s těmi digitály se experimentuje líp. Jinak ale třeba co mám nový drahý objektiv f/1.8 s výbornou kresbou, tak jsou ty fotky hezčí, není to bohužel jen o rukou, ale i o tom, co ty ruce drží. Na druhou stranu není to jen o technice, kdyby můj foťák držel někdo bez citu, tak dobrou fotku neudělá, obojí se doplňuje. A máš pravdu, je třeba se prve naučit základně fotit a pak teprve má smysl hledat další objektivy - ale dopředu říkám, bude to dost peněz 😀
@eriqe a ja som chcela pochváliť, že máš vlastné logo.... a taška perfketná. Nemáš nejaký motív - mladý pôjde v sept. už do škôlky, tak nejaký batoh by sa šikol, bude chodievať na bicykli, tak aby sme aj prilbu vedeli zabaliť
@caramilla
Napr. nieco taketo 😵 😵 😵
http://www.megapixel.cz/canon-ef-70-200-mm-f-2-...
ako aj toto by podla mna stacilo...
@ucitelka70 kapsicka je mala tak na penazenku pre maleho prvacika 🙂 s rupsakmi nepomozem, nasi maju deuter detske a tie su super, dost sa im tam pomesti, dokonca aj spacak, ked ideme teraz na hory 😀
@mikulka45
Ja mam rada take portretove momentky, takze si poziciavam objektiv od kamosa 😀 😀
To s pevnym ohniskom ide horsie, aj ked fotky co foti @caramilla sa mi pacia a mi pridu hodne spontanne....ak teda cielene nefoti nejaky "vohoz", tam je to so spontannostou tazsie 🙂
Moj MM rad foti, aj sa tomu venuje ako hobby... ale krajinu 😒 Cize my mame sirokohlac a mrte filtrov a stativov 😀 😀
hromadná gratulácia račiciam 🙂
Můžete mi prosím poradit, kde kupujete měkkou širokou gumu do nápletů? Mám od Stoklasy 5 cm ale je dost tvrdá. Nedávno jsem si koupila balíček gum v Lidlu, ty jsou právě příjemně měkké ale nejširší má 2 cm, potřebovala bych tak 3-4 cm. Dá se v e-shopu poznat měkkost gumy?
SYSLÍRNA Č.24
https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...
všem oslavenkyním gratuluju! Užijte si narozky jak nejlíp to jde! 🙂 Je vás požehnaně🙂

@crawler tak to by mě zajímalo, co jsi tipovala. Pár věcí bych asi ušila stejně, nebo podobně. Ale nebudu radit 😉
@koki_melo potřebuju kvalitní a hloubkovou analýzu - koho jsme uhodli nejčastěji, koho ne, u každé fotky kolik lidí ji uhodlo a komu byl výtvor taky hodně přisuzován... (manžel systematik má na mě špatný vliv 😀 )